Предстои ми лапароскопия - тема 6

• 101 065
  • 766
  •   1
Отговори
# 345
Няма от какво да те е страх. По-добре да се знае. Няма значение кога се пуска, но по-добре да е сутрин, за да имаш резултати след обяд. Дава още в понеделник, после ще разсъждаваме.
малко смелост ми трябва да събера и отивам

# 346
  • София
Здравейте:(
Аз от д-р Попов се изплаших, но доц. Дянкова направо ме помете-каза махаме всичко и има много по-големи трагедии от тази да нямаш дете...някакси не се сещам в момента за други по-големи трагедии...Дано на никой да не се случва, това, което преживявам аз. Прав беше Йовков "Боже, колко много мъка има по този свят, Боже"

# 347
  • Другата България
Няма от какво да те е страх. По-добре да се знае. Няма значение кога се пуска, но по-добре да е сутрин, за да имаш резултати след обяд. Дава още в понеделник, после ще разсъждаваме.
малко смелост ми трябва да събера и отивам
Хич не се чуди и отивай! Peace

# 348
  • София
Аз от д-р Попов се изплаших, но доц. Дянкова направо ме помете-каза махаме всичко и има много по-големи трагедии от тази да нямаш дете...някакси не се сещам в момента за други по-големи трагедии...Дано на никой да не се случва, това, което преживявам аз. Прав беше Йовков "Боже, колко много мъка има по този свят, Боже"
А защо ще махате всичко, при положение че при лапаро могат да ти се запазят изцяло органите?

# 349
Наистина съжалявам за това, което ти се случва  Sad Но според Попов е възможно да се направи лапаро и да се запази матката, нали? Когато бях в болницата в стаята при мен имаше едно момиче с ендометриоза с 2 огромни кисти на двата яйчника и 4-та степен, много тежко й беше положението, но той е успял да запази по част и от двата яйчника, колкото и да е било трудоемко това. Аз лично бих му се доверила... Важното е да действаш бързо и да мислиш положително!  Hug

# 350
  • София
lady_avelin, относно кистата - намери лекар, който да ти проследи кистата няколко цикъла и да види дали ще се повлияе от противозачатъчни и чак тогава да се прецени дали има нужда от лапароскопия. Аз имах две кисти преди около година, едната беше с размер, колкото твойта, а другата по-голяма, но с противозачатъчни изчезнаха. Принципно, преди около месец правих и лапароскопия, но заради хидросалпингс, а от кистите нямаше и следа.  Peace

# 351
Здравейте,
Бременна съм в 9 г.с.На последният гинекологичен преглед ми откриха 9см.киста.След месец  ми предстои лапароскопия.Много съм притеснена и много ме е страх.Има ли някой който се е сблъсквал с този проблем? Благодаря! Embarassed

# 352
Мимси, за второ мнение ходи ли някъде?
Аз лично не съм се сблъсквала с подобен проблем, но ако бях на твое място, бих потърсила още едно лекарско мнение.

# 353
  • РУСЕ/ПЛОВДИВ
Mimsy, доколкото знам кистата трябва да се наблюдава всеки месец и ако не расте не се пипа до раждането. Върви за второ мнение.

# 354
За съжаление кистата си я имам от миналата година  и от 4см стана 9....Изчакваме  до другият месец  за да проследим кистата още един месец и да запазим бременноста...За този  доктор при който бях се чуват само хубави отзиви и е голям специалист.Незнам,нещо ми подсказва ,че трябва да му се доверя и всички останали ми казват за второ мнение...

# 355
  • София
С кистата ли си забременяла?

# 356
# 357
  • София
А знае ли се какъв вид е? Кой е лекарят ти?

# 358
За видът не знам..не съм попитала.Др.Бузалов в Стара Загора Blush

# 359
MimsSsy, много странен ми се вижда случая ти, честно.  newsm78 Аз си мисля, че ако е ендометриозна- тя ще спре да расте по време на бременността и може с пункция само да извадят течността, за да не пречи кистата на плода, а после да се изчисти и самата киста (примерно след или по време на раждането). Ако е функционална примерно.. може би тя ще си се спука самичка, след като вече няма да имаш овулация... Но пък няма как да се разбере каква е кистата, докато не се "бръкне" до там.
А по време на тази 1 година с киста, пробвали ли сте да я пукнете с лекарства?
Колкото и да се доверяваш на лекаря ти аз също бих ти препоръчала да се допиташ все пак до още някой разбиращ лекар и ако и той потвърди същото като твоя- значи наистина може да му вярваш напълно.
Успех   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт