Отговори
# 375
Милинките Бобчета  Cry Целувам ви и да се оправяте   action032

Бета - аз съм водила Анастасия при Момчилов - мнооооого е добър,направила си правилния избор за лекар...

Мерси момичета за съветите относно очичките - и свекърва ми ме открехна на това,че проблем с отделителната система може да доведе до подуване на очите,та затова си треперим с нея,водих я на очен в Ловеч и за сетен път се убедих,че тук лекар не искам да видя. Нищо не ми каза,детето си било добре,очите не били подути - е как да не са като тогава едното беше видимо подуто в сравнение с другото

# 376
  • София
Горкичките Бобенца, как не им върви напоследък  Sad.
Мигео,  Hug, много е гадно да ги гледаш така как се мъчат  Cry.
На мен още ми кънтят ушите, ей сега се събуди Бобо, вероятно се е напишкал, пищиииии, гушках го, уж заспиваше и се наака, видях го още от вечеря, че му се ходи, но той отказва да седне на гърне, страх го е, че ще го боли и е стискал чак досега  Sad. Михме се посред нощ и опищяхме блока.
Сиренце, не ми се иска да си мисля, че аз съм виновна, обаче последната седмица няколко пъти се наакваше Бобо, дето това много рядко му се е случвало. Повечето случаи бяха сутрин, докато ида до тоалетната и като се върна, той не ме дочакал. Но тогава съм го мила веднага. Обаче една сутрин преди около седмица взе да мрънка към 7 часа може би, аз му се скарах, натисках го да цока и накрая заспа за още час. Заподозрях, че нещо такова е станало, но не можах да отлепя. Дали тогава се е замърсило, не знам, може и да няма нищо общо. Той наистина си беше абсолютно залепен.
Уф, толкова пъти тия дни го слушах да пищи неистово, голяма мъка  Cry.
Гуш и за Митето на Яница  Hug.

Лъки, за да не се получава срастване при момиченцата: аз лично съм видяла голяма полза от мазането с Павлодерм, всяка вечер след миене и проверяване периодично има ли си отворче. Съветвам всички майки на момиченца да си погледнат, педиатрите не са хич наясно с този проблем и не ги гледат. Чела съм, че ако започне слепване, помага мазане с кърма - заради хормоните в нея, но не съм го правила.

ВСД, аз бих ти препоръчала А-Дерма, например имат един крем кокон. Локоидът е кортикостероиден, не го мажи, докато не установиш със сигурно, че не е от студа. И на Бобо бузките стават грапави от студа.

Мама Веси, правя му компресче от риванол под памперса, а утре ще идем докторът да го намаже с някакъв обезболяващ вазелин, надявам се и още инструкции да ни даде.

Редрени, Бобо също не лази симетрично понякога, мисля, че си е ОК.

Ена, за шуслеровите соли можеш да погледнеш във фейсбук: https://www.facebook.com/schusslersalts.bg.

Ама много сладки каки и батковци имаме - Йоана (страхотно танцуват с Бобо), Ники на Марис, Емо на Ена, Димана на Мама Веси...
Аз на моята кака още й нямам доверие да се занимава с Бобо, много го обича и му се радва, ама все настава рев, като се заедно Simple Smile. Иначе само вика, че е най-сладкото бебе, радва му се как нежно говори и даже мисли, че тя си го е пожелала и затова се е родил. Честно казано, струва ми се, че точно така стана, тя ми заговори за бебе, ние преди това сума ти време се опитвахме и все не ставаше. После й казах, че ще имаме бебе, сигурно 5-6 г.с. беше и тя каза, че ще е братче.
А пък как пеят заедно, голям купон, тя у-у-у-у, той е беквокали с а-а-а-а и това по време на ядене, когато слушаме песнички от Мързелград, познайте дали някой изобщо яде Simple Smile.

Чета ви за ежедневието и си мисля, едно е до нагласа и организираност, ОК, ама като си преуморен, иди се нагласявай и организирай, аз имам такива дни, дето толкова недоспала се чувствам, че само гледам Бобо да легне и се мятам и аз. Друго, че много зависи и домът ти как е организиран, аз Бобо не го пускам да ходи в кухнята, че е гранитогрес и готвя, само когато спи, съответно не успявам като Мигео да сготвя по 4 яденета на ден. Мигео, малко като шпиониране от клипчетата ти, но ми се струва, че много е хубаво у вас за бебета Laughing, чудесен дом  Hug.

