Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 5 част

• 143 480
  • 1 774
  •   1
Отговори
# 1 380
Здравейте, аз много се интересувам от водното раждане, но ме притеснява вероятността ваната да е заета когато дойде момента. Някой да има представа какъв е шанса това да се случи? Някаква статистика, колко често се случва на месец..знам ли...или на някой да му се е случило?

nuance, аз съм 4 седмици преди теб. от сега си я заплювам, пу първа  Joy шегувам се, разбира се. доколкото знам не са много желаещите за водно раждане.

# 1 381
  • бургас/софия
ами chugra, тъкмо ще разкажеш Wink
а сигурно знаеш и кога трябва да се направи уговорка за преглед (дали ставаш за вана), избор на екип и някакво записване..?? аз мисля да ходя на отворени врати скоро и да се допитам на място. също дали има вариант женската консултация да ти я води лекаря, който си избрал като екип? на мен ми предстои да се занасям към софия и ще трябва да си намеря тамошна ЖК, може би ще е добре ако е от болницата..

# 1 382
Обикновено си избираш лекаря, който ти води ЖК, за водещия на раждането, но ние сме си в София и така е по-лесно. Чудя се дали ако направиш обратното и си преместиш там ЖК малко преди раждането, пак ще ти искат 450 лв? Или по-малко? Thinking

# 1 383
Да интервюираш доктор за раждането може когатоси искаш. Аз и двата пъти месец-два преди това. Не е нужно жк да ти е в ТК, още повече, че там израждат и външни лекари, които не водят жк там, а в частните си кабинети.
nuance спокойно можеш да си си твоята консултация, а само да говориш с избрания лекар за ваната Simple Smile) И да, наплив за ваната няма, споко Wink Даже като заражда човек там е събитие.

# 1 384
nuance, аз веднъж се срещах вече с Киров. каза ми, че няма нужда и той да ми води ЖК, след като се следя другаде. В 9-ти месец да почна да ходя на запис на тонове само и това е. Казах му, че искам водно раждане и той каза "Няма проблеми, каквото искаш, това ще стане. Само да имаш желание и увереност, че така искаш да родиш". И това беше. На Отворени врати и аз ще ходя на 8-ми януари. Не съм влизала в родилното още, а останалата част от болницата е потресаваща и както никога не съм лежала в болница, като излезнах от там след срещата ни, се разплаках (пусти хормони, принципно не съм ревлива). Но родилното е ремонтирано тази година и силно се надявам там да са по-човешки условията.
За водното раждане трябва задължително да вземеш ВИП стая и да избереш екип предварително. В Тина Киркова не записват часове за среща, направо отиваш там и питаш къде да намериш еди кой си лекар и чакаш да дойде. Иначе по спомен всички израждащи лекари там са обучени да водят водно раждане. Всъщност сайтът на болницата дава добра информация: http://1agb.com/page/single/id/45

Забравих да кажа - Киров ми даде телефона си. Като ходя на запис на тонове и като тръгне раждането, направо на него да звъня. Представа си нямам за запис на тоновете дали се плаща допълнително, при положение, че и на ЖК-то ще правят същото.

Живот и здраве да тръгне да излиза бебето, всичко да мине наред и ще разказвам Simple Smile

Последна редакция: пт, 28 дек 2012, 12:54 от chugra

# 1 385
запис на тонове струва 20лв в ТК

# 1 386
[Но родилното е ремонтирано тази година и силно се надявам там да са по-човешки условията.
За водното раждане трябва задължително да вземеш ВИП стая и да избереш екип предварително

Общото родилно е ремонтирано, ама вип залата с ваната не е  (ето картинка http://www.facebook.com/photo.php?fbid=519904038026625&set=a … ype=3&theater) Sad Те щяха уж и нея да я подхващат и затварят, но не се е чуло да става още, дано не ви хване!

# 1 387
Цитат
На Отворени врати и аз ще ходя на 8-ми януари
И аз Simple Smile Искам да видя ваната.
Цитат
За водното раждане трябва задължително да вземеш ВИП стая
Е нали плащаш за вана 500 лв. (което означава самостоятелна ВИП стая, в която има вана за раждане). Не е нужно да плащаш ОТДЕЛНО 150лв. за ВИП нали?

# 1 388
Цитат
На Отворени врати и аз ще ходя на 8-ми януари
И аз Simple Smile Искам да видя ваната.
Цитат
За водното раждане трябва задължително да вземеш ВИП стая
Е нали плащаш за вана 500 лв. (което означава самостоятелна ВИП стая, в която има вана за раждане). Не е нужно да плащаш ОТДЕЛНО 150лв. за ВИП нали?
Да, само 500 за вана. (ако на 500 лв. за малко вода от чешмата може да се каже "само" Wink )

# 1 389
Цитат
ако на 500 лв. за малко вода от чешмата може да се каже "само" 
Абсолютно  Simple Smile

# 1 390
  • бургас/софия
900 за екип и 500 за вана, дотук 1400 е най-евтиния вариант като че ли.. ако не искаш да лежиш във вип стая след това и без присъствие на бащата това ли е най-евтиния вариант? понеже една приятелка, която наскоро ражда във ваната каза, че е излязло 2000лв. Дали беше си избрала вип стая за да е при нея бебето постоянно...ако и за това се доплаща...

# 1 391
те бебетата са при майките, дават се от 8 до 10 от 2 до 4 и 20 до 22 за тоалет и визитация

за ваната нищо не мога да кажа

# 1 392
900 за екип и 500 за вана, дотук 1400 е най-евтиния вариант като че ли.. ако не искаш да лежиш във вип стая след това и без присъствие на бащата това ли е най-евтиния вариант? понеже една приятелка, която наскоро ражда във ваната каза, че е излязло 2000лв. Дали беше си избрала вип стая за да е при нея бебето постоянно...ако и за това се доплаща...

и аз сметнах, че ще ми излезе горе долу като в Токуда. Аз искам и таткото да присъства, плюс дула. А доколкото знам, освен 500-те лева за вана, плащаш и 150 за ВИП стая после. инак да, 1400лв е най-евтиния вариант

# 1 393
500 вана
900 екип
200 татко (и по 200 на калпак колкото народ ще е с теб)
стаята за престоя си е както си решиш. Никой не те принуждава за вип стая, ако родиш във вип залата! Може да си в безплатна/двоен или единичен вип/апартамент. Бебетата навсякъде са при теб, ако искаш:)
А ако си във вана...някак си така и така си дал бол пари, хубаво е да не си сама там Simple Smile
На мен ми излезе 500-900-200 и плюс двоен вип (после съжалявах, че съм в него, че с една досадница се паднах! Ако бях в обикновена тройка...)

# 1 394
Момичета и друг път съм писала по тези въпроси, но пак ще ви споделя мнението си  Wink .
Аз лично си платих за екип защото за мен е най-важното да се чувствам в сигурни ръце и да знам,че и за себе си,и за бебето има на кой да разчитам. ( които може да си го позволи, да не се двоуми все пак не раждате всеки ден) Naughty Родих естествено въпреки,че винаги съм си мислила,че ще родя секцио поради фактора СТРАХ и то голям Laughing. Въпреки,че не съм лигла и определено не съм и паника някяк си така си го представях,но моя доктор (др. Ташков) някак си успя да ме убеди, и така стана Laughing Е сега вече мога да кажа,че като дойде момента ще ви е все тая какви са условията, най-важното е да слушате и да изпълнявате каквото казва екипа, и всичко ще стане възможно най-бързо и по-молко болезнено. Hug
Относно присъствието на бащата поне според мен ще е доста натоварващо за вас защото вместо да се опитате да се успокоите, ще мислите и за неговата пребледняла физиономия, а той ще изпадне в шок и повярвайте ми ще го преживява по-дълго и тежко от вас Laughing Laughing Laughing ( така стана с мъжа на една приятелка,който се беше зарекъл,че повече деца няма да има за да не и го причинява повече това). Laughing Хубаво е бащата да види раждането на детето си,но аз поне нямаше да изтърпя суетнята и въпросите как си, а сега, а сега.......... Thinking
За ВИП стайте, според мен не си заслужава- разликата не е кой знае каква с обикновените стаи, а и факта,че могат да идват всякакви роднини мене лично хич не ми харесва Naughty- не заради моите, а заради тези на съквартирантката. Представете си особено сега с тези грипове да влизат всякакви хора при вашето новородено,и нищо да не можете да им кажете #2gunfire Пък и ако не ви устройват обикновените стаи по всяко време може да се преместите, бебето и в двата случеа ще си е при вас, а и в обикновеното отделение сте много по-близо до педиатрите (ако не дай си боже ви се наложи), и пак има начин да покажете бебока на таткото,бабите и тн. Sunglasses
Колкото до условията, не са толкова лоши повярваите. Не е лукс (това е ясно Simple Smile), но е чистичко, и поне аз като лежах там лятото стаите ги миеха по три пъти на ден,баните също, и сменяха чаршафите ако поискаш (и въпреки,че беше лято и се потяхме,а отделенията се пръскаха по шевовете - санитарките паравеха всичко възможно да се чувстваме добре) Simple Smile
Родилна зала найстина е ремонтирана и не отстъпва на тези в модерните частни клиники,предродилна също. Аз лично не ходих на обиколки преди раждането,точно за да не ми се стори ужасно (малко или много си е стрес това, което ти предстой и гледах да не си изграждам апокалиптични представи Laughing), но на много жени им помага Peace
Като цяло съм доволна от всичко,освен от факта,че след раждането в отделението акушерките ги мързи да гледат, и доста от тях явно не знаят защо са там,но това е друга тема Laughing Иначе всички останали на,които попаднах бяха супер и докторите,и акушерките в предродилна, и санитарките, всички бяха много мили  bouquet

Последна редакция: сб, 29 дек 2012, 16:28 от ELIA111

Общи условия

Активация на акаунт