Отговори
# 300
За рожденния ден,ще правим сигурно 2 партита...едното в семейна обстановка с бабите,дядовците,а след това (не на 7-ми когато и е РД) с бебета и малки дечица...Трябва да е съботен ден,защото повечето от дечицата са я на градина,я на ясла,та бебешкото парти ще е няколко дни след датата...В ресторант ще сме сигурно,че няма къде да ги съберем толкоз деца...надявам се да се получи хубаво парти,да сезабавляват децата...менюто и идея си нямам какво ще е,ама това не ме притеснява...тука децата от малки бебета хапват почти всичко,та да ви кажа,че ние даже сме от изостаналите деца в захранването...правете си сметката за какво става въпрос значи...аз съм на мнение,че който както си ще да си гледа децата,важното е да са сигурни сами,че това е най-доброто за тях...дето се вика,толкоз много я обичаме тая реплика тука "Всеки сам си решава"Simple Smile))) Март месец определено ще е мноооого натоварен откъм купони:) рожденния ден на Ванеса,то всъщност ще са 2 рожденни дни,че нали 2 купона,а на 13-ти милото и той има рожден ден,та и за него празненство...

Последна редакция: вт, 31 яну 2012, 12:55 от veset0

# 301
Привет   bouquet
Още сме си хремави, но Вики е по добре днес  Hug Бързо оздравяване на всички, че с тези запушени носове няма сън за мама.  Hug

Надя Много благодаря за честитката.  Hug
Ето да ви почерпя макар и на патерица Simple Smile

Мър Браво на малкия сладур  Mr. Green Прибран ще е   Hug

Бедствие Вече се чудех къде се затри  Hug Стискаме палци и ние, а какво е това място, ако искаш да споделиш де в което искате да го приемат  Peace  Peace

Commelina Ти май стриктно ни следиш  Hug Аз за сега съм -3кг. от 3.01 т.е. за 24 дни /до 27,01/ Мисля че е добре. Но да си призная честно изневерих на диетата  Blush Оказа се, че ми е трудно да спазвам такава диета в която има ограничения, т.е. в един ден едно в друг друго. Аз по принцип не съм пазила диети и сигурно за това  newsm78 И минах на друг режим   Wink просто намалих яденето  Laughing Ям си от всичко но по малко и за сега е добре за 8 дни съм свалила 1кг. Но не се ограничавам в един вид ядене и се чувствам много добре. Сякаш не съм на диета  Peace Може би заради това, че все още кърмя и това ограничение ми беше непосилно. Дояждаше ми се какво ли не, особено след кърмене.  Whistling То и заради кърменето не съм се ограничила повече. Ама живот и здраве с тези темпове до лятото при всички положения ще съм си влязла във форма  Peace    

Пипиллота  Grinning Ама ти май си в много "крива" фаза. Не ми се обиждай не го казвам с лошо  Hug Знам колко е гадно това с местенето а и в този студ още по лошо. Но такъв ви бил късмета. Погледни го от хубавата страна, ще си имате нова къща   bouquet

Аз пък обичам всички сезони, разбира се най много лятото.   Laughing Но всеки сезон си има своето очарование. Ето сега може да правим снежни човеци с децата, да се пързаляме, да се бием с топки, да караме кънки, ски. Забавления има стига да имаш желание да се забавляваш  Peace

sirence Страхотно е че вече е добре Марио.  Hug

don4o71 Много неприятно с тази авария, дано днес всичко се оправи и да се стоплите.  Hug

jozyy Аз още пера с бебешки прах и дрехите на каката. Пробвах с друг, но се обрина и пак минах на детски  Peace
Идеята ти за среша в парка за РД на бебоците ми харесва повече от детски клуб. И съм ЗА  Peace Менюто ще го уточним   chef

Лилинчо Честити ходещи крачета на Ивана  Hug

На Вики му излязоха горните 2 зъбчета и сега гледам че са напъпили 4 зъба  ooooh! другите 2 резци и кучешките пак горе. А е една лигааааа  Sick

VSD
Цитат
Вашите бебета изучават ли телата си като са голички? Вечер преди баня, когато оставя Аслан гол да си играе в леглото, забелязвам как прекарва време в гледане и пипане на пръсти на крака, ръце, коремче, пишлето.
И още как  Laughing

# 302
  • Стара Загора
Юхууу,ето ме и мен  Hug
Бързам да се запиша в новата ни темичка,че тя ще свърши докато успея пак да пиша.Мери,пак си се потрудила много,благодаря  bouquet Hug
Вчера се прибрахме от Ямбол,и днес ММ ми съобщи,че пак заминаваме,та снощи поне успях да изчета старата тема и до 5-та страница от новата.
Честити именни дни,рождени дни,месечинки и други щастливи поводи на всички,които съм изпуснала Hug  bouquet
Да благодаря на Рачолина и Мери за честитките за имения ден на нашия батко.Много мило ми стана   bouquet Hug
Анелиса,Маца83,дано ви е харесала баничката Peace
Лилироуз,абе този Марти голям сладруууууурррррррр.Колко сладко си облизва листчетата Heart Eyes В тази връзка и аз си получих именце,но за съжаление и нашия подарък няма да е ръчна изработка.Освен да изпратя една торта за рожденичето,друго не бих могла да измайсторя,та и ние ще купуваме готов,но ще е избиран с много любов Heart Eyes
От новата тема не мога да се включа по последните дискусии,че не съм ви изчела,но за анкетата ще кажа,че ще чакам да си минат двете години и тогава се връщам на работа.После цял живот ще си работя,но тези ценни моменти-зъбчета,прохождане,проговаряне няма да се върнат-това си е моето мнение.Е както ММ казва"Я да караме на една минимална заплата,да видим дали друга песен няма да пееш".Но за сега смогваме,така че ще си го изкарам до края.
Понеже нашия батко беше за имения си ден при баба и дядо,реших с малката да го изненадаме, метнах  я на влака,заедно с паяка и огромна чанта с багаж,и хайде за Ямбол.Ей,това дете хич не обича пътуването.Мислих,че само в кола не и харесва,но и влака беше същата работа-голямо мрънкане.
В неделя ме бодна и третото зъбче-горния резец,но сега я мъчи този до него Sick
Ето малко снимков материал от нас-Мони рисува фризера на баба и дядо и Мони на шейната Страшно много и хареса.Когато батко и спре да дърпа,тя започва да се клати на пред-на зад и да го подканя да тръгне  Joy Joy Joy
За диетата  Blush,ами беше ми неудобно да я правя в Ямбол,за да не се съобразяват с мен свекъра и свекървата и си я спрях,пък и с тях всяка вечер по една чаша винце си дънкам,та каузата беше обречена...Но съм си -4кг от започването.Сега не спазвам дните,но си гледам до обяд само плод да хапна и никакъв хляб.Като се върна другата седмица се стягам сериозно  Blush Peace
За сега толкова,че пак трябва да стягам багажа  #Crazy След седмица пак ще правя опити да ви изчитам.Целувки и много  Hug И всички болнички да оздравяват.

# 303
  • София
За обувките-преди седмица бяхме на консултация при доктор Янакиев, един от най добрите ортопеди в Бг.
По повод обувките каза някой правила които ще ви ги споделя.
За непроходили деца, може да са такива като на redreny2000, след като проходи дете, ВИНАГИ когото позволяват обстоятелства то да е босо.
НИКАКВИ ортопедични обувки.
Правилата които трябва да спазваме задължително когато купуваме обувки за проходило дете са: подсилена пета
неприкъсната подметка (без никакъв ток)
стелка без издадени части
отворен глезен
Забележката която направи че до две години нищо (не говоря за вродени аномалии) не може и не трябва да се коригира, след две годишна възраст ако има предразположеност от дюстабан тогава ИНДИВИДУАЛНО се предписват стелки.

В този ред на мисли каква друга марка освен К&К има за прохиждане. Ако съм разбрала правилно подметката трябва да е твърда и да няма сгънка към пръстчетата.

