Отговори
# 405
Elwing  Hug , много съжалявам, изпращам ви много положителна енергия!!! Аз също не знам какво е това заболяване, но както го описваш звучи ужасно. Дано скоро да се включиш с добри новини, че Алекс се подобрява!

# 406
Леле, миличкият Алекс. Hug Hug Hug Elwing, поплаках си за вас. Дано минава това чудо дето и името му не запомних. ooooh! Каква е тази болест?! Разкажи повече когато можеш и дано новините са добри. Praynig

Аз тъкмо щях да мрънкам, ама нашето са бели кахъри... Стискам палци да се оправи бързо Алекс.

# 407
Елвинг, изнамерваш лидокаин гел -http://apteka.framar.bg/12000786/%D0%BB%D0%B8%D0%B4%D0%BE%D0%BA%D0%B0%D0%B8%D0%BD-%D1%83%D0%BD%D0%B3%D0%B2-5-40-%D0%B3%D1%80-%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D1%81

С тампон за уши, намазвате афтите и следващите 15 мин. Алекс яде и пие, после пак почва да боли!
Дъщеря ми имаше на 2 години такъв вирус и лидокаин само ни предписаха и милото още не можеше да се храни само, но сама се мажеше по афтите! И после бързо пиеше и ядеше като прасе, защото много бързо отпуска упойката - толкова 10-15 мин!

# 408
  • София
Благодаря ви за положителните мисли Hug, дано ни помогнат скоро  Praynig Рила, благодаря за идеята, купувала съм преди, за баткото, с друга цел го ползвахме, но не знам дали ми е останало. В л-вото, което ни направиха в аптеката има анестол, което също е обезболяващо, само дето Александър не дава почти нищо да му мажа.  Tired Вашата кака за колко време се оправи? Предупредиха ни всички д-ри, дето обиколихме, че до към 1 седмица се влачи  Tired Sad Иначе заболяването е с много афти и възпалени венци. Има по езика, устните, вътрешната страна на бузите, слава богу, няма по сливиците и гърлото. Боли го и го дразни всичко, което преминава през устата. Не знам дали не се получи от спад на имунитета, след АБ, който пи за бактериите в урината преди 10тина дни, но не посмях да не го давам. Друг е въпросът, че хомеопатката ми се накара и според нея аз съм виновна, че като съм го дала, съм "върнала" инфекцията, но на друго място  Tired Лошото е, че много отслабна, два-три дни е само на 1-2 чаши чай от лайка (само това иска). Днес успя да яде сладолед, д-рът ни препоръча, който явно от студеното му действа добре   ooooh! , това е първата му "храна" от вторник насам. Сега за заредих с разни бебешки пюрета и каши, които мисля да смеся със сладолед, че да е по-студено и да се опитам да му пробутам нещо. Иначе ни казаха, че и ако утре е така, ще ни влеят една банка глюкоза за подсилване. Кръвните изследвания са му що-годе нормални. Давам му и Саностол, изписаха ни и Изопринозин сироп, но още не съм успяла да му го накарам да го пие...

# 409
  • София
Много  Hug на всички болни момичета и момчета  Heart Eyes

Честит рожден ден на Константин на Айрис   bouquet

# 410
Elwing, Митко имаше стоматит на годинка и половина. Ядеше само макарони и кърма. По принцип може да яде такива храни, които не дразнят - картофено пюре или крем-супа, варена тиква, добре си се насочила към бебешките пюрета. Изкара горе-долу седмица наистина, но започна да се храни след 2-3 дни. Афтите мажехме с една кафява течност, която май съдържаше йод (проверих - Ваготил-36%) и бяха страшни драми, но се борехме и после се успокоявахме. Всъщност първата зъболекарка ни предписа правен мехлем, който съдържаше кортикостероиди и водороден пероксид, но аз отказах категорично да го слагам в устата на детето си и отидохме при втора специалистка за съвет. Тя изслуша моите съображения и изписа това плюс нистатин. На своя глава го карах да пие по една лъжица сребърна вода, която малко тушира афтите и мисля, че спряха да се разпространяват. Правилно подозираш антибиотика като причина - стоматита често се причинява от гъбички, които надделяват при потискане на нормалната бактериална микрофлора, но може и да е с друг причинител. Това беше причината да се насоча към сребърната вода, защото тя има анти-всякакво действие и едновременно стимулира имунитета. Прополис също би помогнал на теория, но е разтворен в алкохол и много ще щипе.
Дано бързо да премине!

Честит празник на Косьо на Айрис и от мен! Дано да има слънчево и весело детство!

# 411
Elwing, може да се предизвика и от вирус! В нашия случай беше така, целия квартал беше пламнал, всички деца го бяха пипнали, вирус си беше! Така, че не си посипвай пепел на главата предварително!
При нас афтите бяха 5 дена  Crazy болезнени, после почнаха да завяхват, имахме и по вътрешната страна на бузите, там много трудно се мажеше!
Всички други лекарства са чудни, лидокаинът обаче е чисто механична локална анастезия и позволява детето да си хапне и да пие вода! На нас само лидокаин ни предписаха тогава, направо цяла банка  Mr. Green
Пожелавам ви бързо възстановяване!

