Париж 4

• 75 086
  • 743
  •   1
Отговори
# 570
Bell@, ти си късметлийка!
Била си в Париж по същия начин, по който мечтаехме и ние.
Правехме планове да отидем през май-юни или през септември.
Предполагам, че е цветна приказка...Пусни ако имаш желание и възможност някоя снимка.
Благодаря ти, мила.

# 571
  • Plovdiv
Здравейте! В началото на темата виждам четири линка на уеб сайтове на корабчета по Сена. Може ли да ми препоръчате коя фирма да предпочета. Виждам, че се продават онлайн билети. Някой ползвал ли е Bateaux Vedettes du Pont-Neuf . На сайта доколкото виждам има отстъпка от 5 евро на билет при покупка онлайн. Някой ползвал ли е тези корабчета?
Ето и линка: http://www.vedettesdupontneuf.com/index.htm

# 572
Както скоро писах, аз съм ги ползвала. Имат отстъпка, ако билетите се купят он лайн. Принтира се билета и няма проблем. Тръгват от Pont Neuf, час- час и нещо е разходката, като при всички останали, има екскурзовод, който обяснява на френски и английски.

Скарамуш, щеше да разказваш още за изложбата /може и за други работи  Wink /.

# 573

о, Фенси, съвсем забравих, извинявай!  Blush

изложбата е в парижката pinacothèque и всъщност представлява не-показваната досега частна колекция на един съвременник на модилиани и сутин. макар че има и други художници от началото на 20-ти век, в по-голямата си част изложбата е посветена точно на тези двамата! Wink
(особено интересно беше, според мен, че освен всичко друго, има и две картини (всъщност едно платно, ползвано за рисуване и от двете страни) на жана ебютерн, любимата на модилиани, която му е била и нещо като ученичка.)

още може да прочетеш тук - цък- както и да се ориентираш къде се намира залата. аз изобщо не знаех за тази изложба, но още първи ден като излязохме на разходка из париж, видях един плакат и моментално ме спечелиха!
Wink

иначе какво друго да разкажа.. за 16 дни в париж този път ни се случих най-разнообразни неща, но определено най-интересното беше, че най-случайно две жени на улицата ни подариха билети за "лувър"-а! както си стояхме и гледахме как един човек прави гигантски сапунени балони на спирката точно пред спирката на метрото откъм пасажа "ришельо" на "лувър"-а, тези жени се приближиха към нас и ни попитаха на френски искаме ли случайно билетите. ние решихме, разбира се, че се опитват да ни ги продадат, но те повториха няколко пъти "gratuit, gratuit" и накрая просто ни ги подадоха и си тръгнаха.. и така, тотално извън всякакви планове, последния ден ходихме в "лувър"-а.

# 574
С мъжа ми ще ходим за пръв път в Париж за един уикенд 22-25 юни, спонтанна  Rolling Eyesнегова идея след мое мрънкане преди две-три седмици. Най-вече намерихме кой да гледа детето. Четох доста, почти цялата тема и част от предишните, колкото време имах, защото три часа търсих хотел за трите нощувки под 500 евро. Като и да е, намерих накрая приличен между Айфеловата и Инвалидите. Сега почвам да ви тормозя с въпросите.
Пробвам да запазя по интернет качване на кулата за 22-24 юни, но няма възможност, аз ли нещо не мога да се ориентирам?
Трябва ли да се буква шатъл от Бове до Париж, има ли разлика в цената или като кацнем от гишетата за продажба на летището и на връщане от автобуса да си купим. (сигурно го пише това в темата Уизз, но се изморих от четене).
Понеже само три дни ще сме в Париж, кои са задължителните места за обиколка. Знам, че е относително, но ще съм благодарна ако споделите вашите топ 5 места примерно. Аз в момента си правя някакъв план, съвсем лек вариант като за начало. Благодаря!  bouquet

# 575
  • София
Bell@, честит годеж! Незабравимо ще ви е това пътуване до Париж Simple Smile
Искам да питам за хотела - на снимките изглежда чудесно, особено патиото - така ли ев действителност илис а понапудрени?

# 576
  • София
Gal94, да ти кажа, за 3 дни можеш да видиш много неща. Транспорта е супер и лесно се стига навсякъде. От описаните най-много 2-3 да ти отпаднат, особено ако не влизате навсякъде: Айфеловата Кула, Триумф. Арка, Сакре Кьор и Монматр, Нотр Дам, Версай, Хотела на инвалидите, Лувъра, Латинския квартал, люксембургските градини, Пантеона, Консиеж (където е била затворена Мария Антоанета) и църквата до нея, корабче по Сена, Дефанс.

# 577
Благодаря, bazel! Понеже искаме едно по-романтично пътуване ми се иска да не се разбиваме от ходене по забележителности. Представям си го един ден за Лувъра, Тюйлери, Шанс Елизе, Тр.арка, може да се качим. Втори ден за Версай. Трети ден за музея Орсе, Инвалидите, Нотр.дам и Латинския квартал. Нещо може и да отпадне, ако е по-приятно да се мотаем по малки улички и да пием кафе. Понеже сме близо до Айфеловата кула ще я гледаме всяка вечер и пред деня отвън, понеже доколкото виждам в момента няма възможност за онлайн резервация преди 2 юли. А да чакаме 3-4 часа няма да стане. Даже и тая програма ми се вижда прекалена при положение, че в Орси примерно бих могла да стоя 3-4 часа. Не съм професионалист в изкуството, но в Лондон най-много че впечатли Националната галерия, та ще видим. Всъщност за това пътуване не ми се планира много, но заради разните онлайн резервации и опознаването на транспорта ще трябва да се подготвя. Монмартър, Мулен Руж, Сакре Кьор, Трокадеро, Операта и Пантеона, Консиеж и всичко друго оставям за следващ път. Иначе една приятелка скоро ходи за пореден път и беше ходила до Сен Дени и Фонтенбло, много ми беше интересно като разказваше.
А хотелът, в който резервирах е този. http://www.booking.com/hotel/fr/beaugency.bg.html?label=gog235jc … a4219e6127;dcid=1 Явно края на юни е някакъв пик, защото в почти всички малко по-евтини хотели беше заето. Особено за уикенда.

