"Освободен" или чист простак?

• 28 197
  • 466
  •   1
Отговори
# 90
Не разбрах само колко са допустимите бройки бонбони, които могат да се вземат.

И аз не знам колко, ще следя темата, дано някой да цитира правилото.
Мен са ме учили, че когато те почерпят с нещо, взимаш веднъж. От тази страна, която е най-близо до теб. Не ровиш, не подбираш, не взимаш от отсрещната страна. Което докоснеш с ръка - твое е. Не може да го опипаш и оставиш.
При повторна покана - може да си вземеш и втори път. Но да се нахвърлиш и да излапаш цялата кутия, като че ли си "държан на въже" (както се изразяваше милата ми баба), било признак на липса на възпитание. Само невъзпитаните деца правели така. Особено, ако има и други хора, които също биха желали да си хапнат.
Не знам дали това е правилното, просто споделям как ми промиваха мозъка като малка.  Peace

ПП Естествено, след изрична покана и уточнение от страна на домакините, че цялата кутия е за изяждане - може.
Обаче! Децата на ССФ да ядат бонбони? Стига, бе! Това да го видя, няма да повярвам!  Naughty

# 91
Не разбрах само колко са допустимите бройки бонбони, които могат да се вземат.

И аз не знам колко, ще следя темата, дано някой да цитира правилото.
Мен са ме учили, че когато те почерпят с нещо, взимаш веднъж. От тази страна, която е най-близо до теб. Не ровиш, не подбираш, не взимаш от отсрещната страна. Което докоснеш с ръка - твое е. Не може да го опипаш и оставиш.
...

Grinning Заради това правило аз все напипвах хартийки - взели си хората бонбон, а опаковката му върнали в общата купчинка - навремето така беше етикета. И в купа - отдолу бонбони, отгоре хартиШки. Теглиш хартийката и се усмихваш, а детската ти душичка плаче.
Това малко преди края на миналия век.

# 92

Това малко преди края на миналия век.

Да, де. Тогава още не знаехме колко вредни са бонбоните за детските крехки телца...
Сега, когато вече се знае и е научно доказано, явно е напълно приемливо да се омитат за отрицателно време цели кутиии с бонбони, когато си на гости - да унищожим врага и да спасим ближните от мъчителна смърт.  Laughing

# 93
  • София
Чудно защо се сервират тези бонбони, след като са под бройка и идеята е да не се ядат?   Grinning

# 94
А най се дразнех като хем си казваха в прав текст, че бонбончето е по едно на човек, хем като ни черпеха и всеки си вземеше, не прибираха кутията. Какъв беше смисълът да ни нервират така?

# 95
Така се каляваше стоманата.  Laughing

# 96
  • Варна
Безсърдечни хора Naughty

# 97
Мен ме калиха - сега си умирам да пека и правя десерти, обаче не мога да ги ям  Shocked
Днес излезе Гуудфууд, след една седмица забавяне - и там десерти, чийзкекове, чудеса, които искам да направя... обаче желания да ги изям - нула.

# 98
  • Варна
Аналогично.  Peace
Явно ограничението до един бонбон дава добри резултати в бъдеще  Mr. Green

# 99
Хм, не са те калили достатъчно или ти си била твърде неподатлива.
Ние, калените, сладкиши унищожаваме всякакви. И ни личи!
Ми, на въже държани...  Whistling

# 100
  • Варна
А миете ли си ръцете преди консумация?  Mr. Green Или, ако е с лъжичка, няма нужда.   Mr. Green

# 101
Аз, таквоз, не унищожавам десерти, ама още малко ми личи, от кортикостероидите за астмата ще да е  Joy
И нема значение дали съм си мила ръцете, това е най-тъпото  Crossing Arms

# 102
Бях поканила гости на фъстъчки и метакса - бяхме се разбрали да се видим, да пийнем и поговорим, пък те ми изядоха цяла тава пиле с ориз. Готвех си за следващия ден, но това остана неизяснено. Двама човека за отрицателно време изядоха врялото пиле - направо от тавата. Като добра домакиня им дадох по една лъжица, поне да не си горят пръстите. На бонбоните не налитаха честно казано.

# 103
 Laughing Карай де, гладни са били.
Аз направо им отварям хладилника и шкафовете - да си избират. И за в къщи им слагам, дори съм поласкана че са харесали толкова яденето. Peace

# 104
Не познавам човек, който посяга към кутията с бонобони отново и отново или пък взема два при първа покана...  Thinking

оооо имам близки,които като дойдат у дома с децата бонбон не остава.Не се правят нито забележки,нито строг поглед. #Cussing out

ми ти слагай по един в салфетчица до чая и готово Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт