Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 5 част

• 143 696
  • 1 774
  •   1
Отговори
# 705
olenika , не е не е толкова зле, като се изключи ,че ми отказаха първия ден вип стая, понеже имаше бум от раждащи и те си нагласиха техните хора за виповете, по принцип получих със сигурност не лошо отношение- а от лекарите дори не само,че не мога да се оплача, а напротив- много съм доволна. Сложиха ми бебето за секунди на гърдите само, но не знам дали това непременно се дължи на липсата на екип.Втория ден минаха по стаите и предлагаха вип- тогава сама отказах. Само ме дразнеше това, че си просят много почерпки, но това, според мен пак няма отношение към това дали имаш екип или не.
Много се надявам и тоя път да съм доволна поне колкото предния. Peace

# 706
Подкрепям Гунди. Всички лекари там са много добри специалисти и ще си в сигурни ръце. Не се притеснявай. Бебето в тази болница си е при теб през цялото време, което е супер. Ние говорим за непосредствено след раждането, че го взимат.  Наблюдават го няколко часа, най-често около 12.
А това за което ние говорим, че плащаме много пари, ние имаме и много изисквания... Аз например не искам окситоцин, а това трябва да е с предварителна уговорка, няма как в момент на контракции да започнеш да обясняваш на лекарите какво искаш и какво не. И за това трябва екип. Има жени с още по-големи изисквания и лекаря трябва да знае. На запад се попълва план за раждане.
Права си, че за това нещо не би трябвало да плащаме. И аз така мисля.
Мен ме дразни това, че бащата все още се възприема като някакъв чужд елемент, за който трябва да платиш. Разбирам да платиш за ВИП, в който да заведеш бащата, защото не може той да присъства на раждането на други жени. Обаче не разбирам защо трябва да плащаш 200 лв. за самия баща! Ей това ми се струва абсурд някакъв!

# 707
Много си права kilimiotlista! Аз раждах в Дания 2000 година. Искам да ви кажа, че си нямах идея какво трябва да се случи. Там в държавна болница, където си занесох само корема ме обслужиха много спокойно и когато се молех за обезболяване ми отказаха, та така попаднах в малка вана за да облекча болките. Дадоха ми детето, 30 мин след като го прегледаха в мое присъствие.  Всичко си беше много естествено и сега като си спомням  как ме настаниха в стая с 4 жени и бебета и не можех да подребна дори след 20 часа безсъние...направо си се самоизписах набързо и никой не ме спря да си тръгна. Тук според мен извършват процедури , които са малко пресилени. Какво значи наблюдение на бебето?? Ако дай Боже всичко е наред и детето  е здраво...прегледа си е точно 30 мин Peace
Не е ли по-важно малкото човече , което тепърва е дошло в този свят да е близо до мама с която е било 9 месеца? Да усеща топлината на плътта и, гласът и и най-вече любовта и?? Същото се отнася за таткото! Това са НАШИТЕ деца! Ние ги раждаме в болници, защото така е прието и в 21 век трябва да имаме възможност да се възползваме от медицината недаи си Боже ако се наложи. Но от къде на къде, някой чужд човек , ще ми каже на мен, как да си посрещна бебо и колко да го гушкам???
Това са си пълни отживелици от соц строя и си е противоестествено.
А колкото до заплащането....смятам че в държавна болница трябва да е абсолютно безплатно и да имаме вниманието на екипите и самостоятелни родилни  и таткото винаги да е добре дошъл! Това трябва да се приеме със закон ако трябва.

Вече ако реша да се поглезя в частна болница, си плащам и това е!

Последна редакция: пт, 27 юли 2012, 11:00 от nikkita77

# 708
  • София
и аз да споделя моя опит...

първото ми раждане беше без екип и смея да твърдя че получих абсолютно адекватно и нормално отношение

ВИП стая нямаше на 1ия ден, но то всъщност нямаше никаква стая, беше бума на бебетата през 2009 г и се наложи вече родили да ни настанят в предродилна, в една малка стаичка. Но пък се паднах с 2 момичета, познати от отчетната ми, с които споделихме най-хубавите си моменти след раждането  Hug. Като цяло нямам оплаквания.

едната ми позната роди със самостоятелен акушерски пост, и не видях да получи някакво кой знае колко по специално внимание. Та даже напротив - вече родила и лежейки в коридора след раждането, акушерката започна да я ръчка да се обади на мъжа й и да дойде да плати  Rolling Eyes. доста грозно и грубо беше

с две думи не ми хареса това че ако нямаш екип, нямаш епидурал  ooooh!, а само бусколизин венозно... затова този път ще се бръкна и аз за екип. пък да видим може пък да получа и нещо много черезвичайно като обслужване  Hug

ще споделя после

# 709
Има един филм , който може да се свали с превод от нета. Казва се Оrgasmic Birth- the best kept sicret
Горещо го препоръчвам на всички, които са за естественото раждане. Там показват 2те страни на нещата. Какво се случва с изкуственото вливане на окситоцина, със стреса които жената получава, когато влезе в болница.

# 710
и аз да споделя моя опит...

първото ми раждане беше без екип и смея да твърдя че получих абсолютно адекватно и нормално отношение

ВИП стая нямаше на 1ия ден, но то всъщност нямаше никаква стая, беше бума на бебетата през 2009 г и се наложи вече родили да ни настанят в предродилна, в една малка стаичка. Но пък се паднах с 2 момичета, познати от отчетната ми, с които споделихме най-хубавите си моменти след раждането  Hug. Като цяло нямам оплаквания.

едната ми позната роди със самостоятелен акушерски пост, и не видях да получи някакво кой знае колко по специално внимание. Та даже напротив - вече родила и лежейки в коридора след раждането, акушерката започна да я ръчка да се обади на мъжа й и да дойде да плати  Rolling Eyes. доста грозно и грубо беше

с две думи не ми хареса това че ако нямаш екип, нямаш епидурал  ooooh!, а само бусколизин венозно... затова този път ще се бръкна и аз за екип. пък да видим може пък да получа и нещо много черезвичайно като обслужване  Hug

ще споделя после
да и аз родих 2009 г и при мен беше подобна история, аз същото щях да пиша за епидурала , но при мен минаха с номера, че може и да съм секцио и това ги извини до някъде

# 711
Цитат
Не е ли по-важно малкото човече , което тепърва е дошло в този свят да е близо до мама с която е било 9 месеца? Да усеща топлината на плътта и, гласът и и най-вече любовта и??
ДА и аз мисля, че бебетата трябва да са при майките от първия момент. И това не означава да не ги наблюдават. Да ги наблюдават до майките, защо трябва да ги отделят? ДАже и недоносение бебета и майките родили със секцио пак трябва да са заедно...
Все пак тази болница в това отношение е много по-  добре от другите държавни. В Шейново все още ги носят под час на майката, а във Втора Градска няма да коментирам. Там си е СОЦ от всякъде.
В това отношение много харесвам частните болници с техния уют и грижи.

Въпреки , че подкрепям активното раждане, мисля че изборът на раждащата е най-важен, че може и тярбва да роди както иска. Ако иска упойка, според мен не трябва да се отказва.
Цитат
с две думи не ми хареса това че ако нямаш екип, нямаш епидурал
Абсолютно подкрепям. Много ме дразнят как се измъкват понеже е по-лесно. Даже много често лъжат, че след еди колко си сантиметра не можело упойка. А то може по всяко време да се сложи.

# 712
Здравейте, момичета. Запис и от мен Simple Smile

Чета ви от доста дълго време(може би няколко години), но като че ли чак сега се "престрашавам" да се регистрирам и пиша Simple Smile. Може би защото темата в момента ми е малко по-гореща.

Обръщам се към вас с един може би безумно звучащ въпрос. От всичко тук казано и изписано да разбирам ли, че ако една жена реши да се възползва от здравните си права и да НЕ плаща за избор на екип, вани, присъствието на бащата, дули, а да отиде в деня на раждането, да си плати да кажем за една ВИП стая, то тя няма да получи никакво отношение? Означава ли това, че ако родя без избор на екип, няма да мога да претендирам нито да ми сложат бебето на гърдите, нито да изчакат да спре да пулсира пъпната връв за да я прережат, нито да настоявам детето да е с мен постоянно????  Факта, че всички вие пишете само за раждане с презумпцията да платите, без да допускате възможността да не го правите, ме притеснява и обезкуражава доста много.

Толкова ли е зле, ако една родилка реши да се възползваме от това, за което имам законно право? Има ли помежду ни поне едно момиче, което може да сподели такъв опит? Оставам с впечатлението, че при положение, че имаш избор, всъщност си нямаш избор. Така ли е наистина?

Ще съм ви много благодарна за каквато и да е обратна връзка.

Аз родих точно както и ти искаш Simple Smile ? Хич не се притеснявай, че няма да плащаш. Не съм дала и 1 стотинка на никой през цялото време. Отношението към мен беше страхотно от всички, даже много се изненадах  Laughing
Попринцип зависи кой доктор, ти се падне на смяна, но този който изроди мен (Димитров мисля, че беше) съм сигурна, че не би отказал да изчака пъпната връв. Както и за окситоцина имаш право да го откажеш. А вип стая ако има свободна, веднага ще ти дадат, не се безпокой.
Аз даже видях че биха обезболяващо на едното момиче, което знаех, че е без избор и аз си изпросих- биха ми Но-Шпа. Не, че имаше ефект, но казвам да знете, че не се плаща, защото аз само се притеснявах да не ми искат някакви пари накрая Grinning
Сложиха ми бебето на гърдите почти веднага, даже се стреснах, защото мислех, че още го мият и изведнъж гледам ми го дават и викат: "Дръж го де, ще падне".
Родих в 11.30, бях си в стаята в 14.30, поспах малко и в 16.00 отидох да видя как е бебето, а те ми казаха направо да си го взимам в стаята и започвам да си го кърмя Simple Smile От тогава си беше постоянно при мен, с изключение на часовете, когато ги носехме да ги изкъпят и преоблекат.
И може да се повторя, но за да успокоя всички мами, които не искат да плащат- Отношението към всички родилки е еднакво. На мен никой не ми е просил почерпки и никой нищо не е споменавал за пари. Най-хубавото, е че персоналът се сменя толкова бързо, че накрая не се чувстваш задължен към някой персонално.

