През АВГУСТ радостта ще е голяма, защото бебче расте в коремчето на мама

• 29 041
  • 738
  •   1
Отговори
# 600
Добро утро мамчета  Hug

От вчера имам страхотно главоболие и сега като се събудих продължава да ме боли главата  ooooh! не смея да пия никакви лекарства но ако продължи болката няма как ще се наложи...  Rolling Eyes

За секса - и ние нищо не сме правили от 3 месеца насам по простата причина че ни е страх  Thinking понеже ми се случи преди половин година бях бременна но съвсем в началото  2-3 седм. и не се въздържахме и бебо "изпадна"   Tired и сега не смееме въпреки че док ни каза че няма от какво да се притесняваме да си правим спокойно секс но аз вече си имам едно на ум  Whistling Blush

# 601
И аз да се оплача.... за секса, влязох в графата бременната ми жена, след това ще вляза в графа- кърмещата ми мама и мисля, че скоро няма да ме огреее.(честно да си призная и на мен този път не ми се прави, ама ме яд че не ми обръщат внимание  newsm61).
Иначе и аз от няколко дена имам огромно желание да плета, гледам в сайтовете да си избера нещо. Харесах едно одеалце на една кука, но то си зависи и от преждата, беше в страхотни бонбонени цветове.

# 602
Благодаря на всички за съветите, ще опитам каквото мога. Днес цял ден си хапвам мед със сода, но още не знам дали има ефект, защото какво ви казах кошмарът е нощем. Много ме е яд, как можах да се подредя така? Във вторник отиваме на почивка, уж малко да си отдъхна, а аз май ще я изкарам боледувайки.

Иначе да се отчета, в сряда бях на лекар - имам си още една снимка и вече се вижда бебче, на предната имах само една точица  Grinning Докторът каза, че всичко е нормално, големи сме 34мм.  Също така ми измести термина за 18ти, но аз засега не искам да си го сменям, ще видим по нататък. На 08.02. съм на преглед и тогава ми каза, че ще правим първата ФМ.

Това е засега, отивам да правя гаргара със сода  ooooh! ooooh!

Е много съм отблеяна- как забравих да ти кажа най- успешния лек. Изцеди си лимон и му сложи много мед, разреди го с вода(обезателно го разреди) и пии- с мъжът ми сме се спасявали безброй пъти от гърлобол, а той е много зле с гърлото и почти само така се лекува.

# 603
Добро утро Simple Smile

Ние днес сме на погача и Емка ще участва в чупенето на питката. Simple Smile  Големи приготовления бяха вчера, тоалет какъв, при1еска каква ....  Heart Eyes  Аз не съм такъв момичешки тип, но по отношение на нея се старая. Да е  облечена с вкус, да си подбира аксесоарите, да е с прическа, да има червило (гланц) и маникюр с безцветен лак...  Heart Eyes

за първи дрешки -не си спомням какво сме взимали. Знам, че изплетох пелената (одеалце и жилетчицата на бебка за изписването, а за терлъчките помолих една позната ) 

http://images12.snimka.bg/001619424.jpg?r=0  Спомням си, че ми беше доста трудно защото в последните два месеца едната ми ръка беше изтръпнала, но се получи добре. Одеалцето специално е ползвано доста време.  Сега съм на вълна 1 кука и ми е много приятно, но още е рано за бебешките неща. Сега плета за каката и който иска  Simple Smile

Добре дошли на новозаписаните   bouquet

# 604
dbs определено съм любопитна, искам да видя какво правиш. Аз мн обичам ръкоделие всякакво

# 605
Благодаря на всички за съветите, ще опитам каквото мога. Днес цял ден си хапвам мед със сода, но още не знам дали има ефект, защото какво ви казах кошмарът е нощем. Много ме е яд, как можах да се подредя така? Във вторник отиваме на почивка, уж малко да си отдъхна, а аз май ще я изкарам боледувайки.

Иначе да се отчета, в сряда бях на лекар - имам си още една снимка и вече се вижда бебче, на предната имах само една точица  Grinning Докторът каза, че всичко е нормално, големи сме 34мм.  Също така ми измести термина за 18ти, но аз засега не искам да си го сменям, ще видим по нататък. На 08.02. съм на преглед и тогава ми каза, че ще правим първата ФМ.

Това е засега, отивам да правя гаргара със сода  ooooh! ooooh!

Е много съм отблеяна- как забравих да ти кажа най- успешния лек. Изцеди си лимон и му сложи много мед, разреди го с вода(обезателно го разреди) и пии- с мъжът ми сме се спасявали безброй пъти от гърлобол, а той е много зле с гърлото и почти само така се лекува.

Да допълня много често и аз съм с болки в гърлото. Използвам едно спрейче с прополис и невен- много ефикасно/ от аптеката/. Друго,което често правя с моята племенница е в сребърна вода, слагам 5-6 капки клеева тинктура и правя гаргара.

ДА попитам, за витаминчетата някой дали пие. И какво ви е мнението за О'мами и Мамавит??

Последна редакция: нд, 29 яну 2012, 10:09 от baseinik

# 606
  • София
Добро утро, мамета!
Аз имам един тъп въпрос ама ми е любопитно и не мога да се въздържа - Какво пречи утрогестана и други такива на секса или обратното? Простете невежеството ми Blush
А иначе честно незнам как издържате без секс толкова време и то вие как да е, ами половинките ви ................. да ги ужали човек Laughing
Това с плетенето е добра идея и може да се пробвам и аз.

# 607
baseinik, това спрейче ми е интерсно- кажи как се казва. Витамини си набавям с ядене на мноооогооо плодове- не мисля да пия допълнителни.

# 608
  Добро утро .Аз днеска още от 8 без 15 съм ококорила очи.Незнам как е при вас ,но на мене още от 9 и 30 ми се приспива и си лягам и сутрин ставам много рано.
   Относно секса : На мене лично ме е страх да правиме понеже отдавна го чакаме и не ми се рискува нито на мене нито на съпругът ми .Нормално е да ни се прави .. но в името на целта ... Всеки сам решава за себе си - ако опитаме  аз ще се стягам един вид и удоволствие никакво . Относно утрогестана аз си го слагам  сутрин ,обед и вечер по 2 капсули.
  Маги той пречи защото като го сложиш и се разтича после и превръзка малка може да си сложиш и няма да е комфортно така Simple Smile Но начини се намират стига желание да има .
  Аз вчера казах на една приателка и на мъжът и понеже бяхме на кафе . Не бях излизала одавна с тях понеже ми личеше още от началото и уж исках да и кажа по-нататък . А пък тя още преди месец и нещо като се бяхме видяли ме усетила защото корема ми се подуваше страшно много и ставаше голям . На мене и сега ми личи (нали си имам и коремче и сега и от бременоста порастна) и макар ,че исках до 4 месец да го крия ,то си личи .  Аз съм доста суеверна станала защото при миналата бременност казах веднага и накрая излезна извънматочна и затова сега неисках веднага да кажа .
   И един въпрос всички ли сте толкова слабички ?Аз качих за 2-3 год около 20 кг и сега лекарката ми каза ,че трябва да кача 11 кг ,но от нея ми отпуска до 14 .Сестра ми качи 25 и ме е страх как да се вместя в тези 14 като само ми се яде . Явно трябва да се ограничавам.опитвам се ..но пак съм гладна после .
 Ох пак се отплеснах с писането  Joy

# 609
Добро утро мили мами Simple Smile
Благодаря за топлото посрещане Simple Smile Hug
 Относно първите покупки на бебо - понеже аз и приятеля ми сме си суеверни и засега нищо не му купуваме ( е изкушихме се само за един албум където можеш да пишеш и залепяш снимки от първия видеозон до годинката Simple Smile Обаче нашите баби и дядовци вече са в бойна готовност да пазаруват и се сдобихме с ваничка за къпане на 3 нива ( според мен трябва да изкарам още едно висше за да разбера как точно се ползва ) и една дрънкалка...ваничката е розова и да  видим ако се появи един малък мъж какво ще правим Simple Smile

За мазането съм съгласна че зависи от кожата - сестра ми почна да се маже към 6-ят месец и по корема една стрия няма Simple Smile

Пожелавам ви един мн слънчев и усмихнат ден мили сладки мами  Simple Smile Hug

# 610
Софиааа, това с килограмите и мен ме притеснява, струва ми се, че тази бременност ще се дебелее  Tired Не ми се яде повече от нормално, но знаеш ли, не се ограничавам. Казала съм си, че ще ги свалям после, сега е важно аз и бебо да се чувстваме добре, пък като излезе и хукна по задачите с отглеждането и недоспиването, ще ги смъкна  Simple Smile
Е, разбира се, хубаво е да се пазим от прекомерно качване, ще ни тежи и има риск от високо кръвно. Та нещо  средно, златната среда  Simple Smile
Така че не го мисли, следи се просто, ако видиш, че много се ускорява качването, ще регулираш нещо в храненето  Hug

Другата седмица ще давам кръв за БХС, да видим  Confused

Вчера се рових из дрешките на Криско, имам бебешки дрешки за поне 6 бебета  Crazy А хем раздадох на поне още 3. И съм купувала разни нови, кога и аз не помня, така че се оказа, че дрешки никакви няма да купувам сега.  Simple Smile

Басейник, аз пия витамини + Омега 3. Ям и плодове, както казва Гунди, ама в тях няма желязо, няма селен, няма вит А, нито витамини от групата В, йод, мед и куп още други неща, дето са нужни на бебето, не ща да взима от моите запаси  Crossing Arms
Мисля, че Матерната са добър избор за БГ, както и сиропчето на Хип много хвалят  Peace

Мислили ли сте за марка пелени? (знам, че е рано, ама нищо  Blush). В БГ проблемът е, че качеството няма нищо общо със същата марка от другаде. С Криско тук ползвам каквото ми падне, не е имал проблем. Приберем ли се в БГ и сложа Памперс например, дупето му пламваше веднага. И други мами са се оплаквали, че не е същото. Хвалеха ми някакви евтини, Мама Миа ли, О Мами ли, нещо подобно  Thinking

Любето, няма да го разхождате с ваничката навън  Grinning Криско имаше наследство една розова хавлия  Mr. Green

# 611
  • Обетованата земя
Добро утро  Hug
 Относно секса, щом няма изрична лекарска забрана, няма проблем да се прави, но естествено внимателно и нежно  Wink Бурните нощи оставяме за след бременността.  Peace Нашият тати имаше предразсъдъци и за деветия месец, така, че тогава се бяхме въздържали, въпреки, че аз нямах нищо против.  Grinning Може би е разумно да се пазим първите един, два месеца, но за цялата бременност според мен не е нужно, въпреки, че имам такива приятелки Simple Smile И все пак -кой както си го усеща.  Peace А за желанието на жената, обикновено липсва първите 3-4 месеца, но после си се възвръща  Grinning Така съм чела де... Crazy
 Блонди и аз не го разбрах това с жълтата преса  Flutter
 Започнах да пия витаминчета-сиропчето на Хип и се замислих едно нещо-дали от витамините е възможно да зависи теглото на бебето. Синът ми се роди 4.100 и си мисля дали не беше от витамините, звучи глупаво, ама все пак се замислих. Той и баща му се е родил толкова, може да е наследствено. Simple Smile И аз съм на мнение, че  само от плодове не можем да си набавим всичко необходимо. Вчера много ми похвалиха някакви водорасли, имали повече протеини отколкото в месото.  Thinking
 Вчера гледах "Такъв е животът и ми стана много тъпо как с лека ръка лекарите "предписват" секцио...
 И аз май ще съм облагодетелствана от към дрешки, на Ивайло си му стоят всичките почти като новички, сигурно ще взимам тук там нещо, но като цяло хич не ги мисля  Laughing Малкото ще има да казва "Имам нова дрешка-на бати"  Joy. За Ивайло масово купувам по интернет, най-вече от АСДА и съм супер доволна, нищо общо с българското качество  Peace
 Относно пелените, според мен трябва да се пробва какво понася на самото бебче. Нарочно съм взимала единични бройки от всякакви марки, за да ги изпробвам с Иво, и никога от нищо не ми се е подсичал  Peace Заложихме на Памперс и сме доволни.
 Снощи научихме за още една приятелка, че чака бебе и засега сме четири момичета от компанията с очаквани бебоци през 2012 (едното вече се появи) -заформя се голяма банда Wink
 По плетенето хич ме няма, предния път си взех един гоблен, научиха ме, казваше се Майчина прегръдка май, обаче на 5-6тия ред така ме заболя гърба и го захвърлих, май и сега няма да го довърша  Mr. Green
 И аз имам книжката Азбука на кърменето и си е с всички странички, сигурно е някаква дефектна партида наистина.
 Хубава неделя на всички!   bouquet

# 612
  • София
Здравейте, момичета, кажете ми нещо за нос, гърлото ще овладея, но много кихам и дори през нощта се събудих с хрема и леко запушен нос. Усещам, че постоянно ми се стича нещо на носоглътката, пия чайове с мед, лимони, коластра, а в носа капя едни капки с портокалово и лимоново масло, но не ми минава вече 3 дни... Лесно се разболявам и не искам да се задълбочат нещата.   bouquet

# 613
  • Враца
Добро утро на всички, скоро не съм писала и аз, но май се включвам само тогава, когато имам мнение по някоя тема, та сега мнението ми за секса: Ние с мъжа ми не се въздържаме кой знае колко, но все пак е по-рядко от обикновеното, просто сме по внимателни и все той върши почти цялата работа  Party В началото и аз се замислях и притеснявах от оргазмите, но искам да ви кажа, че природата си знае работата. При мен е така: ако известно време не правя секс или не съм изпитвала оргазъм, го изпитвам насън понякога, а това определено не го искам, то си става, не мога да го контролирам (или поне не съм се научила още) и дори не е придружено от някакви еротични сънища - странна работа. Не знам има ли друга кукувица като мен, но аз лично не мога да се пазя от оргазмите. Та се успокоявам, че природата си знае работата.  Wink

# 614
  • Пловдив
След като се събудих и Ви прочетох ..... кооолкооо много сте изписали за секса, си плюх в пазвата  и тръшнах мъжо  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Чувствам се прекрасно и нямам нито болежки нито течежки  Praynig благодаря Ви че ми дадохте кураж Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт