Някой вярва ли на jobs.bg, когато си търси работа?

• 195 909
  • 809
  •   1
Отговори
# 270
...няма претенции за висока заплата или работно време, защото е свободен(несемеен, няма ангажименти), с една дума-идеалният кандидат...

Tова НЕ е формулата за идеален кандидат за работаWink

# 271
unadaptable koe от всичко казано от мен не е съвсем вярно , бях доста многословна . И какво значи не е съвсем , или е вярно или не е . Коментара ти малко не много адекватен ми се вижда. Приемам критика , поне да я ясна .

Не е много вярно ето това:
Цитат
По притеснително от снимката е , че навсякъде искат млади хора , дори да не го напишат официално , за предпочитане студенти . Парадокса е , че ги търсят и с образование и със стаж до 26 години ако може.
На много места НЕ искат студенти и студенството се оказва проблем. Синът ми е точно студент, ІІІ курс. МИО, с английски и немски, и двата на С1. Освен това има опит 1,5, ще напиша после какъв, няма претенции за висока заплата или работно време, защото е свободен(несемеен, няма ангажименти), с една дума-идеалният кандидат. Обаче....само докато иде на интервю. В една фирма-Билигер.ДЕ не го взеха точно защото е студент, искали напълно свободни хора. Нищо, че с немски не могат да намерят хора, със свещ ги търсят, но не....отхвърлиха го на 3-то(последно) интервю точно затова. А пък тази обява http://www.jobs.bg/f1944072 я промениха след като той отиде на интервю при тях. Значи беше така: искаха хора, които да не работят на друго място. Е, добре, той не работи в момента другаде и отиде. Има стаж в писане на СЕО статии 1,5 на английски, писал е и на немски. Останали много доволни, че могат да го ползват дори за немски, видяха му нещата в нета, статията, която написал-по всички изисквания, защото опитът си казва думата. И накрая...все още студент.... ooooh! Не го взеха и промениха обявата. Обявата си тече, не могат да намерят хора, защото ако не си го правил, няма как за 40 минути да я напишеш, но не го взеха..... Студент.... Tired
П.П. И да, млад е, на 23 години, с опит.

Яркия пример , че не търсят никой , а само си промотират фирмата в нета. Последните места на които съм работила точно  студентчета  ми бяха колеги . Зависи и от работното време , ако е достатъчно гъвкаво , когато има някой изпит винаги можем да се сменим да отиде и ние сме били студенти. Щом още търсят човек , а не са взели него , иначе бих си помислила , че имало е в него нещо друго което ги притеснява , а това са използвали като оправдание. Или може ако фирмата е с работно време от 8 до 5 и няма кой да го замести може и това да е било . Има вероятност и за други причини ...
Да си потърси детето в хотели , там е по разчупено работното време , но доста кокундрели са работодателите/собствениците и да внимава къде ще се натресе.

# 272
...няма претенции за висока заплата или работно време, защото е свободен(несемеен, няма ангажименти), с една дума-идеалният кандидат...

Tова НЕ е формулата за идеален кандидат за работаWink

Напълно съм съгласна  Peace

Мисля, че е доста вероятно да не са харесали младежа заради друго нещо, но да са използвали това, че е студент за оправдание. Ако беше това истинската причина, нямаше да го викат на 3 интервюта, още по документи или след първото интервю щяха да го отсеят.

# 273
Формулата на много работодатели е точно такава-да им се върши работа, ама да не дават голяма заплата, не се правете, че не е така. Напомням, че не става въпрос за високо квалифицирани специалисти на добре платени позиции и съответстващи на тях отговорности,  а за напълно начинаещ, дори не висшист още. Това ще му е първа работа на трудов договор, досега е работил само на граждански. Това го пиша за автора на статии на английски, към която обява пуснах линк. Тази работа я е вършил 1,5 г, но от вкъщи, на граждански договор. Знае какво се иска, не са го изненадали с нищо. Писал е статия на интервюто, каквато е писал стотици пъти.
За работата в Билигер. ДЕ какво да кажа....мина интервюто на немски, теста на компютъра и на 3-то интервю имало разговор с немския работодател. Германецът се нацупил веднага като чул, че е редовен студент, питал го къде е учил езика и набързо приключил интервюто. На другия ден дойде имейл, че не е одобрен и фактът, че е студент остана като обяснение за нас, защото иначе не дават никакво обяснение, както знаете. И двете позиции предполагат относително самостоятелна работа пред компютър и изпълняване на някакви задачи за определен срок. Не изискват дори висше образование(каквото той още няма), а владеене на немски и английски(за Билигер), както и способност да се пише(за първата обява), което не е проблем за него. С предложената заплата(която не заслужава особен интерес) се е съгласил и на двете места. Не знам какво може да е....
П.П. И на двете места работното време е от 9 до 18 часа. Казал е, че няма проблем.

# 274
Формулата на много работодатели е точно такава-да им се върши работа, ама да не дават голяма заплата, не се правете, че не е така.

Така е за съжаление.
Аз извадих страхотен късмет с първата ми работа, която си намерих чрез Джобс. На интервюто поисках 1000 лева /които след това много хора ми казаха, че са мнооооого/, а те ми дадоха 1300 начална и увеличение на 1500 след 3тия месец. Така че работодатели има всякакви.

# 275
unadaptable може да са сметнали и че е твърде квалифициран и че няма да седи там дългосрочно , всякакви тъпотии съм чувала. От написаното от теб , разбирам , че проблема не е в момчето , но според мен не е  защото е студент. В случая щом не са го взели се радвайте Simple Smile

# 276
  • Стара Загора
Ограничете се в обсъждане на Jobs.bg, а не на конкретни обяви и работодатели...

# 277
  • Сф
Не съм особено доволна. Според мен някои от фирмите си събират бази данни, а нямат конкретна нужда в момента от служител. Иначе как ще си обясните , че /предходен пост/ момиче кандидатства април, ако не бъркам, а и се обаждат септември?!!!На мои познати също им се обаждат след 2 месеца например..Лично аз преди 10 дни си пуснах cv та 10- за длъжност на каквато съм работила преди и отговор нямам ни един. Мога да твърдя, че са грамотни автобиографиите, тъй- като съм правила и аз подбор- да наистина чудеса се срещат... Laughing

# 278
unadaptable може да са сметнали и че е твърде квалифициран и че няма да седи там дългосрочно , всякакви тъпотии съм чувала. От написаното от теб , разбирам , че проблема не е в момчето , но според мен не е  защото е студент. В случая щом не са го взели се радвайте Simple Smile

Не знам каква е била причината, но скоро ще започне в друга фирма, на същата позиция. Тези явно наистина си търсеха хора. Работата намери чрез джобс. бг. Общо-взето все там пуска си-вита, така че работа оттам се намира. Просто е много трудно в момента да намериш каквото и да е, без значение знания, дипломи, че дори и опит. Цял месец интервюта, пресявания и какво ли не щеш....

# 279
Само да вметна , че има и фирми които не пускат обяви в джобса , а разчитат на олдфешън обяви във вестниците. За Варна има безплатно издание Позвънете, където пак може да има нереални обяви но в Пловдив изданието което се ползва е вестник Марица , където са платени и едва ли някой ще плаща за обява , ако не търси наистина работник . Вече на какви условия е друга тема за разговор , но за търсещите може да го имате като козче.

# 280
Включвам се като човек от другата страна на барикадата. Ползвам Джобс.бг, когато търся нов служител за фирмата ни и винаги ми е правело лошо впечатление фактът, че кандидати пускат CV, без дори да се поинтересуват за какво става дума, подходящи ли са за съответната позиция, притежават ли необходимите умения, образование, опит и т.н. Масово се подават автобиографии, които не само противоречат на всякакви европейски или каквито и да било норми и формати, но са крайно неинформативни, изпразнени от съдържание и запълнени със заучени фрази и излишни подробности. Снимките и правописните грешки изобщо не желая да коментирам. Така се оказва, че за една стриктно дефинирана от страна на работодателя позиция, в рамките на ден-два се натрупват 100-200 кандидата, от които максимум 10% са подходящи за позицията и си струва да бъдат повикани на интервю. Но цялата тази плява трябва да бъде прочетена и разчистена (в моя случай, тъй като става дума за малък частен бизнес, тази чест се пада единствено и само на един човек - на мен). Така че - не се учудвайте, че не ви се обаждат, когато сте крайно неподходящи за дадена позиция! Също така не очаквайте писмен отговор, било то и отказ, от всеки работодател, на когото сте пуснали CV. В крайна сметка вие пресонализирахте ли кандидатурата си, обърнахте ли внимание за какво и къде кандидатствате? Чекнахте ли компанията поне в гугъл, поинтересувахте ли се? Защо тогава очаквате да получите отговор?!
А за фирмите, поддържащи имидж чрез обяви - има една опция в сайта, която определено ме озадачава - един работодател има право да публкува 50 обяви за работа по едно и също време. Винаги ми е било странно на кого и защо би могла да послужи тази опция, но всяка компания има право на собствена политика, включително и по отношение на човешките си ресурси.

# 281
Dimeli на мен това ми е интересно , от тези 10% , после как селектирате . Общо взето съм съгласна с вашето изказване , защото когато съм работила в дадена фирма и са търсили човек , съм виждала лично как хора кандидатстват , а са напълно не подходящи .
Иска се образование и стаж , а как да се натрупа този стаж , като никой не наема без стаж, а примерно човека има нужното образование ? Също стажа не винаги е предимство , защото наличието му не означава автоматично добри знания .

# 282
Димели, а когато за фирмата няма данни в джобса? Има такива, които нито адрес, нито телефон публикуват там.
А едни, чиято обява привлече вниманието ми - за тях обърнах нета и нищо не излезе.

# 283
Димели, а когато за фирмата няма данни в джобса? Има такива, които нито адрес, нито телефон публикуват там.
А едни, чиято обява привлече вниманието ми - за тях обърнах нета и нищо не излезе.

Сама си отговори дали си струва да започнеш работа в такава фирма. Аз бих подходила с огромно недоверие към подобна обява.

# 284
Дори и сиви не пуснах на въпросната.
Идеята ми беше че не винаги може да се намери инфо за фирмата, особено ако е някоя малка и измислена.

Общи условия

Активация на акаунт