Отговори
# 540
  • София
Здравейте и от мен! Докато се наканя да пиша и то половината теми сигурно вече са неактуални, ама да се отчета, че от 2 дни се каня.

Режим на хранене – няма. Опитах се да проследя горе-долу и ето какво се получи:
8,30-10,30 – кърма
11-13-кърма
13,30-2 лъжички със зор морковено пюре
14-14,30-кърма
16,30-17,30-кърма
19-20,30-кърма
20,30-къпане и след това кърма докато заспи, което може и да е към 23,30.

За играчките – всички ги харесва по малко ако е в настроение и хич ако му се спи или яде. Изключение прави телевизорчето на Симба това, което като го зяпне и забравя всичко останало. То и въртящата се лампа на Симба тазиса единствените играчки, които вършат работа докато се обличаме вечер. Толкова им се кефи, че забравя да мрънка докато обличаме ръкавите. Друго, което помага отчасти за обличането е дрехи с предно закопчаване. Има такива бодита с прехлупване и пижамки. Като не са му около врата става по-лесно.
За приликите – определено прилича на баща си. Намерихме негова снимка като бебе. Почти на 80%. Само цвета на очите е мой.
За говоренето – сега най-често казва дуф, буф, бррр, мам, ам, айе, ей.
Пълзенето – то добре, че от една седмица вече се въртим. Пълзенето е далечна цел. Засега рядко вдига дупе. Иначе ако е по гръб се избутва с крака и се придвижва в посока към главата.
За оставянето на пода – ами мисля, че има смисъл ако пълзи. Набелязала съм от тези меките пъзели за под, само че ми се искаше да е с фигурки, а не с числа.
Бяхте споменали кюфтета на фурна – за да не се запичат в тавата им подлагам хартия за печене и после само я изхърлям.
За сайта JCPenney – не видях много избор в намалените стоки. Иначе проучих и се оказа, че доставят до БГ за около 30 долара, в зависимост от тежината. Колкото и да са евтини нещата това доста ще оскъпи.
За колажа – ще дам снимка. С новия фотоапарат толкова снимки изснимах, че ще трябва време да отделя зърното от плявата. Дано все пак има една, която да става  Embarassed
Мока куин - по отношение на възможни ортопедичните проблеми. Излязла е програмата с лекции на 9 месеца. Една от тях е на д-р Венелин Алексиев. Ще се радвам да се засечем там. Аз мисля да ходя и на тази в петък. Дават го затопляне, та няма много да му мислим.
За секса – тъкмо тръгна да се възражда и малкия взе да се буди нон стоп през нощта. Сега от два дни е малко по-спокойно, така че може пак да  luvbed
Лека и спокойна вечер!

# 541
  • Варна
Захранване: захранвам от седмица, ами уж добре се приема и с голям ентусиазъм, но ... лапа, затваря устата и половината излиза, връщам обратно, и пак половината излиза и така за 3-4 пъти една лъжичка е поета . Иначе маха ръце с ентусиазъм , ако купата се отадалечи следва рев. И така днес изяде 50-60 гр кароф с морков , после изпи 50 мл кърма, а малко по-късно още 20. Мисля , че яде малко. Тя по принцип не е рекордьор в наддаването, ама полседния месец нещо се усъмих, и седмица преди консултациуя я заведох на контролно теглене, е оказа се че за 3 седмици е  качила 180гр. Не че дава признаци на глад, спокойна е, аз  при най-малкот съменеие за глад , я слагам на гърда. Ама гледам, че по-малко пикае, гърдите не ги усещам пълни . Абе въобще се вкарах в един филм. И днес реших ще се цедя, ми тя и цеденото толкова го яде ooooh! Тц - тц, отгоре на всичко от днес има сополки, не много драстини , а сега и 37,5 температура.  Пък пусто да пустее, не изглежда болно детето. Рита си, говори , весело е , обръща се от гръб на корем и обратно, е вярно не може да седи, а не е единстеното бебе на 6 м, което още не може. е вярно спи по цяла нощ , а напоследък се оказа и не пикае докато спи нощем, ооооф, Почвам да си мисля, че детето ми е болно от безнайна болест, която обикновените педиатри не знаят #Crazy
И в тази връзка, относно злоядството при децата , ще си позволя да не се съглася, че няма злояди деца. Еми синът ми е злояд, щерката пък напротив обича да хапва, е не яде всичко безразборно, но и с батко си не може да сравнява , който все рови и отбира  Еднакво са гледани, хранени и захранвани. А мъж ми пък според свеки е класически пример за злоядство до пубертета, а жената има база за сравнение , другият и син е само година и половина по-малък и няма нищо общо в яденето.

Секс, ооох, ами хич нямам желание, много ми е съвестно, че мъж ми страда , ама .... какво да правя. той проявява разбиране, и аз все чакам да ми мине , ..... много се смях вчера с това счупено огледало, даже викам на мъжа ми:  "разбрах, от къде е проблема, да си чупил огледало напоследък"

епизиотомия,
тая от преди две години не ме е боляла никога макар и да си я напипвам , виж последните месеци от бременноста беше станала чувствителна, даже се чудех как ще раждам и да не създаде проблеми, но проблеми нямаше, сега последния път нямам  епи. Старата не се обади, и първото секцио е ок. Цикъл нямам за сега.
Mocа, може наистина да е някаква ензимна недостатъчност. На моя приятелка децата имаха проблеми с коремчетата, но около 2-3 годишна възраст, имаха болки, след прием на ензими и подходяща диета проблемът се израстна.
За приликата, като се роди ми приличаше на кака си, сега на батко си ми прлича на тази възраст. От мен е взела май кафявие очи, за разлик от другите. Но децата се променят с времето, ту приличат на един , ту на друг.

# 542
Танчето мисля, че беше показала едни бебешки бисквитки, те от кога могат да се дават?

Виж тук - http://papa-bebe.com/hrani_drugi.html

На мен обаче не ми харесва съдържанието им... Ако не си намеря други, ще се опитам да направя домашни някакви...

Огледах се в Оризови бисквити – пълнозърнест микс, Оризови бисквити с моркови и домати и Оризови бисквити с ябълка... За съжаление не съм виждала в нашите магазини, не мога да кажа цена, също не зная дали са хубави на вкус и харесват ли ги бебетата...

# 543
  • Варна
http://vkuhniata.wordpress.com/index_pictures/, ей тука най-отдолу има хубави според мен рецепти за деца, в т.ч, и бисквитки.

# 544
здравейте,

от тези оризовите с ябълка има на Хипп. Оня ден бяхме на гости на едно бебе и домакинята даде на Зара една такава бисквитка, ееее няма да ви кажа какъв кеф, даже като свърши почна да се ядосва яко. Но ще чака, на опаковката пише от 8 месеца, така че засега няма да и купя. Те се топят, а не се чупят, няма опасност от задавяне.

# 545

момичет искам да ви попита дали може докато кърмя да пия спазмалгон? защото след 3 дневни болки, най-накрая ми дойде , но пък днес болката вече не се търпи и но-шпато не ми помага....  Sad

# 546
Ето линк към статията за витамините на немски http://www.filedropper.com/dievitaminenlge
Епона, благодаря много за помощта  Hug
Утре ще ви я пусна и на български.

# 547
Минавам да споделя само за ЕБХ ( естествената бебешка хигиена). При нас се получи неволно, но функционира идеално. Покрай газовете, които мъчат моето бебче се пробвах 2-3 пъти да го изакам над легенче, както беше писала стелт, мисля. Първия път не стана, но в последствие се получава прекрасно. Дребното като висне над легена, започва да се напъва  и я свършва голямата работа. Иначе беше хленч, мъркане, опъване и в последствие вършене на голямата работа поне на три части. Сега го държа над легенчето сутрин и вечер, а през останалото време само ако забележа, че се мъчи и се напъва.
Ох, аз пак подхванах фекалната тема  Sick Mr. Green

# 548
Здравейте!!!
Вторника бяхме на разходка 2 4аса- намерих една слънчева пейка седнах ,малката спеше . След като споменах на майка ми вчера цял ден ми звъни родата да пита дали бебето е болно и да ме нахоква. Лично на мен не ми беше студено но според тях бебето като спяло се отпускало и да диша толкова студен въздух....... а как хубаво я напичаше  Simple Smile
после ще допиша ,че мъжо се завръща  newsm78

# 549
Добро утро!
Срам-несрам -връщам си думите назад-нямаме трето зъбче  Embarassed Много ми е странно-онзиден всички го гледахме,напипвахме ръбчето-а вчера нямаше нищо  newsm78 За сметка на това горният венец е силно надут и май чакаме 2 броя,почти наведнъж.Дано стане по-скоро,че малкия не се трае!Аз си знаех,че имам ревливо дете,ама той вчера надмина себе си  Mr. Green
Saly ,ти си майка с опит,няма да ти давам акъли ,само стискам палци всичко да е наред с малката душичка и липсата на апетит и неразположението бързо да отминат!
Маргариткаей сега ще видя програмата,но щом има лекция на ортопед-там сме:)
Днес най-сетне съм на фризьор,че приличам на самодива вече!С баткото си записахме часове,дано таткото да се върне навреме да гледа беб,че не искам да го мъкна с мен!Това пък ме подсети да споделя-моят косопад значително намаля.Сега обаче цялото семейство ни мъчи страшен сърбеж и пърхот,независимо с какво се мием...
Ох,ставам,че малкия се дере пак

# 550
Поздрав за всички недоспали!  Laughing

# 551
И аз съм от недоспалине,но не заради малкия-той си спи пу-пу от21,30до 7часа непробудно,но баткото ми е голям проблем в момента.
Сега с малчо спят в детската и баткото през час ме събужда с "Мамо,страх ме е"Направо вече незнам какво да правя.
Когато бебо се роди от начало аз бях при него в детската стая,а баткото при тати на спалнята и сега му е много криво че го приместихме в детската стая.Просто незнам дали наистина има страх или е просто метод да привлече вниманието ни.

# 552
Привет, момичета-кокичета! Hug

Я, да ви питам ще спретнете ли някаква изненада на половинките за 14 февруари???
Аз за почти 8г. вече съм се изчерпала Embarassed то не бяха, вечери, рисува ни от мен чащи, плушено сърце с надпис, пак мое дело Embarassed Sunglasses.... сега пък с двамата юнаци става още по-трудно hahaha

Танчето мисля, че беше показала едни бебешки бисквитки, те от кога могат да се дават?

Аз бях показала на "Плазмон", на тях, пише, че са от 4 месец, на Коско така бях въвела глутена, на Роско още не съм давала, че бяха свършили в магазинчето, но тези дни ще купя!!! Те се разтапят буквално и не давят детето! Hug

Ох, тази нощ беше меко казано кошмарна, Роско се е будил на 1 час, на час и половина и на 2 ooooh! и то не толкова за ядене ми за гушкане, ейййй, изтрещях, ама пък сега не ми се спи, че поне от 8 до 11 поспах малко Hug

Слагам по едно кафе, че сигурно има и други като мен Hug

Момичета, дайте идеи за заглавия, моля!!! Hug
Мисля, че бях пропуснала 1-2 предложения, но вече анкетата беше пусната и имаше доста гласували, моля девойката да ги пусне пак и да ме извини!!! Hug

Хайде до по-късно!!!  bouquet

П.П. Охооо, то станало време за обяд, сервирам го:
Слагам пилешко, че днес е Петльовден и мъжките майки готвят пиле bowuu  chef

Последна редакция: чт, 02 фев 2012, 12:39 от Bulechka™

# 553
Здравейте, момичета   bouquet

Едно кафенце и лека закуска, че днес Димитър става на 7 месеца  newsm08

Стелт, Танче - благодаря за инфото и аз ще ги потърся, в нашия квартал едва ли ще ги намеря, но при родителите ми в Люлин има един магазин, в който със сигурност ще ги има. Там няма празно.

Франсе не знам за спазмалгона, но виж в този сайт: http://www.e-lactancia.org/ingles/inicio.asp Пишеш основната съставка на лекарството и ти показва дали е съвместимо с кърменето.

Изчезвам, че малкия нещо мрънка  wavey

# 554
http://vkuhniata.wordpress.com/index_pictures/, ей тука най-отдолу има хубави според мен рецепти за деца, в т.ч, и бисквитки.

Тези съм си ги заплюла, но първо да си намеря продукти... Брашно от елда по нашия край е мисията невъзможна...  Laughing  Дано да ме опровергаят...  Crazy

Препоръчаха ми и ето тези Постни бебешки бисквитки с тиква

[soon] mother of two, точно така е...  Laughing   Как жестоко ме рита нощем това малкото - все в циците ме цели, а като са пълни с мляко така боли... Пък и голямото ме бутурясва от другата страна - мята крака и ръце върху мене и е доста изненадващо и болезнено когато спя дълбоко...  Confused

Galla, когато бях малка, имах един детски плакат в стаята си, който нощем изглеждаше ужасно страшно... Не зная защо не казахме на родителите си (детска ни работа), но брат ми се пренасяше в моето легло всяка нощ, защото плаката беше над неговото легло... Може и да го е страх детето, детските фантасмагории са неограничени... И двете ми деца спят при мен, но голямото е много впечатлително (като всяко дете) и сънува кошмари или понякога го е страх да отиде на две крачки от мен, когато е тъмно...

Bulechka™, преди няколко години живеехме в блок на последния етаж - някъде над 7-мия... На 14 февруари милУто стана за работа, аз си спях... Когато и аз станах, той ми се обади по телефона и ми каза да изляза на терасата... Аз къде ли си ставам в последния момент, бързам да паля печка на дърва, направо му се развиках, че нямам време да се разхождам по терасата, но той пък беше настоятелен... Излязох, питах го сега кво да правя там и той каза да погледна надолу... Беше ми направил сърце в снега - с крачки, голямо, много красиво беше...   Heart Eyes  Та това беше най-евтиния, но пък ефектен подарък, който съм получавала... А той си отнесе леко скарване преди това, добре че ми е добричък...  Laughing

За последно да кажа как хванах миЛуто да сменя сам памперс... Скоро баткото имаше рожден ден и вкъщи още се търкалят десетина балона... Та таткото натъркал няколко балона в косата си и ги лепнал на тавана... Малкия гледа със зяпнала уста две минути - напълно достатъчно за да му се сложи поне памперса...  Laughing

П.С. Мога да се завия с този чаршаф...  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт