Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 5 част

• 143 470
  • 1 774
  •   1
Отговори
# 1 410
Хора, това е болница и има правила Naughty Какво има да му гледате на тоалета,ако не знаете как се сменя памперс или как се къпе бебе, попитайте акушерка от отделението - тя е там за да ви помага и обяснява както това,така и за кърменето. Друг е въпроса колко го прави Thinking
 Неонатологиата не е училище за родители Laughing Аз лично не бих била спокойна ако знам, че около моето бебе щъкат цивилни на групи Laughing
Колкото до изследванията, не мога сега да цитирам точно какви бяха,но освен ПКК,която е задължителна, имаше и тестове за генетични заболявания за,които се изпращат пробите на друго място и ти се обаждат в последствие ако има проблем защото при тези заболявания се налага режими,лечения, а и трудно се откриват преди да е станало късно. Ако питаш ще ти обяснят, а и някъде на сайта на болницата го пишеше.  Thinking Няма къде да придружавате бебето, те се правят в отделението.
 Замислете се, че във всяка болница има места,където е забранен достъпа на случайни хора и има защо. Не бъдете егоисти,всяка майка иска да е с бебето си,но ако това застрашава здравето на другите бебета, тогава какво? Докато бях там в отделението имаше жени, които докато бебетата не бяха при тях пиеха бира,пушеха цигари,люпеха семки и се разхождаха по джапанки из съседните лавки със 100 човека рода около тях (няма да казвам какви) Laughing, та тези същите после директно отиваха да си вземат децата - е представете си ги сега около вашето дете докато го преобличат или му бият ваксина Naughty Така тръгват повечето вътрешно болнични инфекции Crossing Arms.
За ваксините, според мен задължително ги слагат,освен ако няма предварително подписана декларация,че си наясно с рисковете, но това трябва да се провери или да се заяви при приема не знам newsm78

# 1 411
когато аз лежах имаше жени,които спяха в интензивното чакайки за легло и то не ВИП, а каквото и да е - представете си колко са били бебетата Hug

# 1 412
Въпросът е точно да не бият ваксина, която сме отказали, докато не виждаме какво му правят.
Как се сменя пелена и как се къпе не ме вълнува толкова, все ще се науча  Crazy

# 1 413
  • София
Мен не са ме питали нищо за ваксините, не съм виждала и декларация. Момичета, ще трябва да кажете предварително, за да не стане някой гаф, ако държите да не слагате ваксини  Peace

# 1 414
Ами нали за това се попълват картони в,които се пише всичко,което се прави. Ти не можеш да си нонстоп до бебето само за да следиш какво не са или са му направили  Laughing. А и ако си с екип, можеш да помолиш твоя доктор да те запознае с педиатъра,които ще отговаря за бебето и лично да го предупредиш.

# 1 415
при приемането в болницата се попълват един куп документи тогава е момента да се каже, че не искаш ваксини. Съответно това се попълва в документите.

# 1 416
Цитат
Но не разбрах това със зарязването в коридора..
Ами миналия път изкарваха всички бебета в коридора, на течение и те ревяха, чакайки майките им да ги вземат (и всеки път ни казваха различен час за взимане! И различните педиатри ни казваха различен час!)

Цитат
може би на някои им е самотно, аз пък не се чувствам комфортно сред непознати
То и аз така. Ама в двоен ВИП пак ще съм с непозната. И Изборът е дали да съм с две или с три непознати. Май разликата не е много голяма.  Rolling Eyes

Цитат
Във ВИП стаите взимат бебето и го връщат след 10-15 мин., ако всичко е наред.
Супер. Това исках да чуя Simple Smile

# 1 417
  • София
Представа си нямам за запис на тоновете дали се плаща допълнително, при положение, че и на ЖК-то ще правят същото.

