Отговори
# 345

Привет  Hug
Много болнички се събрахме  Sad Ева на Ена, Бобо и Йоана на Мегио Алекс на Таша кой друг още  newsm78 прегръдки на всички  Hug Аз на Вики му намалих сополите с комбинацията от Физиологичен разтвор през целия ден и 1 път след промивка с него му капвам и по няколко капки вит.Ц. Както и шуслерова сол номер 3 по 5 хапченца на ден и осцилококцинум сутрин и вечер по една доза, разтворена във вода.
mama_vessy Бобо вчера беше много зле със зелени сополи и малко Т-ра вдигна,до тогава само промивах с физеологичен р-р и по ампула вит.С.Сутринта започнах да му давам и осцилококцинум и шуслерова сол 3 по твоята схема,засега са по-бели ох  ooooh! вчера му секретираше оченцето и сутринта му беше залепнало,не можа да го отвори,нещо като конюктивит,почистих го с тампон с преварена вода и сега няма нищо  ooooh!
За гледането и ежедневието ви като чета и направо се плаша колко неща правите по часове и се застъпват без промеждутък,Лъки  Hug трудно ти е с две бебета със сигурност,независимо от възприятията и настройките   ooooh!,аз ли не съм толкова стриктна,през пръсти ли си гледам децата  newsm78,нито ставането ми е по график,нито храненето,готвя и за двамата и закуската и обяда и следобедната и вечерята,друго по-особенно не правя,не сме излизали от две седмици,но то за бебе ли е навън при минусови Т-ри.Бобо си играе сам или със сестра му(тя го учи да разпознава животните,чете му книжки,танцуват)http://youtu.be/iX4_PMQZ5Zs,ако се лепне за мен го държа в ръце и пак си върша това което трябва.Имам време и за компютър и за кафе и за мъжа ми и да излизам мога защото те с баща си се гледат много добре(обикновено спят,като са двамата  Mr. Green) и за по2-3ч.мога да щипна на някъде.Въпреки слабият социален живот,все още ме търсят приятелки,я за кафе,я за мол.От чужди хора не се дърпа,разглежда ги малко и след това спокойно стои в ръцете им,ние от много малък го социализираме,в къщи често има гости и ние ходим,та контактите му с възрастни не са проблем,по-скоро със себеподобни не се вижда освен на срещичките ни и тогава гледа странно докато се отпусне
Бебешките дрехи или отделно пера или ги смесвам с на кака му ако са по-малко.Гладя преди обличане.Прах-сано максима,тео бебе,омекотител може би вече ще ползвам.
На гърне не съм го слагала,ще го направя като стане по-топло.
Бетта,какво стана,напиши някой ред че се притесняваме Confused
За скърцането със зъби,бях ви питала преди2-3 месеца,само някой(не си спомням вече) ми отговори че не скърца детето му,е Бобо скърца много отдавна и продължава и не знам вредно ли е,що ли е Thinking.
Стихия, Емо  Praynig всичко да е ОK

Последна редакция: чт, 02 фев 2012, 13:04 от migeo

# 346
Днес бяхме на консултация
Алекс е вече 7700 гр. и 75 см.  Grinning
Хремичката и тя доста се посгъсти
Снощи се събуди само два пъти, което си е признак че се оправяме
Аз го лекувах с осцилококцинум, витамин С и алиум цепа /много помага при хрема/

Скърцането със зъби според мен не вредно
Брат ми скърца вече 30 години
Като бяхме малки и спяхме в една стая понякога скърцаше толкова силно, че се събуждах
По Коледа на вилата бяхме доста хора и едната вечер спахме в една стая и той все така си скърца

# 347
Здравейте!
Тук съм, но не ми е до писане! Грипът тази година ни би с 5:0. Баткото го донесе от градината. Вече 2-ра седмица се борим с него. Без АБ не минахме за съжаление. Отделно на Петьо го мъчат горните 2 зъба, а Стефо 6-я зъб.
Всички болнички бързо да оздравяват.
Бета, как е Бобо?
Прането – пера и аз като Стихията всичко със сензитив, в момента имам Сано течен и Персил течен. На малките пералнята е отделна. Доскоро и на баткото перях отделно дрехите. Омекотител не ползвам.
Гладенето – не го обичам. Гладя само, ако се налага.
Обувки – не съм взела, засега си ходят по чорапи.
Честити ходещи крачета на Ивана и на Бобо.
Вода – не преварявам, пият филтрирана вода от кана Брита или някаква изворна.
Памперси – не си правя експерименти  Памперс Прима и белия Хъджис. Навремето с Ники бях взела Либеро, които уж са за чувствителна кожа, но всъщност неговата кожа се оказа чувствителна към тях.
Качамак – аз лично не обичам и на децата не съм предлагала под такава форма царевичен грис. Правя им го за следобедна закуска с плод и АМ.
Стихия, всички ни е грижа за Емо от самото начало. Само че аз лично - пък сигурно и другите  - все не смея нищо ни да питам по въпроса, ни да коментирам, защото и ти си една бойна украинка - не те знае човек кога ще му скочиш. Дано ви приемат  Hug
Стихия или Бедствие, каквото и обръщение да използвам все си е опасно наоколо  Laughing Пък като се съчетаят... буря направо настава. Аз също не питам нищо, все се притеснявам, че не е приятна тема, нещо да не те обидя, засегна или нараня  Hug
  Peace
г-жа Стихийно бедствие, и аз ви мисля   Hug Дано ви приемат Praynig

Темата на деня  - ежедневието ми е режимно иначе щеше да е сложно. Определено всичко е въпрос на нагласа, приоритети и цвят на очилата. Аз също се оплаквам от еднообразието. Иначе и нашия татко се оправя с децата сам, но всичко трябва да му е приготвено (ходих на коледен банкет).

Толкова засега от мен, отивам да приспивам децата.

П.с. Диалогът ни с Ники от вчера следобяд:
Аз: Всички деца по леглата!
Ники: Лоша мама! Всички деца искам само да играят! Завинаги!

# 348
Мигейо - и аз бях писала за скърцането - Анастасия не скърца,но моя съученичка имаше сериозен проблем с това. Много са сладки братче и сестриче  Hug

Таша - браво за мерките, ние сме като слончета пред вас Hug

За очичките - от много време насам със свекърва ми и се подзираме,че има "торбички",а и преди седмица почна да се подува горния клепач на едното око в края,после цялото,после другото и сега и двете са си така - няма зачервяване,нищо друго,но това подуване си стой и затова ми се иска да я види лекар,но не се престаравам много де...

Лъки - винаги съм искала деца с голяма разлика, а твойте разкази ме накараха да го искам още повече  Joy

Ето един наш ден:
Скрит текст:
сутрин ставаме към 10-11 в този интервал. Играем малко затоплени в леглото,после в банята и двете - душ,памперси,дрехи. Пускам я да лази и отиваме в "мокрото" - помещението където ни е пералнята.Сортирам дрехите,обикновено майка ми е пуснала вече пералня и ме чака за простиране,аз пускам втора (минимум 3 перални имаме на ден,все пак сме 6 човека). Тя ми "помага" с дрехите - разбирайте разхвърля ги,радва се на пералнята и отиваме да простираме - тук е нейното време за обиколка на стайте - първо на брат ми,после на майка ми,докато аз събера и сгъна прането и после простра другото. Оправяме си стаята и слизаме на долния етаж,където са кухнята и хола в едно. Баба е донесла храната от млечната кухня и сядаме да обядваме. След това тя се разхожда с проходилката докато аз оправя масата и измия шишета от нощните млека. Ако имам желание правя някакъв десерт. Играем и към 13:30-14 отиваме да спим,преобличаме се с пижама и дрехите от сутринта отиват за пране понеже с това лазене напред назад става ужас. Само че имаме огромен проблем - не иска да спи сама,ако не съм легнала до нея ще спи максимум 30-40минути,а ако съм там 3часа.Затова тук е моя момент с интернета,филми,форум,учене ако имам. Става кум 16-17ч и пак сменяме дрехи и простирам пуснатата преди това пералня,а тя си тършува в другите стаи. Слизаме в хола и аз почвам да готвя,а тя се забавлява с сваляне на магнити от хладилника,отваряне на шкафове - любимото й е да изваждаме прибори от миалната - аз ги прибирам,а тя ми го подава.Таткото се прибира към 18-19ч и тук е нашето семейно време - играем си тримата. Останалата част от семейството се прибирам към 20-21ч вечеряме и те играят с малката, а аз оправям разхвърляното от нея през деня,приготвям шишета за през нощта и т.н. Към 22 се къпем и по леглата,тя заспива към 23,а ако таткото не я е изпреварил се "обичаме" иначе го будя когато съм на кеф.

