Отговори
# 180
Накри, и на Сиана леката музика й помага - даже е свикнала и сама да се приспива като си мрънка напевно. Имаше мисля чайче лека нощ на Хипп, не знам има ли го при вас, иначе за по-добър сън помагат жълт кантарион и маточина. Маточината няма проблем, но не знам за жълтия кантарион дали може да се дава на бебе. Ако нищо не помогне може и период да е и просто да трябва да отмине, а пък ти си и без това изтощена и ти идва в повече - разбирам те  Hug
В тази връзка и аз не съм спала 4 дни, предишните два дни Сиана вдигаше темп., а миналата нощ мен ме тресеше ужасно. Аз може и да съм болна, щото и глава ме боли ужасно, но нейното явно е от зъби, че нищо друго й няма, да чукна на дърво. Ужасно е недоспиването обаче  ooooh!
Иси, и аз много обичам Житен Дар.
Янита, моето по-голямо дете има проблеми с ушите. Ако не се получи при доктора, където ходим в момента, ще те питам за контакти, ако се сетиш, както и за доктор в Токуда (Кити и кой друг ми каза, забравих, извинете ме  Hug )
Цвети, как сте?
И Шунка ми липсва!
Съншайн, дано минава бързо и при вас  Hug

# 181
Здравейте,
Честито на празнуващите днес!!!  bouquet  bouquet  bouquet
Ние днес бяхме на консултация. Дани е напълнял с 700 гр. за един месец и вече е 9350гр. и 68 см. Забраниха ни да го захранвам с каши на този етап, заради кг му. Ще продължим с плодови пюрета, а след 2 седм. - и с месни. Исках да го захраня с каши, заради витамините в тях, но те ще останат за по-нататък. Зъби все още нямаме...педито не видя дори и зародиши на такива. Каза само, че венците много са набъбнали. Биха му последната ваксина, а малкият я прие, както всеки друг път - с много рев и ритане. За втори път забелиха пишлето...аз помолих, че ние с моя мъж хич не се спряваме (той само като гледа и се 'травмира'). Уж опъваме, пък нищо не става...а това, което педито направи днес трябва да го правим всяка вечер ние....явно ни е страх да не го заболи....и затова не го правим като хората.
Забелязала съм, че като види бабички и много плаче. Рапознава ги по някакъв начин. Иначе на другите хора много се радва, раздава усмивки, смее се с глас....но бабички хич не обича.
Моят мъж е много труден за заспиване. Мрънка, плаче, прозява се, търка очи.....много му се спи и люлям, люлям.....(че това е единствения начин да го приспя в стола му за кола) и пак не заспива диването, а мен вече ръце не ми останаха. През деня почти не спи, а нощтно време се буди на през час два и иска да си цокне малко и пак заспива.....и се чудя кога ще свършат 'мъките' и ще дойде нощта, в която да се наспя. Така се буди още от самото начало....Успокояват ме вече минали по този път, че евентуално към втората година ще се пооправят нещата със съня  Rolling Eyes Blush

# 182
Здравейте ,
само да да в напиша от консултацията ни резултатите и се връщам да ви чета и да допиша .
Дарка-попарка е пораснала със 650гр.-вече е 8550кг. и с 2см.-вече е 68см.
Това е засега ,после ще дописвам.

# 183
Накри:И аз имах голям проблем с приспиването,но от скоро през деня се приспиваме в столчето за кола,докато и пея Зайченцето бяло.На половината Зайче е заспала.Остана ми само нощния сън да измисля,че сега се приспива само със сукане!Мисля си,че е само период при вас,може и зъби  newsm78.Дано мине бързо! Hug

# 184
Здравейте,

най-накрая успях да прочета всичко, много сте писали  Crazy
Благодаря ви, че питате за нас  Heart Eyes - Алекс днес е много по-добре, да не кажа, че е почти здрав  Grinning. Пак успях да пресека хремата Wink.
Днес бяхме и на консултация - резултатът е 9800 (+500 гр.) и 73 см. (+2 см.)  bowuu. Педиатърката каза, че е чудесен  Mr. Green. Погледан пак пишката, позабели я докрая, но тоя път не рева малкия, явно малко й е оставало. Сега каза да поддържаме да не залепне пак. За обривчето на ръката аза, че било алергия към белтъка и аз така  #Shocked. Каза да не се притеснявам, изписа едно кремче - Елоком, с кортикостероиди и каза да не пия мляко  Rolling Eyes. Мушморонко, ползвала ли си такова кремче за Крум? Мисля, че и нашето ще е някакъв вид АД, но да видим  Thinking
Казаха ми да му давам вече супичка, но не трябва ли да въведа глутена първо  newsm78. Аз тепърва месце ще въвеждам, чак после глутен...
Честит рожден ден на Ани и Хаберлеа ( на която честитя и именния ден) - да сте живи и здрави и много щастие и любов   bouquet
Деси, стискам палци Йо да не реагира на ваксините. Дано баща ти се оправя по-бързо, сигурна съм, че и за теб е трудно  Hug
Чин, бързичко да му минават на Нико гъбичките.
МамоАни, как е Марки с ушите? Има ли промяна?
Хоупфул, как му поставиха тая диагноза? И Алекс има едни лишейчета на ръката и на мен ми забраниха някои храни, но да видим...
Накри, Софи спи ли в количката? Ако да - слагай я вътре и люшкай. Аз Алекс през деня там го приспивам, но така съм си го научила  Embarassed. Затова пък спи по 3 пъти на ден минимум по 1 час  Peace
Ваче, радвам се, че Ралка е добре  Hug
Дидолинка, как е Надя?