За времето за мъжа пък даже нямам и желание да отделям, много не е както трябва напоследък и не знам как ще я караме  Confused.

Аз пък днес ходих на ортодонт и познайте - ще си слагам брекети на дърти години (39). Оказа се, че си имам млечен зъб, а постоянният му е израсъл корените на съседния  ooooh!. Реших да се опитам да поправя нещата, само сега трябва да реша дали 3000 евро да похарча или 2500  ooooh!.
И аз имах едно преживяване покрай ходенето до там. Докато се опитвах да паркирам, успях така да забуксувам, че колата ми се подхлъзна и застана перпендикулярно на еднопосочна улица - предницата на половин метър от една кола, отзад 20 см до висок и хлъзгав бордюр  ooooh!. Изобщо не се получаваха маневри, а някакво хлъзгане насам-натам, накрая един клошар, един таксиджия и един друг шофьор ме избутаха СТРАНИЧНО  ooooh! Laughing. Мани-мани, имало и добри хора Simple Smile.

Последна редакция: пт, 03 фев 2012, 02:30 от Betta

# 377
За Бобчетата целувки, миличките да се оправят, за майките spoko

# 378
Яница,  прегръдки и за вас Hug И ти, милата си се стресирала много. Важното е, че всичко е наред с Митко.

Мигео, как е Бобо?

Бета, ама как може да ти минават такива мисли за вина - то ако е така, ние без ЕБХ-то отдавна да сме минали през същото с нашите наакани памперси (особено нашите по три или четири пъти на ден). Просто е имало да става. Ще се оправи, ама и на мен ми е много мъчно, че го боли.  Hug

А бе така е - дето викат - всекиму се не вика "мамо"... геройство си е това майчинството!

За спането, да ви кажа само, че аз го приспивам само когато съм сигурна, че вече много му се спи, и така става бързо - за 5-6 минутки, но винаги с малко млекце. Но повече от 4 часа и половина бодърстване след следобедния сън не се случва да издържи, и така горе-долу си има някаква програма - негова си, не моя. Спи сутрин към 10-11 за по час и следобед около 15-16 часа за час и половина. Вашите дечица колко дълго издържат будни? Като ви чета, направо се чудя как само с едно спане през деня, и вечерта пак трудно заспиват?  newsm78

# 379
Много гуш и от нас за миличките Бобчовци и за мамите им Бета и Мигео! Бързичко всичко да минава и да не се повтаря!  Hug Hug

janica25 , гуш и за вас с Митето  Hug

redreny2000, мисля че няма място за притеснение. Моят Ники пълзеше така. И той първо се научи да сяда, а след това да пълзи. Подлагаше едното краче отдолу, а с другото се приплъзваше до целта и сядаше. Правихме опити да му покажем как става, е не той си знаеше неговото. Пълзя точно две седмици и проходи. На 10м пропълзя.

# 380
Лелеееее вчера не можах да ви изчета и доста сте пописали!
На двете Бобчета
 Hug надявам се скоро да са по-добре.
Мигео Hugмила,представям си какво ти е било.Вчера докато се бях загледала във фейсбук и Петя си ходеше около мен(предържайки се за масата,стола и де що достигне)стигнала до телевизора,който е поставен на по-нисък шкаф и понеже носеше в едната си ръка и кукла се хлъзна нещо и в следващия момент изпищя и когато п вдигнах само правеше някаква физиономия без да си посма дъх,а цялата и уста-в кръв-направо ми причерня.Разтръсках я първо да си поеме дъх и после бръкнах в устата да проверя зъбчетата и за това време няма да ви казвам какво количество кръв имах поръката и по нейното лице.Слава богу не бяха зъбите,но долната устничка беше сцепена от вътрешната страна доста и същевременно се изду на една страна -направо ми се ревеше.На лекар не сме ходили,защото прецених,че няма нужда,но доста се изплашихме.
Вечерта докато си пийвахме аператива с мъжа ми и Петя си играеше в краката ни така се метна назад на паркета и си цапардоса главата,а ние даже не можахме да реагираме,и за капак на вечеря си удари бузата в ръба на масата та има и една хубава черта през лицето.
Към мамите,чиито бебчета прохождат-вашите дечица така ли падат постоянно?
За разликата м/у децата нашата е 12 години(не е търсена)искам да ви кажа-СТРАХОТНО Е !Ката ми помага и стана по- отговорна някак си.Преди мислех,че голямата разлика не е добре,но сега мисля друго.Все още обаче не съм се отказала да изпробвам и малката разлика. Thinking
Стана дълго,но не мога да пиша повече          пак падна.