Честити проходили крачета на Ивана  bouquet

за партито Където решите, момичета, там сме и ние с Виктор. Само да ви припомня, че миналата година април месец не беше от най-топлите, имаше доста ветрец. Спомням си ги много добре, защото нас ни изписаха на 27.03., когато беше топло и си правех планове към средата на април да извеждам Виктор, но не стана. Което не означава, че и тази година ще е така. Ще се ориентираме по прогнозата и е хубаво да имаме резервен вариант на закрито.

Последна редакция: вт, 31 яну 2012, 14:38 от redreny2000

# 304
Мразя го тоя студ  ooooh!
Вече ще се прекръстя на Хъски или Аляски маламут  Crazy

Скъсах едно съединение на колата и сега никъде не мога да мръдна  Tired

Памперси ползвам в момента ето такива:

Доволна съм. Цял ден откарваме с един - два памперса. От както е започнал "активно" да "говори" си казва а-а-а и шшшшшш и рядко се изпуска в гащите. Никога не съм допускала , че дете под годинка може да си казва като му се ходи до гърне  Mr. Green
Случвало ми се е сутрин като го преобуя памперса да е сух. Но може би и аз съм допринесла за това. Бях препрочела всички постове на Betta (къде си?) относно ЕБХ и ....започнах, ей така на шега.

Новото при нас е , че имаме втори зъб ... Първият беше долен ляв , а сега долен, ляв, кучешки  #Crazy
Освен , че си казва за гърнето дърдори и много други неща. Цялата рода до 9-то коляно я изрежда  Mr. Green Сочи една снимка на баща ми от преди 15 години и казва дя-дя.
Като се спъне казва "ОПА"  Mr. Green , а като излиза навън Адеееее  Mr. Green
Хапе много , скубе много и обича да се опитва да ме изкорми. Бърка ми в очите , в ушите и носа.
Аз стискам очите и той казва "Ох"  Mr. Green

Обувки
има няколко чифта все с мека подметка , буйки. Но понеже българските фирми явно не са предвидили дете като моето с голямо краче няма тук по българските пазари. Та си поръчвам от Англия.

После ще довърша...

# 305
Здравейте мами в този мразовит ден.
И ние за съжаление се присъединихме към отбора на болните.В събота Мартина се събуди с температура,сополи,кашлица и течащи очи,но слава Богу вече се оправя.Останаха й само сополките и понякога се закашля от тях или по точно дави защото й слизат към гърлото.
Относно качамака,някои мами казаха,че било тежка храна,но аз не съм съгласна .Отбелязвам,че няма запръжки и тем подобни Naughty.Забелязала съм,че когато дам качамак на Мартина по бързо огладнява ако например закусва попара или кус-кус,макарони.Пробвала съм я дай дам царевичен грис със плод към16,30- 17ч. и си суче за вечерен сън в 20,30 ,обаче ако и дам елда,киноа или каквото и да е друго от типа отказва да суче вечер.Плюс това й е една от любимите храни.Така,че всяка мама си преценява. Peace

# 306
И Алекс е с хрема от неделя и два вечера не сме спали
Заради сополките постоянно се буди
По няколко пъти на вечер му ги измуквам, но е временно

Бебешките дрешки все още ги пера отделно от нашите
Но пък не гладя вече /само което се налага/
Ползвам Тео бебе

Обувки имаме от Зара с твърди подметки и за сега ми вършат работа
Имаме и едни на кларкс
Мисля че са много подходящи за прохождащи бебета
http://www.ebay.co.uk/sch/Shoes-Trainers-/77098/i.html?Size=Size … &Brand=Clarks
Ние имаме тези

Сега съм харесала и едни маратонки за пролетта

# 307
 Не съм черпила за месечинки, ама днес в студа от скука съвсем изтрещяхме и направих с подръчни материали торта. Изобщо не се вписва в нивото на майсторките тук, но колкото-толкоз.
 Желая ви топла вечер, нека мъжете ви гушкат много и да ви топлят крачетата.
 П.с. мама Веси, изобщо не се сърдя, аз съм си кривотия яко  Joy Joy
 И пак п.с. Бедствие, чела съм за Тацитус, само хубави неща, нещо като варненския Карин дом, но с доста адекватна методика и напълно отворени към съвсем нови изследвания, чух че залагат много на диетите. Стискам палци да ви приемат, ама как сте го измислили, кой ще пътува с него до София? Сподели с нас, ако имаш време.

Последна редакция: вт, 31 яну 2012, 23:44 от Пипиллота

# 308
Пипиллота не сме го измислили още, живота ми с Емил ме научи да не правя планове, всичко зависи от ужасно много неща.
Имаме варианти, като например да наемем апартамент в София и да отидем аз Емил, Крум и майка ми там, или аз само за няколко дена в седмицата а останалото майка, или само тя.
Ще изчакам резултатите от Тацитус и ще мисля.

# 309
Не съм черпила за месечинки, ама днес в студа от скука съвсем изтрещяхме и направих с подръчни материали торта. Изобщо не се вписва в нивото на майсторките тук, но колкото-толкоз.
Кво ти пука за майсторлъка,виж тази усмивка,не е ли всичко!

Женичка,браво и на твоята кукла  Simple Smile

При каката не ни се размина АБ,след като си мислех,че вече не е болна една сутрин ми вдигна 39 Т-ра и започна да кашля много,лекарката чу хрипове от дясно и вече е на АБ  Confused малкият е сополив само  Confused

# 310
бзззз, студено, бе! мъжът ми е обявил код червено (вино)  Crazy

Честити обувчици на Вики на Редрени! В тази връзка, Лилироуз, доволна ли си от новите обувчици на Марти?
мии, доволна съм, да, най-вече защото имат ципче и се обуват много, много лесно.

Хайде, lilyrose, похвали се и ти, издадоха те вече Wink
Laughing най-обикновени обувки на К&К купих, кожени, сини, с ципче

Честити проходили крачета на Бобо
И на Ена дизайнерката, и на Лилинчо банкерката

Идеята на джоузи за празненство на открито мн ми хареса, но наистина сигурно ще е хубаво да имаме и резервен вариант на закрито

Най-после се наканих да направя кремчето на Анелиса, много се хареса, м м м

утре пак ще пиша, че докато изчета, ми падна батерията  Whistling

# 311
  • София
Тук съм, но нещо яко го закъсахме  Sad. От обяд нещо му има на Бобо и не мога да разбера какво е. Първо пищеше, каточели зъб го боли, аз го мазах с гелове и давах дентокинд, обаче след това се оказа, че май не е (само) това. Първо наобяд спа повече от 3 часа, събужда се, реве и не иска да става, давам му да цока, заспива и така няколко пъти. Та става той и започва периодично да пищи, ама си пищи сериозно, както си играе и започва да пищи, повдига краче, после престава  Confused. Та стигнах до извода, че има спазми в коремчето, защото и като го слагах на гърнето, пак пищеше, явно когато се напъне. Та дори не можеше да се изпишка, започне и като го заболи, пищи и става. Какво е това чудо, не знам. Обаждах се на докторката, каза да дам пробиотик и ентерол, аз бях му дала инфакол вече. Той вярно, че предишната вечер ака по-рядко, но оттогава не е акал. Дали е вирус  ooooh!, аз досега стомашен вирус без температура не съм виждала. Да не е пък изял нещо, без да го видя  newsm78. Единствено дето от едно шишенце от упсарин видях, че е изял малко от етикета, но друго не съм видяла  newsm78. Утре ще го водя, ако не му мине. Не ми се влачеше по тия студове навън, вчера и днес не сме излизали изобщо, но...