# 349
П.с. Диалогът ни с Ники от вчера следобяд:
Аз: Всички деца по леглата!
Ники: Лоша мама! Всички деца искам само да играят! Завинаги!
newsm62 И нашият от снощи:
Аз:Емче, голямо мрънкало си , маме!
Той: И аз много те обичам, мамо! Joy

# 350
На бързо да се отчета и аз станали сме 9 кг. и 75 см.
За скърцането със зъби- скърца и това ме кара да настръхвам (мразя подобни звуци), не е добре, но предполагам е от разтежа на зъбите, не си го обяснявам защо да го прави  newsm78 .
Мигео, май е много хубаво да има кака, която да помага. Аз уж планувам да имаме второ поне след 7 години, май съм на прав път  Wink

# 351
Изчетох ви ... то вашият ден много организиран  Mr. Green ... аз ставам и решавам на място така да се каже  Mr. Green Mr. Green

Сега ще ви напиша как мина мина до тук днешния ден, защото при нас няма цикъл, няма повторение, всеки ден сме с нова програма ... като в цирка  Mr. Green

Събудихме се всички дружно в 8:00, мъжът ми стана да направи кафе, аз да направя закуска (кус-кус) на Денислав, а той малкия си остана в леглото гледайки Ани Цолова  Mr. Green Пуснах пералня, изпихме си кафетата, изпратих мъжа ми на работа, закуската на Дени стана готова, нахраних го. След това един бърз душ с малкия, облякох го и играхме. След това заспа (10:40). Прострях. Спинка някъде до към 12:00. После затоплих обяда и го нахраних (супа и грис със ябълка). Отново пуснах пералня. Излязохме навън, играхме си , правихме снимки, ходихме до магазина, прибрахме се в 14:00. Легнахме на дивана да гледаме филмче , преди това разглеждахме книжка. Отново заспа, отново прострях. Сега си спи, а аз цъкам из форума и преглеждам до къде са стигнали On-line поръките ми  Party  Mr. Green През времето в което сме си в къщи седна 4-5 пъти на гарнето да ака и да пишка... Много е яко да не бършеш насран гъз.
Безгрижно ... ейййй.  Mr. Green

Ето малко снимки от прекрасният ден. Снежният ми ангел  Heart Eyes

# 352
Ехеее,
здравейте мами! Ама много дълги постове сте изписали Hug Сигурно е заради снежното време на вън, та ако е все такова, една темичка ще литва за нула време Hug

Бързо да оздравяват всички болнички, какви са тия сополки и вируси вече, когато на вън е минус много брррр.... стууууд.
Бета, как е малкия юнак?
Елица тия дни се пусна с главата на долу от столчето си за хранене, което по никакъв начин не я кара да стои мирно и кротко. Коланите изобщо не са проблем, тъй като се изхлузва от тях, а таблата и помага да полази отгоре и да се надвесва. Е да не е скъпарско или някаква засукана марка от 300лв нагоре, но си е стол, който брат й ползваше по предназначение и без инциденти. Та вече се чудя как и къде да я храня, защото и за една секунда не стои седнала и спокойна. Сега си давам сметка, че колкото бе спокоен брат ѝ като бебе, толкова е "шило" тя!
 Мамите, които сте с по две, а и Мари с три дечица- много сте организирани и оправни- браво! Hug Кати, а на теб се възхищавам искрено, а и може би мааалко ти завиждам- благородно, за това че наистина в твоя ден има време за всичко и за всеки Hug, и то е така защото в представите ми си една "фурия" Wink
 Браво момичета, и да няма хленчещи мами, че да се навият повече за второ и трето детенце. Хубаво е, а и няма по- голям дар! Когато тогава- ама малка разлика, голяма..., има ли значение щом имаме този дар.
 При нас ежедневието е сходно с вашето, като дейности и трудности. през деня няма кой да ми помага, а и от двайсетина дни пък съвсем сме самички, но за сега е така. А за разнообразие имаме и куче, което все още няма изградени хигиенни навици- та веселбата е пълна.
 Може би аз срещам трудност, от към време, в приготвянето на храната. Не смогвам да сготвя навреме, или пък толкова неща, колкото ми се иска, но поне до сега никой не се оплаква, че не му е вкусно било. А може би за да ме поощряват, де да знам. От нас толкова.
  За прането - все още детските са отделно от нашите. Праха е Персил- сензитив, и този течния, където Г- жа Стихията е показала. Всяко пране пускам повторно да се плакне, защото то не са обриви, и т.н. Та в този дух да попитам, ако някой има, или детенцето му има проблем с праховете какви ползвате. Съвети и предложения всякакви приемам, и за препарати за миене на чинии( сега мия с Бочко, но и от него ми изсъхват ръцете), имам миална, но не обичам да я ползвам.
 Г- жа Стихията , нека се наредят нещата, както е най- добре за Емо и Вас! Късмет и вяра!
Лъки, мерси за обущетата дето ги показа.Изглеждат добре, а и може да се регулира при свода. Аз през сайт, ако не са мерени предварително не смея да взимам, защото по- вероятно е да не станат. Все още са толкова пухкави крачетата им... А сега в този студ съвсем не знам с какво да я обуя малката
 За очния преглед е добре да се направи около годинката, особено ако има и някаква фамилна обремененост. Аз съм с късогледство, та ще наминем и през такъв доФтор с дечковците. А ако има нещо , което се появява във връзка с очите- зачервяване, секретиране , примижаване и т.н. е добре да се отиде.
 Маринелсче, дано не е нещо тревожно, това с очето на Анастасия!
 Хайде до скоро, че и аз се разписах множко, а уж времето не ми стига...
 П.С.
"Ето малко снимки от прекрасният ден. Снежният ми ангел "
 Страхотни са... приказка..

