Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 5 част

• 144 480
  • 1 774
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Важното е за всяка желаеща да има упойка,пък ако толкова искаш епидурална едва ли ще откажат,ако настояваш,но тя е по-гадна от спиналната...не разбирам защо е това драпане за епидурална...но въпрос на вкус.

# 226
Аз не съм забелязала да съм писала, че дърпам за епидурална! "Спора" е в съвсем друг контекст!

# 227
  • София
Аз не съм забелязала да съм писала, че дърпам за епидурална! "Спора" е в съвсем друг контекст!

Аз също не съм писала за дърпане! Както и не съм го написала с цел да се заяждам!

Последна редакция: пт, 17 фев 2012, 20:34 от magnet_for_happiness

# 228
  • София
Много странно, защо ще ме лъжат, а и прочетох, някои коментари на раждали в ТК с епидурална!
Знам ли вече и аз!   newsm78

О! Къде съм казала, че те лъжат?  newsm78

# 229
Много странно, защо ще ме лъжат, а и прочетох, някои коментари на раждали в ТК с епидурална!
Знам ли вече и аз!   newsm78

О! Къде съм казала, че те лъжат?  newsm78

Ами никъде не си го писала, защо реши, че те упреквам! Въпроса си е насочен към мен, не към теб или към, който и да е било друг! Чудех се сама на себе си, нещо като риторичен въпрос! Grinning

# 230

Аз също не съм писала за дърпане! Както и не съм го написала с цел да се заяждам!
! Grinning
Добре щом е така, нека се поправя - драпане, и разбирам, че не се заяждаш, аз също не го правя! Grinning

# 231
  • София
lunallena, наистина уточни за каква упойка става въпрос, за да бъдеш подготвена. Спинална поставят на 5 см, разкритие при спукан околоплоден мехур и добра родова дейност, обикновено имаш и система с окситоцин. Така че когато те заболи вече си раждаш и ти слагат спинална.

# 232
Исках да попитам някоя мама наскоро родила секцио-с аналгин инжекционно ли обезболяват всеоще след операцията?Понеже на мен това ми беше най-кошмарния момент от всичко.Дали няма някакъв нов вариант newsm78

# 233
  • София
По принцип обезболяват с диазепам, освен ако не си алергичен (това след секцио естествено, не след нормално раждане).  Peace И преди 6 гг. беше така, и сега. По принцип, по вр. на операцията, ако те видят, че не си мн. в час, обикновено ти вливат нещо още тогава, ама аз този момент го пропуснах, а и не съм анестезиолог, за да ти кажа какво точно (чела съм прим. за морфин, но не знам дали още се прилага - кодеинът в солпадеина напр. също е производно на морфина  Wink ; предполагам, и затова едни викат, че боли повече, други - по-малко; едни се раздвижват по-лесно, други - по-трудно). По принцип как и с какво точно ще те обезболяват ти се назначава от анестезиолога, поставил упойката. С течен аналгин през устата обикновено се обезболява, след като те изведат от реанимация (солпадеинът също може да свърши работа, но е по-слаб). Да им се чуди човек на избиращите секцио по желание, особено при положение че можеш да се възползваш от спинална или епидурална упойка при нормално ражд.  ooooh!

# 234
А дали дават вода след раждане? На някой да му е падало кръвното след раждането?

# 235
Спяща,аз бях секцио по желание Peace Не ми се чуди.В процесана раждане се оказа,че дори е било по-добре секцио-бебка се беше омотала в пъпната връв,термина грешен и тя повече от седмица преносена,тоновете падаха.Абе много зле пложението-но вече бях платила таксата,че е по желание.
Обезболяваха ме с течен аналгин чрез инжекции.А Солпадеин пиех за да предотвратя главобол в последствие Peace Алергии нямам-към Диазепам също.Това не е ли вид леко успокоително-за безсъние и нервни кризи?
Не знам дали анестезиолог преценява-на всички 6 жени в реанимация ни биеха аналгин.За това сега питах дали има други варианти.Иначе по време на самото секцио нищо обезболяващо не ми е слагано.Само нещо против повръщане ми биха,че по едно време на зор бяха нещата

# 236
  • София
А дали дават вода след раждане? На някой да му е падало кръвното след раждането?

След секцио със спинална упойка в ТК те карат да започнеш веднага да пиеш вода - по 3 л на ден.  Peace След раждането нищо не ми е падало, но сега ми причерня в предродилна, като ми вливаха АБ (това също е от задължителните "екстри" при секцио) - питах дали е нормално, накараха ме да легна настрани, защото огромният ми корем притискал кръвоносен съд и вярно ми просветна. Кръвното ми беше 100/70 тогава, което имайки предвид адреналина и т. н. си се оказа ОК...

# 237
  • София
След естествено раждане, докато бях под наблюдение двата часа след раждането не разрешават вода, но на мен ми бяха залепнали устните и езикът за небцето и ми разрешиха 1-2 глътки, колкото да мога да говоря, иначе големите количества вода вече са задължителни като те настанят в стаята ти. Трябваше да изпия литър и половина в рамките на 2 часа - това по препоръка на лекарите.

# 238
Ей това ми е мисълта. Докато бях в коридора, настанена за два часа след раждането, към края ми причерня и мисля, че ми падна кръвното. А нямах вода, та се свестих в стаята. Е, като не си ял повее от 16 часа и през щни в тая жега. Дано да не ми се случва втори път!:)

# 239
  • Русе/София
,,, като ми вливаха АБ (това също е от задължителните "екстри" при секцио),
не са ми вливали АБ.След секцио ме обезболяваха с диазепам.Нищо не съм пила за главоболие,докторката ми препоръча много вода и раздвижване още в леглото.Главоболие,както и болки не съм имала.

Общи условия

Активация на акаунт