Бременност по време на грипна епдемия

• 4 116
  • 37
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Когато бях бременна се "пазих" да не се разболея през цялото време. Ходих на работа до края на 8ми месец, пътувах в командировки в чужбина, летях по 10-11 часа със самолет и все пак се задържах здрава. Грипът ме тръшна 2 дни преди да родя, като не бях излизала от вкъщи няколко дни преди това. Такава хрема имах, че си мислех, че ако почна да раждам и ми кажат"дишай" няма да мога въздух да си поема. Оправих се с Ехинацея и чай. Бременните по пронцип имат по-висок имунитет от небременните и дори и да се разболееш, прекарваш заболяването значително по-леко. Непрекъснатото стоене вкъши е единствено предоставка за депресия. (Лично мнение).

10 дни след като родих мъжът ми се тръшна от същия грип. Беше на легло с 38 градуса температура цели седем дни. Свали 6-7 кг. Бебето ми (на няма и две седмици) не се разболя слава Богу, защото имаше имунитет от мен и грипа, който аз изкарах преди да родя.

Гаранции никога няма, лека бременност и щастлив финал:)

# 31
Бременните по пронцип имат по-висок имунитет от небременните и дори и да се разболееш, прекарваш заболяването значително по-леко.
Точно обратното е, цъкни в гугъл бременност имунитет,ще се убедиш.

# 32
# 33
Здравейте, момичета1 Благодаря на всички ви за отговорите. Виждем, че май надделява мнението, че всичко сие божа работа и ако ми е писан ода се разболея това ще се случи и вкъщи без да съм имала кой знае какъв контакт с околния свят. Мислих, мислех, чудих се  инакрая реших- излизам след 2 седмици в болничен. Дадох си сметка, че винаги може да минимизираш риска до степен, че поне вътрешно да съм убедена, че съм направила всичко възможно, пък дан огоспод да ни пази.  Миналата година декември месец имам един спонтанен аборт,  за който обвиняваха  "невинния" вирус, който изкарах дни след овулацията. Да, работи ми се, чувствам се добре, но е вярно, че работа ще има и след 100 години. Е, ще ми понамалеят доходите малко, но нищо не може да се сравни със спокойствието, че си направил всичко възможно да предпазиш бебчо. Затова реших точно когато се канят да обявят грипната епидемия да съм си вкъщи на топличко с детенцето. Ще излизаме на разходки, ще си пазаруваме, ще се разхождаме, все ще минат тези 3 месеца. Ще започна да оправям къщата лека- полека, да преглеждам дрешките на малката и така. Дано господ ни пази всичките от болести и вируси и вярвам, че съм взела най- правилното решение за себе си и бебчо.

# 34
  • София
...Мислих, мислех, чудих се  инакрая реших- излизам след 2 седмици в болничен. Дадох си сметка, че винаги може да минимизираш риска до степен, че поне вътрешно да съм убедена, че съм направила всичко възможно, пък дан огоспод да ни пази.  .... Затова реших точно когато се канят да обявят грипната епидемия да съм си вкъщи на топличко с детенцето. Ще излизаме на разходки, ще си пазаруваме, ще се разхождаме, все ще минат тези 3 месеца. Ще започна да оправям къщата лека- полека, да преглеждам дрешките на малката и така. Дано господ ни пази всичките от болести и вируси и вярвам, че съм взела най- правилното решение за себе си и бебчо.
smile3501 това е разумното решение.

# 35
Сияние според мен си взела най-разумното решение.Прави са момичетата-не е никаква гаранция,но си взела всички мерки,дето се вика и да се разболееш,поне ще знаеш,че си направила всичко възможно да се опазиш и няма да ти тежи на съвестта.
Аз ти пожелавам да си здравичка,леко бременеене и накрая здраво,пухкаво бебче!  Hug

# 36
..............Мислих, мислех, чудих се  инакрая реших- излизам след 2 седмици в болничен. .......
Да, работи ми се, чувствам се добре, но е вярно, че работа ще има и след 100 години. ............... Затова реших точно когато се канят да обявят грипната епидемия да съм си вкъщи на топличко с детенцето. Ще излизаме на разходки, ще си пазаруваме, ще се разхождаме, все ще минат тези 3 месеца. Ще започна да оправям къщата лека- полека, да преглеждам дрешките на малката и така. Дано господ ни пази всичките от болести и вируси и вярвам, че съм взела най- правилното решение за себе си и бебчо.

Решението ти е правилно и разумно  Peace. И никой не е казал, че като не си на работа трябва да се тръшнеш на леглото в къщи и де не мърдаш  Simple Smile. Разбира се, че ще излизаш и ще се движиш което е много важно, но ти ще определяш местата на които ще ходиш и хората с които ще се виждаш. Не разбирам тези майки, които чак изпадат в депресия от това, че спират да работят newsm78, незнам може би е въпрос на светоусещане. Аз се чувствах много добре - имах си малко време за мен, да гледам филми, да чета, да спя ....и всичко за което не ми е стигало времето когато съм била на работа и всичко което после ще ми липсва като дойде бебето. Използвах това време и да си приготвя нещата за бебето, да прочета достатъчно литература за отглеждането му и т.н.

Желая ти едни хубави последни месеци, и накрая едно здраво бебе Peace

# 37
Сияние-и според мен си взела правилното решение.Почивай си и се наслаждавай на бременноста в тези студени дни.Аз вече съм в болнични и пак излизам и се разхождам,но умерено,накупих си почти всичко необходимо за бебо и за болницата,даже ходих и на семинарите ,които организираха в болницата където ще раждам,и ми дойде добре информацията ,която получих за самото раждане и първите дни от живота на бебо,просто си припомних.Желая ти леко бременеене и най вече да сте здравички всички.Успех.

Общи условия

Активация на акаунт