Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 5 част

• 143 576
  • 1 774
  •   1
Отговори
# 900
  • На тиха улица
Powergirl, кабинетът на д-р Ковачева се намира в сградата на 20та поликлиника в Борово, АГ център 'Св.Петка".Пада се отляво на сградата.Има насочваща голяма табела.Приема във вторник там, мисля.Телефон за записване на час- 0895 77 07 17. Звъни се продължително, защото сестрите се мотаят.

# 901
Малко се позабавих с разказ, но с "ново" бебе и дете е малко трудно да се организирам и да напиша подробно как премина раждането ми в ТК Simple Smile
Та ето и първа част, която няма много общо с болницата:
http://pippilotamentolka.wordpress.com/2012/08/29/waterbirth2/

Утре ще пусна и същинската част и пак ще пусна линк за любопитните. Ще понапиша и малко подробности за материалната бази и туй-онуй за персонала в "хотелската" част, от който мисля може да се иска доста като следдипломна квалификация!  Simple Smile

Пипи, истински се накефих на разказа ти:) Де да можех и аз да се похваля с такова леко раждане Tired Tired

За съжаление, въпреки че изпълниха всичките ми желания освен изчакването на плацентата 1,5мин вместо 3....моето бебче излезе във ваната, но без вода Rolling Eyes. Аз нямах напъни, а контракциите бяха силни и много болезнени и в моя случай отказването на венозен но шпа ми навреди , отколкото да помогне newsm78. След като накрая ми вляха ношпато , нещата се ускориха и бебка премина препятствието шийка Laughing.
и излезе на 3тия напън:) Но родих и плацентата във ваната и не са ми давали зор Mr. Green

Като заключение към разказа на Пипи, искам да кажа, че раждането във вода си е супер преживяване и много се радвам за избора си Hug

# 902
nikkita77 За пореден път се уверявам, че това, което е добро за един, за друг може и да не е. РАждането е толкова различно всеки път и толкова индивидуално. Важното е, че всичко е минало наред.  Hug

# 903
nikkita77 За пореден път се уверявам, че това, което е добро за един, за друг може и да не е. РАждането е толкова различно всеки път и толкова индивидуално. Важното е, че всичко е минало наред.  Hug

да мила, така си е! Но настройката е много важна и най-вече спокойствието на родилката. Болницата ТК е добър избор според мен:)

# 904
nikkita77, поздравления и много щастие с бебоченката!
Радвам се, че си доволна и сте направили каквото трябва. А и Йоана си е била голяма мадама:)  А защо казваш "без вода" След това ношпа са я махнали ли?
kilimiotlista ще чакаме и ти да се нацамбуркаш Wink

# 905
Благодаря Пипи! Абе тази вана така и не се напълни Rolling Eyes уж гледахме маркуча, настроивахме душа...ама накрая съвсем изпусна Grinning. А и аз така се панирах , че беба не излиза, че седнах  назад и някак си излезе над водата Simple Smile. Но 3 часа си киснех на колене с ipoda и ме масажираха с душа...леко мина признавам Hug

Нош па помогна да се изглади този 1 см на шийката, за да почнат някакви напъни. Искам да похваля акушерката Невелина, тази жена беше супер пич Hug След като судейства за но шпато , тя беше човека който помогна да извадим и бебонка Heart Eyes

# 906
Цитат
kilimiotlista ще чакаме и ти да се нацамбуркаш Wink
Ах вие! НАвихте ме  Party Даже съм си поръчала книгата за водното раждане  Crazy
Цитат
Но 3 часа си киснех на колене с ipoda и ме масажираха с душа...леко мина признавам Hug
СУпер, звучи ми наистина като спокойно и отпуснато протекло раждане.

Моето първо раждане си беше тежичко, а контракциите си бяха болезнени оещ ое 3,4 см. разкритие, въпреки, че ме приеха в болницата чак със почти 7 см. Интересното при мен беше, че напъните (които бяха силни и общо взето перфектни) бяха много болезнени... Та както и да е . Оспамих темата за да ви кажа, че всичко това ме кара да мисля, че точно отпускащия ефект на водата е точно за мен. А като прибавим и крампите, който непрекъснато получавах и вледеняването на краката... направо съм си за вана.

Но интересно е това, което казваш nikkita77, че ваната изпускала  Shocked и не можела да се напълни.

# 907
 Simple Smile Aз ако не бях в това положение, щях да им нагодя струята Laughing...и да проверя дали изпуска тази вана Naughty 

Важно е да се настроиш позитивно! Мен много ме стреснаха с тази бременност разни доктори, като ми казаха че бебето било голямо, та голямо Rolling Eyes  Rolling Eyes Това ме стресна мисля и попречи на пълното отпускане ooooh!
Иначе под душа в къщи прекарах 1 час и тези 6 см не ги усетих много много. Искам да ви кажа, че всички бяха много спокойни с мен в болницата, това е много важно Hug
И тази поза на колене ускори нещата определено.

# 908
Интересното при мен беше, че най-удобната поза беше легнала по гръб.  newsm78 Изключително гадно ми беше на магарето, но на леглото легнала по гръб ми беше супер. А след 8 см. буквално не можех да помръдна (преди това се разхождах, кляках, клатех).  Едва ме замъканаха до магарето...
А я кажете вие като експерти по вана  Mr. Green
във ваната удобно ли е да полегнеш? Нали има там някакво столче за посядане, полягане?
Дали като седнеш на него не се хлъзга много?

# 909
  • София
Здравейте момичета.
Бях се загубила,но просто покрай малката нямах никакво време за писане.Ние се родихме на 08.08.Общо взето не беше по план  Mr. Green Приеха ме на 06.08 да направят изследвания,защото бях за цезарово и определиха 09.08 да се роди малката,но още на 6ти почнаха контракции и имах 1см разкритие.Въпреки всичко казаха,че ще изкарам до 9ти,но на 8ми тоновете на малката бяха ниски,имах 2 см разкритие изгладена шийка на матката и беше почнала родова дейност и затова се наложи спешно секцио.Дойде си с името дребосъка.Бях решила да я кръстя Емма,а на 8ми имен ден имат Емилия и Емилиян  Mr. Green пък си бях и харесала тази дата и съм много доволна.После стояхме 1 седмица в болницата защото малката имаше по-тежка жълтеница и се налагаше фототерапия.Бях във Вип стая и бях общо взето доволна.Само някои от персонала не се държаха много добре с нас и с бебетата,но вече всичко е зад гърба ни и сме си вкъщи.Сега всичко се върти около малката-памперси,хранене,преобличане и дундуркане,защото сме с колики  Mr. Green

# 910
Tайра, важното е , че всичко е наред сега. Коликите кога започнаха при вас?

# 911
Интересното при мен беше, че най-удобната поза беше легнала по гръб.  newsm78 Изключително гадно ми беше на магарето, но на леглото легнала по гръб ми беше супер. А след 8 см. буквално не можех да помръдна (преди това се разхождах, кляках, клатех).  Едва ме замъканаха до магарето...
А я кажете вие като експерти по вана  Mr. Green
във ваната удобно ли е да полегнеш? Нали има там някакво столче за посядане, полягане?
Дали като седнеш на него не се хлъзга много?

kilimiotlista , наистина е много индивидуално  Simple Smile. Не се хлъзга и може да полегнеш, поседнеш Grinning

# 912
Тайра честито бебоче Hug
nikkita77, добре, че не се хлъзга. В Youtube има токова много водни раждания и се нагледах на мнгоо видове вани. Ама май най-често в САЩ се раж да в надуваема вана. Та се зачудх дали в нашата (в ТК) не се хлъзга.  Wink

# 913
  • София
nikkita77  изписаха ни на 7ия ден и някъде на 9-10тия ден почнаха.

# 914
Tayra, честита девойка и от мен! Simple Smile

kilimiotlista сравнявайки двете си раждания -
Първият път ваната беше пълна до горе. Но аз съм ниска. Така, ако исках да стоя клекнала, се оказвах кажи речи под водата - стори ми е ужасно неудобно да клеча, коленича, подпирам на стената на ваната поради тази причина. Така всъщност единствения вариант за раждане беше седнала, там както на персонала е удобно.  
Сега обаче, нямаше време да се напълни ваната и по някаква случайност водата ми се оказа точно до където трябва, за да мога да клеча! Което пък от страната на мястото за сядане си беше като да няма вода:)
Та според мен индивидуалността на ваната е в това до къде да ти я напълнят, за да ти е удобно според ръста ти Simple Smile

nikkita77, аз след раждането им харизах термометъра си за вода - една синя рибка. Имаше ли я или са я метнали? Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт