Отговори
# 585
Привет
Вчера поне пуснах на малката една перална, долу при баба ми, че всичките ни лигавници а а и няколко блузки са наклепани в пюре и сега се чудя как да ги чистя.... та да ви питам ,какво използвате като допълнителна добавка към прането за изпиране на петната от @ки и пюрета? Чудя се дали да не взема вениш... аз до сега поне лигавчетата веднага ги перях на ръце, ама сега... всичко е наклепано ! 

можеш да ползваш това вместо да переш лигавници:

а иначе не бих слагала вениш за дреха на бебе. Ако е само за лигавниците нека си стоят наклепани, те не са официална дреха, а лигавник. За дрешките - опитай да накиснеш за по-дълго натъркани със сапун и после в пералнята на по-висок градус. Ако се пресни петната най-добре веднага да се изплакнат, но за  засъхнали, малко трудна работа.

Някой ползва ли многократни пелени, май по едно време коментирахте, но ако има някй доволен да се покаже, пък може и на лични да го поразпитам ако може, разбира се.
мисля за ето това:
http://www.ecostyle.bg/category/3/bambukovi-mnogokratni-peleni.html

# 586
Някой ползва ли многократни пелени, май по едно време коментирахте, но ако има някй доволен да се покаже, пък може и на лични да го поразпитам ако може, разбира се.

Понеже няма какво друго да кажа, ще "наклеветя" Saly като ползваща многократни пелени...  Whistling

А и тази тема може да ти е полезна...  Peace

# 587
Jen, дано лечението даде бърз резултат Hug

# 588
  • Варна
Мда, признавам си без бой,  Grinning, Стелт ме издаде. Mother of twins, nаистина почети темата, която е посочила, а може и на лични да питаш.

Франсе, има едни лигавници като манти, с ръкави, но са скъпички 5-8лв бройката съм виждала, така че можеш да си заплюеш някоя дреха , която да ползваш като манта. А лигавниците с джоб са също много полезни от един етап на сетне. Петната е най-добре да се насапунисат веднага, както са ти казали . пробвам всякакви  сапуни, най-ефективен, особено за @кита ми е бил Тео бебе. Друг трик, мажа петната с веро, с каквото мия съдовете, преди да ги пусна в пералнята, ако не съм ги намазал своевременно със сапун. Или ги пера намазани със сапун.

# 589

Относно лигавниците: горещо препоръчвам ето тези:

Вършат чудесна работа, предпазват изцяло, с джоб са, перат се супер лесно, съхнат супер бързо. Много да ми удобни. Комплект 2бр. са 7.50лв. в Икеа. На мен ми е евтино, пък и два са ми напълно достатъчни - един на обед, един следобед и до сутринта са сухи. Пък по-натам примерно и сутрин да има хранене, до следобедното ще е сух.  Peace

# 590
Мда, признавам си без бой,  Grinning, Стелт ме издаде. Mother of twins, nаистина почети темата, която е посочила, а може и на лични да питаш.
Чета, чета, ама колкото повече чета ми изглежда сложно, а нямам много време за навлизане в темата, май късно се сетих да търся алтернатива на памперсите newsm78
Та общо взето се чудя колко такива кавъри или външни пелени ми трябват за двата бебока, т.е. колко комплекта да взема. Идеята ми е да заменя памперсите с нещо, което не се хвърля, а се пере и поддържа. При количествата пране които произвеждаме няма да ми е проблем да поддържам такива пелени, но въпросът е колко такива трябват, за да опитаме поне.
Засега сменям памперси 5 пъти на ден, като един път вършим нещо по-съществено, за което нямам време да пробвам с изхождането в леген  #Crazy не мога да си представя и двамата така да ги изхождам, та ще чакам като седят стабилно да пробваме гърнетата.

А за лигавниците, тези, които Епона препоръчва също са добри, но  засега се справяме ние с лигавника с джоб, надявам се да вървим към по-културно хранене иначе ще им купя направо дъждобрани  Joy

# 591
И аз ползвам лигавниците, които е показала Епона и съм много доволна. Иначе пада яко мазане.
Момичета търся подходяща рецепта за домашни сладки с овесени ядки, но без брашно и бяла захар. Ако някой знае нещо подобно ще е супер.

