Отговори
# 150
  • Мнения: 218
Такаааа...я ми кажете някоя рецепта за гювечета с телешко месо....но да има и картофки! Naughty
Благодаря предварително... Hug

# 151
  • София
  • Мнения: 1 464
 От няколко дни се точа на една торта на Йоли и искам да ви питам нещо. От всичко изчетено стигнах до извода, че дулче де лече е или може да се замени със сварено кондензирано мляко? Така ли е?
 Това е рецептата http://yoli-www.blogspot.com/2010/06/3-1.html. А и още един въпрос, каква е разликата между сладкарска неподсладена сметана и течна неподсладена сметана? Аз лично съм ползвала неподсладена сметана на Хопла/ нарисувани са спагети на нея/, тя каква се води течна или сладкарска, или друга?  newsm78

Последна редакция: чт, 19 яну 2012, 15:09 от Ева на третия етаж

# 152
  • София
  • Мнения: 1 464
Такаааа...я ми кажете някоя рецепта за гювечета с телешко месо....но да има и картофки! Naughty
Благодаря предварително... Hug
Имам любима рецепта за телешко с тъмна бира и картофи, но я правя в йена. Ако искаш ще я напиша.

# 153
  • Мнения: 218
да, бих искала да я пробвам...

# 154
  • Мнения: 492
От няколко дни се точа на една торта на Йоли и искам да ви питам нещо. От всичко изчетено стигнах до извода, че дулче де лече е или може да се замени със сварено кондензирано мляко? Така ли е?
 Това е рецептата http://yoli-www.blogspot.com/2010/06/3-1.html. А и още един въпрос, каква е разликата между сладкарска неподсладена сметана и течна неподсладена сметана? Аз лично съм ползвала неподсладена сметана на Хопла/ нарисувани са спагети на нея/, тя каква се води течна или сладкарска, или друга?  newsm78

Спокойно можеш да замениш Dulce de leche със сварено кондензирано мляко  Peace Относно сметаната, не съм много наясно с българските наименования на сметаните, но за торти ти трябва сметана поне с 35% масленост и по-добре да е животинска, вместо растителна. А за конкретната сметана на Хопла, щом има спагети на нея би трябвало да е готварска, която е с около 17% масленост и не става за торти.

П.С. мисля, че Йоли в тази рецепта има в предвид една и съща сметана.

# 155
  • Мнения: 3 357


Това на 9-та страница съм го пропуснала  Embarassed, а със зелето тая година направих "лек" гаф и сега го готвя само на сърми  ooooh!
Когато спрях да го претакам добавих в торбичка от тензух шепа черен пипер.Предпазвало от образуване на сага / аз не го пресичам с бензоат/.Че има ефект има, но съм прекалила с пипера - зелето е поело аромата на пипера.Слава богу не е люто, ама много се усеща. Рискувах и правих сърми - стават за чудо и приказ, но салата и друго ядене не смея да правя. Sick

# 156
  • Мнения: 1 243
Ева, в тази рецепта йоли има предвид точно течна неподсладена готварска сметана, което означава - сметана за готвене от животински произход, която да не е с добавена захар! според мен, написала е "сладкарска" точно защото за сладкарски цели сметаната трябва да е поне с 30% масленост, а "хопла" е всъщност готварски крем, който е в по-голямата си част растителни мазнини.. няма да се получи кремът за тората, ако ползваш такава!
Wink

най-добре си вземи сметана "президент", малко е по-скъпа, но за торти е просто идеална.. аз ползвам и "мегле" за такива неща, а момичетата преди време бяха споделили, че "била" имат тяхна марка животинка сметана, която също не била лоша..
Simple Smile

# 157
  • София
  • Мнения: 1 464
 Рецептата е на Иван Звездев.
Продукти:
600 гр. телешко месо/ каквото обичате
500 мл. тъмна бира
20-30 гр. масло
3-4 с.л. олио
1 ч.л. сол
черен пипер на вкус
2-3 л. дафинов лист
2 кубчета бульон
6-7 картофа
 Телешкото се нарязва на равни купчета, но да не са малки около 4,5 см. или колкото кибритена кутийка. Задушаваме го в маслото и олиото на слаб огън, първите 2-3 мин. не се бърка. След това го завъртаме от всички страни. Добавяме солта, черния пипер и бульона, след това бирата и даф. листа. Изчакваме да кипне и махаме от котлона. На дъното на намаслената йена слагаме нарязаните на дебели кръгове картофи, отгоре месото и бирата и пак картофи. Завиваме с фолио и печем в загята на 180-200 градуса фурна 2 часа и половина, след това махаме фолиото и оставяме в изключената фурна
 Да ви е сладко, на нас ни е любима рецепта.

# 158
  • София
  • Мнения: 1 464
scaramouche, svetlane , много ви благодаря за отговорите  Hug  Значи сметаната за крема и глазурата е една и съща и най- добре да купя сладкарската на Президент, нали?

# 159
  • Мнения: 492
scaramouche, svetlane , много ви благодаря за отговорите  Hug  Значи сметаната за крема и глазурата е една и съща и най- добре да купя сладкарската на Президент, нали?

Да, ако намериш сладкарска сметана на президент, ти служи и за крема и за глазурата Peace

# 160
  • София
  • Мнения: 1 464
svetlane, още веднъж благодаря   bouquet

# 161
  • Мнения: 2 815
Аз моля, за идея, как да оползотворя известно количество мандарини и портокали...колкото се може повече- без сладко, имам от миналата година   bouquet

Да си повдигна въпроса  Flutter

# 162
  • Мнения: 22 867
Аз моля, за идея, как да оползотворя известно количество мандарини и портокали...колкото се може повече- без сладко, имам от миналата година   bouquet
Да си повдигна въпроса  Flutter

polly, погледни тая рецепта, дано се оправяш с руски. Мога да преведа, но някъде след около два часа, ако те заинтересува. Peace

# 163
  • Мнения: 2 815
labrex , мерси   bouquet, ще чакам   bouquet
Ако има и нещо торта, сладкиш, абе каквото и да е....нищо не ми ражда вече мозъка  ooooh!

Ева на третия етаж , правила съм тази торта, точно със хоплата, тази със спагетите  Peace....Прочети коментарите по долу......просто с сладкарска сметана + Дуслето...става твърде сладко, затова е по удачно да се ползва неподсладената  Peace

# 164
  • София
  • Мнения: 1 464
polly, много ти благодаря, а една и съща сметана ли ползва за крема и глазурата?

Общи условия

Активация на акаунт