Хайде Юлче със шейната да превземем планината

• 37 694
  • 737
  •   1
Отговори
# 585
Маритка при вас пролет е пукнала, но при нас все още навалява снежец...

# 586
ауу кости,това е аномалия-в швейцария да е топло,а в гърция сняг.

гледаме кой е по-по-най с Алето,ама много бавно става,че бавно зарежда.гледахме вече Ивон и Алето (много съжалявам,че не подготвих да го снимам с камерата) се опули яко,много му беше интересна,а накрая и ръкопляска от сърце хахахаха.сега искам да видя края,че неразбрах спечелила ли е или не?обаче това дете на футболиста бая си обърка песничката:) и още нещо ми направи впечатление-всички деца и майки са облечени като моделки.тук така ходят само най-богатите,а другите си носим яко неглиже облекло.абе в швейцария модата е на бая плачевно ниво и жените никак не с епрестарават да подобряват външния си вид.аз го знам този факт и от преди де,но бях позабравила.нали като не виждаш нещо ти избледнява в съзнанието.

# 587
Ми то затова на чужденците българките им се струват толкова хубави.  Laughing Особено тези, следващи поп-фолк модата... Въпреки че моите наблюдения са други. Младите западняци(20-годишните да речем) никак не са запуснати. Добре се обличат те, особено момчетата - по-добре са от нашите. А няколко години работих и със швейцарци - да ти кажа възрастните(над и около 50 год.) изглеждаха много добре. В сравнение с българските си набори... просто ги гледах и им се кефих...
При нас е такъв студ, че изобщо не ми мирише на пролет.  Sad

# 588
така е дунайке,но възрастните хора от запад изглеждатпо-добре от нашите поради простата причина,че нашите изглеждат ужасно...болшинството.иначе това,което казваш е вярно.и за чалга модите и за останалото сигурно (аз не съм се замисляла за младите,но май и те хдят като торби повечето).иначе като видя някоя с обемна прическа знам,че е балканка.между другото тези обемните прически точно тип чалга хубавици моя мъж много го дразнят.

сега ще пробвам да ви прочета  малко назад.аз май само малко съм изпуснала.за късмет не пишете много.

# 589
а какви са точно тези родителски кооперативи? имам идея,но не в подробности.

# 590
  • в 1001-та нощ
най-опростено - няколко майки се събират заедно - за да гледат децата си, всяка майка е дежурна по отглеждане в определени дни

примерно - ако са 5 майки - всяка дежури един ден, те готвят, наемат къща с двор ....

разбира се - може да се модифицира, примерно да са повече майки, да дежурят по 2, някоя майка може да не дава дежурства, но да плаща повече ....

# 591
звучи супер! дано не го забранят.аз лично май бих го предпочела пред детската градина,но много и зависи от цената,защото къща с двор ми звучи много скъпо.

# 592
  • в 1001-та нощ
сега плаща около 250 лв (кумата ми), ще сменят настоящата къща с друга до парка Заимов

като тръгне на работа и спре да участва ще плаща повече  Peace

преди това се опита да пусне малката на частна ясла (не се класират за държавна), но не се адаптира, а и не подходиха правилно - хем е големичка, хем я оставяха по цял ден  Confused

в кооператива посвикна, защото е с мама по цял ден

според кумата ми е много изморително и отговорно, отговаряш за още доста "чужди"  деца

# 593
ааа става тогава цената.не е без пари,ама не е и непосилно.но идеята е просто супер!

# 594
  • в 1001-та нощ
ние в държавната ясла уж плащаме по-малко, но като понатрупаш всички доп. плащания си става пак толкова  Blush

аз виждам доста предимства в държавните ясли  Rolling Eyes - като социализация, занимания (обучение), дисциплина и т.н.

всяка алтернатива има добри и лоши страни  Blush

# 595
Добро утро!!!

Маритка,чак пък като модели не сме облечени,ама изглеждаме читаво LaughingЕла ги виж 15 год мацки-грим до ушите,ФаФли по косите,токове до небесата..... #Crazy
Аз в живота си два пъти съм била гримирана-на бала и на сватбата.Толкова ме няма в тази дейност,че не е истина Blush

Кооператив или Детска ясла-не знам.В Държавната ясла предимството е,че се грижи квалифициран МЕДИЦИНСКИ персонал,което хич не е за подценяване.Менюто е що годе съобразено и има занимания по някаква програма.
В Кооператива пък обстановката е по-малко стресираща за детето,децата си се познават,евентуално може да се предположи,че ще боледуват по-малко ....
Не знам кое бих избрала,по-скоро първото Peace

В Сандански времето е приказно.Сега ще ги храня и излизаме.

Приятен ден,момичета Hug

# 596
Ади, резервирах почивка в Сандански за началото на м.05 - от 2ри до 6ти.
Ако сте там може да си спретнем една срещичка. Толкова да ми е любим Сандански  Party Party
а за деца там е прикака.
Аз мисля този уикенд да отскочим до Витоша, ако има желаещи, моля да заповядат...

За чалга модата - Маритка прав е мъжът ти, като ги видя едни млади девойки с тези огромни коси  Sick Sick Толкова ли не могат да изглеждат нормално?? Ама мода...това е..дано поне за нашите деца отмине тази чалга вълна, защото ми се повръща от нея.

# 597
ади,какъв е медицинския персонал в яслата? една сестра,дето не е практикувала истински от кой знае колко време,защото какво се случва в яслата? каквото и да се случи,ако то е малко по-сериозно така или иначе се викат родители и лекари.сестричката  едва ли може да помогне кой знае колко.всъщност квалифицирания педагогически персонал май е по-предимство.

а за модите.....и на мен ми се повръща от чалгаджийството по балканите.преди признавам си и аз се носех по тези вълни,но беше в друго време,друга възраст,друг акъл.но доста дълго задържа това чудо.

ние с моя мъж пак се скарахме и пак сме пред развод (за 100 път).и ми е гаден живота,защото не спряхме да се дрънкаме на едни и същи теми.няма оправия просто.

# 598
  • в 1001-та нощ
съвсем не съм съгласна, че мед. персонал "не става", напротив, виждали са какво ли не

самите жени, които гледат децата са мед. сестри, отделно има и няколко лели, доста деца са им минали през ръцете, ако нещо се случи - те са длъжни да се обадят на родителите и ако не успяват да се свържат на личния лекар на детето; защото не те вземат решение как да се действа, ако е критичен момент; а ако детето е болно - не следва да е в контакт с другите;

дали детето е получило гърч или е вдигнало Т или каквото и да е - те са длъжни да уведомят родителите незабавно и вече те си преценяват - дали ще си държат детето в къщи или ще го водят на лекар ....

# 599
Алена,всичко това,което си изброила го може всеки нормален родител.всъщност четох в статия,че именно това с медицинския персонал са им доводите да забранят кооперативите.а в швейцария не е така:)ето аз съм нещо като кооператив,но не точно.само аз гледам на хората децата в моя апартамент,но те не гледат моето.само това е разликата.и е законно.

Общи условия

Активация на акаунт