Предстои ми лапароскопия - тема 6

• 100 965
  • 766
  •   1
Отговори
# 495
  • планетата Земя

Миомектомия.След операцията имах много леко зацапване,което спря.И след това чак на цикъла.Но щом си се чула със Славчев,не би трябвало да имаш проблем

# 496
Благодаря ви! То количеството не е много, по-скоро се притесних от това, че първите дни нямах никакво зацапване докато лежах. Сега явно като се поразмърдах взе да изтича, каквото има.

# 497
Здравейте,вчера 05.11.ми правиха лапароскопия,и рещих да споделя и аз мнение.На същия ден от операцията ме изписаха(само да споделя,че ми е правена в чужбина).Бях във 2ри ден от менструалния си цикъл и аз си мислех че ще ми отложат операцията,тъкмо бях спокойна че няма сега да ме оперират,но не се случи така,казаха че нямалао никакво значение.Общо взето неприятна работа,особено газта с която ипълват коремната кухина,болките в гърдите и чувство за тежест са непоносими когато се мръдна,когато заема една поза и съм неподвижна се издържа,даже почти няма болка.А ако кихна или се изкашлям-а кихането е неизбежно,тогава всичко ме боли,и долу самата операция.Като цяло е търпимо само когато си неподвижен.Аз затова и спах само 5 часа и ето ме на PC а и да сготвя нещо,то така и така си ме боли...но мина!Не бих искала да ви плаша а само да ви подготвя,аз си мислех че след като е безкръвна операция,няма да боли,но не съвсем!Аз бях и с маска и венозна упойка,събудих се когато ми вадеха маркуча,но не беше неприятно.После постоях малко още в болницата и си дойдох вкъщи.
Момичета успех,и предполагам при всеки е индивидуално,не се стряскайте,не е чак толкова страшно!Успех на всички ни,независимо от целите ни,а моята е бебе!   newsm10 smile3522 newsm03  madnoel Nature Snowman
Весели празници и ако ви интересува нещо-питайте!!!

Последна редакция: чт, 06 дек 2012, 08:28 от Coccinelle

# 498
Добре де, какво пускат през системата?

Упойка.Мен така ме упоиха-венозно.След това може да ми слагали и кислородна маска.

Sisley,сигурна ли си,че само с маска са те упоили.С гас упояват за кратки интервенции.Или първо гас,после венозната упойка
Възможно е. Аз помня само, че ми сложиха маска и буквално след 5 секунди съм заспала. Дали са ми слагали нещо друго, нямам идея. Помня, че точно се чудех дали така ще заспя... и до там. Много странно усещане.

# 499
  • София
Пате, възможно е да ти идва цикъл. Много често след лапаро се случва. Зацапването си преминава в цикъл.

# 500
Весе, операцията ми беше на 9-ти ден от цикъла ми. Не може толкова рано да ми дойде. Освен това на моменти още ми се гади. Днес ми е 4-ти ден от операцията. Сигурно тази упойка нещо не е била подходяща за моя организъм. Някакви идеи как по-бързо да я изчистя от себе си? Смятам да пия много течности. Ако се сещате нещо друго, пишете!

# 501
  • София
Няма значение на кой ден е била. Много често М идва след лапаро.

# 502
Може, не знам. Доктора каза, че е нормално до една седмица да имам зацапване. Тъй като при мен почти нищо не е рязано, аз очаквах и почти нищо да не ми тече.

# 503
white duck, на мен ми дойде две седмици след лапарото.Нямала съм зацапване след операцията.Обясних какво са ми правили.Индивидуално е, не се притеснявай.

# 504
# 505
  • София
На мен лапарото ми беше миналата година октомври. Влезанх 1 ден преди самата операцията. Оперираха ме на следващият ден към обяд. Операцията ми е била около 1 час. Упойката ми я сложиха мускулно и другата част венозно чрез абокада. След това ме събудиха и около 2 часа може би бях в реанимация докато ме отпусне упойката и да видят как съм. Като ме отпусна ме качиха в стаята....там още 1 - 2 часа поспах, но след като се събудих ми беше замаяно и малко ми се гадеше, но ми отмина. След това вече ми даваха да ям, да пия....и си ставах съвсем нормално. Даже и ходих да искам да ми махнат катетъра тъй като ми идваше в повече. Не стига, че имах дренаж, а и катетър да мъкна  ooooh! ooooh! ooooh! и на 3-тия ден ме изписаха. Прибрах се вкъщи и си полежах още около 1 седмица и след това всичко вече ми беше ОК. НО да имаше още така неразположение от газа, който са ми вкарвали, но и това ми отмина малко по малко.

Така, че момичета не се стряскайте и не се притеснявайте. Всяка операция е индивидуална и няма как да знаете колко ще продължи и как ще сте след това. Всеки организъм е различен и по различен начин реагира на медикаментите.

Последна редакция: чт, 06 дек 2012, 16:16 от ˙·٠• АлЕкС •٠·˙

# 506
Здравейте аз днес направих изследванията утре ще ме консултира анестезиолог(д-р Игов от Тина Киркова, ако някой има отзиви от него да пише)и в неделя след обяда постъпвам, а в понеделник сутринта е лапарото.Да кажа, че са самите изследвания, които са около 70лв. не съм плащала, защото първо платих избор на екип и за лапарото(общо 600лв.) и направление не съм носила освен за хоспитализация

# 507
Аня,

имам един малко тъпичък въпрос, но наистина се притеснявам.

когато са правили лапаро, са ти махнали кисти - тези кисти предизвикали ли са ти закъснение? аз днес вече трябваше да съм в цикъл ... и да съм си записала час, но уви втори ден зацапване : ( ужасно ме е страх че ще ме отложат  Cry

# 508
  • София
Не съм Аня, но понеже и при мен се манаха ендометриозни кисти да кажа как беше.
Цикълъ наистина не беше много редовен. Идваше ми на 26-40 дни, но зацапване никога не съм имала. А беше и много болезнен. Но е напълно възможно да имаш зацапване от киста.

# 509
delusion22, влияеха, да.Цикълът ми беше нередовен и предимно с кафеникаво зацапване, а не с нормална кръв.

Общи условия

Активация на акаунт