Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 5 част

• 143 659
  • 1 774
  •   1
Отговори
# 750
  • София
Ваче, разбирам какво имаш предвид. Възможно е да се опитат да манипулират родилката, така че тя, за да е спокойна, да предпочете да си плати. Както съм и аз всъщност. Въпреки че още се питам дали не сбърках като избрах да си плащам. Първия път не плащах и останах доволна от лекарите и отношението.  

Абсолютно това имам предвид!  Hug Не знам защо gundie не ме разбра, но както ти да е... Wink
Аз първия път раждах без да плащам, бях много доволна. Имам раждането, което исках. Родих с упойка, те ми я предложиха когато мислех, че слагат бускулизин. Смениха се два екипа, единия ме прие, при другия родих. Не са ми искали нито лев под масата (тогава нямаше регламентиран избор на екип). Втория път много се чудех какво да правя и реших, че е вероятно да попадна на едно-две зрънца там. Реших, че ще избирам екип и родих бебе почти 4 кг. при страхотния д-р Киров, без упойка, епизиотомия и скачане по корема. И въпреки това ако трябва да се върна назад не бих променила например упойката при първото раждане. Та от моята гледна точка не бъркаш в решението си сега. Аз още тогава споделих, че тая масова истерия с изборите на екип и на мен се отрази, въпреки, че не съм от тия дето лесно се поддават. Но пък не съжалявам, защото нямаше да познавам д-р Киров. Heart Eyes

tayra, зависи за какво ти е секциото. Ако е за очи например мисля, че те си имат консултант офталмолог. Вероятно ще те пратят при такъв лекар да те прегледа и да даде заключение. На теб какво ти казаха докторите сега? Гледам, че си съвсем на финала.

# 751
  • София
Vache за секцио съм заради седалищното предлежание.Според теб дали ще ми искат пари за това?

# 752
Тайра, секциото по медицински причини също е планово секцио, но не се плаща. Плаща се само избор на екип и секцио по желание, което няма как да стане без екип. Ти нали нямаш уговорка с конкретен лекар, а са ти казали кога да отидеш, за да те приемат в болницата и операцията ще я направи лекарят, който е на смяна?
Мисля, че нямаш повод за притеснения. Няма да те накарат да плащаш. Много жени раждат без да платят и стотинка и получават нужното внимание и добро отношение.

# 753
  • София
Хм..нужно внимание...зависи кой как го разбира това...аз когато раждах/секцио по мед.причини/, бях с екип...но едно от момичетата в реанимация не беше и ..тя беше полежала в патологията за да мине секцио по мед.причини без избор на екип...след операцията за нея нямаше окситоцин в реанимация,нямаше и обезболяващи,никой не се поинтересува как е. Rolling Eyes

# 754
Първото ми раждане беше секцио заради седалищно предлежание. Не ми се наложи да лежа в патология, тъй като отидох по спешност. Нищо не съм плащала. Аз останах доволна.
Повечето момичета бяха без избор на екип. После настаниха в стаята жена с избор на екип, но по време на престоя въпросният лекар просто идваше веднъж на ден да я пита как е. Отношението към нея и към нас беше едно и също.

Тайра, няма да ти искат пари.  Hug Имаш ли вече дата?

# 755
  • София
Vache за секцио съм заради седалищното предлежание.Според теб дали ще ми искат пари за това?

Охххх, виж сега, в повечето случаи да не кажа почти 100% в БГ правят секцио при седалищно предлежание. Мисълта ми беше, че ако попаднеш на някое от зрънцата може да почне да те мотае точно с тоя мотив. Да ти каже, че може да си родиш и нормално. Разбира се без намерение да те изражда нормално, а просто да се изплашиш и да изберешщ екип. Но пък това развитие на нещата изобщо не е задължително, дори мисля, че вероятността за изнудване е доста малка. Аз я споменах да са готови момичетата, защото покрай моето раждане на две близки приятелки лекар (вероятно не един и същ) беше казал директно, че иска пари.
Аз мисля, че millenitta е права. Ти беше ли в приемния кабинет? Прави ли консултация с анестезиолога? Ако това е направено не мисля, че ще имаш проблеми.

