Боя за коса - Вlond 26 - Клуб на блондинките

• 77 779
  • 751
  •   1
Отговори
# 210
  • в 1001-та нощ
ти от къде я купуваш? вероятно върви в комплект с оксиданта? щом не знаеш колко % е, но щом е суперизсветляваща - би трябвало да е 12%  newsm78

# 211
  • Бургас
Ами купувам я от една парфюмерия(любимо мое място)там продават и някой професионални бой бес,чифели ...Скоро ми предстой да се боядисвам ще видя за оксиданта(аз си я бях избрала по каталог и е точно това,което искам,макарче последно време се замислям за една идея по-светло)

# 212
MиМка,къде се намира тази парфюмерия  ,и аз да  разгледам боите на чифели и бес.мерси предварително

# 213
  • Бургас
Писах на лични Peace

# 214
 Здравейте, момичета!
Като за начало искам да ви кажа, че се възхищавам на вашите знания и умения не само по тази тема, но и по всички останали  Вманиачих се преди няколко месеца (няма да казвам колко, че ме е срам, че за тях нищо хубаво не направих ) да стана и аз русичка. Ама то мъки, мъки... Изсветлих я до едно положение, но почна да ми опада есента (не знам дали беше от боята или от сезона) и крайчетата се накъсваха (и още де) и тогава започнах да боядисвам само корените и я оставих да почине няколко месеца. Планирах след голямата ваканция да й сложа един блондор и да се знае. Да, ама не...Хвана ме шубето и направих кичури. Сега искам да ви попитам как стои положението с тях. Как се махат? Може ли да се маже руса боя отгоре? Задължително ли изгарят? Може ли да се използва супер изсветляваща боя като Лореал Реферанс Сюпреме например?
   Благодаря ви предварително!

# 215
  • в 1001-та нощ
в какъв смисъл да махнеш кичурите?

ако е тъмен цвят с изсветлени кичури и искаш цялата да стане руса - трябва да изсветлиш и неизрусените кичури, а не да третираш всичко, няма смисъл да гориш вече изрусеното

и стабилна поддръжка  Peace

# 216
 Значи мога да отида да речем още веднъж и си изруся и останалите кичури. А иначе питах за това да ги махам или да боядисвам отгоре, защото ми се струва, че не може иначе да се постигне равномерен цвят, а и останалата ми коса не е чак толкова тъмна (оранжевичка си е де, ама съм виждала и по - рижи #Silly) Или греша?

# 217
  • в 1001-та нощ
ако боядисаш всичко наред - русите кичури ще станат още по-светли, а тъмните ще изсветлеят, но разликата ще си остане, по-добре да изсветлят и тъмнитр кичури и след това да мислиш за уеднаквяване

аз мисля, че ако веднъж е имало кичури е трудно да се постигне супер равномерен цвят, но да се доближат е възможно  Peace

# 218
  Ще те послушам и стискайте палци да се уеднакви все някога Simple Smile Обаче имам и други въпроси. Знам, че зависи от косата, но за тънка не е ли много силен оксидант 12%? И имали ли сте проблеми с накъсването на краищата? Зачетох се в темата за професионална козметика, но от някои цени ми стана лошо и можете ли да ми препоръчате някой флуид за изправяне или пък някакъв балсам без отмиване? Ползвам Шварцкоп за увредена коса, но имам чувството, че ми я изсушава допълнително..

Последна редакция: ср, 01 фев 2012, 00:04 от Lionne

# 219
  • в 1001-та нощ
аз ползвам 12% оксидант и косата ми е нормалан към фина  Peace, но важно е не само силата (колко % ) , но и в какво съотношение с боята (другото, с което се смесва), колко време престоява на косата .... неправилното ползване може да увреди и плътен косъм

колко % да е оксидантът и как да се ползва зависи от целите и изходното положение

накъсване ще има във всички случаи, ако има прекаляване с третирането и поддръжката е недостатъчна  Peace акцентът трябва да е в поддръжката

# 220
Lionne, не искам да те отчайвам,но аз бях години с кичури и после почнах да я уеднаквявам-е още не е уеднаквена съвсем и според мен това ще стане,чак когато израстнат-може би ако отидеш на фризиора,който ти е правил кичурите и си знае техниката как ги е вадил,ще стане по-лесно и бързичко.

# 221
Аз лично не бих се притеснявала ,ако имам кичури. Напротив. Смятам ,че биха стояли много интересно ,ще раздвижват прическата и цвета няма да е прекалено еднотипен.

# 222
  Въпрос на време е да се уеднакви в професионални условия (което малко ме разочарова, защото си е много парички, ама така е с пустото русо, зор  Laughing), защото една приятелка ми препоръча фризьорката, а тя има платинено рус цвят на главата си без грешка. Нито е неравен, нито косата й изглежда като перука. Преди това ми разказа как тя също е била жълта, на кичури, с опаднала на места коса даже. А честно казано и с тези кичури се преродих, лицето ми изглежда много по - свежо и цвета е доста интересен, прелива. Ще гледам като си боядиша и корените да снимам, за да ви покажа Simple Smile
 a.l.e.n.a, когато говорим за корени, които не са кестеняви, и тънък косъм, дали ако използвам оксидант 9% с руса боя ще се получи? Съотношението трябва да е 1:1, нали? И още един казус - преди да си направя кичурите  се бях боядисвала с Гарниер (толкова е нежна, че ефекта е доста блед и нетраен  Sad ) и като поизраснаха малко корените придоби оранжев оттенък. Та примерно като си наквацам боята в корените и изчакам двайсетина минути, а после за 5-10 се пробвам да накльопам само оранжевото без да засягам кичурите дали ще го притъпи малко?

# 223
  • в 1001-та нощ
ще го "притъпи малко", така се преливат обичайно

дали ще стане с 9% и руса боя или по-точно какво ще стане - е много индивидуално - пробваш и разбираш и за напред знаеш и преценяваш, кое е удачното за теб  Peace

# 224
Аз имам въпрос към блондинките с по-мазен скалп - какви шампоани използвате?Ясно,че при боядисване/къдрене/преса косата се изсушава,но ползвайки по-овлажнявщ шампоан обикновено на 2-рия ден косата ми е буквално с мазни корени (особено сега в сезона на шапките  Rolling Eyes ). Ще се радвам на препоръки  Hug

Общи условия

Активация на акаунт