Отговори
# 285
  • София
Привет!

Кати, не сме за завиждане, освен, че е красиво докато вали и докато не се изцапа бялото и не стане киша. Една вечер докато трупаше излязох до магазина и наистина тишината беше бяла... Докато говорят минувачите се усещаше ехо и сякаш не са гласове а шепот но ясен и отчетлив... чувството е много странно ... друг свят а не познатата алея до магазина...

За памперсите да споделя с вас отвориха близо до нас Кауфланд и от тогава започшнах да купувам памперси от там една марка изобщо наизвестна за мен,но се оказаха добри ,евтини и сега си ползвам само от тях

Кои са тези памперси ако може да споделиш? ние ползваме пуфис и  нямат гел... А за памперс с този аромат и топчета гел по дупето- и мен ме нервират много и не купуваме вече. Открихме едни в Карфур Good baby- много готини и евтини нямат гелове и аромати дълбочки са и дори за през нощта няма проблем. Май от тях ще си взимаме поне докато съм доволна (надявам се да съм). На бейбилав съм взимала 2-ка като новороден и ни харесаха тогава, но не ги пускат на промоция, скъпички са ми.
Сиренце, ако си фен на ДМ да препоръчам кус-куса на Алнатура - само се накисва с вряла вода и масло-да не слепне, набъбва и е готов за консумация с добавки по желание и охладен разбира се.

Моето синче не отказва храна, но още си е на пюрета и каши. Не иска детската кухня и това е ... Взимах 2 пъти на Хер бебе - има меню за деца от 8 до 12 мес. по-ситно пасирано. Много вкусно готвят. Надявам се като предложа пак да няма проблеми вече, че пюретата ми идват скъпички при положение, че си хапва от всичко пък и порастна и си е време. Кашите са след обяд ще си му правя както до сега - или меля зърна и плодове, или готови в кутии или от бурканче.  Не бих му спряла тези вкусотийки т.к. ги обожава- особено тези, които аз приготвям (или чичковците Хип и бейбилав- те са ни фаворити.

# 286
Чета ви, да знаете.
 Моето настроение съвсем се вкисна, студа ни замрази на едно място и сме в позиция всичкото ни да е в кашони и двете къщи (които вече и още не са "у дома") да са като бежански лагер...
 Зима и сняг мразя, ще повторя и потретя. Каквито и умилителни пасторални картинки в бяло да гледам, изообщо не се трогвам. Днес излязох да плащам сметки и да свърша разни неотложни неща, е, усещането , че съм на експедиция, не ме напусна. Ушанки, ръкавици, вълнени чорапи, айде моля ви се!
 Пелени ползвам на Либеро, доволна съм. Сутрин след ставане я слагам на гърнето, ака задължително, после сменям чак наобед. Такива сменянки на 2 часа изобщо не помня, освен като акаше кърмачексата по 7-8 пъти на ден. Сега е доста предсказуема. Откарваме си деня с 4-5 смени най-много, без да се мокри. Случвало ми се е, често, сутрин да е със сух памперс и да пишка в гърнето по 2-3 пъти, не знам дали е хубаво , де? Ама да сменям на 2 часа, че и да я мия при всяка смяна, грррхх, в нашата баня е Сибир....
 Вода не преварявам отдавна, ползваме Брита, наливам оттам.
 Яйца като се сетя, варя, давам по половин жълтък, ама забравям да съм редовна.
Кати, ти къде по-точно живееш? Имам много близка приятелка в Пърт, ще идва насам през лятото, това някъде около теб ли е?
 Мигео бе, тоз Бобо да го нацелуваш от мен!
Бедствието и лилинчо изобщо не ги мяркам нещо...

Последна редакция: пн, 30 яну 2012, 23:36 от Пипиллота

# 287
 Пипиллота, тук съм  bouquet не ми остава време да пиша покрай на Емил преживяванията, стискаме палци да ни приемат в Тацитус този месец и малко ми идва нанагорно.
За обувките-преди седмица бяхме на консултация при доктор Янакиев, един от най добрите ортопеди в Бг.
По повод обувките каза някой правила които ще ви ги споделя.
За непроходили деца, може да са такива като на redreny2000, след като проходи дете, ВИНАГИ когото позволяват обстоятелства то да е босо.
НИКАКВИ ортопедични обувки.
Правилата които трябва да спазваме задължително когато купуваме обувки за проходило дете са: подсилена пета
неприкъсната подметка (без никакъв ток)
стелка без издадени части
отворен глезен
Забележката която направи че до две години нищо (не говоря за вродени аномалии) не може и не трябва да се коригира, след две годишна възраст ако има предразположеност от дюстабан тогава ИНДИВИДУАЛНО се предписват стелки.
Вода не преварявам, давам розова, от чешма давам във Велинград.
Цитат
Та сега, макар че понякога ми е криво, че тук порядките са такива - първо се обаждаш и след това се появяваш, искам не искам спазвам ги и даже започнаха да ми харесват - никой не ми се бърка (но и никой не ми помага де) и неканени гости нямам.
Нищо че в БГ няма такива правила, в моята къща са такива, свекърва първо звъни а после евентуално ако имам настроение идва, ама тя жената не ми е проблем, тя акъл не дава, не ми се бърка ни то ме разпитва.
От месец и нещо майка ми е при нас, понеже продаде къщата си в Украйна и ще си купува тук, та слава на бога вече си избра и тече оформянето на документи, на пролет ще се изнесе ако ли не ще я преместя в работилницата на Петър щото не се издържа Mr. Green

# 288
И аз съм тук  bowuu
Пипиллота   bouquet Ена   bouquet
Чета ви всяка вечер от телефона докато приспивам Ивана,но нямах време да пиша покрай гостуването на майка ми.А и тези кътници направооо ми разказаха играта.То верно и  на Далай Лама нервите да имаш,пак можеш да врътнеш  Crazy Почти месец мъки неистови и накрая от двете страни по едно връхченце-це-це.Сега пробиват и долните,няма спирка.
Новото при нас е,че моето магаренце направи първите си крачки , днес имаше и  прощъпулник.Първото нещо което грабна беше сто доларовата банкнота  Laughing .Майка и като има образование  на финансист и не си работи по професията,та поне детето  Wink
 Вече избрах подаръка за детенцето,което ми се падна от томболата.Голям зор,зодия Везни съм-мразя да избирам  Crazy Поне ще го пратя по майка ми,така знам,че ще стигне навреме да зарадва една малка душичка.
Пипилотке ще ме убиеш с тая твойта зима  Laughing Напуши ме смях като те четох,моята сестра и тя все такива ги плямпаше.Един ден каза,че  зимата в Чикаго била много дълга за нея,хвана си багажчето и отиде да живее в града на ангелите.Сега редовно ми изпраща снимки как пече кълки и казва,че живее нов живот.Жива да я ожалиш горката  Laughing
migeo Честити ви проходили краченца!Да тича смело през живота и никога да не се спъва!

# 289
Хайде и на Ивана честити пьрви стьпчици  Hug  Добре се ориентира, браво на нея Wink

Андули, ще пробам кус-куса, благодаря.

Виждам,че много от вас са доволни от Либеро. Ще взема един пакет, за да имам мнение, че само няколко бройки бях пробала, но много са ми скъпи, та да минавам на тях.

Оздравяхме вече  newsm68- и дете, и дупе. Wink Благодаря за цялата ви подкрепа  Hug Да пишат и другите, които бяха болнички заедно с нас -  и Надя за Живко и Анелиса за семейството, другите хремавички кои бяха - у Мигео, у Ена, у Мама Веси (ти за грип говореше при вас, големите), кой още?  newsm78

Пипилотке, на експедиция, а  hahaha

# 290
Андули памперсите на Кауфланд,които купувам са-WICKIES-50 БРОЯ-7-14кг-около16 или 17лв. не мога да кажа точно.
Лилинчо-честити проходили крачета на Ивана,ама сте се измъчили и със зъби,дано всичко отмине по-бързо и дано  да си имате още един финансист в къщи.
Сиренце радвам се че сте добре вече! Hug
Искам да се оплача-цяла нощ нямахме парно и все още е така -имало авария-страхотен студ,де що имаме отоплителни уреди съм включила,но не е достатъчно-ИСКАМ ДА МИГРИРАМ  НА ЮГ КАТО ПТИЦИТЕ-не мисля ,че мога да понасям такива студове. cold cold cold cold

# 291
Честито на всички проходили крачета! Grinning

За пелените От няколко месеца купувам само Молфикс и съм доволна, следващият път само трябва да взема 4+, че 4 вече са ни малки.

Вода
не преварявам-вкуса на преварената вода е отвратителен Sick Първо купувах изворна за кашите, а от 2-3месеца сипвам от чешмата.

Спрях да гладя дрехите, само ако някоя ми се стори много измачкана. И понеже ми свърши бебешкия препарат за пране се чудя дали да не почна да му пера дрехите вече с нормален препарат. Понякога пускам някои негови дрехи с дрехите на кака му, защото бавно му се събират дрехи за цяла пералня, а аз нямам опция 1/2 пране. Не съм имала проблем с обриви, ама все пак се чудя newsm78 Вие как процедирате - докога смятате да използвате бебешки препарат и да перете отделно

Рождения ден
ще празнуваме в къщи с най-близките (които сме около 10възрастни и 7 деца, така че купона ще е на ниво Grinning).

Между другото аз вчера разглеждах офертите на някои детски клубове във връзка с идеята за общия рожден ден, ама нищо не ме грабна. Сега се чудя дали в началото на април няма да е вече достатъчно топло да си направим празник в някой парк. Хем децата ще са на въздух, ще има къде да тичат, по-големите деца ще могат да играят с топки/федербал. Няма да имаме ограничение във времето и проблема с менюто ще е лесно разрешен като всяка мама приготви по нещо. Как ви се струва?

Вече реших какъв подарък ще купя за моето късметче  Flutter, надявам се изборът ми да бъде одобрен Simple Smile

За малко да забравя да се похваля - Ради има пето зъбче, голям зор беше докато пробие ooooh!, сега чакам и шестото, че и то е тръгнало и после се надявам на поне 2-3 спокойни нощи Praynig Crazy

Последна редакция: вт, 31 яну 2012, 09:46 от jozyy

# 292
Пипилота, Дончо, хайде дружно да се изнесем на топло някъде. LaughingУжасно мразя студа, а откакто имам деца-още повече . Не сме мърдали никъде цяла седмица, ама то на минус 20 къде да иде човек. Crazy
Мигео, честито на Бобо и тук! да тича бързо и стабилно! Hug Чакаме новини от прощъпулника. Лилинчо, честити ходещи краченца на Ивана!  bouquetДа ги ползва без падане и нали е дама-да се гордее с изящния им вид. Wink
Засега толкова, че Ева стана.Не може да се спи с този запушен нос и това е. Sad

# 293
ХелУуу Мамии:) Въпреки двуседмичното ми отсъствие от форума сега вече съм на линия и ще ви изчета:) имам само 15 странички:))))) Най-накрая ми приключиха очните и съм си в къщи при беба:)

# 294
  • Варна
Добро утро  Hug

Аз също не понасям студ, обожавам топлия климат. Ако мъжът ми сега ми каже, че трябва да се преместим в някоя топла страна, няма да разбере кога съм стегнала багажа и чакам на вратата да тръгваме  Party Веднъж имах щастието да прекарам Коледа и Нова Година по бански и мисля, че снежната Коледа няма да ми липсва поне... 50 години!

Памперсите и на мен са ми проблем, пробвах всичките на Памперс, Молфикс (някой беше казал, че са като вестник и точно на това ми приличат на пипане), Пуфис, с които сме в момента, но също не ми допадат много... Аз също видях, че доста мами са доволни от Либеро, затова и аз ще ги пробвам. Като казвате синьо-зеления Памперс, този ли имате предвид:

Вода отдавна спрях да давам преварена. На Аслан му давам само розовата Девин, даже с нея му готвя, защото водата във Варна има странен вкус, така че не бих рискувала.

Лилинчо, честити зъбчен-чен-чен-ца  Peace

jozyy, на вас също  Hug

Аз няма да записвам Аслан ка кухня, след още някой и друг месец така или иначе ще започне да яде повечето неща, които ядем и ние. А сега не ми пречи да му приготвям всичко, имам време и възможност.

Днес венците на Аслан са много подути и побелели, виждам зъбите му да прозират. След като снощи беше толкова неспокоен, днес това е резултата. Дано скоро да избият, че горните са доста по-трудни. Спомням си как майка ми казваше, че неспането ми по време на първите месеци ще е защото бебето се буди често за мляко, после ще се буди от колики, после от зъби и т.н., и аз ще се наспя само ако й го оставя някоя нощ. Аз си милих, че нарочно говори така, за да си изпроси някоя нощ с бебо, ама сега разбирам, че изобщо не е било шега  Mr. Green

Вашите бебета изучават ли телата си като са голички? Вечер преди баня, когато оставя Аслан гол да си играе в леглото, забелязвам как прекарва време в гледане и пипане на пръсти на крака, ръце, коремче, пишлето.

# 295
Сиренце,въпреки че са минали 3 дни да си питам аз дали още се търси мама??Ако не-няма нищо:) догодина и аз ще се включа  Mr. GreenSimple Smile))

Изчетох ви най-накрая мами...на 2 почивки щото с моята лудетина не успявам да седна на компа...Не се спира....Гърне не ползваме,ама сега се чудя дали да не и вземем за РД-то тая музикалната тоалетна на Фишър прайс  или да си и взема обикновенно гърненце...после ще продължа поста,че...

# 296
Jozzy, супер идея за парк - може да си украсим с балони някое кътче, всяка можеща мама може да  направи домашен сладкиш, а неможещите като мен -  да купят Wink;хартиени чашки и чинийки, децата се ходят/стават/сядат на одеяла з апикник върху априлската току-що поникнала трева, и ми се струва  страхотно - аз съм твърдо ЗА, но да е преди 6-ти април, когато евентуално ще пътуваме. Ако е на затворено не знам дали ще дойдем, защото много съм се наплашила от тези вируси, а ще ни предстои пътуване, но както решите, де - време има много дотогава.

Весето, сега обявявам, че ти търсим на тебе още една мама, на лични да ми пише, ако има желаещ, неучаствал до сега!

ВСД, да  - тези са памперсите.

Последна редакция: вт, 31 яну 2012, 11:38 от sirence

# 297
  • Пловдив
Привет  wavey

Честито ходещи крачета и мнооого зъбки на Ивана  Hug Лилинчо, сега ви е зор, но поне още малко остава и ще мине  Peace

Вода не преварявам, давам розов Девин.

Прах за пране бебешки отдавна не ползвам. Всъщност само 1 пакет съм купувала и като свърши минах на нашия. Просто при положение че спи при нас , т.е. в нашите чаршафи, по цял ден ни е в ръцете и се трие в дрехи, прани с не-бебешки прах, не виждам смисъл да пера отделно. Пък и кожата му не е проблемна, сигурно затова така мисля.

Бельото не гладя, гладя само горни дрехи, които се мачкат.

Момичета, как върви диетата? Аз мислих, мъдрувах, умувах и най-сетне като прочетох Лилироуз за 4 кг се наканих да почвам 90-дневната. Днес ми е 3 ден, да видим докъде ще я докарам. Ама не съм се мерила, че счупихме кантара Simple Smile Ще карам на око според дрехите и със сантиметъра
При мен диетата (във варианта за кърмачки) още не дава кой знае какви резултати. До тук за 21 дни съм -1,5 кг. Но това е за сега. Ако продължава по същия начин до края я сваля 4-5 кила, я не. За сега съм решила да упорствам, пък ще видим. Ако се отчая, ще сменя с режима на Дивина.
Stacked , може би организмът ти е минал на някакъв защитен режим и си  държи килата за да имаш за кърменето  newsm78 . Пък може като намалиш кърменето да паднат изведнъж.

# 298
Няма страшно:) ако няма друга мама,ще си пратим по пощата сами на нас си:))))))

# 299
jozyy, sirence, точно щях да предложа от мен да е украсата, че в готвенето хич ме няма! А и съм виждала подобни събирания на мами с поотраснали малчугани в парка на Военна академия. Там има две кътчета с кръгови пейки, а има и сцена. Защо ако е топло, да не си спретнем една забава навън Simple Smile
Но ми се ще да имаме и резервен план, така че ще продължавам да се ослушвам за клубчета!

Общи условия

Активация на акаунт