Отговори
# 525
Здравейте на всички
С благодарност към Епона, която ще се ангажира да ни направи отново колаж, аз вече качих снимка в албума. Дано да не излезе много нахално, че се набутах първа...  Grinning и дано си повлека крака (имам я тази способност)  Wink
Шушка и на мен ще ми е интересна статията за витамините, ще видим само дали ще я разбера, че немския съм го позабравила. Ако не стане да качиш pdf (не мога да помогна с акъл как става) и на линк ще сме благодарни.
За секса и шевовете от епизиотомия - започвам да си мисля, че съм голяма късметлийка като ви слушам. Аз имах зверска епизиотомия (Мишо се роди доста голям), но явно докторът си е свършил добре работата, защото след пълното зарастване  на мястото нямам никакви неудобства и дискомфорт. Даже не виждам и не напипвам и белег, абе като нова съм направо ... Blush

Пожелавам ви по-топли дни, повече разходки или някакви изобщо (за тези като мен, които не са си подавали носа навън от една седмица и вече са на крачка от депресията), папкащи и здрави дечица!!!

# 526
Идеална снимка примерно:

Joy   Идеална снимка на идеалното бебе - нито му сменяш памперси, нито го захранваш, нито се буди нощем с рев....  hahaha

# 527
Шушка аз бъкел не разбирам немски, но ако имаш време да резюмираш накратко най-важното от статията ти, с радост ще го прочета  Peace

# 528
Правилно ли съм разбрала, че класирането за нашите деца ще излезе чак през Май месец  newsm78
А местата кога излизат и кога се прави заявка  Blush
На 27-ми февруари излизат местата, класирането е на 5 май, а от сега може да се направи регистрация само.

# 529
Даже и регистрация още не може да се направи! Ще може след 27-ми фев.

Оф, голям зор виждам с това захранване-не иска да яде и това е! Чака си детето следващото ядене на цица и стиска устни.

# 530
Даже и регистрация още не може да се направи! Ще може след 27-ми фев.
Цвета, аз регистрирах момата преди няколко дни Wink
Беше заключена системата за няколко дни, но я пуснаха.
https://kg.sofia.bg/sfkg/parent/login_input.htm

# 531
и аз се регистрирах вчера в системата

# 532
Ок, тези дни ще я преведа и ще я пусна, за да може всички да я прочетат.

# 533
Здравейте!
Епона ,  bouquet  много се радвам,че пак ще има колаж!Ще потърся подходяща снимка след малко!
Ние бяхме на консултация днес.Младежът не е пораснал много но според доктора пак е в норма .Утре ще мина да взема направление за ортопед,за всеки скучай да го види,че нито сяда,нито стои добре изправен,дай Боже всичко да е наред  Praynig
относно епи-то - ходих на лекар,всичко ми е наред,просто мястото на шева все още е доста чувствително,не ме боли постоянно(то дори не е болка,просто някакъв дискомфорт)
мислих да пиша още,но ревлон вдигна децибелите отново...

# 534
здравейте,днес малката ме побърка е меко казано!Отказва да яде и това е ,от сутринта е решила да стачкува с яденето ooooh! Whistling #Cussing outПърво сутринта млякото от 150 гр и го давах най малко на сто пъти,пие 20 гр и спре,после 10 и рев,викам не е гладна ок ,ще чакам да огладнее хубаво ,след 5 часа и давам месно пюре,след 1-вата лъжица всичко се повтаря #2gunfire,сега пак след 5 часа претой едвам я излъгах с млякото,явно днес е решила да е на диета.

така хубаво си хапваше,но за сетен път се убедих ,че каквото прави едно дете от форума и хаидееееееееееееее след него/някой беше споделил същото,че детето отказва да хапва,извинявам се но не си спомням кой беше/ Embarassed.За ортопеда,ние от 6 месеца искаме направление,но педито не дава,било ок всичко и това е,а знам че ни се полага такъв преглед.Когато трябваше да лежи малката все искаше да е седнала  в нас сега като я слагам да сяда на дивана,иска вече да стои права-еди та разбери  newsm78.
о накрая да се надяваме утре времето да е малко по топло,така го дават по прогноза/че да излезем поне за 30 мин,че вече седмица не сме мърдали,тук вече подивяваме.

лека и спокойна вечер остана да добавя!

