Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 5 част

• 143 543
  • 1 774
  •   1
Отговори
# 1 395
Дам... аз май искам и татко, и дула...и то ще излезе майка си и баща си.  Много се чудя после дали да лежа във ВИП  newsm78 . Аз все си мислех, че не е голяма разликата, обаче май във ВИП си е по-добре...
Във ВИП стаите сама ли си взимам бебето, или някой ми го носи и взима? Притеснявам дали ще ми носят бебето навреме... Да не го зарежат в коридора да реве.

# 1 396
Мила, само това е разликата на ВИП-а - носят ти бебето и близките могат да идват при теб. Според мен не си заслужава, но ти си знаеш все пак.Но не разбрах това със зарязването в коридора.... newsm78
Успешно и безпроблемно раждане ти желая!  bouquet

# 1 397
а бебето не може ли денонощно да си стои при мен? откъде ще го носят? не виждам смисъл да го държат 3 пъти на ден по 2 часа всеки път за тоалет?? колко време се прави тоалет на едно бебе? мога да откажа да го взимат, нали?

ELIA111, на мен таткото ми е голяма опора. не мога да си представя да не присъства, а и ще е там, не за да ми гледа между краката, а да ми бъде опора и на място. аз пък не виждам как ще съм спокойна, ако около мен всички са чужди хора. дулата, колкото и пъти да се срещам с нея, пак няма да ми е толкова близка, колкото мъжа ми.
относно ВИП стаите - за всеки предполагам е различно. може би на някои им е самотно, аз пък не се чувствам комфортно сред непознати, когато съм изтощена. а и, ако всичко е наред, не смятам да оставам в болницата 3 нощи. стискам си палци Simple Smile

# 1 398
може би на някои им е самотно, аз пък не се чувствам комфортно сред непознати, когато съм изтощена.
Именно, аз въобще не се чувствам добре сред непознати дори в нормално състояние, представям си току-що родила. Ако има стая, в която съм сама, бих си я избрала.

# 1 399
Чугра, да ти кажа честно, въобще няма да ти е до таткото като тръгнеш да раждаш. Повярвай, всичко става са броени минути, само той ще се натовари психически!!!! Аз също съм паника без близките си и постоянно се чувах с тях. Обаче накрая ми дойде в повече да ме питат как съм, а аз да съм се сгънала на 2 от контракция. Лично мое мнение е, че това си е нещо,което жената сама трябва да преживее. И мъжа ти колкото и да не иска да ти гледа между краката, няма как да стане. Още ми е пред очите картинката на др. момиче, което роди минути преди мен.
Аз също не съм много комуникативна и не обичам да стоя с непознати. Обаче ако бях останала сама щях да се побъркам. Добре, че имаше с кого да си кажа две думи и на кого да си излея мъката(а не вярвах, че мога да демонстрирам чувства пред непознат). Додре или не, престоят в болницата е 3 нощи, така че помислете все пак дали искате да си кукате сами. А цена от 70 лв. за самостоятелна стая ми се виждат множко.
Бебоците ги взимат не само за тоалет. Педиатрите ги преглеждат всеки ден, взимат материал за изследвания ако трябва и т.н.
Повтарям още веднъж, че това е мое лично мнение и не ангажирам никого с него. Желая ви успех!

# 1 400
Чугра, да ти кажа честно...
Педиатрите ги преглеждат всеки ден, взимат материал за изследвания ако трябва и т.н.
Повтарям още веднъж, че това е мое лично мнение и не ангажирам никого с него. Желая ви успех!

мда, за това казах, че при всеки е различно. аз ще си искам таткото при мен.
какви изследвания правят, предполагам казват предварително? мен ме притеснява, че ще го вземат да правят изследвания - кои с мое, кои без мое разрешение. също не искам и да го ваксинират, което може да стане, ако аз не съм там, докато "го взимат за изследвания". не може ли аз да ходя  заедно с бебето, като дойде време?

# 1 401
Ами не съм сигурна, но ти си питай.
Аз бях супер доволна, че му взимаха кръв за ПКК и всичко останало. За ваксините - до първите 48 часа се бие първата ваксина за Хепатит Б и не съм сигурна, че можеш да я откажеш. Други ваксини не слагат в болницата, а всички направени изследвания ти ги пише в епикризата. Хората са много съвестни и си вършат работата добре - поне аз попаднах на такива.

# 1 402
  • София
Слагат,слагат и БЦЖ слагат, а доколкото наскоро тече коментар...че има декларация,която да се подпише че се отказват ваксините.
Колкото до придружаване на бебетата,когато ги взимат за тоалет,визитация и прочее.. от майките-не дават, има и резон в това...как си представяте гледка- стая с  примерно 30 бебета с 30 майки + лекари,акушерки..... Laughing

# 1 403
да, знам, че мога да ги откажа и хепатит Б-то и БЦЖ-то. притеснението ми е да не му ги сложат въпреки моя отказ, когато го вземат за изследвания. и какви изследвания правят? обясняват ли на родилките за какво ще вземат кръв?

Цитат
Колкото до придружаване на бебетата,когато ги взимат за тоалет,визитация и прочее.. от майките-не дават, има и резон в това...как си представяте гледка- стая с  примерно 30 бебета с 30 майки + лекари,акушерки..... Laughing

какъв е резона да не мога да съм при бебето си? да ги взимат 1 по 1, това не трябва да е мой проблем. за мамите, които вече имат по 1 детенце - като се налага да му взимат кръв за нещо, вие сте при него, за да го успокоите, нали? щото го боцкат и боли? с какво е по-различно едно новородено?

# 1 404
Значи, който не иска, просто отказва. Това е добре, въпреки че аз лично не бих се бъркала в работата на лекарите - още повече ако ваксините са задължителни. Виж, тези по желание бих пропуснала.
Как така ще му сложат, въпреки твоето несъгласие?! Нали после можеш да ги съдиш!
Разбира се, че обясняват. Поне на мен винаги ми казваха и обяснявах най - подробно и за АБ ,и за изследванията.

# 1 405
Значи, който не иска, просто отказва. Това е добре, въпреки че аз лично не бих се бъркала в работата на лекарите - още повече ако ваксините са задължителни. Виж, тези по желание бих пропуснала.
Как така ще му сложат, въпреки твоето несъгласие?! Нали после можеш да ги съдиш!
Разбира се, че обясняват. Поне на мен винаги ми казваха и обяснявах най - подробно и за АБ ,и за изследванията.

благодаря, това исках да зная Simple Smile иначе да, може да ги съдя, ако ги сложат въпреки моя отказ. просто не знам дали ще разбера по някакъв начин, освен ако детето не направи странична реакция веднага. или за бодено да гледам, не знам. бе да не ми се налага, не искам да се настройвам негативно Peace

# 1 406
  • София
да, знам, че мога да ги откажа и хепатит Б-то и БЦЖ-то. притеснението ми е да не му ги сложат въпреки моя отказ, когато го вземат за изследвания. и какви изследвания правят? обясняват ли на родилките за какво ще вземат кръв?

Цитат
Колкото до придружаване на бебетата,когато ги взимат за тоалет,визитация и прочее.. от майките-не дават, има и резон в това...как си представяте гледка- стая с  примерно 30 бебета с 30 майки + лекари,акушерки..... Laughing

какъв е резона да не мога да съм при бебето си? да ги взимат 1 по 1, това не трябва да е мой проблем. за мамите, които вече имат по 1 детенце - като се налага да му взимат кръв за нещо, вие сте при него, за да го успокоите, нали? щото го боцкат и боли? с какво е по-различно едно новородено?
Няма как да взимат едно по едно децата...няма да стигне и година да се обслужат така всички Shocked Не мен даже не ми дадоха да видя как се сменя памперса.
Резона е,че ако е само твоето бебе добре,но не може да има толкова бебета и някоя да е привилигирована да е с бебето си на визитация,тоалет и т.н,лично аз ако видя или разбера такова нещо,а на мен не дават ще ги побъркам! Не ми се вярва да стане- екипите от педиатри да преглеждат в условия лудница бебета+майки . Виж,ако попиташ и успееш с финансова помощ да се вредиш някак-нещо което ме съмнява....да се направи някакво специално изключение за теб/вас. Лично за мен ми беше достатъчно,че лично шефката на неоталогията ми даваше сведения за моето дете. Peace
За протокола,моето дете когато му взимат кръв не реве,само при ваксина ревеше...

А дали са били ваксина на твоето,може да разбереш не по странична реакция/може и да не забележиш/, вижда се в документите,които дават при изписване.

# 1 407
Във ВИП стаите взимат бебето и го връщат след 10-15 мин., ако всичко е наред. В отделението на 2-рия етаж сами отивате да оставите бебето и си го взимате след 2 ч. Или поне беше така преди 9 месеца. Не знам дали да обяснявам кое е по-добре според мен.

# 1 408
Във ВИП стаите взимат бебето и го връщат след 10-15 мин., ако всичко е наред. В отделението на 2-рия етаж сами отивате да оставите бебето и си го взимате след 2 ч. Или поне беше така преди 9 месеца. Не знам дали да обяснявам кое е по-добре според мен.

мерси  bouquet
принципно привилегии само за себе си не искам. безумно е да не дават на майката да гледа какво става с детето й. ако ще и 30 майки да са там.

# 1 409
  • София

мерси  bouquet
принципно привилегии само за себе си не искам. безумно е да не дават на майката да гледа какво става с детето й. ако ще и 30 майки да са там.
Безумно или не,правилата не ги създаваме ние, на който не му внася....нали Simple Smile

И да, на ет.5 където бях аз, доста бързо връщаха бебчетата по стаите Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт