Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 5 част

• 143 685
  • 1 774
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Цитат
Забравих да питам, изчакват ли в ТК естествения процес на раждане или ако се позабави разкритието да вливат уж крайно необходимия окситоцин??
Това най-добре да го обсъдиш с избрания от теб лекар. По принцип ако не сте се уговорили предварително,  се ползва масово, въпреки че има жени, които споделят, че не са им вливали. Индивидуално е. И зависи от хода на раждането.  По мои наблюдения се ползва в около 90 процента от случаите. (но това си е моя лична статистика, непочиваща върху никакви сигурни източници; просто наблюдение)

Не знам откъде извади статистиката  Rolling Eyes Раждала съм 2 пъти. Първият през 2003 г. при дежурния екип, втория път с избор на екип през 2011 г. И двата пъти не са ми вливали окситоцин с цел пришпорване на раждането. Първия път ми сложиха окситоцин в системата при поставяне на спиналната упойка. Втория път до 10 минути преди напъните нямах дори абокат. Разхождах се до тоя момент из градинката и в коридора пред предродилна, като лекарят ми и акушерката ме инструктираха да го правя. За 8 часа в предродилна ми измериха тонове около 3 пъти. И двата пъти получих необходимото внимание. И двата пъти никой не ме е гледал в ръцете. Втория път си платих на касата на болницата избор на екип и не съм давала пари под масата на никого. Първият също.. тогава не платих нищо.

Спящата  Hug...аз засега успявам да не си кажа мнението ама няма да е дълго май Mr. Green

# 721
Това даже малко ме разсмя... Ако е МД - ОК, там всички родилни са ВИП, т. е. самостоятелни, ама в ТК как да стане - кой превари, той завари ли, демек първите три родилки за деня във вип родилните барабар с татковците (щат- не щат), а останалите - в общата без половинките. Самостоятелни родилни зали във всички държавни БГ АГ болници към момента е абсолютна химера. А вниманието на екипа, к. е на смяна, си го имаш със или без избор  Peace Не искам да обидя никого, но нямаше как да не си кажа мнението  Simple Smile
Спяща, общата родилна в ТК, поне преди 2 години, беше разделена така или иначе със стъклени прегради. Не виждам какъв е проблемът да се удари една боя и да имаш три "родилни бокса". Така, ако някоя евентуално има време да се притесни, че освен камарата непознати медицински лица, които й гледат интимните части, ще я види още един непознат, ще е спокойна.

Иначе правото на бащата да присъства БЕЗПЛАТНО е нормативно регламентирано (http://www.bgduli.com/content/pismo-do-d-r-stefan-konstantinov-m … -zdraveopazvaneto), но докато някоя не се наеме да ги осъди, няма да се прилага.
На който му е смешно, да се смее. Всеки трябва да има право да се бори и настоява за изискванията си, които за всеки са различни.

# 722
Да , смеем си се ние...ама кучетата лаят-кервана си върви. Никога нищо няма да се промени докато си траем. Ще плащаме по 75 лв за да ни падат мазилките на главите  и по 1800 лв за да ни обърнат внимание...и така все напред Mr. Green ooooh! ooooh! ooooh!

Последна редакция: сб, 28 юли 2012, 08:40 от Vache

# 723
  • София
Да , смеем си се ние...ама кучетата лаят-кервана си върви. Никога нищо няма да се промени докато си траем. Ще плащаме по 75 лв за да ни падат мазилките на главите  и по 1800 лв за да ни обърнат внимание...и така все напред Mr. Green ooooh! ooooh! ooooh!

Ееее, по-спокойно де... не се пали толкова. Ти нали не си траеш  Wink Не е задължително всеки да има твоите критерии и да се бори за твоите каузи.
Пипилота, трите бокса в ТК са с обща врата. Ако си на ехографа и трябва да идеш в предродилна минаваш по коридорчето и виждаш всички активни в момента раждания. Присъствие на бащата в тази зала дори и с непрозрачни прегради е невъзможно. Нали все пак се търси спокойствие, а не татко (трима татковци  Mr. Green) мотаещи се като мухи без глави из родилна зала. А за предродилна... там пък е абсурд да се прескачат всички. Аз също смятам за неадекватно плащането на тия 200 лв за присъствие и мисля, че зала е достатъчна,. Дори задължителния избор на екип ако раждаш във ВИП зала ми се струва неадекватно решение. Писала съм го и преди. Аз исках да раждам с бащата, но се отказах заради тия излишни пари. Но няма държавна болница, в която да има условия като в други държави. Това е положението. То не става с магическа пръчка, пари трябват за да се преустроят болниците. А пари в БГ все няма и няма. Каквото и да си говорим тук всичко опира точно до липса на средства. Лекарите ни не са идиоти, и те ходят по "белите" държави и знаят как е. И те искат адекватно заплащане и работа в добри условия, ама няма. Така че проблемът няма само една страна. А от дългогодишните ми наблюдения мине не мине време и се появи някой с кауза, дето изпише шумно 100 страници форум и като роди - край! Каузата заедно с раждането остава зад гърба. Ето това е смешното всъшност, а не условията за раждане в болниците. Peace

П.С. nikkita77, поста ти не е редактиран! Исках да допиша моя пост и без да искам съм викнала за редакция твоя, за което се извинявам!

Последна редакция: сб, 28 юли 2012, 08:46 от Vache

# 724
Vache и Спящата, никой не се пали толкова Hug. Просто казвам , че една родилна болница ТРЯБВА ДА ИМА поне 4,5 отделни помещения за родилки във 21 век и че нашето смирение си е типично по нашенски. Също изразявам мнение, че щом се взимат такива суми от всяка 3та родилка...трябва и да се налеят малко средства  за да има нормални условия.

Не вярвам да има бъдеща мама, която да не се зарадва ако я настанят в единична родилна, където може да влезе мъжа й или друга роднина. Така че в това отношение не може да има различни предпочитания.

# 725
  • София
За присъствието на таткото и аз не разбирам логиката да се плаща допълнително, но за избора на екип при самостоятелна предродилна/ родилна зала донякъде ми е ясно  Peace При първото ми раждане ми отказаха самостоятелна родилна, защото имаше много родилки и нямаше да има кой да ме наблюдава въпреки избора ми на екип. Лекарката, при к. раждах, помагаше и на колегите, и на другите родилки, въпреки че дори не беше на смяна, а беше дошла заради мене.

# 726
  • София
Не вярвам да има бъдеща мама, която да не се зарадва ако я настанят в единична родилна, където може да влезе мъжа й или друга роднина. Така че в това отношение не може да има различни предпочитания.

Разбира се, че има  Wink Дори повечето жени в БГ предпочитат таткото да НЕ Е с тях  Wink Така че твоите и моите предпочитания не ангажират масата от жени. Това първо...Второ, как се финансират болниците?! И трето в ТК имаше доста голям ремонт. Еми честно казано предпочитам да дадат пари да оправят скапаната тоалетна в предродилна отколкото да правят ВИП родилни. И четвърто и не на последно място, тази болница е Акушеро-гинекологична, а това съвсем не включва само ражданията. Със сигурност има нужда от неща за другите отделения. Така че, има си частни болници, които осигуряват удобствата. И като говорим за пари, провери какви здравни осигуровки плащаш  Wink Като ще сравняваме с другите държави нека сравним и парите, които ние лично даваме за здраве, защото раждаме един-два пъти, ама ползваме други здравни услуги доста по-често.

Последна редакция: сб, 28 юли 2012, 21:29 от Vache

# 727
Не ми се спори с никой нито тук, нито в други форуми и теми. Нека си има желаещи да си охкат и да правят разкритие в компания от други охкащи като тях жени. Плащам си колкото закона изисква. В друга държава също си плащах, но като се наложи да се лекувам и не работех 2 години...в болници и по прегледи ме опслужваха винаги на ниво и никой не ме е гледал в ръцете Peace

Ще ни мачкат като се смиряваме и си траем...това е! Аз се заинтересувах от ТК, заради шанса да родя водно Wink Ремонта им е приличен, но парите са си много за това което предлагат.И защо показаха тоалетите само във виповете? Това с гадния кенеф го четох и в разказа на Пипи. ooooh! Лекарите и останалите от персонала не са виновни...но общината не си гледат работата Close Всеки сам си решава дали го устройва или не.

# 728
  • гр.София
Момичета незнам дали тук е мястото,но искам да ви споделя своето възхищение отизбрания от мен екип в Тина Киркова. Това бяха доктор Рени Ковачева,акушер Ели Белишка и анестезиолог Недялков. Рени Ковачева е най-уникалната лекарка която познавам, тя не само спаси сина ми и го извади на бял свят, 14 дена след раждането ми звъни да ме пита как съм и ми дава съвети за развитието ми като майка. На 1000% не съжалявам че още преди мн време я избрах и се запознах с нея и заплатих 900 лв. Ако всички лекари бяха такива, нещата в нашата "мила родина" щяха да изглеждат по мн по различен начин.
За момичетата които са избрали Тина Киркова за раждане искам да ги предупредя дали сте с избор на екип или не, акушерките и на 2та етажа независимо ВИП или обикновени стаи се държат ужасно и ако си мислите че там ще ви покажат първите стъпки на контакт между майка и бебе много се лъжете. Държат се грубо и безпардонно и казват вкъщи -там ще се оправяш ти.
Но за избралите екипа на Рени Ковачева, знайте че тази жена после ще стане като част от вашето семейство, защото тя дава първият усмихнат лъч живот на вашето бебенце. Благодаря й.

# 729
Момичета незнам дали тук е мястото,но искам да ви споделя своето възхищение отизбрания от мен екип в Тина Киркова. Това бяха доктор Рени Ковачева,акушер Ели Белишка и анестезиолог Недялков. Рени Ковачева е най-уникалната лекарка която познавам, тя не само спаси сина ми и го извади на бял свят, 14 дена след раждането ми звъни да ме пита как съм и ми дава съвети за развитието ми като майка. На 1000% не съжалявам че още преди мн време я избрах и се запознах с нея и заплатих 900 лв. Ако всички лекари бяха такива, нещата в нашата "мила родина" щяха да изглеждат по мн по различен начин.
За момичетата които са избрали Тина Киркова за раждане искам да ги предупредя дали сте с избор на екип или не, акушерките и на 2та етажа независимо ВИП или обикновени стаи се държат ужасно и ако си мислите че там ще ви покажат първите стъпки на контакт между майка и бебе много се лъжете. Държат се грубо и безпардонно и казват вкъщи -там ще се оправяш ти.
Но за избралите екипа на Рени Ковачева, знайте че тази жена после ще стане като част от вашето семейство, защото тя дава първият усмихнат лъч живот на вашето бебенце. Благодаря й.

благодаря за информацията,аз също съм избрала нея и засега наистина съм с това впечатление.ако не се лъжа Недялков е анестезиолога...той също много ми допадна.Само дано успея да дочакм датата за секцио,защото иначе д-р Ковачева няма да е тук и ме е прехвърлила при сруг лекар,но ще стискам кълки докато не се върне от отпуска.

# 730
  • София
Всеки сам си решава дали го устройва или не.
Именно, който го устройва ражда там. Темата е информативна и не би следвало да натоварва потребителите с личните ни предпочитания и няколко страници постинги как се ражда в другите болници и държави. Което не означава, че няма какво да се желае в Тина Киркова  Wink

# 731
Цитат
Цитат
Не знам откъде извади статистиката
аз съм обяснила откъде - лични впечатления. И ти влизаш в моята статистика освен това. Не съм уточнявала за какво ползват окситоцин, а че го ползват масово.
Цитат
Темата е информативна
Именно инфрмативна е. И освен всико друго в тази болница се практикува естесвено активно раждане, за което също се информираме.
Извинявай, но не  се сдържах, защото ти си тази, която се заяжда.  Peace

# 732
  • София
Разбира се, че има  Wink Дори повечето жени в БГ предпочитат таткото да НЕ Е с тях  Wink Така че твоите и моите предпочитания не ангажират масата от жени. 

А може би, ако практиката беше всеобща да се допускат татковците, то щеше да има и повече жени, които да държат на присъствието им. Всичко е въпрос на навик и култура (не в смисъла на възпитание).

# 733
niandre...много си права  bouquet

# 734
Наистина, като се замисли човек- НАПРАВО си е безумие да искат пари на таткото Shocked

Затова сигурно в друга частна болница( няма да рекламирам коя Laughing) премахнаха таксата за таткото Naughty

Общи условия

Активация на акаунт