# 535
  • София
Здравейте отново!

Ние днес изкарахме 1 час навън - Йоанна спа в количката, а аз ринах сняг  Mr. Green Изринах си колата, дори запали от първия път, обаче няма шанс тази кола да мръдне оттам. Гумите ми са затънали до средата в снега, а точно пред колата има около 30 см сняг. Успях да разрина предните гуми, ама задните са си още в сняг - Йоанна ревна и се наложи да се приберем. Много драго ми стана, че докато ринах, дойдоха 5 човека (все мъже) да ме питат искам ли да ме бутат, за да изкарам колата. Да се надяваме, че когато наистина тръгна нанякъде, пак ще има доброволци за бутане (макар че мисля утре да пробвам да си доразрия и задните гуми и да разкарам поне част от снега пред колата ми).

Епона, благодарности и похвали за инициативата за колажа! Качих снимка Wink

Нещо още исках да кажа, ама забравих  newsm78

# 536
nikolita, всъщност да- права си - регистрация може да се направи още сега, но не могат да се създадат кандидатури за ялите и градините. Аз всъщност това исках да кажа, но съм се объркала.

# 537
  • София
Mother of twins, не съм ходила още до градината, но ще го направя в най-скоро време. Само да се стопли ще им се обадя да се разберем, много ми е брлизко и ще го комбинирам с разходката.

Аз все пак и чакам да видя какво ще стане с държавната ясла, макар да мисля, че нямаме особено шансове.

Епона, искам и аз да се включа във фейсбук групата. Как става товаю?

Епизиотомията - нищо не усещам още от самото раждане. Но и докторите на визитацията всяка сутрин ме питаха кой ме е шил и след като отговарях, отвръщаха, че само моято докторка може така. Много съм й благодарна.  smile3525

За разходките в това време малко ме е страх. Студеничко ми се вижда и си стоим вкъщи. Но и малкият избесня и утре може и да се престраша и да го изведа.

Захранването - и при нас не е от най-лесните.  newsm12 Пюрето го яде трудно, трябва да го разсейвам, да му пея, да му правя муцуни, за да набутам лъжицата.  Но с кашата следобед нямаме проблеми. Там е удоволствие да го храня. Порцията му е около - 180 гр общо, като към около 120-130 гр прибавям намачкан плод или половин бурканче плодово пюре. Лапа и ушите му свирят.  feeding
И само намачкан банан много обича, вчера яде от филията ми с масло, иди го разбери како му харесва  ooooh!

А от няколко дни към пълзенето (вече и в кухнята ходи) се прибави и изправянето на долното ниво на масата, където държим вестници и списания, дърпането и дъвкането им и "подреждането" им. Подпира се там и стои на два крака. Вече се отказах да му забранявам, става по-лошо. Кой беше казал, че любимите играчки са забранените??? Точно така е newsm10

# 538
Олееее,колко кросива е Юлката дружина.Пу-пу да са ни живи и здрави дечицата и да ни радват с чаровните си усмивки!

# 539
Здравейте, момичета   bouquet

и аз качих снимка за колажа малко по-рано днес, много са ни сладки мъниците, еййй  smile3521

моят човек не лази, но се е научил да се придвижва, за да вземе нещо. Прави разни акробатични номера - ако е седнал на леглото се гмурва напред, след това прави разни превъртания, от груб на корем и обратно, отблъсква се с краката, протяга се и вече е достигнал целта, която обикновено е телефона ми или мишката на компютъра, та не знам кога ще тупне на земята. Онзи ден се изправи и сам в леглото, но все още му тежи дупето и се клатушка, но както набира скорост скоро няма и да иска да седи повече.

За епизотомията - моята от 100 километра се вижда, че не е добре зашита, освен това се оказа и зле зараснала, като ходих на преглед, та с мъжО си имахме малко проблеми с   luvbed Сега като че ли почват да се оправят нещата. Даже гинеколожката ми каза, че при второто раждане ще се наложи корекция и ако не се промени тогава ще се наложи да си правя пластика.   Whistling  Tired

Със захранването и ние сме до под кривата круша - зеленчукови не иска много, а вчера въведох и пуешко, яде го, но днес напълно го отказа. Иначе плодовите ги похапва - понякога 1/2 бурканче, друг път цяло. Каша още не съм въвела, но скоро ще й дойде и на нея ред. Танчето мисля, че беше показала едни бебешки бисквитки, те от кога могат да се дават?

Лека от мен   wavey

Общи условия

Активация на акаунт