# 592
# 593
За многократните пелени, аз съм решила да ги ползвам напролет за през деня и по този начин да стимулирам отказа от памперс, ще останем за през ноща със еднократните пелени. И аз проучвам да ли да взема ALL in one или тип Джоб и съответно дали да ползвам биоразгардимите подложки или да ползвам бамбукови и да пера, а може би ще комбинирам. За сега съм се спряла на два варианта TotsButs и Wonderoos и ще взема и от двете да пробвам. Ето тука може да се вземе и под наем за проба http://www.estestveni-idei.com/prod/tots-bots-bamboozle-stretch.html

# 594
Привет! Hug  bouquet
Днес сме будни от 7.30ч., това не ми се беше случвало до сега! Flutter Обикновено Коско спинка до към 9.30-10.00ч., a бебо може и до 12.00ч. да откара hahaha bowuu

Та спретнах една хубава закуска, поплетох малко (сега плета едно одеалце за благотворителният базар на ДБМ - края на месеца), бебо спинка сега, мъж ми и Коско си играят, малко по-късно ще поизлезем на разходка, ще дойде и баща ми да види децата и така... за обяд и вечеря има сготвено, та днес ще си поплитам повечеко!!! Hug

Моля, давайте идеи за нови заглавия!!!

За сега това от мен, слагам едно кафе и ви оставям! Hug

# 595
здравейте, момичета Simple Smile

минавам на бързо, че с едната ръка държа Димитър

Момичета търся подходяща рецепта за домашни сладки с овесени ядки, но без брашно и бяла захар. Ако някой знае нещо подобно ще е супер.

правила съм тези но все още не са подходящи за бебета, освен ако меда не се замени с нещо  newsm78

wavey

# 596
  • София
Тези са от блога, който вчера публикуваха. Маслото може да се замени със зехтин, но има жълтък.

# 597
Здравейте  Hug
Благодаря за подкрепата и съветите!Предполагам,че просто съм се поддала на влиянието на едната баба,която все ми натяква,че му има нещо на детето...
ludesita ,тук има доста хубави идеи.Овесените бисквитки са много вкусни,но за толкова малко бебе не стават,понеже имат белтък.Всъщност не знам за Макс ли ще ги правиш или не  Laughing

# 598
За бисквитки: мисля да пробвам тези, без зехтина, съвсем елементарни са. Предполагам, че биха станали с всякакво брашно...  Thinking

# 599
  • Варна
Ммм Ека, тези овесени сладки с мед и сусамов тахан са точно нещото, което търся в момента, но за по-големите деца, даже тахан съм купила, че те горките умират за сладко, а ми се иска да ги науча на нещо по-здравословно. В блога кухнята на моето смейство който посочих вчера има и  без жълтък, но пък са със глутен.

За многократнте пелени, ползвам джоб. И имам освен микрофибърни подложки, съшо и бамбукови и конопени. Джен ако искаш да приучаваш на гърне, стандартните джобове с полар  към кожата няма да ти свършат особена работа, те държат почти толкова сухо колкото и памперса За целта към кожата трябва да има някой от естествение материали, бамбук, коноп или памук. Аз понякога слагам бамбуковите подложки към кожата , дори и тензух, и честно казано не става особено мокро, докато не се напои съвсем бодложката. Тези на Totsbots easy fit, понеже са бамбукови, казват че държат мокро, така че може да са по-подходящи. По принцип майките които ги ползват пишат , че са много удобни. Аз нямам такива. Уондеруус са хубави, би могла и за през ноща да ги ползваш с тяхната тройна бамбукова подложка, но пък тази подложка е доста обемна за през деня според мен. Имай предвид обаче ,че естествените материали съхнат по-бавно от микрофибъра и полара, моите ги пера на 1100 оборота, и първите съхната за 5-6 че и повече часа в отоплена стая, докато вторите за 2-3  часа са сухи. Mother of twins , относно  бройката , по принцип многократните пелени се сменят по-често от памперса, не че не биха издържали и повече, зависи колко пишка бебето., но все пак урината в пелената създава предпоставка за развитието на бактерии.  По принцип можеш да стартираш с по 6 пелени на ден + 2-3 кавъра , (аз не съм ползвала комбинацията защитни гащи + вътрешна пелена)  зависи колко често искаш да ги сменяш и переш. Като си купиш по 6 ще почнеш да пробваш и ще разбереш. Моето мнение е така, вземаш първо няколко за тест  виждат кое , как и решаваш , какво е добре за теб. От джобовете, аз съм доволна от fuzzi bunz, wonderoos, charlie banana, ползвам one size. Имам и две All in one, предимство слагат се най-бързо и лесно, но парчето което е зашито за пелената, мнго ме дразни как ми се мятка като ги запирам на ръка. освен това по-трудно се дезинфектират.

Общи условия

Активация на акаунт