Отговори
# 600
Ето ме и мен.  Hug

Момичета , благодаря за честитките  Hug

Като се е завихрила темите за тортите и аз да се изкажа , за да не остана поназад.
Ходихме с мъжа ми разглеждахме тортите, обощихме тортите на два вида:
1 - ужасно грозни
2 - ужасно скъпи
Вече е затвърдено , че аз ще я направя. Не обичам захарно тесто и марципан. Ще си я направя със по-лека сметана , пандишпанови платки, крокан, филирани бадеми , а отгоре вафлена ядлива хартия със снимка.
Ще се получи нещо такова

Била съм на няколко рожденни дни и тортите на външен вид със тези фигурки и т.н. изобщо не ми харесват - на каталога едно, на яве друго  Tired
Katilias това масло и кондензирано мляко не е ли за торта "Наполеон". Струва ми се ужасно тежък крем. Аз като цяло и необичам маслени кремове.

veset0
тортата ви е била много хубава и за добри пари  Peace като знам колко пари дадохме за нашата ... сега не бих ги дала, макар , че беше ужасно вкусна... само стойката беше 120 лв , за самата торта 90 парчета дадохме 240 лв. Беше ето такава

redreny2000
както Кати е казала мажеш или потапяш в лимонов сок, може и разреден с вода, друг вариант е да ги желираш леко.

Ani4ka_
браво и на вас..  Hug Честити проходили крачета.

Bub_
пожелавам ти повече търпение  Hug пробвай да я занимаваш с нещо  newsm78

Относно подаръците сме избрали няколко : голям камион, люлка за двора, фотосесия и спален комплект от 4 части на който пише ПРИНЦ ДЕНИСЛАВ.

Ако се сетя нещо по-късно ще допълвам.  Hug

# 601
VSD и ние много се кефим на Тули Simple Smile

Маринелка къде намираш жълти и оранжеви дрешки за малката? Аз избягвайки розовото се оказа, че имам само лилави - хаххаха и няколко червени, които само ми бъркат гардероба, защото с по - малко неща мога да ги комбинирам Wink

# 602
  • София
Penmar, Ани4ка честити проходили крачета и от мен!!!

mama_vessy, сега се сещам и за нурофен - капсули за възрастни. След като го даваме на децата не би трябвало да е проблем да се приема при кърмене newsm78 ............. питай док все пак!

Торти напоследък поръчвам от 100 грама сладки. Ето някои от детските: http://www.100gr-sladki.com/bg/category/products/category/146/p/all/  На вид наистина ги пипват.....страхотни са, но не всички от декораторските торти могат да се направят с пълнежите, които харесвам.

# 603
Здравейте момичета,влизам само да се запиша,че скоро темичката ще приключи, а ми се искаше да се вкюча и аз.
Успях по диагонал да прочета,че имаме бременна мама искам да и честитя чудесната новина и леко бременеене!
И още проходили крачета имаме-честито на дечицата!
За тортите -ще пиша по-късно,още не съм решила.
ОТИВАМ ДА ВИ ДОЧЕТА,ПЪК ДАНО РЕША НАКРАЯ КАКВА ТОРТА МИ СЕ ИСКА ЗА МОЕТО ДЕТЕНЦЕ!

# 604
Весето, Пенмар, прекрасни сватбени торти! bowuu
Аничка, браво на детето, хайде чакаме да кажеш каква ще е бъдещата професия. Wink
Рачолина Cry,  дано бързо и нетравмиращо да мине тази манипулация. А как разбрахте за този проблем? На Ева никой не и гледа в устата на консултациите.
Буб, и аз мисля, че не трябва да настояваш, ако Дара не иска. Пробвай по-късно пак. Peace
Викиим, аз харесвам повече бялата торта-по-свежа е.
Ех, много празнично настроение лъха от темата.  ura

# 605
  • София
Привет, момичета!

Зина, благодаря за идеята за кремчето. Ще проверя в близкия био магазин какво има. Ти с вода ли го прави? Аз мисля да го правя с вода и затова мисля да добавя банани, за да не е съвсем блудкаво.
Пенмар, Кати, благодаря ви за съвета за бананите. Само да попитам дали има значение дали се прибавят към/върху горещ или студен крем?

Буб, може да е моментно състояние. Дай й малко време. А да не би да се е пукнало гърнето, докато е била на него и да се е стреснала нещо?

викиим, тортите, които ти показа най-много ми допаднаха от всички, обсъждани досега, защото са без тези захрани и сметанови украси, а с шоколадова глазура и много яки фигурки. Аз лично бих избрала нещо такова, ако ще купуваме, ако не реша да си изживявам повторно детството с тора с Мечо Пух. Торти с фондан тепърва ще се поръчват, когато децата ни започнат да разбират, защото ще си искат красивите картинки и това е.
Откъде са тези торти?