Спирам, че стана дълго, после пак  Embarassed

# 185
MammaAneliaN ако имаш нужда съм насреща  и за Токуда мога да ти кажа,там работя.

# 186
  • София
Бюти, аз, като един напълно чужд за теб човек, да питам как си днес? Надявам се по-добре е настроението  Hug
А и аз мисля да се разбера от дума и да ти се извиня за наблюдението си, което така дълбоко те засегна. Извинявай, не съм визирала теб и не съм искала да те засегна  Hug

Малко неточен цитат на това, което казах Wink  Благодаря ти, че питаш, добре съм.  Не беше нужно да се извиняваш, но все пак благодаря, че го направи (макар че не точно наблюдението , което направи, ме е засегнало).  И аз се извинявам, ако с нещо съм те обидила.  Надявам се болестите да ви подминат и с Марки всичко да е наред Hug

хелън, тази диагноза алергия към белтъка май много смело я поставят масово Confused  Защо не се консултираш с още някой newsm78

хоупфул, неприятно за дерматита Confused  Дано има бързо подобрение Hug

Браво за резултатите от консултациите, много добре наддават и растат всички Heart Eyes

# 187
МамаАни,точно влизам да питам за глутена и прочетох поста ти.Доста неща изговорихме за този глутен,но вчера случайно попаднах на това,което и ти казваш.За щастие навреме,защото днес дадох за първи път овесена каша.По принцип ако не бях прочела след два три дни щях да си му дам 150гр,колкото каша яде по принцип.Сега купих пак елда и ще добавям по малко от овесената.Според теб горе долу колко време да давам по малко и кога мога да заместя цялото количество каша,което изяжда следобед?Педиатърката нищо не ми каза вчера,освен "Въвеждай глутена". Rolling Eyes

# 188
Много благодаря на всички за пожеланията за месечинката на Борис bouquet

Вчерашните странности на моя син си имат причина.....стомашен вирус  Twisted Evil
Снощи кака му се оплака, че я боли корема, след което получи диария (отвсякъде)... ooooh!
През нощта се събудих от пеенето на Борис и като отидох да му дам бибката....всичко беше подгизнало, а той милия лежи в повръщаното и пее  Sick  Днес няколко пъти ака като вода и отказва пюрета...но поне мляко и вода пие, което е по-важно, за да не се обезводни...Обадих се на педиатърката и ни предписа "хидрасек"....дано му помогне....на каката днес цял ден нищо й няма... Praynig

Хелън - на Борис преди месец му се появи един лишей на врата...първо хидратирах- стана по-зле, после ни изписа "Елоком" и с две намазвания всичко мина и досега не се е появявало  Peace

Шуши - много ме развесели с теорията за движещите се предмети и приспиването  Mr. Green Не се бях замисляла  Laughing

Накри - според мен в момента Софи е в такъв период и едва ли не си направила нещо, за да поспи...така че - търпение и сили  Hug

