Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 5 част

• 143 674
  • 1 774
  •   1
Отговори
# 735
И аз се чудя, не знам дали ще ми е до вода в този момент, дали ще ми е комфортно. Предишния път, със силните контракции си търсех удобни места и не ме свърташе. Представям си някакси, че ще ми стане тясно във ваната, некомфортно...
Тя ваната е доста широка, кеф ти на колене, да се опреш с гръб, с лице, има и надуваеми възглавнички, а и можеш да си влизаш и излизаш, ако не ти е кеф (само трябва малко внимателно, че си е височка). За контракциите е добре, защото веднага като отмине можеш да се отпуснеш като перце и почиваш много добре за следващата. Изобщо подпомага по-лекото им преминаване:)

Голем съм агитатор  Embarassed

Pipi, чакаме те живот и здраве с отзиви.

# 736
  • София
Разбира се, че има  Wink Дори повечето жени в БГ предпочитат таткото да НЕ Е с тях  Wink Така че твоите и моите предпочитания не ангажират масата от жени. 

А може би, ако практиката беше всеобща да се допускат татковците, то щеше да има и повече жени, които да държат на присъствието им. Всичко е въпрос на навик и култура (не в смисъла на възпитание).

Че това какво значение има? Говорим как е. А и всъщност кой налага тази култура и защо присъствието на бащата трябва непременно да е част от нашата култура? Rolling Eyes Подчертавам, че аз исках бащата да присъства, но не смятам, че това трябва да е част от нашите навици. Нашата нация е доста различна от много други Wink

# 737
Момичета коментираме в друга тема и ми е любопитно дали сте по- запознати с практиката си за следното : ако по медицински причини си секцио ,напр.бебто е седалищно и не желаеш да избираш екип как се процедира отиваш къде,говориш с кого защото все пак не трябва да е започнало раждане ,защото тогава по спешност ясно който е на смяна те реже и така а при този случай какво се прави ,конкретно за ТК се интересувам ,защото там родих първото си дете с избор ,а и защото ВСИЧКИ са професионалисти.

# 738
  • София
nikita_gd, седалищното предлежание не е показание за секцио, или поне не в масовия случай. То има и няколко вида седалищно предлежание. Затова не знам как точно би станало без избор на екип. Не съм запозната с плановото секцио по мед. причини без избор на екип, но го пиша да си подготвена за малката вероятност да ти откажат или да те натиснат ако искаш секцио да избираш лекар. Честно казано мен лично много ме беше страх от седалищно разположение на плода и бих избрала категорично секцио, но примерно моят лекар няма проблем да изражда седалищно стига да позволява ситуацията.

# 739
Да я натиснат за избор на екип??? Close

# 740
Всеки сам си решава дали го устройва или не.
Именно, който го устройва ражда там. Темата е информативна и не би следвало да натоварва потребителите с личните ни предпочитания и няколко страници постинги как се ражда в другите болници и държави. Което не означава, че няма какво да се желае в Тина Киркова  Wink

Vache, както винаги нямам какво да добавя към написаното от теб.

А може би, ако практиката беше всеобща да се допускат татковците, то щеше да има и повече жени, които да държат на присъствието им. Всичко е въпрос на навик и култура (не в смисъла на възпитание).

Ъъъ, да разбирам ли, че само културните и знаещи искат присъствие на бащата. Айде стига провокации и клишета и в тази мирна и полезна тема  Peace. Присъствието на бащата е индивидуално предпочитание, по което не може да се съди за НИЩО. Възможностите за такова са ограничени в БГ, но според мен това е последният проблем на раждащите. И да не забравяме, че от време оно бащите НЕ присъстват на раждането, а жените са раждали у дома с разни баби. Първата работа на бабите е да изгонят всички от стаята и да поискат съд с топла вода и чисти кърпи. И двете ми баби са раждали у дома на село и са ми разказвали как е  Peace. Това с бащите стана голяма мода, практикувайте си я, но не раздавайте квалификации наляво-надясно  Crossing Arms.

# 741
  • София
Всичко е въпрос на навик и култура (не в смисъла на възпитание).

Ъъъ, да разбирам ли, че само културните и знаещи искат присъствие на бащата.
Извинявай, но или четеш "като Дявола евангелието", или не си загледала точно какво съм писала, или пък не разбираш смисъла на думата култура. Peace

# 742
  • София
Да я натиснат за избор на екип??? Close

Ами, да.  Confused Това съвсем хипотетично го казвам, не го твърдя със сигурност. Но би бил възможен механизъм да я притискат. Доколкото съм чела незадълбочено, ако секциото не е по спешност се минава нещо като комисия. Плановите секция се подсписват от двама лекар, може би, за да няма място за спекулации. Обаче като идеш при конкретен лекар и го "избреш" ще те планира, но ако нямаш може да те поразиграват с мотива, че седалищно предлежания не е причина за секцио. И понеже според мен лично е доста страшничко да раждаш така нормално повечето жени ще клекнат и ще изберат екип  Wink

# 743
Сега обаче се включвам с малко повече инфо. Една мама от нашата отчетна точно днес е била в Тина Киркова и то понеже в др. болница я изнудвали да си избере екип- тя е със седалищно и предписания за секцио. Каза,че ТК е единственото място където с нея са се държали човешки и са й казали , ако няма преди 7 индикации за раждане на 7 да отиде да я вкарат в болницата- явно все пак се държат човешки и не изнудват.
А иначе точно днес моята лекарка ми обясняваше как били напуснали много лекари и сега всички чакат да видят кого ще изберат за шеф. newsm78

# 744
В Бг лекарите не са склонни да поемат рискове, затова дори ако има минимален риск за усложнения, предпочитат секцио.
Седалищното предлежание е предпоставка за секцио в 99% от случаите. Другия един процент остава за жените, които държат на нормално раждане и търсят лекар, който да се навие.
Същото е и със второ секцио. Теоретично не е задължително, но на практика почти никой не поема риска. 
А за секцио без избор на екип се отива в приемен кабинет 10 дни преди термин. Приемат те и на другия ден правят операцията. 

# 745
Ами тая майка за която ви говоря дори са й казали 8-9 дни преди термин и то да постъпи в болницата. Може би за някакви изследвания и подготовка.

# 746
  • София
Момичета, вие четете ли какво пиша аз?!  Rolling Eyes Сега ще го напиша в 3 изречения, защото явно дългите постове не се четат  Wink
Първо секцио и седалищно предлежание НЕ са предпоставка за секцио в общия случай. Не коментираме кой какви рискове поема или не поема, а това, че горното е предпоставка за изнудване. Моя приятелка беше изнудвана точно в ТК да избере определен лекар, защото няма да й направи ресекцио  Crazy

Така че нека се има предвид и тази възможност, за да не е изненадан човек  Wink

П.С. Изнудване не означава непременно, че лекарят е навит да изражда нормално седалищно предлежание, а точно обратното.

# 747
Ами, Вече, аз пък ти казвам, че това момиче не го изнудват- не знам защо непременно държиш да е така както казваш- то там има различни лекари, ама все пак  какво като ти кажат и ти им откажеш- какво ще ти кажат или направят? Освен това то е ясно,че не е непременно предпоставка, но пък е и факт как повечето лекари държат непременно да е секцио- както в случая.

# 748
Ваче, разбирам какво имаш предвид. Възможно е да се опитат да манипулират родилката, така че тя, за да е спокойна, да предпочете да си плати. Както съм и аз всъщност. Въпреки че още се питам дали не сбърках като избрах да си плащам. Първия път не плащах и останах доволна от лекарите и отношението. 

# 749
  • София
Здравейте,включвам се и аз в темата.Аз съм това момиче,за което говори gundie.Днес бях в ТК,докторите любезни и никой нищо не каза за пари.Преди малко обаче говорих с познати,които преди година са родили в ТК със секцио,което уж не било планово,ами по медицински причини заради очното налягане на момичето и накрая са им искали 1000лв,защото се водело планово секцио.Възможно ли е да ме врътнат и мене по този начин без дори да разбера  newsm78 Никой нищо не ми каза днес за пари...Сега обаче като ви четя мненията тука и малко ме е страх накрая да не ме врътнат.

Общи условия

Активация на акаунт