# 381
Вашите дечица колко дълго издържат будни?

sirence, мойчките спят вечер от 21-21:30 до 06-06:30, от 10:30-11 до 12:30-13 и от 14:30-15 до 16-17 в най-добрия случай с пробуждания.

Докато пиша:

А това по случай Петльовден, нямахме си цял петел и си направихме такъв Joy

# 382
Doncho  Hug Съжалявам, че и вие стресиращи ситуации сте имали. А малката разлика както и да го мислите - все ще я докарате Wink Понеже знам, че сте навити, пожелавам ви догодина по това време да разказваш как е с третото - хайде нека да е момченце   Simple Smile

Марис, ама мноооооооого са ви готини, бе   bouquet Иначе добре си спят, гледам  Hug

Желая дотук да са ни вече болестите и произшествията - да са ни живи и здрави на всички дечицата!

# 383
  • Пловдив
Какво става?! Много страдащи дечица и мами  Cry. Да се оправяте всички и дано няма повече такива инциденти - Бобчета, Мити  Hug.

редрени, благодаря за споделените рецепти   bouquet. Със сигурност ще пробвам някои  Wink.

марис, големи сладурковци си имаш  Hug.

# 384
Ех, мигео, цункай го милото Бобче по подутото оче от мен! Cry
Дончо, и Петя н е е мирувала значи. Гуш и за вас, бързо да минават раните. Hug
Ева като ходи вече се случва да падне, но рядко се удря  лошо. Има добър рефлекс и първо подлага ръцете, та си предпазва лицето по този начен. Но веднъж нацели един ръб и цепна леко устната. И цицина сме имали на челцето, ама то без това не може. Много по-стабилна е от брат си на нейната възраст. Той, горкия , беше като пате-до година и 4 месеца съм го придържала с каишчета, че си обезобразяваше лицето на всяко падане. Не умееше да се пази, не си слагаше ръцете напред, а направо като талпа се тупваше. Confused
Марис, игра на конче, а? Сладури! Grinning
А и петльо е много сполучлив. Simple Smile
Мерси на мама веси и бета за шуслеровите соли. Така като чета май са за начален стадий, а Ева е с хрема от 1 седмица и няма минаване. Спрях вече капките, да се оправя без тях, така и така не помагат кой знае колко. Crossing Arms

# 385
Janica25 и ти доста си се постреснала -за теб HugДано нямате повече такива инциденти!
В този ред на мисли-някоя мама ползва ли вече каишките за прохождане?Аз се замислям дали да не овържа Петя(много грозно звучи)ама с това падане направо не знам-докато се обърна и дрънчи и главата по земята,а после-рев,рев.Дайте идеи дали са практични,аз с каката не съм ползвала,защото тя на 11м. си проходи направо без да е лазила и без проходилка.

# 386
  • Пловдив
Много прегръдки на наранените и болните бебчовци и техните майки Hug Hug Hug Няма да ви изреждам, че за съжаление станаха много.

Бетта, не мисля, че причината е в това, че 1 път си го оставила с мръсен памперс. По тази логика какво да кажем за бебетата, които си акат постоянно в памперса  newsm78

И Тошко досега 2 пъти си е цепвал устата, все по ръбовете като почна да се изправя. А вчера падна върху стойката на велоергометъра и се цепна точно отстрани на окото към слепоочието. На половин см по-навътре щеше да е в окото  ooooh! И аз си мислех, че ще става по-страшно занапред, като проходят и вземат да летят насам-натам  Rolling Eyes

Гледам, че ортопедите на Стихията и на Редрени - кои бяха Янакиев и Драганов ли, все светила - са казали противоположни неща  newsm78 За ортопедичната стелка, за глезена  newsm78 Кое сега е правилното?

За скърцането със зъби исках да ви пиша, че може да доведе до проблеми. Аз от дете скърцам нощем, като резултат предните зъби ми се бяха изтрили  Sick Преди няколко години ходих да ми ги изграждат и ми направиха едно гумено, което се слага нощем, за да не могат да се трият. Та ако дълги години продължава, може и да е проблем.
Но за бебетата мисля,  че е още рано да се притесняваме. Те сега откриват, че имат нещо ново в устата си и все още го изучават  Peace

# 387
Хайде по едно гуш на Дими и Петя   spoko

Няма начин да не падат децата, докато не станат по-стабилни. Ние в момента сме със синина, отиваща вече към жълто на челото, но не е нищо серозно. Освен да сме по-бдителни и да стискаме палци да се разминаваме по-леко, друго едва ли можем да направим. Аз пък от сега си мисля като тръгнем по градинките напролет как ще е, че там опсаностите са повече  Rolling Eyes

Еna, а пробвали да капеш кърма за хремата? Аз капех в очите, понеже в носа е по-трудно, но то си слиза към него. Много по-бързо имаше ефект, в сравнение с капките.

sirence, и ние не издържаме дълго без сън. Вечер заспива към 21-21.20, сутрин става около 7.30-8 и после заспива към 10.30-11 за час - час и половина, следобед заспива около 14,30-15 за около 1 час, понякога по-малко. Долу-горе през деня паузите са от 2 часа и половина - 3, а преди вечерното заспиване към 4 часа и половина, по-рядко 5.

Спокоен ден и по-малко произшествия  Hug

# 388
  • София
Привет, момичета!

Вчера май не бил много хубав ден. janica, Don4o, много гуш и за вас Hug

janica, marys, Благодаря и на вас за включването за пълзенето Hug

Betta, не мисля, че е твоя вината. По тази логика всичките момченца в групичката трябва да имат такъв проблем.

commelina, само да поясня, че аз това го намерих в нета, не съм ходила при Драганов.

marys, големи са сладури Hug

sirence, Подтикната от твоя горчив опит със зачервено дупе до кръв, реших да купя поредния крем за дупе на Клоран и искам да кажа, че съм изумена, защото като съм споделяла вече много пъти, имам чувството, че Виктор е постоянно с червено дупе. За 2 дена се вижда огромна разлика.

sirence, и аз по принцип уж не го натиксам да си ляга, докато не му се доспи, ама не става така вечер. Аз го виждам, че се е изморил вече, но не знам от банята ли се разбужда или се разнообразява нещо, като го заведа в спалнята. За вчера дори си мсилех, че ще заспи бързо, след като беша спал по-малко то час през деня. Като стане обаче към 22 часа го понасяме към банята, защото иначе къде ще му излезе края. Аз много често, след като си изпие млякото, го оставя в леглото и отивам да се къпя. Ако го чакам аз да заспи, за мен кога ще има време.
Та да кажа за графика ни. Става към 10 часа, но понякога отнася до 11 часа. Ако сме вкъщи, не може да заспи преди 15:30, че понякога и 16 часа, т.е. 5:30, след като е станал. Ако го изведа навън, може да заспи и 13:30. Като обикновено спи по 2 часа, т.е. до към 17:30 или 15:30. И в двата случая си остава с един сън и заспива към 23 - 23:30. Така сме от доста време. Може би 2-3 месеца.

Да ви почерпя! Днес стават 6 години, откакто сме заедно с мъжа ми!

Хубав ден Hug

Последна редакция: пт, 03 фев 2012, 11:41 от redreny2000

# 389
Марис - страхотен ви е петела Simple Smile Уникален!!!
И малките зверчета също. Ето едно предимство на близнаците могат да се занимават сами, понеже са си компания Simple Smile

Препоръчайте ми някой крем за личицето на малката , моля! Че от студа и изпръхват бузките Sad Аз ползвах на Хип, но изобщо не ми харесва.

Общи условия

Активация на акаунт