ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 24

• 36 880
  • 746
  •   1
Отговори
# 300
Не се ядосвайте толкова. И да рекламират сега, по- нататък ваксинираните вече с тази ваксина ще споделят опита си. Особено негативният опит много бързо се разпространява.
Гадно звучи, но голяма част от хората наистина трябва да преживеят нещо, за да го разберат.

Преди дни слушах доста интересна дискусия. Лекари алармират за растящият процент на хора, отказали да ваксинират децата. И о, ужас! дори се обявяват против поставянето на ваксини на деца през първите две години от живота им. Наред с обичайната пропаганда (няма смисъл да я пиша, всички знаем каква е тя) в полза на ваксините, единият от лекарите даде безумен аргумент в полза поставянето на 5-6 ваксини наведнъж. Първо, каза той, е екологично. Има по- малко отпадък като опаковка, игла и спринцовка. Ние мислим за Природата (Похвално!  Sick) И второ- дечицата ги боли по- малко, бодем веднъж. Е, как да не се умилиш!!!  Mr. Green

И Мангъров гледах онзи ден, говореше за варицелата. Рече,че тази болест понякога тръгвала по погрешният път. И тогаваааа....
Защо не обясни като хората, че да усложнения може да има, но те се дължат най- вече на некадърни родители и некадърен лекар. Във всички други случаи варицелата се преминава леко.

# 301
Днес и при Гала вървя яка агитация за ваксината против ЧПВ. Поне половин предаване отделиха, ако не и повече. През цялото време говориха колко е страшен и опасен вируса, статистика за броя носители, за умиращите в БГ всяка година. Съвсем накрая вкараха въпроса за ваксината,  да изглежда, че не е в основата на предаването.
Но при Гала редовно текат "платени репортажи". То не бяха препарати от семки на грейпфрут, хапчета кравя коластра .. (щото на едно дете му трябва крава, за да не се поболее  ooooh!), пробиотици ... това само последния месец.

# 302
Най-голямата простотия при Гала беше изказването, че едно момиче се разболяло от рак на гърлото след орален секс с пъртньор, носител на ЧПВ.  ooooh! ooooh! ooooh!  А Гала гледаше така  Shocked

# 303
Попадали ли сте на тази глупост: http://www.zdravenmediator.net/pic/articles/Imunizatsii-na-deteto.pdf

Агитация за ваксиниране, пълна с лъжи!

# 304
  • Пловдив
Гала и аз я гледах и недоумявах как допускат да хвалят ваксина, като до скоро, уж съжаляваше, че някога си е била хепатитната ваксина в ефир...
Ама и личеше, че не и е драго...

# 305
  • Пловдив
Гледах я. И аз мисля, че не й беше по сърце, ама определено от нея не зависи...
Тя е просто водещ и толкова.
Даже пита и за страничните реакции... Simple Smile

# 306
Сега са подкарали всички ваксини на реклама.
Пфу!  Sick

А докторите,които поставят по 5 ваксини наведнъж/заради екологията де  Laughing/ дали с такава охота бодат деца и внуци?

# 307
Е, стига де... трябва да печелят хората все пак! Без пари е трудно...
Аз все пак ще си пусна линкче за всички (и лекари?) искащи да се образоват. Ако не четат инфото, то поне да изгледат клипчетата...

# 308
Пфу!  Sick

А докторите,които поставят по 5 ваксини наведнъж/заради екологията де  Laughing/ дали с такава охота бодат деца и внуци?

Kak пък не. Нали знаеш, че на чужд гръб всичко е леко...  Crazy

Определено прекаляват и са за глоби в Бг. Не е нормално да се води такава пропаганда, а ако аз лично разбера че някой в училище е правил реклама на какъвто и да било продукт, ще го съдя. Само че тук едва ли ще си позволят такава волност. Няма ли някакъв начин да се спре рекламата в училищата? Какво мислят родителите, пука ли им, не са ли притеснени че чужди хора имат достъп до децата им за такива важни решения?

# 309
Пфу!  Sick

Дали като се научат да правят рекламни кампании, както в цивилизования свят, ще оставят на мира хората, които не желаят да се възползват от безплатните им ваксини.., и най-накрая ще махнат думичката "задължителни"? Rolling Eyes

Молба до ДАНС във връзка с HPV-ваксината

Последна редакция: ср, 01 фев 2012, 11:39 от lady Green

# 310
Около мен няма много хора,които споделят моето виждане за ваксините.
Винаги вдигат вежди и кокорят очи ,когато изказвам неодобрението си и заявката,че няма да боцкам бъдещите си деца.
На какво се дължи това?

# 311
на хорската глупост, която е безкрайна. пука ли ти?
...........
д-р Ангел Кунчев бил агента на Глаксо Смит в Министерството на ЗдравеОпазването, четох някъде из коментариите.
от отдавна си мислех, че е на процент. само не знаех кой е работодателят му... Mr. Green

# 312

На различието ти най- вече.

lady Green, добре е изпратена молба. Обаче тя дали ще се вземе сериозно, предвид политиката спрямо имунизациите? Много се смуче и много сектори се хранят от хорското здраве, нали гледам през последните години колко настървено запълват календара.

# 313
http://pharmacritique.20minutes-blogs.fr/archive/2008/01/12/vacc … e-un-exemple.html
Статията е на френски, но има много линкове към публикации, на други езици.

# 314
Чудя се от какъв зор правят кампания в училищата сред 12-годишни момичета, след като решението дали да се ваксинират трябва да е на техните родители!?

Защото като се прибере 12-годишната, раздрусана от хормони вкъщи, силно впечатлена от доверието на възрастните да я информират какво я заплашва в бъдеще, ако не се ваксинира, и в прав текст казва на родителите си: трябва да ме заведете да ме ваксинират. Демек подривна дейсност. На едни познати 12 годишната даже отишла сама (за друга някаква ваксина), щото нямало кога да чака майка и да я води. Няма да се изненадам, ако и тази отиде да и я сложат доброволно.

Общи условия

Активация на акаунт