Януари вече вее, а септемврийче пее ли пее!

• 27 967
  • 744
  •   1
Отговори
# 90
Мишчица, много ти благодаря  Hug, ей сега ще прочета във Фрамар за всеки от тях и ще пратя смс на мъжо какво да ми вземе. Но сигурно ще е Стодал, след като и Евита за него писа, но за всеки случай ще прочета.

Дори ние днес няма да излизаме, тук също е много ветровито, вчера в такова време изкарахме детето заради прословутия ми зъболекар и на горката пак й пламнаха бузките. Да ви се оплача: сложихме й едно шалче, плетенко и от него се изрина, явно при нас всичко що не е памук се превръща в проблем...

Днес милата ми сестричка има рожден ден и съм много сълзлива от сутринта, така ми липсва... Но съм замразила всички пътувания, че ми омръзна да си тероризирам детето. Пък то от сутринта само мрънка, нещо не е на кеф и не мога да разбера какъв й е зора. Ей сега заспа след едночасово недоволство, докато й разказвах как като порасне малко, ще отидем в нова къща и там ще си имаме приятели. Ще се срещнем пак с Емо на Тара, ще се запознаем с Рада и Андреа, с Андрей, Гошко и Елиза по люлински, с Вики по слатински, а лятото ще идем на сгляда с Борис и Иво, да видим кой брат ще ни хване окото повече  Joy А живот и здраве някога ще можем да се срещнем лично и с Маленка. Като разказваше Q-T за братовчедите, така изглеждаха и Радина и Саричка онзи ден: усмихваха си се с клатушкащи се главички и си хортуваха нещо по бебешки...
Ох, не ми обръщайте внимание, размекнала съм се много днес.

По повод захранването, решила съм, че ще систематизирам всичко в една екселска таблица, не мога аз в този хаос да се ориентирам иначе. Ако или когато ми остане време, се заемам. Пък ако се получи, ще я пратя, на който му трябва.

Еве, аз също много обичам орхидеи, имах няколко, дето ти казваш година и половина ми цъфтяха, и като се преместихме тук, всичките изсъхнаха. Колкото и да се опитвам да завъдя нови, не става: окапват им цветовете и изсъхват, а ги гледам по всички правила с огромна нежност и любов, ама нА: не им е хубаво нещо в това жилище явно. Пробвах ги и в хола и в спалнята: тц, и на двете места умират... А това беше единственото цвете, което не дразни нито моите, нито на Гошо алергиите. Сега ми е много сиротно и без тях...

Захващам се сега с четене, докато дребната спи, до по-късно...

# 91
jaded, честито на сестричката ти  Hug
Нека е здрава и много щастлива  Hug

Андрей, откакто го мажа с баслама на д-р Тайс, спря да червенее от студа.

Аз, като бях болна, докато бременеех, пиех Проспан. Предполагам, че става и за кърмачки.
Смучех и от тия гадните - Тантум Верде.

Бързо оздравяване  Hug

Валери, аз вече скандализирах квартала и направих една разходка от час и малко  Mr. Green. Не издържах повече на ветровете. Иначе Андрей нищо не разбра. Аз даже малко се бях попрестарала с увиването му, та беше по - топъл от обикновеното, когато го извадих от количката.
Не знам дали ще излизам още веднъж, че нещо синузита ме заболя.

Тара, дано не е от вестибуларния апарат неразположението ти  Hug
На мен ми се случва, когато влизам от студено на топло и обратното, да ми се вие свят. Нормално е.
Може пък и при теб да се е получило от това  newsm78

А иначе по повод размислите ти за роднините - мисля, че всичко е и до нагласа. Ти винаги си така позитивна и усмихната. Отстрани всичко изглежда, че ти се удава с лекота  Hug
Винаги като те чета и си казвам - Ей защо не мога и аз да съм такава  Blush

# 92
жадед като бях бременна с баткото много ми помогна сиропчето на д-р тайс също и хустагил

кокетка,валери благодаря ви захващам се с упражнения Hug

кокетка вчера забравих да ти отговоря на "дрисливия"въпрос  hahaha  ние от както сме родени сме на легенче,честно да ви кажа сега съжалявам че не съм постъпила така и с баткото,защото той все още неможе да се научи на гърне.казва си но пред свършен факт.алекс е имал само няколко наакани памперса,които се броят може би на едната ми ръка.знам че последния път беше когато излязохме ная разходка и се беше събудил нещое мрънкаше(тойявно ми е давал знак че му се ака)и като видя че няма да събувам памперса си освободи дупето Laughing

