Отговори
# 360
Betta  Много жал ми стана като ти четох поста.  Cry Милия Бобо ужасно е, че така се е  измъчил. Дано не го боли много сега. А дадоха ли ви някакво кремче за мазане  newsm78

Ена За солите те са 12 на брой и всяка една е за различни неща - може да се прави и комбинация от тях, но това го знаят най вече хомеопатите. Това което знам аз е - сол номер 3 е имуностимулираща - инфекции в началния им стадий. На Вики веднага му пресече хремата. Давам му и номер 2 - защото нещо не му се затваря фонтанелата  Thinking тя е солта на костите и зъбите.  Има и една комбинация от 3 вида соли за по лесно изхвърляне на мазнините - но аз не мога да ги пия, че кърмя а едната от солите спомага за спиране на кърмата  Rolling Eyes Живот и здраве после  Peace Ето най общо за солите  ТУК Това което от няколко места съм чула е че са безвредни, т.е. няма начин да се предозира и да си навредиш, но разбира се най добре е при проблем  да се консултираш с хомеопат  Peace

Пенмар Страхотно снежно ангелче е Дени.  Hug

Маринелс Това с подуването на очичките не звучи добре.  Thinking Обикновено така се получава при проблеми с отделителната система. Не че искам да те плаша, но е добре да го споделиш с доки при следващия преглед.

redreny2000 То всички първо се научават да седят преди да пролазят. Защо не питаш педи  Thinking Може и нищо притеснително да не е. Но поне ще си спокойна.  Вики не го прави, но те всички деца не правят едно и също. А иначе как са крачетата, еднакви гънки, дължина и т.н.  newsm78

# 361
  • София
Жени, mama_vessy, благодаря ви за включването. На 15-ти сме на консултация и ще питам педи, ако дотогава не с спрял да пълзи по този начин. Той допреди 2-3 седмици отказваше изобщо да пълзи. Днес го насочих към една по-дълга права вкъщи да гони една топче и тогава забелязах, иначе досега си стои на килима и там не пълзи кой знае колко, а по скоро се премества по малко и основно се изправя. Не съм забелязала някаква разлика в дължините или гънките, но днес преди банята ще го огледам хубаво.

# 362
redreny2000 според мен няма нищо обезпокоително в това ,че Вики си свива по-навътре крачето като лази,мисля че и Бобо не винаги лази симетрично  Peace

Бетта Hug,милото Бобче  Cry Милото ми Бобче  Cry и то днес пострада жестоко  Cry,падна и се удари на ръб на перваз под фр.прозорец като го вдигнах и какво да видя  Shocked окото кръв,оказа се сцепен клепач,липсват му мигличките на половината клепач  Cry ooooh!,нослето огън червено.Подкосиха ми се краката да не му се е засегнало и вътре оченцето,обадих се на татко и след 15 мин.бяхме в очната клиника.Там вече ме успокоиха,че окото не е засегнато,че ще се размине без шиене  ooooh! и че 100%ще му остане белег.Дадоха му Торбекс и за това че му секретират оченцата и за предотвратяване на инфекция.На УНГ мислехме да ходим в ИСУЛ,да видим какво е положението с нослето,нооо не искам да го облъчват,а без ренген няма да минем.Много е жалничък Бобчо,целият течащ,със залепнали очички,едното подуто,лицето му червено ooooh!,нослето болезнено и от хремата и от падането Tired. Cry

Хубава вечер,нацелувайте си дечицата!  

# 363
Леле, Бетичка, горкия Бобо!  Hug Е как така е станало, пък точно на героя Бобо - та нали се предполага, че още по-чистичко му в памперса от практикуването то на ЕБХ-то ! Много съжалявам какво трябва да изтърпи, ама ще мине, и повече няма да се случва! Вижте, значи такова безспокойство си е имала толкова основателна причина! Трябва да сме много внимателни и наблюдателни към бебоците, когато са прекалено плачещи или болезнено мрънкащи - явно никога не е просто така. Да, помня, чв за Яна беше казала това за срастването. Наистина жалко за нея, че я трябвало пак отначало да я учиш, ама с Бобо може да не стане така. Дано бързо му мине, да го забрави скоро и да не се е отучил от добрите си навици!

А бе какво става???   - време за сума ти неприятности - и вашия ли Бобо, Мигео - премеждие, милия  - и той!  Съжалявам, милия, какво е преживял, а пък тебе направо не искам да си те представям - жива - умряла си била!  Hug За белега не мисли - според мен няма да остане. Добре, че се е разминало!

Маринелс, стискам палци всичко с оченцата на Анастасия да е наред  Hug
РедРени, може да е временно - поза, която му е интересна, или отдавна прави така  newsm78
Мигео, да оздравява и вашия Бобо, и всички други още болнички!   bouquet
Пенмар, страхотно е момченцето ви  Hug И на какви неща с гърнето си го научила - браво на теб и на него Hug

Последна редакция: чт, 02 фев 2012, 21:22 от sirence

# 364
Ох, миличките Бобчовци! Душичките малки, бързо да оздравяват! Дано още утре се похвалите с подобрение и при двамата! Hug

# 365
  • София
migeo, милия Бобо. Да го нацелуваш от нас и да се оправя бързичко Hug Hug Hug

сиренце, забелязах го днес, защото тръгна по една по-дълга права, а иначе си стои в един по-малък периметър. Той лази отскоро и не съм го забелязвала досега.

Последна редакция: чт, 02 фев 2012, 21:44 от redreny2000

# 366
  • Варна
Бета, МигеоHug от нас за вас и скорошно подобрение! Представям си какво сте преживели докато сте гледали мъничетата така да плачат.

На Аслан бузките му са много сухи, има две-три червени петънца като лишеи. Педито каза, че е от студа и препоръча да сменя колд крема с такъв на Мустела или Себа Мед. Щях да купя на Мустела, но не намерих в района и купих друг колд крем-Уриаж. От вчера мажа и сякаш няма голямо подобрение, но аз и не знам колко да чакам, за да видя такова. Педито ми изписа Локоид Липокрем, който обаче  го оставям за съвсем краен случай. Всъщност ако няма подобрение до още ден-два имам резервен вариант и после ще отида при друг лекар. Само се надявам да не се окаже нещо по-различно от суха кожа... ooooh!

# 367
Ех, Бобчовци, Бетин и Мигеов  Hug Да се оправяте бързо! Голям гуш от нас  Hug Бета, за да не се получи срастване на лабиите какво трябва да се прави?
redreny2000, Ади пък си свива винаги едното краче, когато я мия на мивката. Като ходи стъпва навътре с него. Като лази обаче не съм забелязала да го свива по-навътре.
Лъки, има ли шанс да не позволяваш на Ади да дремва към 20 часа, за да може да заспива по-рано после. Виктор от доста време е с един дневен сън. Ако му позволя да дремне към 20 часа, може да заспи и след Ади. Даже, ако преспи повечко през деня и го будя, защото вечерта се превръща в мисия невъзможна.
redreny2000, в продължение на няколко месеца положих луди усилия да я науча да заспива в "по-човешко" време(тогава заспиваше към 2-3 часа). Държах я будна, не я оставях да заспи, будех я. Резултатът беше за няколко дни заспиваше по-рано и лека полека пак си мести часа и след 2-3 дни сме на старото положение. Затова вече приех, че детето ми е с такъв режим и не се опитвам да я "дресирам". Сега вече заспива най-късно в 1, обикновено към 12.30, тя така си е решила, аз вече режим не й правя. С тези темпове чакам към година и половина като стане да заспива към 20 часа, а останалите мартенчета да скачат и играят до 23 часа  Laughing
racholina, благодаря. Поздрави и от нас с Ади  Hug
Пенмар, много сладък адаша  Hug
migeio, големи са ти сладури. Прати помощничката малко и при нас  Simple Smile
VSD, аз ползвам на Мустела колдкрема и съм много доволна. Точно сухи изглеждат бузките, с петънца като лишеи, като ги намажа и се оправят. Ако решиш, пиши ми ЛС ще ти купя и пратя  Peace
Лъки - винаги съм искала деца с голяма разлика, а твойте разкази ме накараха да го искам още повече  Joy
marinels,
Прегръдки на Анастасия и да минава оченцето  Hug Щом е така, обръщам листото! Само почвам да се хваля вече  Laughing Стана ми любопитно и си прегледах старите публикации.
Скрит текст:
Виж например каква съм била доволна с едно дете като съм била
"щом намирам време да ровя в нета, да си поспивам от време на време с малкия, когато съм уморена, няма от какво да се оплаквам. Не че вечер не съм уморена и не връчвам наследника на баща му, но все пак определено съм изтощена повече психически, отколкото физически. През деня гледам основно с малкия да се занимавам и ако е спокоен и ми остане време тогава простирам, чистя и т.н., но не пропускам и кафенце да си пийна и някой чат, форумче...определено с едно дете, ако почна да се оплаквам, какво ще правя, като дойдат и други един ден, живот и здраве... newsm78"
И съм с такава положителна нагласа, за която всички говорите при положение, че
"спим през деня веднъж преди обяд за около 40 мин и следобед за час и половина - говоря за 6 месечно бебе...всички останали се оказа, че спяли през 2 часа или поне след всяко хранене