# 189
А така - е бива ли за два дни толкова много дерматити значи.
Хоупфул, мажи си с каквото са ти предписали, аз линола фет не съм ползвала, знам какво представлява, но не са ми я предписвали.  А и ние започнахме да къпем 2 пъти в седмицата , защото от водата много се влошава, а сега този лекар забрани изобщо да го мокря.
На мен обаче въпреки диагнозата себореен дерматит ми каза, че няма проблем за млечните, нито за мен, нито за детето. Аз всъщност млечни от около 6 месеца не ям, пък той си е с екземата и нямам наблюдения да се повлиява. Изрично питах, за да знам дали мога да пробвам да му дам. Сега ми стана интересно, че на теб са ти забранили млечни. Биодермата я оставихме, каза да не мажа с нея, а с Нахткерцен на д-р Таис.
Хелен, диагнозата педиатъра ли ти я постави или дерматолог. Щото те много я обичат тази диагноза и я свързват с АД , а то не е задължително. Другото ми впечатление е , че педиатрите изписват Елоком на конвейр. Аз бих те посъветвала друго - заведи детето на дерматолог още утре ако можеш, преди да си намазала с Елоком-а, който е кортикостероид, защото  според мен педиатъра едва ли може да разлии атопиен от себореен дерматит, Крум всеки път с едни лупи го гледат. Не, че кортикостероида чак толкова ще му навреди, колкото, че ако не е алергия към млечния белтък ще цъфне много скоро пак, а е хубаво да разбереш причината. Алекс със суха кожа ли е и обрива къде на ръката е и само там ли? Сърби ли го? Ти с какво си мазала, защо не пробваш първо да хидратираш за 2-3 дни, да видиш няма ли да изчезне и тогава да мажеш кортикостероид? Аз от месеци мажа с хидратиращи емулсии за атопична кожа, сега и на Хоупфул  са и препоръали първо да хидратира, а едва след това  кортикост.  Ти си реши, с Елокома ще изчезне много бързо.
Кити, за гледачката пиши на Бюти, тя беше споменала за една похвалена жена. Аз до годинката хич няма да се връщам, след месец ще се върне другата ми колежка от майчинство и да се оправят някак.  Имам един вариант ако се наложи  - кръстницата на Крум е без работа от известно време, ние с нея заедно забеменяхме, но тя загуби бебето и много се радва когато има възможност да го види. Мисля с нея да говоря, вероятно няма няма да ми откаже, пък и си решавам  неудобствата с чуждия човек.
Пао Hug  сърдечно благодаря.

# 190
Ани, честит рожден ден      bouquet!
Хеберлеа, честит имен ден и рожден ден      bouquet!

Бъдете много здрави, щастливи и обичани Hug.

Честит имен ден на майчето на Ичка и мъжът на Цвети! Да са Ви живи и здрави!

Моника, милите дечица Hug. Дано да се оправят бързо, и наистина най-важното е да не се обезводни Борис. Сещам се, че едно време като беше бебе Стефи, й изписаха за пиене някаква каша на Милупа като имаше разстройство и повръщане.

Хоупфул, много неприятно за дерматита. И това с диетата. Но дано да има ефект, това е най-важно.

Деска, Дидолинка, МамаАни, благодаря за отговорите Hug.
Деска, как е Йо след ваксините? Дано и татко ти се поуспокои Hug.

Накри, бързо оздравяване ти желая Praynig.
Както и на всички дечица Hug.

Много сте писали днес и Ви прочетох по диагонал. Извинявайте, ако пропускам някого. Прегръщам Ви Hug

# 191
ПаО, по принцип има определен ред на въвеждане на глутенови каши, според количеството глутен, който съдържат. Не го знам точно, но съм виждала Ани2 да го цитира. Ще помоля за помощ Ани2, а ако и някой друг го знае  Hug
Аз не го следвах това защото и моята лекарка каза: "Почвай с попарата"  Rolling Eyes
Аз първо дадох малко сиренце, слагах в кашите. След това слагах по половин-една бисквитка в пюрето, давах коричка хляб, слагах сухарче в зеленчуковото пюре. Това ми отне около седмица всеки ден по малко и после смело дадох попара с две сухарчета, после дадох овесена каша, а днес и пшеничен грис. (който между другото преди малко излезе в състоянието, в което е приет само с различен цвят  Crazy ) Започнах точно преди две седмици и вече действам смело.
За глутена скоро някой беше пуснал линк от блог, но не го запазих, а беше много полезен. Ако някой се сеща, моля пуснете го пак.  Hug
Моника, много неприятно! Дано се оправя Борката по-бързо  Hug
Аз пия един парацетамол и лягам, че всичко ме боли  Tired

# 192
Мерси, момичета!
Хелън, мушморонко, на мен не ми каза, че е от кравето мляко алергия, а че трябва да се ограничавам много строго, за да се види като мина на строгата диета дали ще изчезне. Аз се бях отпуснала като за световно - шоколади, прясно мляко, мед, ..каквото се сетите. (най-малкото защото в семействата няма никой с алергия към храни и всичките ми кърмещи приятелки ядат свободно каквото си искат). Но явно ще съм на диета докато се види какво става с тази кожа.
Мушморонко, и при нас е реално много суха кожа. Която тези кремове с мастни киселини или каквото е там трябва да хидратират. Ако не стане до 5 дни при все диетата ми, тогава - кортикост (Елоком).
НО както писах, на мен ми обясниха поне, че колкото и страшно да звучат тези кортикост. , те са много пречистени вече и е опасно, ако се позлват с месеци. От един курс от 1 седмица примерно, нищо страшно нямало.
За къпането - също и при нас, веднъж на 2-3 дни.

Другото, което ме изненада,- каза никакъв жълтък до 1 година поне. В чужбина в последните 15 години бил отречен на бебета да се дава жълтък. (Не знам, но аз поне се доверявам и няма да го въвеждам). Отделно от това - никакви млечни добавки от типа плодово пюре със сметана и т.н. Ще въвеждам месно пюре като оправим обривите и след това безмлечна безглутенова каша. Оттам насетне какво кога не ми е ясно, но май друго скоро няма да яде. Никакви други ваксини ми каза също така в следващата половин година и повече.

Ако не се оправят нещата ще идем и на дерматолог, тази педиатърка не е дерматолог, мушморонко е права, че си трябва специалист, но засега се доверявам, пък после ще мисля. Дано козметиката оправи нещата  - то за възрастен човек е важно с какво се маже, а какво остава за тази фина кожа.

Малко превзехме темата с този СД/АД, дано не сме досадили.

Накри, търпение, търпение и пак търпение, сигурна съм , че е период. Помниш ли как ти ми даваше преди полезни съветчета как да приспивам. Преди месец - два.
И моят шушко спи по час на ден максимум, с голям зпр го приспивам в количкат аму в хола, много е вредно за децата да нямат дневен сън, ама на, пусто...

м-г, то до 2 годинки ако е така, жална ни майка. аз съм като парцал от това лошо спане, а сега както ми взеха и шоколадите, съвсем съм загинала...дано по-скоро да се нормализират нещата Simple Smile До годинка най-много.
МамаАнелиаН, ужасно е недоспиването наистина, но по-лошото е като стане хронично! Simple Smile

ичка, м-г, браво за порасналите бебоци, на всички от консултация - браво.

Последна редакция: вт, 17 яну 2012, 21:30 от hopeful_sunshine

# 193
  • София
Здравейте Hug
Много празнуващи днес, страх ме е да не изпусна някой, за това Честито на всички накуп, много здраве, щастие, успехи, късмет Heart Eyes Hug
Аз хубаво ви питах онзи ден дали да дам жълтък преди месото (че не някой освен Бюти ми отговори де), но така или иначе брат ми днес си направил омлет с всичките 6 домашни яйца Mr. Green та няма за сега жълтък. Мисля в понеделник да дам месце Party
Хелън, как така от един лишей и вече алергия, това е сериозна диагноза, за мен е доста бързо поставена...Крис има няколко такива лишеи, които лекарката каза че са от сухота. Минават, после се появяват на други места, с повечко мазане на бебешко олио минават.
Крис вчера омета една зеленчукова супа на Гербер, много му хареса, за пръв път толкова бързо изяжда бурканчето, пък и то цялото Mr. Green
Някой писа за този чай на Хип за лека нощ, аз съм взела от него и сега в момента се опитвам да го накарам да изпие някакво количество, до момента 10мл....снощи уж спа по-добре от предната вечер...не знам дали е от чая...А вие през нощта как давате чай, нали трябва да е прясно приготвено, аз ако тръгна през нощта да го правя ooooh!
Моника, дано бързо се оправят и двамата  Praynig Hug
Ихаа, как наддават бебоците, супер, браво Hug
А аз имам проблем с къпането на Крис, научи се от легнало положение да сяда във ваничката, след това се хваща с две ръце и става прав и се опитва да скочи в мивката Shocked Как да го къпя не знам вече...а баща му е до 9:30 на работа, съответно го къпя сама и е неудържим.... newsm78

# 194
Чин, надали я е запомнила, а сега е в период "моля залепете ме за мама или татко" и не признава никого, въпреки, че тази вечер седя в моя колежка без проблем - явно е избирателно.

Кити, аз съм планувала септември да пускам Йоана на ясла, ако я приемат. До тогава ако мога ще се възползвам от програмата на бюрото по труда, която също е до септември, но смятат, че ще бъде удължена. Можеш да наемеш позната жена да гледа детето, стига да не е пенсионерка. Ако искаш се поинтересувай.

Накри, дано се оправиш по-скоро се, че не ти е леко тези дни.

Браво за резултатите на всички бебоци от консултациите. Всички наистина си вървят много добре.

Зверче, аз дадох първо месото заради ХБ, след това жълтъка, но не пречи да почнеш първо с него, след това месо. А за къпането - и при нас е една луда игра и като съм сама ми е трудно. Обаче оня ден се къпахме заедно. Стига да има къде да седнеш и душа да ви пръска се получава. После трудното е да се облечането на халат (завиване с хавлия) или двамата да се увиете в голяма хавлия  newsm78

Благодаря за пожеланията за татко. Надявам се скоро да влезе в ритъм.

Хелън, Мушмуронко, Съншайн, Чин, дано бързичко се оправят бебоците от тез неприятни проблеми.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт