ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 24

• 36 597
  • 746
  •   1
Отговори
# 705
Хепатит А минава чрез диета и обикновено минава без последствие. Това е този, които се предава по фекално-орален път.
Хеп. Б и С са опасни, защото увреждат черния дроб и може да има сериозни последствие. Има успешно излекувани от хеп. С чрез много агресивни медикаменти, но за жалост не не всички болни се повлияват от него.

# 706
На какъв хубав филм попаднах - http://vaksinite.info/Forks.Over.Knives.2011.DVDRip.torrent
Явно има и други като мен, които са спрели дори възстановени от тежки и  уж неизлечими болести...

# 707
Здравейте! Присъединявам се към вас, противник съм на ваксините, макар и едва от няколко дни. След около 2 месеца очаквам раждането на първото си дете и във връзка с това реших да проуча въпроса с ваксините. Дълбоко съм потресена от това, което видях и прочетох. През ум не ми е минавало, че ваксините са толкова токсични и опасни. Искрено вярвах, че ни защитават от болести и то за цял живот.  hahaha Колко наивно! Знам, че повечето хора са също толкова дезинформирани по този въпрос, колкото бях и аз. Затова сърдечно ви благодаря за труда, който полагате, за всички статии и филми.
Реших, че в никакъв случай няма да позволя детето ми да получи каквато и да е ваксина. При мен това ще е сравнително лесно, защото от 1 година живея в Русия и тук (както се е споменавало и в някои от предишните теми) от 1998г. действа закон за доброволната ваксинация. Разбира се съществува натиск от страна на педиатрите, те имат финансов интерес да ваксинират колкото е възможно по-голям процент деца (ежемесечна премия от порядъка на 500 лева), но доколкото разбрах в повечето случаи е достатъчно да им цитираш закона и да ги заплашиш със съд, за да те оставят на мира.
Това, което ме озадачи е: как е възможно, една толкова консервативна страна като Русия да направи ваксинацията доброволна и то преди цели 14 години, а нашата европейска "демократична" България да ни третира (както много добре преди мен се изрази Марица) като крепостни селяни?!
Поразрових малко, търсейки причината, поради която в Русия е приет този закон и открих следното: Още през 1991г. група руски учени и лекари правят колективно обръщение към президента Елцин, с искане за промени в "Закона за санитарно-епидемиологическото благополучие на населението". Обръщението "попада в добри ръце" - при известният еколог, академик от РАН (Руска Академия на Науките) А.В.Яблоков и Комитета по биоетика в РАН. Резултатът е напълно удовлетворителен: разработка и приемане на "Закон за имунопрофилактиката"(1998), в който една от точките е ваксинирането да бъде доброволно. Основен инициатор и разработчик на закона е Галина Червонская. Тя е учен, вирусолог, автор на над 90 научни статии, 2 изобретения, съатвор на книгите:"Ваксинопрофилактиката и правата на човека" (1994), "Въведение в биоетиката" (1998), "Биоетика: принципи, правила, проблеми"(1998)
Автор е на книгите: "Ваксини - мит и реалност" (2002), "Основи на ваксинологията" (2004), "Имунизационен календар - грешка на медицината от XX век" (2006). В последните 15 години Червонская се занимава с преподавателско - просветителска дейност, провежда семинари в цялата страна и предава своите знания на младите хора.
Имаме ли такива лекари и учени в България, които да застанат зад идеята за промяна на закона за ваксинациите? Смятам, че имаме нужда от такива, за да се случат нещата. Едно е родителите сами да правят протести и да подписват петиции и съвсем друго, когато авторитетни учени ги подкрепят. ИМХО

# 708
Привет Бебешка, добре дошла!

Интересни неща си написала. С удоволствие бих прочела някои от книгите на Галина Червонская, ако ги намеря.
 За съжаление в България законодателството и здравната система са неадекватни. На исканията на родителите за препоръчителен календар се отвръща с още по- голям натиск. В България се борави с неправилна терминология. Смята се, че задължително е равно на безплатно, а препоръчително на платено. "Уважавани" лекари си позволяват да лъжат в ефир, че в повечето страни от Европа имунизациите са задължителни. Което не е вярно и лесно може да се провери. Има натиск от определени хора за натоварване на календара с още повече ваксини, които по принцип в ЕС са извън него.
Ако си чела, както предполагам, назад из темите, си видяла как процедират педиатри с родители, нежелаещи ваксини и в последствие такива хора са тормозени от РИОКОЗ.
Което е още по- ужасно, децата биват дискриминирани и им се отнемат права, противно на всякакви закони за детето. Няма морал в отношенията родител/ педиатър.
Досега не съм разбрала за нито един лекар, който да застане публично и да говори в защита правото на избор. Под сурдинка може, но иначе не, биха го санкционирали, пък и различните ги мачкат в тая държава.
Камо ли екип от лекари пък да застане зад идеята. Няма да го направят заради собственият си уют, а и няма с какво да го подкрепят.
Както всички знаем, статистика за пораженията от ваксините, не се води. Умишлено. Всякаква информация бива изопачавана.
Ти говориш за изследвания и литература. Боже Господи! Кой да го направи в България?
Като прибавим и следното- че за да имат хората право на избор, трябва да има и промени в законите, още по- невероятно става. С тези непродуктивни законотворци, скоро няма да се случи.

# 709
Бебешка ,
Много ми беше интересно да прочета поста ти! Благодаря ти за него!
Знам за педиатърка- българка, която обаче е в Москва, тя е абсолютен противник на ваксините Simple Smile
Децата, които са при нея нямат ваксини. Grinning

# 710
Здравейте! Присъединявам се към вас, противник съм на ваксините, макар и едва от няколко дни. След около 2 месеца очаквам раждането на първото си дете и във връзка с това реших да проуча въпроса с ваксините. Дълбоко съм потресена от това, което видях и прочетох. През ум не ми е минавало, че ваксините са толкова токсични и опасни. Искрено вярвах, че ни защитават от болести и то за цял живот.  hahaha Колко наивно! Знам, че повечето хора са също толкова дезинформирани по този въпрос, колкото бях и аз. Затова сърдечно ви благодаря за труда, който полагате, за всички статии и филми.
Реших, че в никакъв случай няма да позволя детето ми да получи каквато и да е ваксина. При мен това ще е сравнително лесно, защото от 1 година живея в Русия и тук (както се е споменавало и в някои от предишните теми) от 1998г. действа закон за доброволната ваксинация. Разбира се съществува натиск от страна на педиатрите, те имат финансов интерес да ваксинират колкото е възможно по-голям процент деца (ежемесечна премия от порядъка на 500 лева), но доколкото разбрах в повечето случаи е достатъчно да им цитираш закона и да ги заплашиш със съд, за да те оставят на мира.
Това, което ме озадачи е: как е възможно, една толкова консервативна страна като Русия да направи ваксинацията доброволна и то преди цели 14 години, а нашата европейска "демократична" България да ни третира (както много добре преди мен се изрази Марица) като крепостни селяни?!

Нямаме подкрепа от лекарското съсловие. на кой ли му пука за пациентите.. Confused
Поразрових малко, търсейки причината, поради която в Русия е приет този закон и открих следното: Още през 1991г. група руски учени и лекари правят колективно обръщение към президента Елцин, с искане за промени в "Закона за санитарно-епидемиологическото благополучие на населението". Обръщението "попада в добри ръце" - при известният еколог, академик от РАН (Руска Академия на Науките) А.В.Яблоков и Комитета по биоетика в РАН. Резултатът е напълно удовлетворителен: разработка и приемане на "Закон за имунопрофилактиката"(1998), в който една от точките е ваксинирането да бъде доброволно. Основен инициатор и разработчик на закона е Галина Червонская. Тя е учен, вирусолог, автор на над 90 научни статии, 2 изобретения, съатвор на книгите:"Ваксинопрофилактиката и правата на човека" (1994), "Въведение в биоетиката" (1998), "Биоетика: принципи, правила, проблеми"(1998)
Автор е на книгите: "Ваксини - мит и реалност" (2002), "Основи на ваксинологията" (2004), "Имунизационен календар - грешка на медицината от XX век" (2006). В последните 15 години Червонская се занимава с преподавателско - просветителска дейност, провежда семинари в цялата страна и предава своите знания на младите хора.
Имаме ли такива лекари и учени в България, които да застанат зад идеята за промяна на закона за ваксинациите? Смятам, че имаме нужда от такива, за да се случат нещата. Едно е родителите сами да правят протести и да подписват петиции и съвсем друго, когато авторитетни учени ги подкрепят. ИМХО

У нас няма лекарско лоби. Единствените лекари, които споделят с родителите, че ваксините са въпрос на личен избор (свързан с индивидуалния риск ) са холистичните, и в частност хомеопатите. Д-р Гълъбов, д-р Папазова, д-р Найденов - имат участия и го казват в прав текст. Всички те са цитирали неведнъж руските учени, за които споменаваш. Особено у нас признатия и издаван д-р А. Коток с двете си книги "Ваксините - въпроси и отговори за мислещи родители" и "Безпощадната имунизация".

На кой ли му пука за пациентите.. Confused

# 711
Привет Бебешка, добре дошла!
Интересни неща си написала. С удоволствие бих прочела някои от книгите на Галина Червонская, ако ги намеря.
Добре заварила! Simple Smile
Не съм сигурна, че книгите и ги има преведени на български. Вероятно някъде из нета ги има на руски, не съм търсила. Малко съм стародмодна като стане въпрос за книги, не ги обичам в електронен вариант. Но ако разбираш руски и ти е интересно, може да гледаш в YouTube "Цялата истина за ваксините", там има откъси от семинар на Г.Червонская.
http://www.youtube.com/watch?v=UFfO1PtSaCU
Чувала съм и за д-р Коток, следя неговия сайт и форум:
http://1796kotok.com/index.htm
В процес на четене съм на старите теми, но прочетох достатъчно, за да ми е ясно как се отнасят педиатрите с родителите, неваксинирали децата си. Противно, особено ако е верен слухът, че самите те не ваксинират своите.
Много е жалко, че няма подкрепа от лекарите. Надявам се от делото,което сте завели да има някакъв резултат,а ако не - дано поне в Страсбург обърнат внимание.
В руските форуми привърженици на ваксините се въмущават от факта, че в последно време станало много модерно да не ваксинираш децата си. Пожелавам на все повече мами в България и по целия свят да стават "модерни", въпреки всички и всичко.  Peace

# 712

Не съм сигурна, че книгите и ги има преведени на български. Вероятно някъде из нета ги има на руски, не съм търсила. Малко съм стародмодна като стане въпрос за книги, не ги обичам в електронен вариант. Но ако разбираш руски и ти е интересно, може да гледаш в YouTube "Цялата истина за ваксините", там има откъси от семинар на Г.Червонская.
http://www.youtube.com/watch?v=UFfO1PtSaCU
Чувала съм и за д-р Коток, следя неговия сайт и форум:
http://1796kotok.com/index.htm

Благодаря! На Коток имам една книга, на Червонская се съмнявам да намеря преведени книги, но и на руски ще ми е полезно. В нета намерих информация, статии, надявам се и книги да намеря.
От тази статия- http://radosvet.net/4261-strashnaya-pravda-o-privivkax-galina-chervonskaya.html извадих и поствам това-
"Комитет по биоэтике РАН располагает ог-ромным количеством писем родителей, дети кото-рых попали в неврологические клиники после про-ведения вакцинации. К сожалению, ещё многие мо-лодые родители, обезоруженные властным, приказ-ным тоном медработников, принимают эту «по-мощь» безоговорочно, как нечто совершенно необ-ходимое для их ребёнка, чиня насилие над собст-венными детьми вместе с участковыми и школьны-ми вакцинаторами и прочей «здравоохранкой».
Врач не имеет права приказывать!
Он должен изложить в понятной форме все аргументы «за» и «против» прививок в конкретной ситуации и только потом, вместе с родителями при-нимать решение в отношении этого медицинского вмешательства.

Галина Червонская, профессор-вирусолог.
Статья из журнала «Молодая гвардия»"

Това е истината. Да се засипват институциите с писма, жалби... Аз го правя тук, когато съм била потърпевша.
Само не знам в България дали има къде да бъдат пращани такива жалби. Пациентските организации са просто място, където хора получават заплати за никаква дейност, те не работят в полза на пациента. Комисиите в РИОКОЗ работят на същият принцип- вредни или не, всички трябва да бъдат ваксинирани, дори ако това доведе до фатални последици. Остава МЗ.
Аз не знам да има институт или комитет, който да обработва данни от полза/вреда на ваксините. Когато се прави пропаганда по медиите в полза на имунизирането, излизат поотделно лекари, които представят своята гледна точка по въпроса, т.е. няма системни наблюдения, просто казват каквото им е поръчано.

# 713
  • Варна
Аз чета по руски форуми от майки против ваксините, че шефът на Роспотребнадзор (аналог на нашето РЗИ) Генадий Онищенко, настоявал ваксините да станат пак задължителни, дано никой не го послуша, но нищо не се знае.
Бебешка, изключително интересна к полезна информация предоставяш. Трудовете на тези лекари могат да се използват за убеждаване, защото хомеопатите никой не ги взема насериозно. Научната медицина, микробиологията, вирусологията, имунологията в Русия винаги са били силни и очевидно независими от финансови интереси, независимо от плачевното състояние на държавното здравеопазване. И не само те, фтизиатри, невролози са се убедили във ефекта на ваксините и не се притесняват да го споделят. Тук това не се случва. Сериозните според обществото лекари не споделят публично такава информация, защо не знам, мога само да предполагам.
Аз съм медицинско лице и в семейството ми има доста такива. Не бях убедена в противоепидемичния ефект на ваксините, но не ми и минаваше през ум, че са токсични, Казвах си " Е, може да няма особена полза, но и не могат да навредят", Да, ама не. Малко попрочетох и ми се изправи косата. Като студентка едно време, когато учехме учението за имунитета, ми възникна следния въпрос: Добре де, нали човек се алергизира когато алерген попадне в организма му, как така ваксините не причиняват алергия към всевъзможните си белтъци-алергени? Въпросът ми беше подминат с мълчание. Учението за имунопрофилактиката на много места влиза в конфликт с учението за имунитета. Не мога да си обясня как лекари, които разбират имунологията, не виждат противоречията. Или ги виждат, но си траят.

# 714
araxna, при нас също наново възобновиха дискусиите за и против задължаването на населението да се имунизира. Досега ги отхвърляха, предполагам същото ще направят и в момента.
Дори и да ги направят задължителни, хора които се интересуват от здравето си, ще си намират начин да избегнат закона.
Най- важното е, че ние сме хора и имаме права. Доста плашещи са в момента всички здрави хватки, които всяко едно правителство прилага, за да уеднакви масите, но начин и надежда има.
Друг важен момент е, че ние като данъкоплатци издържаме правителство и всички институции и системи. Смешно е да те задължава една система, която се издържа и от теб. И нередно и абсурдно.

# 715
Марица, благодаря за интересната статия! Съгласна съм,че трябва да се пишат писма и жалби, особено ако закона е на твоя страна, редно е да си потърсиш правата и по възможност преди да си пострадал. Тук класически случай е: пишеш заявление за отказ от ваксинация в родилния дом и ти казват, че може да се откажеш от Хепатит Б ваксината, но не и от БЦЖ. Искат разни справки от членовете на семейството от тубдиспансера, заплашват, че няма да те изпишат и т.н. Такива лекари са престъпници, никой няма право да ти иска никакви справки и хартийки, нито пък да те държи насила в болнично заведение и една своевременна жалба в прокуратурата би разрешила въпроса. За съжаление, част от майките се поддават на заплахите и се съгласяват на БЦЖ.
По този повод ми е интересно как стои въпроса в България и конкретно в Окръжна болница във Варна? Имам приятелка, която скоро ще ражда там. След като и разказах за ваксините се реши да се откаже от тях, поне на първо време. Реално ли е това в болницата? Могат ли да ваксинират детето без нейно знание, или да и окажат психологически натиск? Би ли сработило, ако тя обещае, че ще го ваксинира по-късно при педиатъра?
Аз чета по руски форуми от майки против ваксините, че шефът на Роспотребнадзор (аналог на нашето РЗИ) Генадий Онищенко, настоявал ваксините да станат пак задължителни, дано никой не го послуша, но нищо не се знае.
Да, знам за този Онищенко и безумните му предложения. Ще си позволя да цитирам мнението на Александър Коток за него: "Винаги съм казвал, че Онищенко е клинически идиот. Беше предложено на него да му сложат ваксина в главата. Може да му сложат и десет такива, нито една няма да засегне мозъка, заради липсата на такъв." Joy Много точно казано! Съдейки по статиите в интернет, Онищенко е правил подобни изказвания януари миналата година. Слава Богу за една година нищо не се е случило, дано не му обръщат внимание и занапред. Аз съм положително настроена, властта си остана същата (Путин явно е решил да управлява пожизнено), така че промени в закона не очаквам. Дори и да има такива, смятам като Марица, че човек ако се интересува от здравето си, ще намери начин да избегне закона. Родителите в темата са подтвърждение на това.
Не мога да си обясня как лекари, които разбират имунологията, не виждат противоречията. Или ги виждат, но си траят.
Ключовата фраза е: "които разбират имунологията". Но колко от лекарите, които ваксинират имат знания по имунология? Не съм лекар, поправи ме, ако греша, но тази дисциплина не се ли учи само един семестър? Мисля си, че част от лекарите не знаят за какво става въпрос, а тези които знаят, но въпреки това си траят и ваксинират наред, не са никакви лекари и даже не са хора. Ще си позволя да цитирам част от статията, която предостави Марица:
"С имунопрофилактика на инфекциозни болести продължават да се занимават "отгоре" - чиновници-епидемиолози и санитарни лекари, изобщо не разбиращи от имунология. "Долу" за обхвата (с икономическо стимулиране) отговарят педиатрите, които, както показва практиката в общуването ми с тях през последните 15 години, въобще не са запознати с имунните аспекти на инфекциозните болести и по никакъв начин не свързват инфекциозните болести с ваксинологията и с имунната система. Представата им за ваксините е много примитивна и абсолютно конкретна: да изпълнят заповедта по обхвата и това, смятат те, е всичко, което се очаква от тях".

Последна редакция: вт, 06 мар 2012, 21:02 от Бебешка

# 716
  • Варна
Първо да кажа за Окръжна болница Варна. Зависи на кой педиатър ще се падне, но задължително трябва да си носи декларация, че отказва ваксини и да я даде когато я приемат, защото не се знае как ще протече раждането, може да няма контрол в началото и когато и донесат ИС да подписва вече ще са му набухали на детето тази за ХепБ, да напомня винаги, че отказва ваксини, да пита какво ще му правят на детето, защото нищо не се знае. Ако окажат натиск, може да каже че иска педиатъра да направи ваксините. По принцип вече в самия текст-указание към клиничната пътека го има текста за отказ от ваксини, така че ще им платят пътеката и съответно не би трябвало да я тормозят.
Да, знам за този Онищенко и безумните му предложения. Ще си позволя да цитирам мнението на Александър Коток за него: "Винаги съм казвал, че Онищенко е клинически идиот. Беше предложено на него да му сложат ваксина в главата. Може да му сложат и десет такива, нито една няма да засегне мозъка, заради липсата на такъв." Joy Много точно казано! Съдейки по статиите в интернет, Онищенко е правил подобни изказвания януари миналата година. Слава Богу за една година нищо не се е случило, дано не му обръщат внимание и занапред.
Защо няма кой да каже същото за Мангъров? Rolling Eyes
За имунологията си напълно права, в МУ се учи един семестър, но щом аз която съм медицинска сестра схванах доста от обучението, те би трябвало да са схванали повече, или тук вече говорим за умствен потенциал. Обаче като тръгнат да учат за специалност, за някои специалности им се налага да я учат доста повече и вече не могат да минат метър току така. Освен това който се интересува винаги може да се образова допълнително., Но защо да го правят. Повечето са просто занаятчии.

Последна редакция: ср, 07 мар 2012, 10:02 от araxna

# 717
Първо да кажа за Окръжна болница Варна. Зависи на кой педиатър ще се падне, но задължително трябва да си носи декларация, че отказва ваксини и да я даде когато я приемат, защото не се знае как ще протече раждането, може да няма контрол в началото и когато и донесат ИС да подписва вече ще са му набухали на детето тази за ХепБ, да напомня винаги, че отказва ваксини, да пита какво ще му правят на детето, защото нищо не се знае. Ако окажат натиск, може да каже че иска педиатъра да направи ваксините. По принцип вече в самия текст-указание към клиничната пътека го има текста за отказ от ваксини, така че ще им платят пътеката и съответно не би трябвало да я тормозят.
Много благодаря за ценната информация! Изглежда лесно, надявам се да не и създадат проблеми. Контрол в началото със сигурност ще има, защото ще ражда с лекар, на когото има доверие, но да, една декларация няма да е излишна.
Благодаря още веднъж.   bouquet

# 718
  • Бургас
Здравейте,скоро намерих темата и не съм я изчела цялата.На 36г. и последните 2 ваксини ако си спомням добре,които се слагат на целия набор,личния каза че не са задължителни и не съм ги слагала/ даже не помня за какво бяха/,но въпроса ми е друг- сина ми е набор 95 и навърши 16г.
На моя приятелка личната се е обадила за някаква ваксина да  слагат на детето -същия набор,ще ми кажете ли за каква ваксина става въпрос,и дали е задължителна.Извинявам се за объркания пост. 

# 719
Здравейте,скоро намерих темата и не съм я изчела цялата.На 36г. и последните 2 ваксини ако си спомням добре,които се слагат на целия набор,личния каза че не са задължителни и не съм ги слагала/ даже не помня за какво бяха/,но въпроса ми е друг- сина ми е набор 95 и навърши 16г.
На моя приятелка личната се е обадила за някаква ваксина да  слагат на детето -същия набор,ще ми кажете ли за каква ваксина става въпрос,и дали е задължителна.Извинявам се за объркания пост. 
Здравей, ако се съди по имунизационния календар, http://vaksinite.info/
би трябвало да е реимунизация против тетанус и дифтерия и/или реимунизация против туберкулоза (след отрицателно манту). Дали е задължително не мога да кажа.

Общи условия

Активация на акаунт