Януари вече вее, а септемврийче пее ли пее!

• 27 952
  • 744
  •   1
Отговори
# 75
благодаря ви момичета

много ми е мъка че даваме АБ но ако така ще е по-добре предпочитам го от някакви усложнения.даже вече мога да кажа че почти не кашля и утре ще видим какво ще каже док.само нослето продължава да си му хърка.краси ми е същия до ден днешен,а и аз мйа съм така-чудя се вече това с нослето дали не им е наследствено ама знам ли ooooh!

честита месечинка на жорко,нека е здрав и весел като мама Hug

ели ще ти пиша на лични Peace

кокетка ние направо си подскачаме и аз смятам да покажа на док на консултацията на 26 и да я питам дали да го слагаме в бънджи.исках да те помоля,мисля че ти преди време беше постнала едни клипчета май бяха с упражнения.понеже нали съм на диета и засега правя само коремни преси,ама ми се искаше и някакви други упражнения да правя,ако не се бъркам де Embarassedмай ти беше newsm78 че сега покрай двамката нямам време за фитнес,ама ще му мрънкам на милото за уреди за вкъщи Crazy

за гушкането за пореден път ще кажа че съм твърдо ЗА,за мен това е начин да се радваш на детето си,като го гушкаш,целуваш(а аз го скъсвам от целувки),като му говориш(алекс обожава да му се говори)и изобщо да обръщаш внбимание на детето.мисля,че не сме решили да имаме дете просто ей така за да си го оставим в шезлонга да си играе само а точно затова,защото знаем вече какво щастиее детето и какво чудо на природата е и как всеки ден го гледаш как расте-странно е как то е растяло в теб с месеци и изведнъж това човече е в ръцевте ти и го виждаш,то е част от теб-съжалявам че таткото неможе да усети дори за миг тази емоция на майката.и за какво да си го оставя ей там на спалнята да реве самотно и беззащитно Naughtyняма да стане.
честн да ви кажа напоследък колкото повече го гледам и съзерцавам осъзнавам,че всеки един миг не бива да изпускам,защото той расте с часове,не че като порастне ще го обичам по-малко,но сега е до мен плътно и мога да го обгрижвам и да се радвам на мекичката му миришеща на бебе кожа.и ако си останем с тези две дечица(дано господ даде и трето де Crazy един ден),но някак си ми става мъчно и чак неискам да пораства а все да си е бебенце и да си се гушкаме,да се смееме.
знам обаче,че колкото и да пораства детето си е дете и винаги го обичаш-а няма по-хубава дума от думата"мамо"повярвайте ми,но колкото и банално да звучи някак омекваш,звучи толкова нежно и в същото време някак единствено...ох много се отклоних,но доста време не съм писала и имах нужда да споделя с вас Hug че времето някак напоследък толкова бързо лети и ми се иска да се наслаждавам на всеки един момент.

лека вечер от мен за днес толкова Laughing

# 76
Добро утро Hug
да не нарушавам традицията и да се разпиша, не че нямам сто задачи, които  е добре да свърша, докато Борис спи Simple Smile
Кокетка, тук има теми за естествената бебешка хигиена. Според майките, пишещи там, всяко усилие си струва. Реално обаче не съм виждала много ранни резултати. Но пък като се замислиш, ние преди време на годинка вече сме си ходили на гърне. Не вярвам сега децата да са оглупяли, просто майките ги мързи повече. аз си признавам, че не ми се занимава.
за пола на децата -мен пък ми писна да ме ожалват, че не съм ги "нашарила". Ами каквито деца е трябвало да имаме, такива имаме. аз им се радвам и много си ги обичам.
да си призная, нямам домашни дрехи или по-скоро са ми сведени до минимум. Но пък нямам и много официални, ходя доста неглиже. Гримът ми се свежда до молив за очите, че тях най-много си харесвам и гланц за устните, но второто понякога пропускам. Пудра, фон дьо тен и т.н неща, които ги чувствам като маски, не слагам.
На Косе Босе нещата не могат да се запазят, ако не се копират едно по едно. Трябва да си активен, за да можеш да ги четеш и да разглеждаш профила. Тя е изписала във форума 90 страници за захранването, цяла книга. Това, което Красуна е намерила, е и със схеми за захранване, но са изредени храните, без обясненията към тях. А тя толкова хубаво пише за всяка поотделно, че написаното  си е прекрасна литература за четене. Поне за мен, защото аз много обичам да чета по темата.
Диди, честито на Гошко със закъснение  bouquet. Да ти е жив и здрав, много да си се обичате Hug

# 77
Момичета съжалявам, че ви изоставих този път, но мъжо си беше почивка и искахме да наваксаме  Mr. Green
Мишчица, много добре си се справила  Hug
Както Евка вметна, нищо, че не пиша аз си ви следя и не ви оставям   bouquet
Щях да пиша още, но ме викат  breastfeeding, ако мога по-късно ще гледам да наваксам.
Много ви прегръщам вас и бебчовците  Hug

# 78
Мадленка, пиши по-често. Липсваш ни Hug
Ения, виж какво намерих за теб http://www.youtube.com/watch?v=yqx6SO7lfN0
аз вкъщи въобще не мога да се организирам, добре че ходя поне на каланетика и Асан и той ората

# 79
Добро утро  Hug

Мисля, че хванах цаката на приспиването на моя звяр  newsm44

Дани, забравих да пиша - честито ви зъбче   Hug
Казват, че с първото е големия зор, после по - лесно понасяли избиването. Дано е така при Далия  Hug

Валери, тая ЕБХ ми е малко в сферата на невъзможното, поне за мен.
Иначе си права - едно време са ни приучавали на гърне от рано, то и до годинка да переш, простираш и гладиш пелени, си е постижение.
Питах майка ми - каза, че след 6-7 месец е започвала с нас и в рамките на две - три седмици е ставала работата. Според нея тогава бебето вече имало що годе изграден режим и било по - лесно предсказуемо във физ. си нужди  newsm78

Започвам с четенето на постовете на Косе Босе. Снощи до 12 вечерта, вместо да спя, прелиствах разни статии за захранването и съм тотално сбъркана вече. Дано педиатърката ми даде разни насоки.
Междудругото, в подфорума за захранването има една тема с Бързи въпроси и отговори и ми направи впечатление, че има няколко потребителки, които дават доста аргументирани обяснения и отговори. Със сигурност ще се запиша и там  Crazy

Ения, помня, че бях пускала линк с пилатес за бременни, но макар и пак натоварващ, е доста щадящ за коремната област, която е май най - проблемна и не знам дали ще ти свърши работа Thinking
Аз преди ходих на пилатес, но моята най - любима инструкторка емигрира отвъд океана и оттогава никой не може да ме грабне. На изпроводяк ми подари няколко диска и сега си ги правя вкъщи.
Иначе можеш в сайтове с торенти да потърсиш това - Pilates workout for dummies - това е пилатес за съвсем начинаещи, много добре обяснява всичко инструкторката, първо показва упражненията, след това се изпълняват - т.е. дори и човек, който за първи път ги прави, лесно ще се ориентира и ще успее да направи цялата програма.
Другото, което се сещам - 10 minute solution with Lara Hudson. Това са пет поредици от 10 минути всяка, като всяка от поредиците е насочена за конкретна зона. Могат да се правят всички заедно, може да пропускаш някоя или пък да правиш само това, което е проблемно за теб в момента.
Бременния пилатес също е от серията 10 minute solution, само че е prenatal pilates.

Специално упражненията на Лара Хъдсън съм срещала като клипчета в youtube и vbox.

Това, което показва Валери, също е доста интересно  Simple Smile

Дано съм ти била полезна  Hug

МадленкаHug
И аз се присъединявам към молбата на Валери - пиши по - често  Hug

# 80
Добро утро  Party
Снощи сънувах как си говоря с Евита и се уговаряме за среща hahaha...леле, колко съм изфейкала Crazy
Хубав и усмихнат ден от нас  Flutter  http://www.youtube.com/watch?v=h8tuTSi6Sck

# 81
  • Варна
Здравейте! Да се разпиша най-после и аз да не си помислите, че съм забегнала някъде.

Няколко дена не знам какво ми стана, но хич не можах да се организирам да пиша. Докато стана и свърша нещо из къщи, то дошло време за разходка; айде 3-4 часа навън, после нещо да се сготви, да се оправи и то дошло време за баня, приспиване и т.н.  ooooh! Освен това в четвъртък се върна баща ми от рейс и бяхме с него, че много му беше домъчняло за внучката, а и беше накупил и подаръчета. Flutter Сега има няколко рокли, включително и една за много официална - сигурно това ще и е тоалета за една сватба в Пловдив, на която сме канени през май. Party 
В петък и събота пък бяхме в Бургас да видим моята баба и братовчедка ми с нейното бебе, което е месец и половина по-малко от Малена. Запознахме братовчедите. Grinning Много бяха сладки как се гледаха и разглеждаха с кандилкащи се главички и се усмихваха. Grinning А като ги сложихме да легнат един до друг Малена хвана братовчед си за ръчичка - много бяха сладки. Heart Eyes
Ох, не знам по кои теми ще успея да се включа, ама да ги мятам една по една.  Wink
Разглезването - мисля като Тара, Джейдед, Ения и другите гушкащи и носещи мами. Токова ми е хубаво да гушкам и целувам Малена, че чак искам все да си е бебе. Heart Eyes Макр, че също искам и да порасне и да си говоря с нея и да я водя и да и показвам различни места, да опознаваме света заедно. Знаете ли, мисля си, че бабите, които ви дават акъл и ви казват, че ще разглезите децата си може би го правят, защото си мислят, че възпитавайки вашите деца по друг начин, ги обвинявате. Те са ви гледали по начина, който се е считал за правилен тогава и са си мислели, че правят най-доброто за децата си, а сега вие правите всички тези неща, които може би и те са искали да направят ( да гушкат, да носят на ръце и т.н.), но са се страхували какво ще кажата хората и че ще ви разглезят.
За телевизията - имаме само един телевизор в хола и когато сме тримата заедно почти н е го пускам. Не обичам да има пуснат телевизор за фон, защото мен лично ме натоварва. Малена доста се заглежда ако е пуснат телевизора, но гледам да я извъртя или да я сложа на такова място, от което не се вижда телевизора.
Малките хитринки - нямам много , но миялната машина, а отскоро и сушилнята са ми най-добрите приятели вкъщи. Mr. Green И аз ползвам фолио в тавите за да не се цапат и да се мият по лесно. Ползвам и кислородна вода за да чистя повърхността на кухненския плот например. Дезинфекцира и няма разни химии и отрови. Peace Ползвам я и за мивката в банята. Направо виждаш как разтваря мръсотията.
ЕБХ и пелените за многократна употреба. Аз почнах от първите дни вкъщи да държа Малена над мивката, а после и над легенче и тя веднага разбра каква е целта на занятието. Mr. Green Аз чак не можех да повярвам. Но много бързо от примерно 6 акания за деня, 4 бяха в легенчето. С пишкането нямахме такъв успех, но все пак имаше и някои пишета. Малко преустанових обаче нещата към втория и месец, когато имаше проблеми със стомахчето и бяхме в болница и после на разни лекарства. А и тя тогава май предпочиташе да ака в памперса. Сега ака по веднъж на ден, обикновено след събуждане сутрин, така че като стане от сън отиваме на легенчето. Имаше едно време почти месец без наакан памперс. Миналата седмица обаче като хапнах малко от забранените храни веднага и се отрази на коремчето - беше и дискомфортно и пак започна да ака в памперса за няколко дни. Сега пак сме ок и сутрин сме на легенчето.  Wink Някой беше питам за пелените за многократна употреба, мисля че беше neci. Сегашните нямат нищо общо с тензухените пелени, с които ние сме отгледани. Аз имам няколко вида, но ги ползвам само вкъщи и то не всеки ден. (За навън и вечер сме с еднократните. )Някои от многократните са такива, че дори като се напиша беба пак държат сравнително сухо - Fuzzy Bunz например 3 в 1 . Иначе идеята им като цяло е да се усеща мокрото от бебчето, за да свърже това, че като пишка, дупето е мокро. Grinning Само един или 2 пъти ми се е нааквала в пелените от плат и всичко беше попило, нямаше разливи, както с ужасните Памперс.
От еднократните пелено почнах да ползвам Либеро. Не знам защо чаках досега и купувах боклуците на Памперс (белия). Либеро не миришат чак толкова на химия и са по плътни и ми се струва, е дори и да има експлозия ще удържат положението. Peace
Още неща исках да пиша, но трябва да се върна пак назад да чета, че съм забравила. Blush Пък и малката се събуди и след малко ще се приготвяме за разходка. Следобед сме и на консултация да видим с това неядене и повръщане колко сме пораснали.
Хубав ден от нас и гушки за вас и бебетата! Hug Hug Hug

# 82
  • София
Минавам само да ви кажа добро утро  Hug
За мене понеделника е ден за основно почистване, след съботно-неделната почивка, така че почвам. После ако не е ужасен студ може и да излезнем за малко  Peace
Q-T Представих се ге двете бебчета хванати за ръчичка  Heart Eyes
PipiLangstrumpf Страхотна, много моя музика е това  Heart Eyes
Мадленка  Hug

После ще пиша пак  Peace

# 83
Здравейте, ние тези дни преобладаващо мрънкаме. Зъби ли я дразнят, друго ли е, но нищо не помага като реши да плаче. Ето и сутринта мрънкане и сега спи върху мен, да видим колко ще издържа че се схващам, но като я оставя и веднага се буди и наново се започва мрън.
За носенето на ръце. Когато не иска да се занимаваме с играчки си я нося, но не много. Почва да нервничи да я оставя, та сама не иска много на ръце. Иначе ако сме на гости или имаме такива си я гушкат, но стоят на едно място не я мъкнат насам натам и не ми се налага после и аз да я държа. Наистина си е характер, някои обичат да са гушнати други не толкова. Но наистина за да разнообрази гледката няма друг начин освен носене.
И друго щях да пиша но ми изхвръкна от главата, дано се сетя при следващо писане.

# 84
Q-T, много се радвам, че се появи, снощи, ако щеш ми вярвай, докато заспивах, си мислех за теб... Даже леко се разтревожих, защото и във фейсбук не беше активна тези дни и си мислех днес да ти пиша ЛС...
Либеро са чудесни пелени, аз от началото си ги ползвам (е бях взела все пак и едни Пуфис, колкото да сравня), но голяма, истински голяма експлозия понякога не удържат Simple Smile Ама то в такива случаи като съм се замисляла, едва ли има памперс, който да може да ги удържи Simple Smile За избора на пелени се доверих на много близка моя приятелка, която има две деца (момче и момиче) и от самото начало ми каза да не се занимавам с Памперс и че Либеро за нея са били най-подходящият избор. Убедих се и аз, че в крайна сметка си заслужават инвестицията. Имали сме случай малката да спи от 22ч. вечерта до 11 сутринта (13 часа сумарно), памперса направо да тежи, а дупето да е сухо.

Захващам се днес да чета и аз материалите на Косе Босе. Милото пак тръгна на работа, та ще ми остане малко време.

Моята настинка премина в нов етап, хремата ми почти изчезна, ама секретът слезе към гърлото и сега бухам като бухал. Кажете моля ви се, ако знаете подходящ сироп за кашлица за кърмачки...