И аз съм ставала свидетел, на това как само натякват: "Ти имаш да плащаш избор на екип, доколкото си спомням. Кога ще стане това?"

# 713
да. Има си хора и хора. Някои не търпят на болка и е голяма мъка за тях. Обаче се оказва, че епидурала те прави безчувствена и се дава сравнение все едно тотално да ти изтрупне крака, но да трябва да ходиш с него. Епидурал заедно с легнало положение на магарето, тотално подтиска естествения ход на раждането. Когато се усещат контракциите и напъните са много по ефикасни, а ако има проблем с излизането на бебо, една изправена поза позволява на гравитацията да изтласка по лесно бебчо към изхода Grinning.
При едно по голямо бебе, епидуралната упойка може така да обърка нещата, че да се наложи форцепс или вакум. ТОВА СИ Е ТОТАЛЕН стрес за мама и бебчо.

Забравих да питам, изчакват ли в ТК естествения процес на раждане или ако се позабави разкритието да вливат уж крайно необходимия окситоцин??? Че ако трябва и с това да се боря... newsm78

# 714
Момичета, златни сте! Изключително много ви благодаря за бързите отговори. Поне мъничко ме успокоихте.

Понеже съм с абонамент в ТК и там ми следят цялата бременност, там бих предпочела и да раждам. За сега, обаче, въпреки че услугата е платена, получавам никак не очароващо отношение. Тук не  говоря за доктора ми, д-р Панова си е страхотна от всякъде, говоря за персонала на партерният етаж. Та се чудех, ако при положение, че със абонамента си плащам заплатата на тези хора (когато във всички други държавни болници услугата е безплатна) и получавам едни вечно недоволни, заяждащи се и намусен персонал, представям си, какво би било, ако не си платя.

Но да, прави сте, има хора и хора. Аз не си мълча и си търся правата винаги и навсякъде. Като му дойде времето, ще разказвам как успешно съм се преборила с тази "машина". Дано е успешно.

# 715
Olenika, успех мила. Да те успокоя, че това с недоволните лица си е навсякъде Simple Smile. Аз ходя на ЖК в 20та п-ка. Там една докторица ми лази по нервите с вечните си настроения всеки път Peace

Сега ще ходя платено да се погледна преди раждането, тонове също,защото с вечно намусен доктор не ми се занимава. Даже и мисля да си прехвърля ЖК в болницата, която избера Thinking

Аз тук се навивам за вана...все още Rolling Eyes...но има още няколко дни и крайно ще реша къде и как  Confused

# 716
olenika, много чудно и аз съм на платен абонамент в ТК и съм адски доволна от жените долу- всичките до една са много мили, любезни и внимателни с мен. Дори вчера  казах на мъжът ми, че сиакм да ги почерпим като родя.....
Никита , в 20 п- ка само като видя и чуя Огнената Грейс и изтръпвам. Mr. Green

# 717
olenika, много чудно и аз съм на платен абонамент в ТК и съм адски доволна от жените долу- всичките до една са много мили, любезни и внимателни с мен. Дори вчера  казах на мъжът ми, че сиакм да ги почерпим като родя.....
Никита , в 20 п- ка само като видя и чуя Огнената Грейс и изтръпвам. Mr. Green

Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 718
Цитат
Забравих да питам, изчакват ли в ТК естествения процес на раждане или ако се позабави разкритието да вливат уж крайно необходимия окситоцин??
Това най-добре да го обсъдиш с избрания от теб лекар. По принцип ако не сте се уговорили предварително,  се ползва масово, въпреки че има жени, които споделят, че не са им вливали. Индивидуално е. И зависи от хода на раждането.  По мои наблюдения се ползва в около 90 процента от случаите. (но това си е моя лична статистика, непочиваща върху никакви сигурни източници; просто наблюдение)

# 719
  • София
...
А колкото до заплащането....смятам че в държавна болница трябва да е абсолютно безплатно и да имаме вниманието на екипите и самостоятелни родилни  и таткото винаги да е добре дошъл! Това трябва да се приеме със закон ако трябва.

Вече ако реша да се поглезя в частна болница, си плащам и това е!

Това даже малко ме разсмя... Ако е МД - ОК, там всички родилни са ВИП, т. е. самостоятелни, ама в ТК как да стане - кой превари, той завари ли, демек първите три родилки за деня във вип родилните барабар с татковците (щат- не щат), а останалите - в общата без половинките. Самостоятелни родилни зали във всички държавни БГ АГ болници към момента е абсолютна химера. А вниманието на екипа, к. е на смяна, си го имаш със или без избор  Peace Не искам да обидя никого, но нямаше как да не си кажа мнението  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт