Отговори
# 135
Аз докато се вкюча Мартина се събуди.

# 136
Здравейте момичета! Аз май пропуснах предната тема, а и в тази се включвам май доста късно. Сега почвам да чета тези дълги 10 страници, които сте изписали. Simple Smile
Гледам, че и някои от вас са почнали 90-дневната диета - хахахахха и аз съм на нея, без да съм се разбирала с вас.
Нямаше ме толкова време , защото едно от обещанията ми за Новата година беше по-малко висене в нета и пред компютъра Simple Smile Смятам го за вреден мой навик граничещ с дебилстване Simple Smile

След като сте пуснали анкета за това кой кога мисли да започва работа, да питам майките от София проверявали ли сте електронната система за детските ясли и градини.  На мен ми дава да кандидатствам само в ясли , а ОДЗ не ме пуска (пише, че няма подходяща за моята възраст група).

АЙде почвам да чета от началото набързо Simple Smile

# 137
  • София
kukimindrela, местата за нашите деца в ОДЗ-тата ще ги обявят към края на февруари. Не се сещам точно датата, но в сайта има календар, където можеш да я видиш. След това вече ще може да кандидатсваш за тях.

В този ред на мисли, не знам как се справят тези, които трябва да се връщат на работа след първата година. Ако има кой да ги гледа децата, добре, но ако трябва да посещават ясла, ми се струва направо мисия невъзможна.

# 138
В този ред на мисли, не знам как се справят тези, които трябва да се връщат на работа след първата година. Ако има кой да ги гледа децата, добре, но ако трябва да посещават ясла, ми се струва направо мисия невъзможна.
Ще ти кажа как беше с брат ми (сега е на 13),тръгна на ясла веднага след годинка - майка ми се върна на работа, след като я изписаха от болницата и после до годинката го гледаше една гледачка, но се разболя мъжа й и решихме да го дадем на ясла. В яслите имаше условие детето да може да ходи - е той можеше само да пристъпва, но не и да ходи. Точно за една седмица проходи, махнаха му памперса и т.н. Не съм видяла да има за него някакви негативни последици, напротив даже е много организиран - и досега си подрежда дрехите както там го правят на столчетата. Но може би майка ми е изпитвала липса... И на мен не ми се иска да свършва това време с бебешките моменти...Добре, че поне аз имам оправдание да си я гледам докато завърша и магистратурата, което ще е докато тя направи 2годинки

# 139
Ето и нашите мерки след днешната консултация:точно на 11 месеца Ева тежи 10 050 гр и 74 см/+200 гр, + 1 1/2 см/.Батко и беше доста по-висок и по-тежък на нейната възраст, но тя пък нали е дама. Wink
И тук да кажем, че ще се събираме пловдивските мами другата седмица в детския център, където бяхме миналият път. Подробностите са още неуточнени/ден, час.../, но жилаещи има вече. Grinning
Ева все повече се превръща в човече и не е бебе вече. От скоро не само показва туй -онуй, ами и казва как прави кучето. Simple Smile Понякога казва "Ау-ау", а понякога "Бау-бау" и то не като я питам , а като чуе съседското куче да лае/направо ме побърква това животно-заради него се събужда по 5 пъти нощем и плаче/. Казва и па-па и ко-ко, ама ги бърка кое за кое животно е. LaughingСега ги упражняваме. В неделя, ако сме здрави, ще правим вече прословутия прощъпулник, че от кога сме го замислили и все някой беше болен.
Бързо оздравяване на всички мъници и мами! Hug

# 140
  • София
Marinels, явно не съм се изказала много ясно. Мисъла ми беше, че не знам дали реално има такава опция в София - т.е. да има ясла и свободни места за деца на 1 годинка. Частните са друго нещо, но и там не знам как е с местата. Аз лично и преди съм изказвала мнение, че ми се иска да го дадем на частна ясла,  а после вече на държавна градина, защото ми се струва, че в частната ще го гледат по-добре или поне така ми се иска да мисля. И детегледачката е вариант, но някакси ще ми е по-кофти да пусна някой вкъщи, докато ме няма. А и мисля, че в яслата ще го занимават повече и ще научи повече неща.

Ena, Браво на Ева!

# 141
redreny2000, и аз като теб ще кандидатствам за ОДЗ и не знам как ще се вредим. Най-рано ще го пусна септември, въпреки че се връщам на работа март. Ако зависеше от мен, нямаше да ходи на ясла изобщо, а директно на детска, но така стоят нещата... Преглеждам сега по темите за частните детски ясли. Има някои на половин ден, които може да се окажат добър вариант за нас. Ще видим живот и здраве. Но още март-април, да излезе мъжът ми в отпуска, мисля да ги обиколим и да поговорим с директорките. Ако някоя отговаря на изискванията ни, може би ще го запишем. Ти ориентирала ли си се към някоя?

# 142
  • София
racholina, бях се разровила един ден из форумите, като оглеждах тези около нас, ние сме близо до Комсед на Т.Каблешков, но и на мен идеята ми е да ги обиколим и така да преценяваме. И на мен никак не ми се иска да се разделям с мъничето, но няма как. Обещала съм, че ще се връщам на работа на есен Sad Вярно, че дотогава много вода има да изтече, но такъв е плана по принцип. Ти в кой район гледаш? Аз не съм зачеркнала напълно и държавните, и тях искам да ги посетим, но съм някакси с предубеждения към тях.

Да ви разкажа какво ми разказаха на мен скоро. Чули едни лелки не знам дали от ясла или детска градина да си говорят в автобуса, че нещо станали много децата и едната казала: "Не се притеснявай, ей сега като отидем ще отворим прозорците да стане малко течение и ще понамалеят децата набързо"  #2gunfire #2gunfire #2gunfire Ей, удушавам я такава направо...

# 143
Усмивка, Редрени, Звездаа, Лъки, Скреч, Комелина ...,  благодаря ви, мами, за включването ви за коластрата. Въз основа и на написаното от вас, при положение, че отдавна не кърмя, мисля около годинка да започна да му я давам.
Благодаря и за пожеланията за скорошно оздравяване от Иночкада, Мама Веси, Ена, ...
Анелиса, съжалявам, че и вие се разболяхте Sad Много е гаден този най-нов вирус... На МАрио му дадоха и АБ - Клацид. Давам и Биогайа. Съпротивлявах се, но педиатърката каза, че гърлото е много червено и без АБ няма да мине без последици. Здраве да е.
Надя, и Живко да се оправя скоро Hug
Рачолинка, само да сме здрави, съгласна съм за общ празник на нашите мартенски софиянчета!
А за диетата по-добре не ме питайте засега ... Wink

# 144
sirence, бързо да оздравява Марио! За Коластрата не се включих, че не съм хич в течение. Живот и здраве, ще организираме купона за РД Simple Smile

# 145
Нямам никаква треска за  рождения му ден, даже не съм сигурна дали ще правим нещо.
Кати благодаря ти за помоща, това ще е подаръка за РД, вярно че ще го ползва лятото ама той още не е отворил всички от коледа.

# 146
  • Варна
Мерки и теглилки от нас на 11 месеца - 8880 и 71см, утрои си килограмите от раждането, но си е абсолютен дребосък  Mr. Green

За рожденните дни, вярно е, че нищо не разбират децата, но за мен си е емоция, и то мнооого приятна, не виждам защо да се лишавам от нея Simple Smile Ще направя парти, ще поръчам красива торта, която да й отива на новата рокля и ще се радвам вместо нея!  Heart Eyes  Празникът тази година определено ще е за мен Wink

# 147
Бързо оздравяване на всички болнички желая Praynig Hug
И моя Вико е болничък Confused, батко му донесе вирус от градината и постоянно го обстрелваше с изненадващи целувки по устата, а то милото ги посрещаше с отворена уста и така сега е с хрема, кашлица и Т. Преди малко се върнахме от педи и продължаваме с лечението.

Рожденния ден определено си е голямо вълнение за мама Grinning Още не сме го мислили, но най-вероятно ще го направим вкъщи с баби и дядовци Simple Smile

# 148
Маца, и вие скоро да оздравявате  Hug Въпрос към теб и към другите мами с болни бебета (сега или преди):  при тези изброени симптоми (кашлица, температура към 39, хрема +червено гърло) дават ли ви АБ, или само нашата лекарка се презастрахова  newsm78

# 149
За рожденните дни, вярно е, че нищо не разбират децата, но за мен си е емоция, и то мнооого приятна, не виждам защо да се лишавам от нея Simple Smile Ще направя парти, ще поръчам красива торта, която да й отива на новата рокля и ще се радвам вместо нея!  Heart Eyes  Празникът тази година определено ще е за мен Wink
newsm10 Абсолютно съм съгласна. Даже ме е малко яд, че не съм толкова ентусиазирана, колкото бях с баткото. Такава радост ми носеше всяко нещо, което обмислях, приготвях и организирах за него. Не само за рожден ден, за всичко - какво ще му сготвя, какво ще му покажа, къде ще го заведа, как ще го снимам... всичко си беше малък празник за мен, щом е свързано с детето. Сега някак си съм я подкарала много по течението, но се чувствам изтощена и не мога да се зарадвам истински и усещам, че пропускам хубави моменти. Не че и без тях не може, но какво ще си спомня човек някой ден...

Общи условия

Активация на акаунт