Рачолина, дано се разминете възможно най-леко Hug

Аничка, браво на Мартина!

За тези от вас, които като мен се чудят какво да предложат на децата си, за да хапнат, да ви споделя какво ядохме днес. Принцеси с масълце и отгоре обесолено сиренце с жълтък - направо си облиза пръстите! Та аз търся варианти за нещо с хляб/тесто, масълце, сирене и жълтък, ама вече май се изчерпах...

Таша, ще споделиш ли какво точно избра?
И за питката как така става този номер, че детето оставя вдлъбнат отпечатък с крачето си, а на финала изпеченета питка е с издаден отпечатък?

# 606
Мама Весси,ама ти от къде си толкоз запозната с нашия регион Simple Smile че чак с такава подробност описваш кое къде се намира:) да не си имала някоя стара любов тука  Mr. Green

# 607
Мама Весси, аз бях забелязала, че връхчето на езика му има сърцевидна форма и си го мислех за този проблем още преди това. (на някои снимки, на които се плези, добре се вижда Simple Smile ) На консултацията днес случайно педи го видя да си показва езичето и реши да провери, особено след като и бях казала, че не иска да се храни. По принцип късата юздичка може да затрудни кърменето и още в началото да се установи проблема, но при нас за щастие не беше така. Ще се консултираме с лицевочелюстен хирург, да си изкаже и той мнението де...

# 608
Ехоо! Много пишете, не мога да ви смогна  Crazy

Честито на новопроходилите крачета  Grinning
Честити две чертички на Надя, да си ги отгледа до здраво, сладко бебче  Grinning
Честит рожден ден на Димитър на Зина, да е жив и здрав, спокоен и послушен, усмихнат и лъчезарен!  Grinning

Мен още не са ме налегнали празнични вълнения, сигурно защото ми е за втори път, ама като се замисля и за първия рожден ден на каката не съм изпадала в някаква еуфория. Събрахме се най-близките, почерпихме се, а на следващия ден правихме и прощъпулник, че милото проходи на рождения си ден  Grinning За нея тортата беше с кукла барби. За Ради мисля аз да му направя тортата,  засега си мисля за най-обикновени пандишпанови блатове с крем от кисело мляко и плодове, за да може и той да си хапне Но има още цял месец, така че може да ми щукне друга идея.
За подаръка - много съжалявам, че за Коледа не му купих уолкър, сега се замислям дали да не му взема за РД, ама не знам дали не е вече късно за това.
Вече сте ги обсъдили надълго и нашироко, ама да си кажа и аз за триколките - аз не съм използвала с каката, но моя дру,жка по разходки извеждаше нейното детенце с триколка и бая зор виждаше по тротоарите - повечето модели са много неудобни за управление и са много нестабилни. Confused

Започнах да взимам храна от детска кухня. Ради си хапва повечето неща с удоволствие, но определено когато взимах за каката бях по доволна и от качеството и от разнообразието на менюто. Ще си изкараме до края на месеца, пък после ще видим.

# 609
Зина сподели моля от къде го взимаш нишестето!

# 610
  • София

Зина, благодаря за идеята за кремчето. Ще проверя в близкия био магазин какво има. Ти с вода ли го прави? Аз мисля да го правя с вода и затова мисля да добавя банани, за да не е съвсем блудкаво.

redreny, направих го 50/50 вода и мляко. Тъй като Митко вече навърши годинка и за момента не е имал проблеми с храненето (пу пу Flutter) започнах полека лека и по малко (по няколко лъжички) да въвеждам храни с прясно мляко - кремчета, мляко с ориз - по мъничко от този на каката, кус кус сварен във вода и мляко....
jozyy сега ме подсеща и за друга любима торта от обикновени бисквити и цедено кисело мляко с плодове или домашно сладко  chef

г-жа Стихийно бедствие, взимам го от Хит. С ванилия се получава страхотно кремче. Другите вкусове не сме ги опитвали засега Peace

# 611
  • Кукуландия
Благодаря на пловдивските мами за информацията! Като нямаме поглед и само гледаме картите в сайтовете за имоти не ни става много ясно, но с вашата информация картинката е малко по-пълна  Mr. Green Работата на ММ е близо до пешаходният мост към Кършияка (дано да е само един, че само по един съм минавала  Laughing на другия му край има Пощенска банка) и искаме да може да стига до там пеша, за да пестим от колата. Решили сме да си търсим нещо малко, което да купим и изплатим за 3-4 години, та ще трябва да се стискаме повечко  Mr. Green

Честити нови ходещи крачета! Да вървят уверено по пътеките на живота!
Честити две чертички и на пуфита и Надя!

