ДЕКУПАЖНА БИБЛИОТЕКА_2

• 156 293
  • 441
  •   1
Отговори
# 150
Не се справих. По доста причини.Поначало основата ми не беше гладка. Не изчаквах достатъчно да изсъхне. И накрая даже свлякох.

# 151
linyto хубаво е да лакираш с акрилен лак а не с яхтен ,или пръскаш 4-5 пъти със спрей-лака за джанти

Благодаря ти,  че ми каза  по горе на обяснението за  трансфера не бях видяла че пише акрилен лак  ,  днес ще се снабдя с него  и започвам ,дано се получи .

# 152
Здавейте  момичета
Гледам че обсъждате краклетата. На мен ми се получават много хубави, фини пукнати като комбинирам лак на водна основа и след като изсъхне пръскам лак от този на спрей.Работи се по- бързо и лесно от колкото мазането с четка, но пукнатините се получавот след няколко дена. Явно когато лака изсъхне добре.
Не съм опитвала да втривам нищо в тях, защото всъщност се получи случайно а не съм искала да ги има. В блога имам една синя кутия хелуин, мисля че на нея се виждат на черните части от рисунката. И в момента имам една кутия при мен но нямам апарат да снимам.

# 153
  • в сърцата на любимите ми хора
Момичета, откъде да си купя чинии от прозрачно стъкло за обратен декупаж? Търся по магазините, но нещо не намирам. А ....  и отдолу да нямат ръбове, ако може Simple Smile

# 154
  • София
Имаше в Кауфланд,Метро и други такива.Обаче виж в магазините от типа левче-там са обикновенно по-евтини.

# 155
Момичета, откъде да си купя чинии от прозрачно стъкло за обратен декупаж? Търся по магазините, но нещо не намирам. А ....  и отдолу да нямат ръбове, ако може Simple Smile

В ИКЕА!!! Цената им обаче е 2.49 /ако не се лъжа  Laughing/Идеални са за декупаж,но са си и скъпички!

# 156
Момичета, откъде да си купя чинии от прозрачно стъкло за обратен декупаж? Търся по магазините, но нещо не намирам. А ....  и отдолу да нямат ръбове, ако може Simple Smile

В ИКЕА!!! Цената им обаче е 2.49 /ако не се лъжа  Laughing/Идеални са за декупаж,но са си и скъпички!
Сутринта купих от Джъмбо на България,средноголяма чиния е около левче,има цветни прозрачни,има и интересни като гофрирани,но тях май само ще ги боядисам,не съм сигурна,че ще се получи нещо с декупаж.Обаче се чудя дали да не се пробвам върху такива от дебела прозрачна пластмаса.Някой дали е пробвал?Вижда ми се много ефектно,иначе като цена е горе долу същото!Искам да направя нещо морско,запалих се по една тема за салфетки на пейпър дизайн-те са ми слабото място,направили са игра във фейсбука за декупаж ,а аз си кътам едни малки мидички от морето.Та!Някой правил ли е декупаж върху прозрачна пластмаса?

# 157
Момичета имам нужда от съвет Praynig
Трябва да правя декупаж върху кориците на тетрадка. Мисля си че на сгъвката когато се отваря тетрадката боята и лака ще се отлюпят, може да не е веднага, но след няколко разгръщания newsm78 почти съм убедена, че ще стане така. Затова се чудя как да подходя.
Мисля си да залепя парче кожа до мястото на сгъвката и тогава да действам. Изобщо не знам как да подходя, искам да стане здраво. Някой от вас ако си е правил кориците на ежедневника или знае някакви тънкости моля да сподели Praynig

# 158
Този бележник нося от септември в чантата си.
http://thalia.snimka.bg/hobby/decoupage.605752.27729901
Скоро се скъса, но мисля, че не точно поради декупажа. От фирмените календари е.

# 159
  • пловдив
Раковинка, не съм правила още книги , но като дете до нас живееха семейство, което подвързваха книги. Те не ползваха плат, а анкерпласт  Mr. Green мажеха лепило залепяха широката лента, така че да хване и отпред и отзад, отгоре боядисваха с цвета на картона, който лепяха на кориците. Твърдяха, че анкерпласта е по жилав и подвижен и издържа повече.... Имам каталог на Квеле, подвързан от тях.... преди около  newsm78 20-30 години.... мале, че съм дърта  Joy и не е мръднал. Ако са ми казали истината де... че хората обичат да си крият по нещичко....  Wink

# 160
И аз съм виждала много книги с анкерпласт и даже преди си лепях и аз книгите и учебниците като се скъсаха на сгъвката. Въпросът е върху него как да боядисаш и лакираш, че да издържи ?  newsm78

# 161
  • София
  newsm78 това което се слага на гърба на книгите и хваща част от кориците които се подвързват със смесена подвързия(платно+хартия) не е анкерпласт а книговезко платно-нещо като импрегниран плат...със същия материал се подвързват и цели книги

# 162
Раковинка -аз правих за един от конкурсите ежедневник
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=193952097303936&set=a … ype=3&theater
при рускините бях чела че слагат хартиено тиксо-така че да обхване и отпред и отзад!Така направих и аз,вярно че не съм го отваряла много,но щом те казват!!!
Като каза Ками книговезко платно,си представих марля  Wink Да ли няма да стане с нея?

# 163
Благодаря ви скъпи мои дружки за отговорите и съветите   bouquet

Все още обмислям на кой вариант да се спра newsm78, като че ли клоня към анкерпласта, незнам струва ми се по надеждно от хартиеното тиксо. Здравковче вярвам ти и на рускините имам голяма вяра, но незнам защо усещам, че с анкерпласта ще е по добре, по еластично ми се струва.
Обаче мисля да го лепя с лепило Прома например, не мога да разчитам на лепилото от лепенката.
Предполагам, че това се прави при затворена тетрадка Embarassed

Приемам още идеи Wink

# 164
Раковинка незнам за какви тетрадки става дума но ако е нещо по солидно и ще се пази с години направо е хубаво да се подвърже с книговенил. Аз понеже съм от Русе и си го купувам от фирмения магазин на бившия завод Петър Караминчев но предполагам в магазини за балатуми и мушами ще го има. Година и половина съм работила като книговезка и по здравите неща се правят с него. Ако се сещаш папките на художниците- това е материала лепи се лесно с С200 защото основата му е хартия. Само това намерих при мене другите ми подвързии са в майка ми.
http://media.snimka.bg/s1/0745/027735008-big.jpg?r=0
върху него може да се работи като върху кожа и най важното няма ръбчета докато с анкерпласта няма ли да се виждат ръбчетата на лентата newsm78

Общи условия

Активация на акаунт