Дид, на патеричка честита месечинка на малкия Гошко! Да е жив и здрав и като ядосва мама, да е по малко Simple Smile

Таренце, да ти благодаря, че ми довършваш мислите Simple Smile Аз понякога искам да се изкажа, ама като ми се стори, че ще стане прекалено дълго и се отказвам Simple Smile Ама вече съм спокойна, защото знам, че има още някой, който мисли като мен и ще допълни тезата ми с още аргументи Simple Smile

Е хайде оставям ви, че детенце се заигра на шезлонга, а на мен пералнята ми изпра, пък и чинии на мивката ме чакат Simple Smile До по-късно.

# 85
Привет, момичета, и от мен! Hug

И аз тези дни съм нещо много дезорганизирана Tired, или по-скоро много изморена. Елиза не спи спокойно вечер, буди се по-често, проплаква на сън, какво става не знам. Снощи беше малко по добре положението, но за сметка на това каката сутринта ме събуди с истеричен рев. Чух я как плаче в хола , че искала аз да стана да й вържа косата на опашка, а  не баща й.
 За капак на мъжа ми му предложиха да замине за 2 месеца на работа във Франция и аз трябва или да остана сама в София с двете деца или да отида на гости на моите родители във Варна. И двата варианта са кофти, но все пак трябва да решим нещо Rolling Eyes

За гушкането и разглезването - и аз обожавам да гушкам, да целувам, да мачкам Елиза, с вече голямо дете ми е пределно ясно, че сега е момента, но когато по цял ден съм сама и няма кой да я вземе и за 2 минути ми идва малко нанагоре. Елиза е свикнала винаги някой да е около нея , да й говори, да й пее, да я занимава, в момента , в който я оставя сама  и не съм в полезрението й, тя започва да реве, да мрънка, съответно аз дори и в тоалетната съм под стрес. Затова си мисля, че баланса е много важен, но много труден за постигане. Хубавото е ,че никой ,ама абсолютно никой не ми се бърка за каквото й да е и аз си решавам сама какво ще е и кога ще е, затова може би не ми се ходи при моите родители, защото неминуемо ще има вмешателство от тяхна страна, което ме изнервя допълнително Twisted Evil

За захранването - с Иви си бях направила точно такава таблица по дни, храни и съответно реакции, беше много лесна и удобна за използване. Предварително бях прочела, коя храна ,след коя е хубаво да се въвежда, точно както Евита е написала, тиквата да не е от първите храни защото, другите ще се сторят безвкусни на децата. Сега пак си мисля да си направя такава таблица, че идея си нямам старата къде е. Например :  1 март - оризова каша, количество, 5 дни, реакции
                                        5 март - картоф............
                                        8 март -  морков...... и т.н

По другите теми после пак

# 86
ДаниHug май леко ми се понамести главата  Laughing много ме е шубе от такива състояния, че перди години имах проблеми с вестибуларния апарат и тогава се лекувах месеци, като първия месец въобще не можех да ставам от леглото. И, ако не дай Боже, сега стане така, няма кой да гледа Емо  Cry

Обаче като чета за роднините ви и ми  е много странно. Знам, че хората са различни, знам че наистина има хора, за които децата се различават, в зависимост от пола им или от това кой е първороден или кой на кого носи името. Ама пак ми е странно. Защото моите роднини (всичките ми роднини - лели, вуйчовци, баби и т.н.) независимо от кой род идват и по чия линия са, т.е. не само една рода, ами всички, дето са се влели в някакъв момент  Laughing, включително роднините на снаха ми, например или тези на жената на вуйчо ми, т.е. дори най-далечни са всичките на едно мнение - да се обгрижва максимално детето, че всички деца са равни, че само майката решава как да се отнася с детето.. ей такива неща. И на мен никой, ама никой никога не ми се бърка със съвети, освен ако не ги поискам. Само ме питат "това как го правиш", "онава как си го решила" и никога не съм чула "не се прави така" или "аз го правех по друг начин". Не знам ние ли сме се уцелили на един акъл толкова роднини или просто съм попаднала всред много толерантни хора  newsm78 Аз и за това много се учудвам когато братя и сестри не се разбират, защото при нас не само братя и сестри са като едно, ами братовчедите ми си ги приемам като братя и сестри и си ги обичам по такъв начин. Ние сме си израстнали заедно. А Брат ми ми  е всичко на този свят и съм го казвала на всички, дори нашите и гаджето ми знаят, че него обичам повече отколкото обичам тях. Само Емо е вече преди него  Laughing След това са всички останали. Ние с Емо за това сме нон-стоп на турне, през ден сме при някоя леля или баба, вуйчо или братовчед.... искам той да израстне с всички роднини, както аз съм расла и да има същото чувство, че има огромно семейство, което го обича. Още повече, че от страна на баща му няма много роднини, така че трябва максимално да се радва на моите.

За това, Евитка, помисли за някое братче или сестриче на Рада. Сигурна съм, че няма начин, след като  и двамата ти си ги възпитавала, да не се обичат безкрайно и че никога няма да се карат за имоти или каквото и да е друго. Аз най-много от всичко съжалявам, че мама не е родила трето дете  Laughing И аз самата много искам три деца... дано и Господ така да е решил за мен, та следващия път да ми даде близнаци  Laughing

ДжадетHug

# 87
Вие днес ще излизате ли? При нас толкова духа, че ми обърна столовете и масата на терасата и се чудя какво да правя.

# 88
  • София
jaded Сиропи които се сещам и съм пила като бременна, това са Стодал - хомеопатичен. Проспан и Хустагил - растителни  Peace Ако искаш прочети листовките в нета  Peace
Валери, мъжа ми тъкмо ми звънна и ми каза да не излизаме, че било поне минус 5 и ужасно духа....така, че ще пропуснем  Crossing Arms

# 89
  • София
Добър ден,

днес от сутринта клеча над саксиите ми с орхидеи, не знам дали съм ви споменавала, но много ми се получават нещата с орхидеите, имам три саксийки и не спират да цъфтят от около година и половина.
Рада е спокойна от вчера  Praynig Praynig да видим до кога???

mamulq77 това с местенето макар и за кратко е доста неприятно, реши кое ще е най-малкото зло, дали да си сама и да луднеш или някой все пак да ти помага и сигурно пак да луднеш.....

jaded знам, че Стодал-а е хомеопатичен сироп, който е доста широкоспектърен, доста лек и ефекта му не е чак толкова голям, но помага, помоли в аптеката да прочетеш листовката дали няма противопоказания за кърмачки.
Аз нямам време да чета материалите на Косе Босе....който му остане време да разказва за какво иде на реч!

ДИД как можах да си забравя зет-а, да ми е жив и здрав и да ми гледа щерката Simple Smile))) Колкото до домашно морковче и картофче, мога да те снабдя в Люлинско тези дни ( ще се метна до Кокаляне например в сряда (след ваксините ни живот и здраве), ще взема зарзават и после ще ти звънна да ти дам.
Колкото до мини био ферма-не се хабете ами напролет ви чакам на Кокаляне, всяка ще си има квадрант и да си го сади с каквото пожелае хихихихихихихих Joy Joy
А ДИД ти щом и БЕЛ знаеш какво е и мотиката ще ти връчвам.
А татко има домат в саксия, който тъкмо е цъфнал, значи става и на закрито:-))))))
Нямам търпение да идва пролетта и да си отивам в Кокаляне, не мога да ви опиша с каква селяния се сблъсквам ежедневно У център-О на София и новозабогателите буржоа в нашата кооперация. Много е зле положението....представете си аз дето съм толкова социална и контактна не контактувам с никого от кооперацията.

Мадленка радвам се че се разписа:-)))

И все повече мами дето ни бяха позабравили се включват и това много ме радва!

Валери, аз ще се опитам да излезна като за пръв път ще се опитам да увия детето в тези одеялца, дето са като Прилепи в тях децата и не им се виждат и главите. Имам такова с цип и до сега го ползвах само като завивка. Ще сложа и мушамата върху количката и излизам. Чакам само да се събудиме, че днес заспа чак към 10 и още спинка.

Общи условия

Активация на акаунт