# 578
  • София
Аз така се преситих от картини и изкуство в Лувъра, че Орсе и другите музеи ги оставям за друг път  Grinning

# 579
Здравейте, опитвам се да направя он лайн резервация на билети за Айфеловата кула, но има само до 2-я етаж. И то за 23.00 ч. Какви са вариянтите да се качим до върха? Да купя до втория и после да се редя на опашки за нови билети до върха?? newsm78 Или директно да си ходим на място и да се редим за билети направо до върха? И за колко време е качването до горе?  newsm78 Дали ако минем на първия вариант няма да се приберем в 03.00 и надругия ден да не можем да станем Rolling Eyes А дали ще е еднаква цената в двата варианта? Ще съм ви благодарна да ми отговорите!

# 580
Здравейте, опитвам се да направя он лайн резервация на билети за Айфеловата кула, но има само до 2-я етаж. И то за 23.00 ч. Какви са вариянтите да се качим до върха? Да купя до втория и после да се редя на опашки за нови билети до върха?? newsm78 Или директно да си ходим на място и да се редим за билети направо до върха? И за колко време е качването до горе?  newsm78 Дали ако минем на първия вариант няма да се приберем в 03.00 и надругия ден да не можем да станем Rolling Eyes А дали ще е еднаква цената в двата варианта? Ще съм ви благодарна да ми отговорите!
За коя дата пробваш? И мен ме интересува същия въпрос, ако някой може да ни помогне.  Praynig

# 581
  • Варна
Не се косете чак толкова, ако не успеете да се качите на кулата-заменете го с качване на Триумфалната арка.Не по малко красиво.

# 582
  • Варна
Трябва ли да се буква шатъл от Бове до Париж, има ли разлика в цената или като кацнем от гишетата за продажба на летището и на връщане от автобуса да си купим. (сигурно го пише това в темата Уизз, но се изморих от четене).

Летище Бове е много малко,пеша отивате от самолета до залата,вземате багажа и излизате отпред където е касата за шатълите.За 14 евро вземате билет и пътувате 80 км до Париж ,Порт Мейо.Автобусите тръгват като се напълнят,един след друг докато свършат пътниците,през 10 тина минути. Ако самолета закъснее бусовете го чакат.Автогара Порт Мейо е голям паркинг до Конгресния Център с 3-4 фургона където е касата и почиват шофьорите. На Порт Мейо има станция на метро1 и станция на еруер С.Първия сутрешен еруер С пристига на Порт Мейо в 05.51 и се хващат шатълите до летище БОВЕ от 06.00 та чак до  06.30.Метрата и по точно М 1 също тръгват сутрин в 05 00 часа и става и с него.Още на отиване от там си купете билет обратно за Бове, защото сутринта на връщане времето е кът.Мисля ,че билетите нямаха дати ,а и вие си знаете датата, часа няма значение защото след като тръгне първия в 6,автобусите тръгват като се напълнят,един след друг докато свършат пътниците,през 10 тина минути.Ако имате време/и пари / посетете фришопа на Бове,там парфюма който купихме за 60 от фришопа на Риволи, е 50, а в Сефора - 70 евро.Проблем е хващането на шатъла за на обратно в 6.Ние бяхме в Иври Сюр Сен което е на обратната на Порт Мейо страна на Париж.Помолихме хазаина ни и той дойде в 04 45 взе ни с колата си и хванахме шатъла в 06 00 от Порт Мейо за Париж,Бове.Нашите приятели бяха в хотел в Монмартър и те хванаха метрото в 05 30,бяха на Порт Мейо в 06 30 и пак успяха да хванат полета.Третата двойка бяха на хотел в Мотогрюел и те постъпиха най правилно като хванаха така наречените нощни автобуси и хванаха шатъла в 06 00 от Порт Мейо за Бове.Една препоръка от  нас,купете си билети за обратно когато пристигнете от  Бове.,така няма да се тюхкате сутринта по опашките за билет .Има организиран УИЗЗЕЪИРТРАНСФЕР с минибусчета от която и да е точка на Париж до Бове.Не съм пътувал с тях и не искам да заблудя някого ,но мисля че са 60-80 евро за 6-8 души.Ако сте по голяма група това е най -удачния вариант.

# 583
Малка поправка, шатъла е 15 Евро /инфо от преди 1 месец/ и наистина задължително си купете билет и за връщане. защото сутрин опашките на потр са 2-една за билети и една за шатъла, така ще спестите поне едната...

# 584
peterky2002, idda  bouquet
Тази информация дали да не я ковнете на първа страница Simple Smile
Значи все пак най-удачно е да си купим онлайн билети за шатъла, ще спестим време и нерви, а нищо не губим. Нашия хотел (ако не намеря междувремено нещо друго по-добро) е до Инвалидите, мислех пеша до станцията на метрото Рузвелт и после за няколко спирки сме на Порт Майо.
И може би тъп въпрос. Не ме застрелвайте. За незнаещите като мен и грам френски. Как ги четете имета на улици и забележителности, как се произнасят правилно, просто се чудя като ми трябва нещо и трябва да попитам на английски как да ги произнасям и да не е тъпо. Трябва си купя някакъв самоучител и поне да знам ка се чете ли на френски newsm78 или да си ги чета както си мисля, че е правилно на английски.

Общи условия

Активация на акаунт