# 412
  • София
Точно с Ваготил ни маже зъболекарката, но не виждам никакво подобрение, днес дори забелязах нови афти...  Sad А в течността за мазане, която ни изписа педито има освен анестол, нистатин, витамин А, глицерол и преднизолон. Масларски от Вита предложи да направим и без КС, та днес ни забъркаха нов мехлем.  Иначе кръвните му изследвания говорят за вирусна инфекция - с понижени левкоцити, но и отслабения имунитет след АБ си е изиграл своята роля... И клеева тинктура пробвахме, но опищя света. За сребърна вода не се бях сещала, така ли се продава? Следобяд яде още сладолед, но го искаше категорично чист, без всякакви добавки, та ми отиде на кино идеята за бебешките храни.  Tired А всъщност първата афта се появи в неделя вечерта, днес ни стават 5 дни, просто не виждам как скоро ще изчезнат  Sad Cry Рила, ТаняТ, вашите деца имаха ли Т?

# 413
Моята имаше, но не повече от 38 и май беше само 2 дни, като класически грип, но това беше все пак преди 13 години  Mr. Green, не си спомням с подробности съвсем!
А как седи работата с хексорал спрей, гранофорин?

Оооо, сега се сетих за разкошно лекарство, натурално
Сокосерил - прави се от телешка кръв и скоро ми го дадоха след операция на венеца, вместо антибиотик, трябва да пробвате това
http://apteka.framar.bg/18003076/%D1%81%D0%BE%D0%BB%D0%BA%D0%BE% … D0%B3%D1%80-solco

То нали, първо консултация с лекар, че аз как ги изредих  Mr. Green, без да имам право!

# 414
  • София
Гранофорин няма вече, зъбарката го маза и с едно жълто, дето било като него, но не му запомних името  Embarassed За Солкосерил четох из форума, освен да питам д-рите  newsm78 А Т при нас се продължава, днес пак беше 39  Sad Мъка, мъка...
Рила, ти май беше доволна от вашата хомеопатка, дай координати. Нашата нещо с Алекс май не може да се справи  Rolling Eyes

# 415
И при Митко беше само първите два дни температурата, но той трудно вдига и не може да е показател за това. Сребърната вода си се продава готова (много разреден разтвор на колоидно сребро, т.е. светена водичка - нали навремето са киснели сребърен кръст в съдовете за светена вода, та на практика са си правели сребърна вода в църквите). Имаше и друго наименование, но ако питаш за "сребърна вода", ще ти дадат каквото трябва.
Да не е варицела? Понякога избива точно като афти по уста, нос, анус...

# 416
Имало било ганофорин в аптеката на Славейков:

"заставаш на Славейков, с гръб към фонтана и с лице към релсите. пресичаш релсите. срещу тебе има безистен, отдясно - оптика, отляво - сергия за чорапи. отгоре над безистена пише Лаваца Катерина. влизаш в безистена и вдясно има аптека. до нея - книжарница."

Това е един пост от 2006г., но може би го продават още там!

# 417

Elwing- аз съвет не мога да ти дам, само ви стискам палци да се оправя бързо Алекс.  Hug

# 418
Милата Elwing! Sad Hug
Ужасен е стоматита!Знам го от личен опит,когато започнах ангината преди месец,ме тръшна и афтозен стоматит като екстра!Заразих се от племенника ми,който го прекарваше по същото време.Афтите не болят толкова,но възпалят ли се венците(моите станаха кръв червени),болката беше неописуема,не можех да говоря,самото движение на езика,когато се опираше на венците,ме караше да ми се плаче...
Мина за около седмица главната болка,после вече се търпеше,не бой се,ще мине,мила!
Не се обвинявай,това е вирусно,понижи ли се имунитета и те пипва лесно.Голям човек съм,а какво остава за децата.Племенника ми (на 2г.) го мазаха с гранофурин и нистатин,като нистатина свърши работа.Приготвиха го в аптеката и с марля се мажеха.Но за около 5-6 дни не се подобряваха изобщо афтите и лекарката го затисна малкия и му ги спука с марля,за да изтече гнойчицата,след това вече положението се оправи бързо.Зарастнаха си раничките и не го болеше.
А,също и солкосерил гел му бяха изписали,но въобще не стана с него,защото то трябва да се намаже на подсушено място,иначе не залепва,а дребния постоянно се лигавеше и дори и да се намажеше,си падаше бързо,изяждаше го с две думи.
Плюс мазилата,отделно му бяха изписали нистатин таблетки и изопринозин.
Чаят от лайка успокоява много.
А на мен зъболекарят ми каза,че е от срив в имунната ми система и ще си мине само със или без мазила...Оправих се с обилно мазане с гранофурин,приличах на зелено чудовище ooooh! и постоянно жабурене с лайка по-силничка отвара.
Минава,не се безпокой,само търпение!
С вас сме! Hug Hug Hug

п.с. Гранофурин не знам дали има вече,аз си купих от ветеринарна аптека.Същото е.
Температура имаше племенника ми също.Аз имах над 39,но карах и ангина...

Последна редакция: пт, 30 мар 2012, 11:01 от •.¸¸.ஐ Петя ஐ..•.¸¸

# 419
  • София
Благодаря ви, момичета!  Hug Вече съм на ръба на отчаянието. Днес видях афта и на едната сливица  Sad Иначе през нощта спа май по-добре (губят ми се моменти), но от сутринта само реве. Пак яде сладолед и пи малко студен чай с мед. Не знам дали все пак да не се възползваме от предложението на д-ра и да идем да му влеят една банка глюкоза.  Rolling Eyes Иначе хомеопатката е доволна от Т, била признак, че организма се бори, но мен ме плаши ужасно, че я поддържа толкова време.  Tired А иначе и моя колежка каза, че е боледувала като студентка, било ужасно, дори и нищо не не ядеш или пиеш болката те побърква  Cry Иначе и на нас зъболекарката ни каза, че и да се лекува и да не се лекува минава за около седмица.  Tired И аз се чудех да не е някакъв вид херпесен стоматит, но д-рите казват, че не е. Не знам дали може да е варицела  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт