Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 13
Здравейте,

  Искам да споделя с вас две истински  истории, които ме накараха единствено да не вярвам на докторите и да ме е страх, че ако нещо се случи няма на кой да разчитам.

Ще започна с тази, която ми се случи преди броени дни, тъй като ми е по-прясна в главата.

Преди 4 седмици родих втората ни дъщеря. Прибрахме се в къщи, живяхме си 10ина дни щастливи цялото семейство (имаме още една девойка на 2г и 6м). В един момент голямата се разболя от някакъв вирус, последвах я и аз, и за нещастие и най-малкия член на семейството. Макар, че не бяхме излизали абсолютно никъде някой ни беше заразил, при посещението му в нас. Както и да е, заразихме се една след друга!

Малко инфо: Близо до нас е болница Вита2 и декември месец смених личната лекарка и на двете деца да е там. Съответно жената там не е педиатър, но имала договор с МЦ Лора, когато има записани бебета при нея, да ходят да се преглеждат при Др Кънчева. Ние с мъжа ми отидохме и се запознахме с тази Кънчева и ни се стори много разговорлива, опитна и приятна възрастна жена.

Да се върна на историята: Когато държах детето усещах как има хрипове и затруднено дишане. След като бебето кихна и му излезна зелен сопол от едната ноздра, ни се стори че може да не отмине тази хрема скоро и бързо заведохме малкото бебенце при нея за преглед. Тогава бебето беше само на 15 дни. Др Кънчева я преслушва (казах и че хрипти и да и обърне внимание добре) , гледа я и каза "нищо и няма на детето, приберете се и му се радвайте, ако пак има хремичка капете и кърма в нослето". Ние се успокоихме и се прибрахме щастливи вечерта. Дойде време за ядене, след което повърна. Сложихме я да спи и записах пак преглед, но този път при Др Ванушка Маркова от Вита2 с платен прием в 8 часа сутринта. Мина 1 час примерно и пак взех бебето да го кърмя, тъй като беше повърнало преди малко. Хапна 2 и или 3 глътки и пак повърна като повръщаше големи количества. Сложихме я да спи и след 3 часа я по събудих пак да я храня, защото вече бях умряла от притеснение. Този път отказа изобщо да яде. Стана време за доктор, при който лекарката само като видя бебето и я чу със слушалка за секунда се притесни ужасно много, написа ни направление и каза да отиваме по най-бързия начин в Токуда (тя също ни е близко и имали добра неонатология). Аз още нямах представа какво става, когато тя каза, че детето е с много лоша пневмония и повръща от секретите. Бързо тръгнахме за Токуда, където вече се потвърдиха думите на педиатърката от Вита. Бебе Виви седя там 10 дни, 5 от които в кувиьоз, с допълнително подаване на кислород, антибиотици и какви ли не още кошмарни неща нямаше по нея. След направената първа снимка и купища изследвания се видя вирусна пневмония. От там докторите ни казаха, че сме хванали последния влак. Само повтаряха на свижданията колко е зле, как е най-болната. Истински кошмар беше за цялото ни семейство! Слава богу от 2 дни вече сме си в къщи и вече е по-добре. Но при тази докторка от МЦ Лора, никога не бих отишла пак, на никой не пожелавам да мине през това, защото явно не я интересуват как са реално пациентите, а по нейните думи всички са здрави и щастливи. Да спомена още, че от 2.12 голямата дъщеря непрестанно кашляше и беше все болна и след две ходения при нея тя все предписваше някакви глупави сиропчета и капки, от които нямаше никаква полза - 1 месец детето се мъчи. Накрая пак тази др Ванушка и предписа антибиотици и за 4 дни детето спря и да кашля и всичко. Просто сега ще запиша платена детска консултация при същата тази докторка от Вита, защото не знам дали защото е частна, но за 1 месец ми оправи децата. Да не говорим, че имам чувството, че едното го спаси даже.

Сега и втората ужасна история от която вече минаха 2 години, но ето че е почти същата като горната, но с други нанесени доктори, които отново показват своята некомпетентност.

Една сутрин когато София беше на 7 месеца, я хранех със закуска и тя повърна. Няма да изпадам в подробности, но колкото и пъти да и дам храна или вода в този ден тя повръщаше в ужасно големи количества. Наред с това имаше и разтройство. За този ден не си спомням точно, но беше повърнала сигурно над 10 пъти. Заведохме я в 1дкк (клиника България), тъй като те и бяха личния лекар. Там ни прегледа някаква докторка и каза, че не е нещо особено, да и даваме оризова кашичка, по твърда храна, за да и мине. На другия ден вече детето беше като парцал, нямаше никакъв тонус и не беше приемала нищо през устата, което да не беше повърнала. Отново отидохме там и закачиха малко вливания глюкоза. Детето се почувства една идея по добре и ни пратиха в къщи. Това нещо с глюкозата мисля продължи още един ден или макс два. Детето изглеждаше все по-зле. Накрая моята майка, която е лекар (но не детски, а итернист и онколог) каза да я заведа в инфекциозна болница. Там веднага като я видяха и взеха кръв, изпражнения и всичко което им е необходимо, за да сложат някаква диагноза. Приеха я по спешност с рота вирус (не бяхме я ваксинирали, но сега ще сложим на малкото бебе задължителн). Седяхме в болницата около седмица, като Софи беше на системи, след което се прибрахме напълно здрави с научен урок да не ходим пак в 1дкк или ако ходим, да не е за нещо сериозно. Докторите от инфекциозна болница бяха изумени, че при това ходене няколко дни в 1дкк, никой не и беше взел проба, за да се види какво и е на детето. Казаха, че и системите с "глюкоза", които са и включвани са били зле премерени. Общо взето казаха, че не са добри и да търсим други.

От Токуда сега докторите, казаха че и сегашната им др Кънчева, не става. Посъветваха ме когато има нещо спешно, което ни притеснява направо да ходим там и да не се разправяме с други доктори.

Последна редакция: нд, 26 яну 2020, 11:29 от Sofia_Kalina

# 1
 • Мнения: 371
Някой хора не се интересуват от работата си , но и много лекар изписват без нужда антибиотици .

# 2
 • Мнения: 638
Съжалявам ,за това през което сте преминали.Било е огромна грешка обаче ,да записвате детето при общопрактикуващ лекар ,а не педиатър .Децата се лекуват по-различен начин от възрастните ,поради спецификите в имунната им система ,физиологичните особености при подрастващите .

# 3
 • Стара Загора
 • Мнения: 827
Това с пневмонията се случи и на нас. Само   че сутринта на прегледа й нямаше нищо, а до вечерта си стана бронхиолит. Повръщането не е само от секрети. Повръщат, за да се освободи място в гръдния кош, тъй като пълният стомах притиска дробчетата и става още по- трудно да се диша.
Не защитавам в случая вашия педиатър, аз също бях ядосана на нашия, но наистина при малките бебета всичко се случва да броени часове. Не мисля, че някой може да неглежира свирещ бял дроб на новородено. Умът ми не го побира!

# 4
 • Мнения: 13
Съжалявам ,за това през което сте преминали.Било е огромна грешка обаче ,да записвате детето при общопрактикуващ лекар ,а не педиатър .Децата се лекуват по-различен начин от възрастните ,поради спецификите в имунната им система ,физиологичните особености при подрастващите .
. Ние ги записахме при личен, който има договор с МЦ Лора и по-конкретно с педиатър др Кънчева, при който отидохме. Сега лятото при следващия прозорец ще търсим нов доктор

# 5
 • Мнения: 6
Това много ми напомня наша история от далечната двехиледна година. Бебка беше на двадесет дни и трябваше да й се постави ваксина. Бяхме при педиатърката и аз й казах че бебка има хрипове. Прослуша я и каза нищо й няма ще сложа ваксината. Аз естествено отказах,дори ме накараха да се разпиша че я отказвам. 
  Веднага от там заведох бебка на преглед при познат лекар,който я прослуша и каза веднага заминавайте в болницата,бебка е с двустранна бронхоплевмония. Две седмици бяхме в болница.
 Когато ни изписаха я посетих и й казах виж епикризата нищо ли й няма.Тя само се усмихна,дори не се извини.

# 6
 • Мнения: 13
Това много ми напомня наша история от далечната двехиледна година. Бебка беше на двадесет дни и трябваше да й се постави ваксина. Бяхме при педиатърката и аз й казах че бебка има хрипове. Прослуша я и каза нищо й няма ще сложа ваксината. Аз естествено отказах,дори ме накараха да се разпиша че я отказвам. 
  Веднага от там заведох бебка на преглед при познат лекар,който я прослуша и каза веднага заминавайте в болницата,бебка е с двустранна бронхоплевмония. Две седмици бяхме в болница.
 Когато ни изписаха я посетих и й казах виж епикризата нищо ли й няма.Тя само се усмихна,дори не се извини.
аз за това мисля да не се връщам при нея, защото не желая да я виждам никога повече, а и да и кажа че не струва, нея няма да я трогне. Само аз ще се ядосам.

Истината е, че колкото хора знаят за тези две мои истории с доктори, масово са ми споделяли подобни такива с техните деца. Наистина е много тъжно, че човек може да учи толкова години и накрая да претупва пациенти, с което бездействие може да им коства живота.

При нас тя просто постави слушалката на 2 места на гърдичките на бебенцето докато ни говореше нещо, за да изглежда че преслушва и каза да влиза следващия.

Ужас, просто е много страшно, като не знаеш на кой може да попаднеш

# 7
 • Мнения: 699
Съвсем скоро в тази същата клиника България изкараха детето ми болно от тежко генетично заболяване.Не ме питайте как съм карала до София за второ изследване в Токуда ,с бясна скорост,защото беше Събота и те с ограничено работно време,ревяща  и с мисълта ,че ще погреба скоро детето си....и аз не знам как не се убих и себе си и него! Защото резултатите на клиника България бяха КАТЕГОРИЧНО положителни! Категорично ми съобщиха ,че детето ми е болно и че освен белодробна транспалнтация нямам друг изход,а такива не се извършват в България.Знаете ли,след отрицателния резултат на Токуда и втори такъв на Александровска болница ми идеше да извърша сериозно престъпление ...Добре,че беше съпругът ми да ме кротне,щото щяха да хвърчат глави.На такива не им трябва съд,а хубав бой!

# 8
 • Мнения: 13
Съвсем скоро в тази същата клиника България изкараха детето ми болно от тежко генетично заболяване.Не ме питайте как съм карала до София за второ изследване в Токуда ,с бясна скорост,защото беше Събота и те с ограничено работно време,ревяща  и с мисълта ,че ще погреба скоро детето си....и аз не знам как не се убих и себе си и него! Защото резултатите на клиника България бяха КАТЕГОРИЧНО положителни! Категорично ми съобщиха ,че детето ми е болно и че освен белодробна транспалнтация нямам друг изход,а такива не се извършват в България.Знаете ли,след отрицателния резултат на Токуда и втори такъв на Александровска болница ми идеше да извърша сериозно престъпление ...Добре,че беше съпругът ми да ме кротне,щото щяха да хвърчат глави.На такива не им трябва съд,а хубав бой!

 Такива истории също съм чувала, но чак като вашата не мога и да си представя да се случи. Една далеч по-несериозна история е на съседката. Детето и беше на две години някъде и един ден имаше 3 или 4 пъпчици, тя го заведе в 1дкк (клиника България) и казаха че е шарка след което направиха тест за варицела. След ден примерно излезна резултата, но тя нямаше как да разчете резултата сама или можеше, но искаше лекарско мнение. Много познати доктори и казаха, че според резултата той няма шарка - там си има референтни граници и е логично . Тя си плати за онлайн консултация и пак и казаха, че има. След месеци направи отново изследване за това дали е карал тази шарка. Отново резултатите показаха, че детето не е карало шарката. От там д-р Тасев писа имейл - че е.
Реално шарка не беше карана и два пъти от там не успяха да разчетат елементарни резултати. В крайна сметка детето седеше изолирано една седмица заради тези 3 пъпчици (не станаха повече и нямаше никакви симптоми).

Някой може ли да предложи някакъв личен лекар, който приема деца... В безизходица съм вече

# 9
 • Мнения: 699
О,случи се и още как! Те резултатите са ми тук в къщи.На малко по-късен етап ,когато вече се поуспокоих отидох и за подпис и печат за тези резултати,защото сериозно бях решила да съдя тази клиника! Съжалявам,че послушах мъжа си и не задействах процедурата.Не знам дали вече не е късно...,НО не се доверявайте на тези некадърници! Да не говорим,че им платихме и не малка сума за това,че ни докараха до инфарктни състояния!Но на парите майната им-важното е,че детето ми е живо и здраво.На никого не пожелавам да изпита това,което тези нещастници ми причиниха.

Общи условия

Активация на акаунт