А защо ще правиш два записа на тоновете? Аз не съм правила записи в ТК. В консултацията, където ме следяха ми правеха всяка седмица накрая. Киров не ме е карал да правя нови в ТК, гледаше си тия дето ми правеха. Само един път ме накара да ме запишат там, в деня на термина, но от моята ЖК вече нямаха ангажимент за следене. Тоновете не се покриват от касата и се плащат по принцип навсякъде. Те са най-добрия мониторинг на бебето в 9 месец и за мен и двата пъти са били задължителни, стриктно ходех на записи съобразно седмицата.
Не се притеснявай за болницата, иди да я видиш. Аз дори не съм я виждала ремонтирана. Когато започнеш да раждаш няма да ти пука изобщо от обстановката  Sunglasses

Бебетата в двойноя ВИП ги взимат и водят акушерките. Влиза, взима бебетата за тоалет и после ги връща. За единичния ВИП не знам, а за обикновените стаи на 2 етаж преди близо 10 г. тоалета го правеха в стаята, в която бях настанена аз. Другите родилки идваха с бебетата и ги чакаха  Wink

ELIA111, за присъствието на таткото позволи ми да не се съглася  Wink. Аз много съжалявам, че нашия татко не присъстваше. И двамата ми братя прерязаха пъпната връв на децата си и казаха, че няма по-велико изживяване на тоя свят от това да видиш как се ражда детето ти  Wink Едният само като си пореже пръста му става лошо. Сигурно зависи от нагласата, но аз съм по-склонна да смятам, че всеки мъж би присъствал на раждането на детето си (не на всяко раждане  Wink) и ще изпита страхотна емоция от това. Както и майката не я е страх когато започне да ражда и е най-спокойна от всички, така и таткото би бил по-спокоен с нея, отколкото навън. Моят мъж пък е изключение. Според мен той и двата пъти не се беше притеснявал изобщо  Crazy А иначе в случая е много важна нагласата и на двамата. Ако едният не иска, по-добре да присъства таткото. А таткото ако иска да присъства надали ще бъде незапознат със ставащото. Обикновено и двамата родители са информирани добре с процеса.
Относно близките. Майка ми дойде и доста време си откарах с нея в коридора. Изобщо не ме е натоварвала. Като усетих, че ще почна да се сгъвам на две се прибрах в родилно, за да не я протеснявам... майка е и я боли сигурно двойно повече от мен. На мъжа ми изобщо не бих го спестила това. Да види как се ражда живота, още повече, че родилната болка носи малкото човече  Wink За майките не е така. Моята каза, че няма по-страшно нещо от това дъщеря ти да ражда  Rolling Eyes А с братята ми, които бяха луди глави си висеше по болниците, та трябва да е попретръпнала.. ама не Wink. Аз имам 2 щерки и ще видим, сигурно е много страшно... Tired Confused

Последна редакция: нд, 30 дек 2012, 10:19 от Vache

# 1 418
Представа си нямам за запис на тоновете дали се плаща допълнително, при положение, че и на ЖК-то ще правят същото.

А защо ще правиш два записа на тоновете? Аз не съм правила записи в ТК. В консултацията, където ме следяха ми правеха всяка седмица накрая.

Сигурно зависи от нагласата, но аз съм по-склонна да смятам, че всеки мъж би присъствал на раждането на детето си (не на всяко раждане  Wink)

Ако преносиш запис на тоновете се прави през ден и не се поема от ЗК. Аз преносих седмица- познай колко пари отидоха за записи Cry.
Наистина си е до нагласа. Онзи ден си говорихме с един познат, че според мен таткото няма място в родилната зала и той много се ентусиазира от идеята и каза че веднага отива да съобщи на съпругата си какво съм му казала. Присъствал е на първото раждане по настояване на майката и му е дошло много натоварващо, а не е от страхливите. Определено ако имаше избор не би присъствал на второто.
Аз не искам никой познат при мен като раждам. Когато не ми е добре се ядосвам, викам и си го изкарвам на човека който все ме пита дали ми е добре Wink. Предпочитам да се завия през глава и да не ме закачат. Мисля че накрая бих могла и да разстрелям на място таткото. Нашият татко сякаш е много доволен, че не го искам при мен Wink.

