Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 5 част

• 145 410
  • 1 774
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Аз също нямам забележки към педиатрите - преди 6 гг. лежах в обща стая и после и в единичен вип на втория етаж, сега на петия (междудругото по спомен преди всички бебета бяха на втория и ги катереха с асансьорите, сега си имат бебешки сектор и горе). И Ади, и брат й бяха на АБ заради повишени левкоцити, но и аз като Елси мисля, че май беше малко излишно и в двата случая (както и да е, по-добре неонатолозите да се презастраховат, отколкото да пренебрегнат някой проблем в случая). Преди шефка на детското отделение беше Благова, преди някоя и друга г. се размениха със Стоичкова - забелязвам някои разлики, но не мога да преценя при коя от двете беше по-добре... Исках още нещо да пиша, ама Пресо мяучи, така че явно ще е по-късно, като се сетя.  Blush

P. S.: Принципно има какво да се желае и за 40 лв. по отношение на двойния вип - чаршафите бяха същите като отпреди 6 гг., вече с дупки на места  Laughing ; от 3 нощни лампи само в едната имаше крушка; удължителят даваше на късо (нашият татко е електроинженер и даже го разглоби, но нямаше как да се оправи; в крайна сметка май мъжът на втората ми съкилийничка купи нов - аз нали се поседях повечко, та смених две съквартирантки, та с първата нямахме проблем с удължителя, защото тя не гледаше ТВ и аз покрай нея, а с втората изключихме хладилника, за да си го пускаме  ooooh! ). Иначе, ако имах куража да се реша на трето, сигурно бих повторила с ТК (това за протокола)...  Peace

Последна редакция: пн, 27 фев 2012, 08:28 от Спящата

# 286
Здравейте,
да се запиша и аз в темата. Ще раждам в нач. на април в ТК с избор на екип с външен доктор, пък сега на 6ти март съм на Отворени врати там. Надявам се да видя ремонтираната родилна зала и да имам актуално инфо Wink

# 287
  • Sofia
Ваче, ми и аз не знам къде съм блеяла, та не съм разбрала за разликата между 2 и 5 етаж, но си права, че е драстична поне по това, което много хора описват. А на 2-рия ме настани моята докторка, която е външна за ТК, може би тя работи с хората на Григорова, шефката на отделението на 2-рия етаж. А стаята ми не беше до акушерската, май беше 230-та - точно срещу стъклената врата на зеленото стълбище, където се показват бебоците на роднините.

glezli4ka, и в моята епикриза пишеше, че са ми дадени препоръки и куп други неща Laughing А твоя вип го знам - разкошен е в сравнение с обикновенните стаи. По съвпадение позната го беше "наела" по време на моя престой и й ходех на гости с количката с малката - хем да си побъбрим, хем да се постоплим на масления радиатор Grinning
Аз затова си позволих да препоръчам силно вип-овете - единичен, двоен - все е на светлинни години от обикновенните стаи.

Спящата,
Нашите нощни лампи също не работеха, а лумининсцентните горе жужаха, но като се оплакахме на акушерката, веднага дойде един образ и смени крушките на работещите от тях. Ето затова забравих да ги похваля!

LemonDesi, късметлии са били бебоците през 2004-та Laughing
nellyani, акушерките и сега са мили, докторите като цяло си вършат работата, така че не се притеснявай. Щом ТК ти е под носа, поне ще е удобно за вашите и прибирането на бебчето. Аз коментирах основно условията и педиатрите. Това, което писах - че не бих повторила там е така, но само с избор на конкретен лекар в друга болница също. Иначе рискове и там има.

