Не, червена съм, защото имам икона на помощник по кърмене. Някой ден /надявам се скоро/ като се акредитирам за ЛЛЛ лидер ще съм оцветена в зелено, или май синьо беше?!

Е, това и при мен е така, но и ние се учим всеки ден както и децата. Не сме се родили научени да сме добри родители...така че и ние правим грешки понякога, но пък и знаем, че в повечето случаи сме прави в преценката си. Не успявам във всяко нещо, но мисля, че е важно да се работи върху това, като ежедневно гледам, слушам и се старая да се уча ден след ден… Пък дали успявам само времето ще покаже.
СЗА, това което си написала е наистина важно. В повечето случаи когато поощрението не е представено във вид на избор може да не е добре да се прилага често. Факт е, обаче, че и при Рая почти винаги работи, но поне се старая да го представям като неин избор.
За доминиращата роля в отношенията дете-родител съм хем съгласна, хем не до там. Хубаво е да има баланс и в този аспект на отношенията според мен. Дали и как го постигам е друга тема.

Танче, с Митака нещата се наредят по най-добрия начин.

и Бухта
Успяла е така хубаво да напише, че да ти е гот да четеш. Сега ще очаквам да напише и за поощренията и похвалите и да видя дали и там ще открия някои от своите мисли.