# 756
Вече, извинявам се  Hug, явно такава е ситуацията,че при определени моменти се налага плащане- поне аз така разбирам, но все си мисля, че не трябва да е така? Кой е лекаря който е искал пари, знаеш ли?

# 757
  • София
Ами бях днес в регистратурата,после ме пратиха в приемния кабинет 103ти,говорих с един д-р и една сестра,но не знам тя каква се води.Обясних им,че бебето е седалищно,че докторката ми каза,че съм за секцио при това условие,доктора ме прегледа и каза на 6ти да отида 8 сутринта да ме приемат в патологията за да почнат да ми правят изследвания.Повече нищо не каза.После говорих със сестрата и я попитах още някои неща и тогава тя ми обясни,че бебето най-вероятно ще го вадят на следващият ден,т.е. на 7ми.Никой не е говорил за определен доктор,ами който си е на работа тогава.Така поне това,което аз разбирам е,че е без избор на екип или доктор и че и те смятат,че е належащо и не трябва да плащам.Тя иначе каза,че ако нещо бебето се обърне ще се ражда нормално,ако ли не ще трябва секцио.Аз иначе мисля после да си платя примерно за VIP стая,но искам да знам какво се плаща и какво не...

# 758
Точно така! Това е процедурата за планов прием по медицински причини и в този случай не се плаща. Спокойно  Simple Smile Желая ти успех и те чакаме после да ни разкажеш пресни впечатления за всичко там.

# 759
  • София
millenitta дано да си права.И все пак утре ще отидем пак дотам да си попитам директно,че така да не съм сигурна не ми се рискува...

# 760
  • София
Близка приятелка роди и двете си деца секцио в ТК без избор на екип  Peace Първия път са се чудили какво да я правят - висок диоптър (дори и това вече не 100%-ово предписание за секцио, гледа се как е ретината  Wink ), 34 гг. и са решили да е с операция без тя да настоява. Втория път изобщо не са я мислили. Аз имах фобия да не ме режат пак с пълно разкритие като първия път (не че имаше шансове при доказано тесния ми таз и близо 4 кг-ово бебе  Laughing ), но тя ме успокои, че при 1 секцио мн. трябва да настояваш да си нормално, за да не си ресекцио  Simple Smile Аз бях с избор на екип и 2-та пъти (първия път бях забременяла с лечение на стерилитет и затова), тя не е плащала нищо  Peace

# 761
  • София
Вече, извинявам се  Hug, явно такава е ситуацията,че при определени моменти се налага плащане- поне аз така разбирам, но все си мисля, че не трябва да е така? Кой е лекаря който е искал пари, знаеш ли?
ОО, не! Няма моменти, в които да се иска официално плащане, освен така наречените вип услуги. Раждането в БГ е безплатно за всички жени, независимо дали са осигурени или не. Касата плаща за всяка жена. Лекарят не мога да кажа кой е, защото тя не ми каза, но ми е достатъчно близка, за да знам, че е било така  Wink

tayra, всичко ще е наред! Стискам палци за леко раждане! Hug

# 762
Хм..нужно внимание...зависи кой как го разбира това...аз когато раждах/секцио по мед.причини/, бях с екип...но едно от момичетата в реанимация не беше и ..тя беше полежала в патологията за да мине секцио по мед.причини без избор на екип...след операцията за нея нямаше окситоцин в реанимация,нямаше и обезболяващи,никой не се поинтересува как е. Rolling Eyes

За какво и е окситоцин в реанимация ???? Това не се ли влива за предизвикване на раждането ?

# 763
tayra най-вероятно няма да ти искат пари, но защо не питаш директно, ами само се притесняваш?  newsm78 Аз бих питала.

# 764
Момичета аз имам въпрос, защото останах много объркана. Вече родих, беше много дълго и трудно раждане без избор на екип. Много съм доволна от отношението на лекарите в родилното, но така и не ми сложиха желаната от мен епидурална или спинална упойка с мотива, че щели да спрат процеса, който така или иначе вървеше изключително бавно. После обаче се замислих дали отказа за упойка не се дължи на това, че нямах избор на екип, макар че като разпитвах предварително разбрах, че няма значение дали си с или без екип упойката не се заплаща (аз бях готова да си платя, ако имаше регламентирана сума).

Общи условия

Активация на акаунт