Последна редакция: чт, 02 фев 2012, 22:09 от Лъки

# 368
Ох тия дни май доста каръшки се оказаха...  Tired

Дано миличките Бобчовци се оправят бързо.   Praynig Hug Peace

Betta сигурно е било много травмиращо за Бобчо. Дано не се получи така, както се е случило с каката  Praynig
redreny2000 и аз мисля като sirence, да не би защото "опитва" различни пози? Дано няма нищо обезпокойтелно!  Praynig Това с гънките не го взимай много навътре, от личен опит ти казвам Peace
migeo дано всичко мине бързо и безболеснено и при твоето Бобче  Praynig Hug Peace и да няма поражения при нослето  Praynig
VSD препоръчвам ти колд крема на Клоран. Използвам цялата им серия и съм много доволна  Peace

# 369
  • Варна
Лъки, много ти благодаря  Hug но няма нужда. Като търсих крема беше много студено и не ми се ходеше на далеч, а и имах алтернатива, затова не продължих да търся. Знам къде има, просто трябва да ходя с колата, а в това време... Утре и в събота обаче ще се затопли и тогава ако още има нужда ще отида. Ти като намажеш крема остава ли на бузките? Защото Аслан все слага нещо в устата или пък като си ляга се обръща по корем и изтрива крема. Гледам поне 10 мин да го държа без да се пипа, но дали това е достатъчно да подейства?

# 370
VSD, аз ги мажа с колдкрема преди да излезнем навън, особено сега в големите студове. Понякога като забравя ги мажа веднага след като се приберем. За вкъщи ползвам хидратиращ, ако се налага, пак на Мустала. Слагам на няколко места по лицето крем и почвам да размазвам докато попие добре. Ади все се плези и се опитва да ми лапне пръста, особено като размазвам по брадичката и над горната устна. Въобще не се стремя да не си пипа лицето, за 20-30 сек е попил, без да има следи от крем по лицето.

# 371
Ето ме и мен......  wavey

Мигео, Бетта, да ви се оправят Бобчовците час по-скоро!!! Направо ми стана жал  Cry Да ги нацелувате и нагушкате хубаво и 2-мата сладура!!!

Иначе относно темите, които последно сте засегнали, ето как стоят при нас нещата.....

Прането –  пера отделно все още. Нейното пране за момемнта с Тео Бебе, но се замислям дали да не пробвам и с други.... Гледам написали сте някои други марки Wink Омекотител не ползвам.

Гладенето – Хич не го обичам, но нейните дрешки все още гладя, след като събера прането....

Обувките – ползвам на Колев&Колев (не ги харесвам никак, но за тях говорят, че са най-добри при прохождащи бебета). След като проходи, съм набелязала на Clarks. Вкъщи се движи с пантофки.
И в този ред на мисли - честито на проходилите...Бобчо и Иванаrunning

Вода – все още преварявам, но мъжът ми взе Девин с розов етикет и мисля да я пробваме Wink

Памперсите - ползвам на ДМ BabyLove - много съм доволна. Бях харесала и новия Хъджис с органичния памук, но в безистена на Пиротска, откъдето го взимах, няма.

за скърцането със зъби - ами какво да ви кажа....Дара напоследък, откакто има повечко зъбки в устата, я наблюдавам, че поскръцва от време на време.....а иначе аз съм от тези, които си скърцат през нощта  Confused Не го знаех, докато не ми казаха  Grinning Сега не съм питала дали продължавам в същия дух...Ама ако ме накараш да скръцна със зъби, когато не съм заспала, просто не мога .....владея го само в заспало положение  Laughing
Ами в общи линии е това.....хайде лека нощ ви пожелавам на всички!  smile3524

# 372
Mного гуш на двамата Бобчовци spoko Дано бързо да се се оправят и да не остават последтвия от днешните случки  Praynig

# 373
  • София
Лъки, penmar, Благодаря ви за включването Hug

Лъки, за Ади просто попитах дали си опитвала, защото честно казано не си спомнях дали си споделяла. Днес Виктор спа веднъж по-малко от час, май около 50 мин. Мислех си, че ще заспи от раз вечерта, но ето вече е 23:07 и още не е заспал, а е буден от 16:30. Люлях го гушнат, пусках му песнички, нищо не помогна. Сега съм го оставила сам в леглото с надеждата, че ще заспи сам (имаме и такива вечери), но той все още блъска...

# 374
  • София
Бързо оздравяване на двете Бобчета Hug,толкова мъчно ми стана като четох,иначе и ние днес имахме премеждие-снощи пекох крекери от нахут и му дадох днес да си чеше зъбките които още ги няма и в един момент го гледам нещо се напъва,милия се задавил вдигнах го,тупнах го и нищо и като се ошашках,такава паника ме обзе,бебето взе да се зачервява не може да си поеме въздух ужас Shocked,обърнах го надолу с главата,тупам го по гръбчето и накрая му бръкнах в устата и извадих едно парченце,около 40 мин след това имах чувството че цялата бях изтръпнала и не на себе си.Откакто се е родил това е най-големия ужас досега,добре че всичко мина благополучно и не се уплаши много детето.

Общи условия

Активация на акаунт