ето от днес например си имаме нова екстра-РАЗТРОЙСТВО Tired  който според док е от АБ.засега няма да го спираме,но вкл прахчета ентерол ooooh!
но друга ми беше мисълта,че днес 3 пъти ака разтройство и трите пъти си е в легенче.аз си държа легенчето под леглото и като започне да се напъва(той първоначално започва да ръмжи едно такова и аз веднага разбирам,че му се ака)изваждам легенчето,сваляме памперса и работата се върши в легенчето.измивам го и пак си го мушкам под леглото.имам чувството даже,че като е над легенчето си освобождава всичко,незнам дали е така,но някак по-лекичко му става.а пък той през това време еддни усмивки хвърля.
а пък наскоро се скъсахме от смях с татко му(дано някой не яде докато ме чете Embarassed)свалям го да ака над легенчето и нашия като започна да прави "пбррррррр"с устата,все едно имитира дупето какво прави като ака ималко след това си върши работата hahaha Joy  направо беше толкова смешно.

та стига съм оцапвала поста си Mr. Green  днес е слънчево но дооооста студено и няма да излизаме Confused

сега да ви споделя и от няколко дни алекс как се успива.лягам до него лице в лице и той започва да ме гали по лицето,да ме хваща за носа,за ушето,за бузите,да си търка оченцето(лявото)или да си хване ушето и лека полека заспива.тооолкова ми е мило,ето това ми е истинския момент да му се наслаждавам-прегърнат в мен,да ме гали и да притваря нежно очички Heart Eyes

ами това е от мен,май имаше още,но и на мен все ми обягват разни мисли от главата Crazy

# 93
  • софия
Здравейте!Чета ви постоянно,но нямам време да пиша.Ние сме с вирусна инфекция #2gunfire!Хубав ден всички бебоци и мами!  bouquet

# 94
  • Асеновград
Здравейте и от нас. Hug
Това време е ужасно , по цял ден вътре направо откачихме. #Cussing out
След малко отивам на козметик и да си оправя косата.  Flutter
raleva - Аз също съм захранила , но още не съм заместила хранене.На обяд давам зеленчуково пюре , колкото иска и след това си пие мляко.
dilyanad - оправяйте се бързо Peace
Утре сме на консултация и още от сега ми се е свило сърцето заради тези гадни ваксини. Sad
Целувки и  хубав ден, засега.  bouquet

# 95
Отказах се да излизаме, защото Боби напоследък не му се стои много в количката, а при този вятър не иискам да го нося и да не е закрит.
Ще го изкарам на балкона като се умори, за да заспи бързо и да го завия с найлона.
Иво нещо е подивял отново. Имам чувството, че се чуди какво да прави. Какво ли не му измислях от сутринта- три списания Бърборино разгледахме, бучахме с едни коли, хващахме в мрежа насекоми, компютърни игри игра, телевизия гледа и накрая заяви, че му е скучно и иска на минутата неговият приятел Ивайло ooooh! И рев.... разрева и Боби и няма успокоение. Не ще и да спи.
Преди малко ми обяснява, че много се ядосал на себе си, ама мравка му контролирала мозъка.
Оф, не знам, май ще ходи на градина.
Оплаках се.

# 96
# 97
.....А иначе по повод размислите ти за роднините - мисля, че всичко е и до нагласа. Ти винаги си така позитивна и усмихната. Отстрани всичко изглежда, че ти се удава с лекота  Hug
Винаги като те чета и си казвам - Ей защо не мога и аз да съм такава  Blush

Laughing Това си има и лоша страна, защото хората свикват да съм винаги усмихната и ме приемат като човек без проблеми и когато имам такива или съм тъжна или ядосана, непрекъснато чувам "ооо, нищо ти няма, я се усмихни" все едно нямам право да съм различна от усмихната  Laughing а, не е така, аз имам проблеми, точно каквито имат и другите хора, просто пустия овен в мен първосигнално реагира на пл;роблем по следния начин "кой, аз ли не мога да се справя с това, да бе да, ей сега ще видим"  hahaha

Ох, дано си права за студеното  Praynig И аз си го помислих, защото вчера на -3 градуса, вървях 15 минети навън само потениска и палто. единственото топло нещо, което имах беше един вълнен шал, който сложих на Емо в количката, че и той не беше много добре облечен. И се прибрах вкъщи направо вкочанена, ръцете и краката ме боляха от студ. И ми стана лошо 5 минути, след като се прибрах, та дано си права...

Ние днес няма да излизаме. Аз искам днес да си почивам, да спя с Емо на всяко негово спане, пък и вчера достатъчно го намръзнах  Laughing

Джадет, аз гърлото си лекувам само с Тантум Верде - малката опаковка и пръскам през 2-3 часа, докато се оправя, въобще не спазвам упътването, оперделено пръскам по-често.

Евитка, и аз имах временен успех с едни орхидеи - две години бяха супер и цъвтяха и след това... май трябваше да ги разсадя, ама все не ми оставаше време, хем и специална пръст си бях купила и торове за орхидеи...Аз, ще поема квадратчето ина Дидка на Кокаляне, че много обичам да се занимавам с такива неща. Пък тя ще пийва ракийка през това време  Laughing

# 98
сладката мими, много са ти хубави дечицата Hug
Тара, няма нищо лошо човек от време на време да показва и слабост. Мисля си, че това е част от инстинкта за оцеляване. Опитай се да си го възпиташ у себе си- правото да си тъжна понякога.
А иначе, да, овенско е, имам наблюдения.
Аз строих двамата на пода да си се занимават взаимно, че нещо вече не ми издържат нервите.

# 99
Тара, най - вероятно е било от студа  Hug

Овен си същински - и аз имам наблюдения  Laughing

Сладката Мими, много хубави щерките  Hug

Валери, я кажи как точно ги строи и какво правят  hahaha

А пък това за мравката е направо върховно  hahaha

Ения, благодаря за обясненията за дрискането  Mr. Green
Андрей още е много нередовен в тая си дейност - понякога всеки ден, понякога през ден-два-три и не мога да го хвана. Явно още му е рано.

Иначе и аз вчера открих, че заспива супер лесно като го обърна към мен. Сгушва се между гърдите ми и за пет минути е заспал.

И сега не мога да не ви се похваля - дребното спи вече втори час на дивана до мен. Пробужда се на няколко пъти, но с малко гушкане пак заспива  newsm44 newsm44 newsm44

# 100
Ахой!
Гледам, че за цветя сте заговорили, аз имам само едно. Незнам какво е огромно е вече нецъфтящо. И стои в нашата стая, чудя се дали не е вредно това Thinking
 Tara WilsonМного ми е приятно като чета как искаш Емо да има голямо семейство. Това е наистина богатство, което и аз съм имала в детството си Wink
Дано световъртежа да не е от вестибуларния апарат Praynig Мисля, че може нещо да ти се е изчерпало покрай бременеенето и кърменето. Но какво ли. Сещам се за гъбите, те съдържат много микроелементи и понякога са много полезни.
valerieРазбирам те отлично за Иво. На мен също ми е изключително трудно, когато Монко си е вкъщи. Пробвай смело с детската градина. То вируси и татковците ни носят/нашия няколко пъти вече/, пък няма да ги спрем от работа я  Wink
eniqМоже би и биогая е добре да даваш. Така по-лесно ще заселите полезни бактерии и разстройството ще спре. А за легенчето, колко пъти си писала и все се чудех дали правилно съм разбрала...ами поздравления. При нас ЕБХ се състои в това, че детето никога не ака извън памперса си. Като беше на месец два ставаше номера, а сега категорично НЕ. Аз изобщо не мога да позная кога и се а.. Като я видя , че се напъва , то вече процеса е започнал....
Имам 2 програми с упражнения, страхотни са, на брега на морето, едната е комплексна, другата за дупе и бедра. Който ги иска да пише лс. да му ги пратя. Или ме намерете в скайпа -   necifer

jadedЧестит празник на сестра ти  bouquet
За твоето неразположение може  клеева тинктура да пиеш20тина капки на ден, а и гаргара/разрежда се с вода за гаргара/ Много помага. Peace

За захранването си имам домашни продукти. Имаме си село и от там. Родителите ми в уикендите лятото успяват да произведат огромно разнообразие от зеленчуци и плодове. Преди все им се карах, че напразно се хабят, че на пазара има всичко, но от както се е родил Мони , осъзнах, че това е богатство. Селото ми е Дрен, я кажете дали няма някой с рода от там , ако има такъв то със сигурност сме роднини Laughing/селото е голямо, но е оплетено в сериозни родови връзки майка ми и баща ми, както и сестра ми и зет ми са братовчеди 3-ти, но все пак.ТОест майка и татко имат общ 1 братовчед Shocked
Ще практикувам педагогическо, като го комбинирам с някои моменти от традиционното-ще давам само подходящи за възрастта продукти по месеци. Peace
ЕвитаМного ми се иска твоята док. да разкажеш какво ти е обяснила, някак най-приемливи са ми за сега нейните напътствия. Как искам и аз да имам такава докторка наблизо  Rolling Eyes
mamulq77 Мисля, че по-леко ще ти е във Варна, а и къде, къде по-красиво и с близки хора около теб..Бързо ще минат 2 месеца.
Ние излизахме днес до докторката, че Маги отнооово е с хрема , а и с леко повишена Т 37,2 и 3 но вече няколко дни така. Изписа не виброцил и взе секрет. Беше наистина студено, но като се облечеш по-сериозно -става. И с дъждобрана на количката.
След малко ще излезнем пак, за баткото.
ХУбав следобяд и вечер ви желая Hug
сладката мимиМного са ти сладки малките. Каката каква е рокерка, много ме изкефи Wink, а малката какви очи, какви мигли, ще разбива сърца Peace

# 101
И забравих да питам някой има ли магическото агънце?

Спящото Агънце издава 4 различни звука:
- тихо ромолене на поточе
- летен дъжд
- шума на океанските вълни
- песента на кита
Две възможности за избор на продължителността на звучене
преди автоматичното им изключване 23 мин или 45 мин

http://www.igra4kite.com/popup_image.php?pID=7157
Струва ми се наистина добър помощник в приспиването!

# 102
  • София
Диди, ВасиТу, dennip, vanya1983, с малко закъснение - Честита месечинка на бебоците!!! Да са ни много здрави и усмихнати. baloni

Мишчица, страхотна темичка Simple Smile Благодаря, че си ни добавила и в списъка с бебчовци. За да е пълна информацията - терминът ми беше на 14.09.

Дани, за колко време ви изби зъбчето? Как изглеждаше венеца преди това? Много се интересувам от темата, защото чакам с нетърпение и нашето първо зъбче. Даже си мисля, че ще са две наведнъж, защото доста добре са се очертали. От три седмици е ужасно неспокоен, много плаче, лигави се, хапе всичко, дори не може да си хапва добре от болката и дразненето на венеца.

По отношение на разглезването - не вярвам, че много гушкане, целувки, нежност и любов могат да навредят на някой. Ако ние не научим бебетата си какво е обич, кой? Heart Eyes

Захранването - мами, споделяйте всякаква полезна информация, на която попадате...Много ми се вижда сложна темата. Нашето педи каза, че от 4-тия месец ще разнообразяваме храната и сега на 19-ти като отидем на консултацията ще видим какво ще ни посъветва. Аз се плаша от толкова ранното захранване, заради коликите, които имахме. Не знам как ще му подейства каквато и да е нова храна...
Има ли някой опит с ранно захранване след колики???

# 103
  • София
След близо два часа навън ей ме на. Умрях от студ а Рада си спеше като пич.......направих една обиколка -Мария Луиза, Пиротска ( Таре, лудия го нямаше, но днес си взех нервно паралитичния спрей и една джаджа с ток) после обратно по Ботев и да ви кажа пак успя една простачка да ме вбеси. Минавам по булеварда и то ходи като кон с капаци и си навира торбите в количката ми и аз я забърсах с единия край. Подминавам я и тя зад мен почва да нарежда:"Ей ще ме бутне това говедо, как не се спря да ми направи път с торбите да мина" АУУУУУуууу взривих се и бях минала поне 10 метра, но се върнах. За една бройка не й нахлупих торбите на главата, просто съм успяла да се науча да овладявам гнева си.
neci за пръв път чувам за лечебните свойства на гъбите. За мен те са източник на много негативни усещания, но може и да са полезни. Е аз не употребявам от години и не страдам от факта...просто имам много лоши спомени от тях и само като чуя за гъба и настръхвам. Ще ти пиша за захранването, което моята доки е промотирала в сряда съм при нея за ваксините на Рада и ще обсъждаме захранването!
Таре да ти кажа нещо от налягането ще да е, всичките ми приятелки, които имат световъртежи или миниери днес са много зле! Едната даже е имала криза нощес и ми каза че ще полудее от световъртеж. Дано да ти е минало!

Отивам да правя супа топчета, до скоро!

# 104
Здравейте и от нас. Хубава и успешна седмица на всички   bouquet
Бързо оздравяване на болните бебки и мамита.
Да споделя с вас за моето мишле - не е от най-спокойните,но гледам да не е постоянно в ръцете ми.Оставям го на активната гимнастика или шезлонга го заобграждам с различни играчки, за да успея да си свърша домакинската работа. Не мисля, че целуването и гушкането ще разглезят бебоците, а и както казва нашто тати сега му е времето.
Относно дрехите - имам за вкъщи и за вън, както и за чистене отделни дрехи.
И ние на морето лятото ще си имаме домашна продукция, но сега се чудя какво да правя .. готови ли или домашно приготвени пюрета. Информация много и много объркваща като ви чета все повече си мисля за био продуктите и домашно приготвеното,ще захранвам след 1 месец така, че все още имам време да помисля  newsm78.

Общи условия

Активация на акаунт