# 1 419

А защо ще правиш два записа на тоновете? Аз не съм правила записи в ТК. В консултацията, където ме следяха ми правеха всяка седмица накрая. Киров не ме е карал да правя нови в ТК, гледаше си тия дето ми правеха. Само един път ме накара да ме запишат там, в деня на термина, но от моята ЖК вече нямаха ангажимент за следене. Тоновете не се покриват от касата и се плащат по принцип навсякъде. Те са най-добрия мониторинг на бебето в 9 месец и за мен и двата пъти са били задължителни, стриктно ходех на записи съобразно седмицата.

Киров не ме е карал, предложи просто в 9-тия месец да ходя. предполагам, ча да се опознаем по-добре? няма проблем да ги плащам, просто не знаех как стоят нещата Simple Smile запис са ми правили до сега веднъж на ЖК-то, не са ми искали пари  Thinking но няма значение де. на първия запис на тонове, просто ще отида с план за раждане при Киров, а той да реши дали ще имаме време и за тонове и за обсъждане. второто ще е по-важно предвид това, че първото ще го правя на ЖК Simple Smile

# 1 420
Аз не искам никой познат при мен като раждам. Когато не ми е добре се ядосвам, викам и си го изкарвам на човека който все ме пита дали ми е добре Wink. Предпочитам да се завия през глава и да не ме закачат. Мисля че накрая бих могла и да разстрелям на място таткото. Нашият татко сякаш е много доволен, че не го искам при мен Wink.

дада, нашия татко ще присъства с цел отблъскване на нежелани гости  Laughing аз пък не искам да има неонатолози, учащи се АГ-та, не нам си кви други. точно - мисля, че ще искам да ме оставят на мира и таткото ще е там като на война, за да не се занимавам аз  Joy

# 1 421
  • София
Когато не ми е добре се ядосвам, викам и си го изкарвам на човека който все ме пита дали ми е добре Wink.
Е, стига де! Точно таткото би трябвало да е свикнал... Joy Цял живот ги навикваме тия мъже, сега за едно раждане.. все ще изтърпят.  Mr. Green Mr. Green Mr. Green  Hug

chugra, да знаеш където и да ти правят записа, той трябва да е 30 минутен. Казвам го, щото на мног места си спестяват и го правят по 10 минути. На мен в клиниката дето ме следяха първия в 33 г.с. (мисля... newsm78) ми го направиха така. Моята лекарка се скара и настоя от следващия път по 30 минути записи.  Wink Ако можеш да не ги плащаш - най-добре. При мен те си бяха включени в абонамента за следенето. Но тоновете не ги пропускай, а дори настоявай за тях. Бебето в 9 месец няма нужда да се следи на ехографа, а да се чуват тоновете му. Те показват състоянието му и са важни.

# 1 422
Когато не ми е добре се ядосвам, викам и си го изкарвам на човека който все ме пита дали ми е добре Wink.
Е, стига де! Точно таткото би трябвало да е свикнал... Joy Цял живот ги навикваме тия мъже, сега за едно раждане.. все ще изтърпят.  Mr. Green Mr. Green Mr. Green  Hug

chugra, да знаеш където и да ти правят записа, той трябва да е 30 минутен. Казвам го, щото на мног места си спестяват и го правят по 10 минути. На мен в клиниката дето ме следяха първия в 33 г.с. (мисля... newsm78) ми го направиха така. Моята лекарка се скара и настоя от следващия път по 30 минути записи.  Wink Ако можеш да не ги плащаш - най-добре. При мен те си бяха включени в абонамента за следенето. Но тоновете не ги пропускай, а дори настоявай за тях. Бебето в 9 месец няма нужда да се следи на ехографа, а да се чуват тоновете му. Те показват състоянието му и са важни.

30 минути?  #Crazy единственият път като записваха, беше 10 секунди, ако имаше и толкова. с УЗ ми го правиха, а такова нещо 30 мин няма да позволя. с УЗ ли се прави принципно? не съм запозната

# 1 423

chugra, неонатолози?? Това не го разбрах. Според мен точно такива би трябвало да има?

# 1 424

chugra, неонатолози?? Това не го разбрах. Според мен точно такива би трябвало да има?
по време на раждането? да няма те да ме израждат? да стоят пред вратата. като се роди бебето, тогава да влезнат. тарапана не ща  Peace

Общи условия

Активация на акаунт