# 288
Аз съм много доволна от педиатрите и информацията, която ми даваха - всяка сутрин дежурната и след това д-р Стоичкова ! Вдигна ми нервите една единствена сестра, на която със сигурност щях да извия врата, ако имах физическата възможност  hahaha  Понеже неможах да стана в реанимация(припадах при всеки опит да се изправя) не ми донесоха бебето, на следвашият ден бях мааалко по - добре(вече НЕ припадах Simple Smile ) и трябваше на обяд да ми донесат малката, стана 2;3 часа никой не се появяваше с очакваната дрънчаща количка с вързопчето вътре..... Та леко откачих ( все още не можех да ходя, че ми прилошаваше...) , с рев и влачене по стената се замъкнах в стаята, където държаха бебетата горе, през хълцане питах за моето , а "дамата" отсреща ми отговаря - А ама защо сте станали, аз малко по - късно щях ама не се разбрахме със сестрата от предната смяна кога точно .............  е думи нямам ........ Иначе ми казаха какво АМ сме хапвали, показаха ми как да действаме с пъпчето, говорихме си за мазането на кожата и т.н.
 За стаята имам забележки, но .....  това което беше важно за мен си го имах - да идват да ме посещават близките ми когато искат, таткото да може да стои повече, да ми се регулира леглото, и да имам баня с тоалетна. Да, плащаш си по 75лв за 3 вечери, но си получаваш уединението....

Последна редакция: вт, 28 фев 2012, 15:27 от Tutence

# 289
Тути, за коя стая става дума, че струва 75 лв за 3 вечери-единичният вип ли“

# 290
75 лв. на вечер е единичният ВИП на 5-и етаж.

# 291
Тути, за коя стая става дума, че струва 75 лв за 3 вечери-единичният вип ли“

Единичен , на 5тия етаж

# 292
  • София
Днес бях на ЖК и лекарката ми каза, че новата родилна зала вече е готова и в нея се изражда от два дена насам Simple Smile.

# 293
Къде е? Пак ли на втория етаж?

# 294
  • София

Ако питаш за родилната зала, предполагам че да, не спомена етажи, само каза че е готова Simple Smile.

# 295
 Hug

Ако питаш за родилната зала, предполагам че да, не спомена етажи, само каза че е готова Simple Smile.

Crazy

# 296
  • София

Да, там е.  Peace

# 297
Ще отскоча на 6-ти, на отворените врати, да видя дали ще успея да се включа в посетителите.

# 298
  • София
desert_rose_, не се притеснявай за хернията - често се среща и обикновено сама се прибира (на каката се прибра ок. 3-год. възраст; в болницата и, а и после педката, в началото нищо не ми бяха казали, за да не се шашкам излишно).  Peace
Спящата, благодаря за подкрепата! Педиатърката и докторът, при когото раждах, обаче са на мнение, че хернията е голяма и няма да мине без операция. След 1-2 месеца ще се обадя на хирург за консултация.
Момичета, да ви се оплача как ме ядосаха на контролния преглед, определен на епикризата ми. Първия го пропуснах, на втория отидох във въпросния 106 "спешен" кабинет. Там имаше само една сестра, на която като обясних защо съм там, промърмори: "Не знам защо ги пишат тези дати... ще чакате ли изобщо доктора?", а аз възмутено обясних, че съм оставила бебе вкъщи, за да дойда и какви са тези въпроси, и че естествено ще чакам доктора щом съм дошла до там. Тя с огромно нежелание звънна на доктора, който се появи веднага и само дето не ме нахока какво правя там. Дати в епикризата пишело, защото търябвало да ги пише?!? Shocked След секцио се ходело след 3 месеца от раждането и тогава се правело цитонамазка, сега какво да ме бил правел, ама щом съм отишла ще ме преглеждал. Аз бая се зачудих дали да не си тръгна, но разума надделя и се съблякох и качих на магарето. Той ме пита при кого съм раждала и като разбра, че при външен за болницата лекар с избор на екип, само погледна операцията и ми каза, че всичко ми било наред. В този момент влезе друг доктор, с когото се заприказваха и докато се усетя онзи си излезе от кабинета, та дори и не можах да поискам обяснение защо изобщо ме накара да се съблека  #2gunfire На всичкото отгоре и името му не разбрах, защото никъде не го пишеше, беше с побеляла коса.
После си направих една хубава разходка пеш до вкъщи, защото бях повече от бясна и за да не предавам негативната енергия на бебето, та това беше единственото разумно и приятно нещо от начинанието  Simple Smile Пък после българинът защо не ходел на доктор...

# 299
Здравейте и аз съм се запътила към Т,К .Първото дете го родих там но преди 12 години.Като цяло съм доволна от болницата.
Сега обаче мисля да взема единичен ВИП но не съм наясно как да избира например такъм на 5 етаж тъй като според прочетеното досега имало разлика между този на 5 и този на 2 етаж?

Общи условия

Активация на акаунт