# 353
Привет   bouquet

Мегио Само да кажа че не бива да се дават заедно шуслеровата сол и осцилококцинум-а защото се неутрализират и няма ефект. Другото е да се дават 30 мин. преди или след ядене.  Peace, Аз ги давам така Шуслеровата сол  сутрин след като станем 2 хапчета / аз директно в устата му ги слагам/ преобуваме се, правя закуска и те са минали  30мин. яде, през това време съм изсипала в една пласмасова капачка осцилококцинум-а с малко вода, може и топла. И от време на време го разбърквам за да се разтвори.  След още 30мин. му давам да го изпие.  Peace След обяда и още 30 мин. му давам още едно хапченце и надвечер започвам пак по сутришната схема да давам солта и осцилококцинум-а.  Peace Вики днес почти няма сополи  Peace Надявам се и Бобо бързо да се оправи  Hug      

Бедствие  Hug

Чета ви за дневните ви режими и разбирам, че общо взето тези които са с едно дете им е по трудно  Mr. Green Не се тормозете мили мои ще свикнете а с второто ще ви бъде значително по лесно.   Laughing И аз не спазвам определен график и ме уморява това седене в къщи особено сега като сме болнички, макар че вече сме доста по добре. Зимния ни режим е: Сутрин ставаме - той се събужда 6:30-7:30 зависи колко пъти се е будил през нощта. Суче и го оставям да си играе около мен да спалнята за 1-1:30 часа и ставаме. Преобуваме се, след това закуска той ми се мота в краката докато я правя. Едвам издържа на столчето докато се храним, непрекъснато му тикам разни играчки. Иначе не му е много гот да се храни сам  Confused не иска да си цапа ръцете  hahaha след това си играем. От както се научи да се качва и слиза от дивана не смея да го оставя сам в хола да не направи някоя беля.  ooooh!  Към 12 - 12:30ч. го слагам да спи, като посуче преди това и той си заспива сам в леглото за около 1:30-2ч. Аз през това време пускам пералнята, миялната, прибирам пране ако има, измивам нещата които не мога да сложа в миялната, сгъвам дрехи или гладя, готвя и т.н а бе общо взето всичко което трябва да се свърши и докъдето мога, не винаги успявам. След това ядем и пак си играем. Пускам прахосмукачка и той пълзи след мен.  Mr. Green Ако е хубаво времето излизаме на вън или отиваме нагости или пък ни идват гости. Към 16ч. във Вторник и Четвъртък се обличаме и излизаме за да вземем и заведем каката на танци, пиано според деня. Изчакваме я. Във вторник има и среща на дамския клуб  Mr. Green но има и един мъж - Вики. И така докато чакаме каката се забавляваме по женски.  Laughing След това се прибираме към 18:30 - 19ч и обикновено Вики се дере по пътя, хич не обича да му е тъмно  Crazy След като се приберем каката си пише домашното по английски, аз оправям вечерята и я слагам да вечеря. Вики през това време ми се мота в краката или пречи на кака си. След като е готова Дидката си играе с Вики, а аз евентуално успявам да пооправя нещо.  Или правя нещо сладко.  Mr. Green Към 20:20:30ч. приготвям за сън Вики, кърмим се и го слагам в леглото а аз сядам отстрани и го чакам да се унесе, понякога решава да си играе, но аз го усмирявам сравнително бързо.  Към 20:30-21ч се прибира таткото. Приготвяме масата аз или той или и двамата  Mr. Green Дидката вече сме я вкарали в банята да се мие и оправя. През това време вечеряме с ММ. До към 21:30 - 22:00 тя е в леглото. След като се навечеряме някой от нас се качва при нея и се гушкаме. Обикновено след 22ч. аз довършвам всичко което не съм успяла да свърша през деня. И евентуално успяваме да се видим с ММ  Sunglasses  Успявам да си легна около 00-01ч. той се събужда да суче и така няколко пъти. Аз обаче в стремежа си да го науча да си спи в леглото, ставам взимам го от леглото му, сядам на спалната кърмя го и след това обратно в неговото легло. Е това ме мори най много. Това непрекъснато ставане и лягане, ама поне той си спи в леглото.   Mr. Green Обикновено почивните дни успяваме да си откраднем време за нас.

Охххх стига толкова че стана роман  Mr. Green
7 нови отговора hahaha после ще ги чета.

# 354
Маринелче, това за подуването на оченцата го кажи и на нефролога като ходите на контролен преглед!
А Денислав е голям бонбон!

# 355
Дени е страхотен! Heart Eyes
Мама веси, или някой наясно с тези шуслерови соли, моля да ми каже за какво и как се използват.Каква дозировка, за какво помагат, на бебета дават ли се?Ева е с ужасни гъсти секрети. Confused
Абе още нещо щях да питам... newsm78
А ,сетих се. Как става взаимното вземане на душ???Нещо не ми е ясно себе си ли да къпя, детето ли да държа да не се плъзне...

# 356
  • София
здравейте, момичета,

благодаря, че ни мислите  Hug. При нас е гадост  Cry. Оказа се, че не било коремче, както си мислех, защото ставаше от гърнето, като се напъне, а било пишлето. Това го разбрах вчера, след като писах и отидохме при педиатърката за направление за уролог. Тя ни препоръча един доктор - Момчилов от Пирогов, обадих му се и той каза да отидем днес в 16.30ч. Междувременно на всяко пишване Бобо започваше да пищи неистово, защото явно го щипе. Не можех да го сложа на гърне, защото го болеше и ставаше и пищеше. Значи при него то беше абсолютно незабелено, не защото не съм опитвала, а защото доста беше залепнало и така и не успях нищо да направя. Не исках да насилвам нещата, вярвайки, че наистина всичко ще се оправи от само себе си. Да, ама явно смегмата си се е трупала там, без да може да излезе и в един момент се получи това страшно възпаление. Та докторът го забели, имаше кръв, гной, писъци, аз държа Бобо за ръцете, сестрата за краката, той пищи страааашно и така. След почиствнаето и риванола се кротна на рамото ми и само се гушкаше, явно облекчен. Още писъци ще има на всяко пишкане, но вярвам, че до 2-3 дена нещата ще се оправят.
За съжаление сигурно ще стане точно както със сестра му - при нея се беше получило срастване на лабиите, пак така насилствено ги разлепвахме, беше на около годинка и половина и всичкият ни напредък с гърнето отиде на кино. От това, че я щипеше при пишкане, тя се наплаши и се върнахме месеци назад.
Буден е, довечера ще пиша пак.

Пак ще пищи горкото  Cry.

# 357
  • София
Betta  Hug Hug Hug Стана ми много жал за Бобо! Дано бързо да се оправи миличкият Hug Hug Hug

Моето дете лази с едното краче навътре. Нормално ли е това? Има ли и други такива бебета. Мисля, че го прави, защото първо се научи да сяда, а после да лази. И така сяда, като вдига дупето и свива едното краче навътре.

Последна редакция: чт, 02 фев 2012, 19:00 от redreny2000

# 358
Бета, настръхнах. CryМилото дете, добре, че сте взели мерки и , колкото и да е неприятно това, вече ще се оправи. Много силни прегръдки от нас с Ева ! Hug Hug

# 359
Бета, кураж и прегръдки силни от нас Hug
Ред Рени, не съм забелязвала подобно нещо при пълзенето- нито при синковеца, нито сега при Елица, която пълзи само, когато е на спалнята- на широко. Ще се постарая да наблюдавам, и ще докладвам. Според мен, ако всичко е о.к. с крачетата, като симетрия, размери и извивки, едва ли ще е проблем такова пълзене. По важно е при ходещите по- натам дечица да се следи за посока и симетрия на стъпката. Но това е което аз си разсъждавам. Ако сте скоро на консултация, може да продължиш да следиш, и да наблюдаваш.

Лека и спокойна вечер на всички!

Общи условия

Активация на акаунт