А пък онзи ден си падна на главата  ooooh!, през таблата на леглото, беше се навел нещо и май се подхлъзна на пианото, изобщо не разбрахме как стана, хем с баща му и двамата бяхме там  Cry. Падна точно отвесно надолу с главата, добре, че все пак има килим и е паркет. Така страшно беше, само като го видях как се заби надолу, все едно на забавен кадър го гледах, а нищо не успях да реагирам  Cry. Поплака малко, но бързо се успокои, поцока малко и така. Пак звъняхме на докторката, каза да следим да не е блед, сънлив или за повръщане, както и ако излезе цицина, да се слага лед, защото пречела на кръвоснабдяването, но му се размина.
Преди това пък същия ден си изпусна шишето с вода на устната, имаше подуто и му тече кръв  ooooh! .... Милото ми Бобче... Дано утре да е по-добре...

Пенмар, не мога да повярвам, че някой специално ми е чел постовете, защото намира информацията за ЕБХ за полезна  Simple Smile. Много се радвам, че имате такъв напредък с Дени  Hug. Бобо още не си казва, ако не броим разни признаци, като например да спре да яде и да започне да се върти на столчето и да мрънка, или пък както си играе и да тръгне към вратата, защото гърнето му е в другата стая. Но пък тия признаци може и да ги пропуснеш или да значат друго понякога, така че трудно му се познава. Бобо освен дай, дай де, айде, мама (което май всъщност значи ам-ам) и та-те не казва. Лилинчо не каза отказала ли се е от опитите с гърнето.

На Бобо му поникна пети зъб, горе в дясно, сега се опитва и левия и е доста крив. По цяла нощ е закачен за мен и започва да ми омръзва. Но тази нощ ще си държа до мен да си го наблюдавам  Sad.

За бебешкия прах: аз пера с Тео бебе течен. На кака му също пера отделно нещата, макар и с препаратите, който ползвам за нашето пране - ползвам Фрош течен за обикновено и цветно пране, защото бях чела, че са по-екологични. Ариел ползвам само за по-изцапано пране.
Все още ги гладя и двамата, но ако нещо ми трябва спешно, не се втелясвам чак толкова, взимам го и негладено.
Не преварявам вода, давам филтрирана с Брита. Преварявах докъм петия месец, когато започна да слага всичко в устата, но той пък тогава не пиеше особено, да не кажа хич.

Моля за малко повече информация за хвойновите бани, Бишкота  Praynig

Аничка, как правиш качамака?
А някой да знае някаква рецепта с брашно от просо?

Лъки, къде си? Майка ти оправи ли се?
И аз преди не гледах телевизия, но сега като една домакиня започвам първо Кейт+8, после Грандиозни проекти, Кралят на тортите, Сладка надпревара, Вземи си бавачка, Как да не се обличаме, всичките предавания от тип риалити си ги гледам  Laughing. Бобо не й обръща много внимание на Бейби ТВ, та я гледа само когато си дойде кака му. Тя уж е на 5 и половина, пък си я харесва. Само й я пускаме на немски, уж да си тренира езика, че нали е в немска градина.
Обаче установих, че Бобо много харесва едни филмчета - за едни пингвинчета са - Ози Бу (Ozie Boo), имаме 3 диска и му ги пускам при рязане на нокти или ако трябва да свърша нещо, например да готвя  Simple Smile.

Мрънка нещо, отивам да го видя  Confused.

Последна редакция: ср, 01 фев 2012, 01:40 от Betta

# 312
  • Пловдив
Здравейте, мами!  Grinning На болничките - бързо оздравяване!  Praynig
Честити ходещи крачета на Ивана на лилинчо и на Бобо на мигео! Blush

Честита месечинка на Белослава!  Hug

Женичка, страхотна художничка си имате! Heart Eyes Дано само не шари по стените  Mr. Green.

Бетта, дано всичко е ОК с Бобо  Praynig.

Дрехите на Дари ги пера с нашите от известно време, не използвам бебешки прах от няколко месеца  Peace, но за бельото не ползвам омекотител.

Аз качамак за нас правя, като варя царевичен грис, после заливам със запържен червен пипер и трошено сирене. За Дари съм правила царевичен грис, качамак не съм давала, но може да пробвам без червения пипер.

Снощи за първи път се опитах да подквася домашно мляко - пълна катастрофа  ooooh! Вече го направих на извара. Идеи с какво да я предложа на Дари?  Thinking

Хубав и топъл ден  Party

# 313
Благодаря на всички за пожеланията  Hug
Betta Милото детенце  Rolling Eyes Дано е само зъбче,така както го описваш явно изпитва болка.Пиши какво е станало при педи,че ще ви мислим.
За гърнето-няма отказване,как  Grinning .Много е хубаво да не бършеш размазано ако.
Оказа се,че на нея много и харесва цялата процедура.Това е единствения начин да се кротне поне за пет мин и да си играе с играчките.Преди откарваше и по половин час,ама се научи да бърка вътре ,да размазва и опитва съдържимото  Sick ,та я дебна.Сякаш още в началото схвана за какво иде реч и си седи там с удоволствие.Явно и е по-удобно(то на кой ли му е удобно да ака прав  Laughing ),като я сложа и още на 30та секунда се е изпишкала,после почва да мъти  Laughing Това два пъти на ден и то явно си знае детето,отдавна не съм виждала пълен памперс.Много пъти  и сутрин я намирам суха.
И ние май ще видим зор с ходене по зъбари.Като беше по-малка ми правеше впечатление,че често скърца със зъби.Сега с ужас видях,че част от емайла на цели три зъбчета е изтъркан.Не много,но все пак е видимо.Не искам да си представя как би протекъл един преглед при стоматолога  Rolling Eyes Оня ден човека в магазина искаше да и измери крачето,че купувахме обувки,ами тя изпадна в истерия направо.Не ми се мисли  ooooh! Много деца минават през този период "страх от непознати",ама мойто чадо прекалява.Вече месец и половина майка ми е тук и тя все още не я приема и не иска да стои при нея,да не кажа,че в повечето случаи реве  Rolling Eyes
Аз не се оплаквам,ама като ви чета имам чувството,че мойта щерка е най-капризна и трудна.Или всяка майка така си мисли за нейното дете  newsm78

# 314
  • София
Привет, момичета!

Betta, дано да е зъбче и Бобо вече да е спокоен.

sunflower, Mоже да направиш кремчето, за което писа anelisa или баничка с масълце, извара и жълтък. Аз ония ден му правих такава, като всъщност това беше част от нашата, просто приготвих 2 плънки и отбелязах мястото за Виктор:) Също така може и да направих спанак с извара. Аз правих нещо като спаначено руло. Замесих тесто от вода, зехтин, захар, сол и мая и го разточих. За плънка на рулото приготвих спанак, праз, извара и копър. Може да завиеш едно руло без подправки. На мен ми се получиха четири.

lilincho, ние скоро не сме виждали бабите, но Виктор от известно време започна да не иска и баща си, като под не иска имам предвид, че реве, гледа ме жално и драпа към мен. А ако ми види гърба и става страшно. А той от малък си има моменти, в които си стои само с баща си, когато аз трябва да свърша нещо. Все още, като ми се наложи да го отавя, е спокоен и няма проблеми, но да видим докога. А за тази реакция към непознати или дори към познати, по скоро към всички други освен към мама и тати, сме така от повече от месец, а допреди това беше най-социалното дете, което съм виждала някога. Даваше на всеки да го гушка, а и ние си ги давахме, защото не искахме да го правим дръпната и асоциално дете. Още на 40 дена го нагушкахе всичките ми гостенки ористници. Тази сутрин беше нещо неспокоен и искаше просто да се гушне в мен. Имам чувството, че връзката ни се засилва с всеки изминал ден, чувствам, че е по-силна отколкото, когато беше новороден, което и ме радва, и ме плаши.

Пипилота, честита месечинка на Белослава. И не знам дали си кулинар, но на мен ми се дояде от тази торта. Всичко шоколадово е на почит при мен. Migeo е много права, че усмивката е най-важна Wink

Женичка, да не се похвалиш скоро и с декорирани стени Wink

Хубав ден на всички Hug

Общи условия

Активация на акаунт