Виждам обсъждате на дълго и на широко торти и подаръци. При нас нали ще е РД и кръщене, та досега бях в чуденка как да направя една торта на два етажа, в която да отразя и двата повода и понеже нищо не измислих ще направя две отделни. Ще видим какво ще излезе. Захарното покритие не е много вкусно (прекалено сладко е), но пък може да се получат много красиви неща. Аз такива шедьоври съм виждала в тортената тема... то да се чудиш как е възможно да е торта, а не истински предмет.
За подаръците съм в чуденка. Харесах това, но в английския сайт не го виждам  Sad Вероятно ще се дотътрим до Джъмбо някой ден като се пооправи времето (кога ли ще е това  Tired) и ще избирам на място. Благодаря за коментарите за триколките, възнамерявах да купя, но сега се разубедих  Grinning.

Помня, че имаше и друго бебе, на което му течеше очете и искаха да го изпращат на сонда, ако не се оправи. И нашето е така от раждането, но съм напълно съгласна с мнението на докторката, при която ходихме последно (Благодаря на Стихията, че ми я препоръча!), че до 2 години не е хубаво да се предприема подобно нещо, т.к. се прави с пълна упойка. Както каза тя - с капки и т.н. ще закрепим положението до 2г.

За съжаление не ми остава време и да ви изчета като хората, но няма как. Докато спи Митко гледам да шия един "гоблен за начинаещи":
че като е буден не ми дава, той и на компа не ми дава да стоя, освен ако не сме му пуснали неговите песнички да си ги слуша. Цък направила съм му един плейлист, в който бутам всички песнички, към които прояви интерес и му ги пускам. Някой ден може и да ги подредя, но засега и така вършат работа  Sunglasses

Ох, някой пищи в кошата и иска да излезе... ooooh!

# 612
  • Варна

VSD - имаш ли обяснения защо бебетата ни си падат по тази малоумщина Тули и Анастасия много го харесва,а за мен изглежда изродски  hahaha За подаръците: масите с пясъчници и т.н. ми харесват повече...

Нямам представа, но честно да си призная и на мен ми харесва, сладко е Simple Smile

Маринелс, не си спомням дали писа, че сте ходили на очен лекар  newsm78

Ena, фактът че живееш в къща обяснява мнението ти Simple Smile Аз нямам избор, все пак с жилището, с което разполагаме в момента, трябва да направя така, че Аслан да не е като животно в клетка. Засега успях да му обособя местенце в хола, което е оградено, и не се налага все да вървя след него и да го "спасявам" от опасни ръбове, маси и т.н. Уж обезопасих и все пак е трудно да направя всичко безопасно. Както някои хора казват "размерът няма значение", това че пясъчникът е малък не значи, че няма да е забавно. Иска ми се цяла детска площадка в задният двор, стига да го имах. Ех, може пък и един ден да имам  Rolling Eyes

Същото се отнася и за боичките. Знам, че няма да мога да го оставям да маца в хола, но все ще измисля нещо. Като малка аз бях много ограничавана да не цапам тук и там, затова ми се иска Аслан да може да се забавлява като се маца целият с бои. Веднъж ще прежаля пода и стените и после ще ги мия цял ден, какво да се прави. Simple Smile

Аничка, честито  Hug

Весето, много красива булка си. Аз повече теб гледах, от колкото тортата  Party

И ето нещо забавно, на което попаднах  hahaha

# 613
Мама Весси,ама ти от къде си толкоз запозната с нашия регион Simple Smile че чак с такава подробност описваш кое къде се намира:) да не си имала някоя стара любов тука  Mr. Green
  Joy Ти си забравила, но аз съм родом от там.  Mr. Green И първите си 18 години съм била все там.

Редрени Сайта дето го пусна охххх засърбяха ме ръцете  Laughing

За захарното тесто щерка ми няма въобще да се съгласи с вас  hahaha от тортата това най много и харесва.  да си изяде с наслада фигурките Joy

# 614
Таша, ще споделиш ли какво точно избра?
И за питката как така става този номер, че детето оставя вдлъбнат отпечатък с крачето си, а на финала изпеченета питка е с издаден отпечатък?

Харесах ето тази количка + ремъркенце към нея
http://www.mytoys.de/BIG-BOBBY-CAR-FULDA-schwarz/Lauflernhilfen- … a02.03.12/1735949

А за питката, ако имаш интерес ще ти дам моята рецепта, но то и всяка друга рецепта ще стане
Детенцето стъпва върху питката заради традицията, а иначе отделно се прави от тесто краченце, което се поставя накрая за да стане така изпъкнало
Моята приятелка, го е оформила по шаблонче от крачето да детето

Общи условия

Активация на акаунт