Боя за коса - Вlond 26 - Клуб на блондинките

• 77 779
  • 751
  •   1
Отговори
# 360

a.l.e.n.a, много,много благодаря за бързия и компетентен отговор!!!  Hug  Аз нищо не разбирам от боядисване-винаги съм се доверявала на фризьорите без да ги разпитвам и сега ми е трудно да се ориентирам... И аз мислех да замажа положението с безамонячна на Лореал,но не знам кой цвят точно... Още веднъж благодаря-всички в този форум сте страхотни!  Wink

# 361
  • в 1001-та нощ
ако не разбираш достатъчно - наистина е по-добре при фризьор, макар, че ето - ти и неуспешен опит (при фризьор)  newsm78

LilMissSunshine - защо ще боядисваш и дължините? и колко е дълга косата  Rolling Eyes

можеш да ги матираш накрая за няколко минути с боята на корените - разредена с вода - нанасяш, стоиш 2-5 мин и миеш

аз горе долу забърквам 1,5 с.л. боя (смес от тази, с която са правени корените + мат) и 150 мл вода (топличка), разбърквам хубаво да не е на парцали, влизам под душа, леко намокрям корените и масажирам и става едно пенесто, разнасям надолу по дължините и добавям матиращия бъркоч, често стоя 1-2 минутки, но дължините "хващат" и цветът на всякъде е изравнен

при различните коси ще е нужно да се нагодят - пропорции, време ....

# 362
  • Lost in a fairytale ...
LilMissSunshine - защо ще боядисваш и дължините? и колко е дълга косата  Rolling Eyes

можеш да ги матираш накрая за няколко минути с боята на корените - разредена с вода - нанасяш, стоиш 2-5 мин и миеш

аз горе долу забърквам 1,5 с.л. боя (смес от тази, с която са правени корените + мат) и 150 мл вода (топличка), разбърквам хубаво да не е на парцали, влизам под душа, леко намокрям корените и масажирам и става едно пенесто, разнасям надолу по дължините и добавям матиращия бъркоч, често стоя 1-2 минутки, но дължините "хващат" и цветът на всякъде е изравнен

при различните коси ще е нужно да се нагодят - пропорции, време ....

Всъщност, идеята е да ги боядисам за 15-тина минутки, колкото да хванат бежовия цвят и да станат еднакви. Те са обезцветявани, но реално не са изсветлени до бяло, леко рижавеят, особено тези, които са по-отдолу. Иначе косата е късичка - до няма и средата на врата.
Естествената ми коса е средно или дори светло кестенява, но доста трудно се  поддава на изсветляване.

# 363
  • в 1001-та нощ
ами тогава, ако ползваш пепелната за корените и бежевата за дължините (в последните 15 мин), около 5 минути преди отмиване, може да напръскаш с малко вода и да ги масажираш така, че да се размесят, става едно пенливо, по-скоро гъсто-пухкаво  Peace

# 364
ами тогава, ако ползваш пепелната за корените и бежевата за дължините (в последните 15 мин), около 5 минути преди отмиване, може да напръскаш с малко вода и да ги масажираш така, че да се размесят, става едно пенливо, по-скоро гъсто-пухкаво  Peace

Масажирам цялата коса ли, или само около корените?

# 365
  • в 1001-та нощ
там където има боя - за да се размеси и "разпени", разпени е условно казано - става по-пухкава

целта е и да се размесят и прелеят двете бои  Peace

# 366
ОК, разбрах идеята. Така ще направя  Peace

Много ти благодаря  Hug

# 367
  • в 1001-та нощ
дано ти хареса  Peace  ще споделиш  Hug  bouquet

# 368
дано ти хареса  Peace  ще споделиш  Hug  bouquet

Задължително. Само да се стигне до боядисване, че така ме мързи  Mr. Green

# 369
Аз днес се боядисах с Матрикс 10ММ и 12% окс. и не съм доволна Crossing ArmsКорена ми стана рижев.Без блондор аз хубав светло рус цвят не мога да постигна, в това вече съм сигурна.Сега трябва да мисля какво да правя, да потъмня или да си горя косата на 20 дни SadДължините които са третирани и намазахме станаха супер, за светла основа я препоръчвам боята, но за моята 4-ка е слаба.Миналия месец бях доволна, но първо блондирахме с Бес.

# 370
elinor1985, да не би "проблема" да се крие не точно в пигмента на корена ти, а в самия номер на боята 10ММ  http://www.stuff4beauty.com/catalog.php?category=Socolor%20Color … e%20Mocha%20Mocha --- изглежда доста златисто и ме притеснява тази "мока".

-Alien- , Feeling ти е отговорила на въпроса  Wink

# 371
Когато основата е 4 и се ползва боя 10 разликата е цели 6 тона. Коя боя е в състояние да изсветли косата добре с 6 тона? Според мен е нормално при толкова тъмна основа да се получават не добри резултати само с боя. Дори и 12 с 12 оксидант да се смеси, то пак няма да се получи такъв цвят, какъвто ще се получи при една естествено светла коса. 
Честото боядисване и наслагването на боя за мен е неприемливо решение и определено не се отразява добре на косата. Също при една много тъмна основа още през първата седмица се показват корени, които изглеждат като чисто черни на фона на изрусената коса.

# 372
Здравейте момичета  Simple Smile
Искам да ви попитам цвета на Ирина Сарачинова как се води и мога ли да го постигна в домашни условия?
Ето една снимка http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/s720x720/408726_1 … 3_188650631_n.jpg
В момента съм боядисана с меден кехлибар на Кастинг Лореал, естествения ми цвят е тъмно русо.

# 373
elinor1985, да не би "проблема" да се крие не точно в пигмента на корена ти, а в самия номер на боята 10ММ  http://www.stuff4beauty.com/catalog.php?category=Socolor%20Color … e%20Mocha%20Mocha --- изглежда доста златисто и ме притеснява тази "мока".

Проблема е  точно както B & C го е описала, права е, а и аз вече с доста марки съм се правила и не се получава.Мока цвета е много хубав, аз и 8-та съм виждала на позната и е супер, май към него ще се насоча, че и на мен блондор + боя ми се вижда много.Когато е предварително обезцветена и сега дължините са много приятни, но корена SickИнтересното е, че  веждите са ми тъмно руси 7-8 някъде, а и др. ми косами са руси и когато се потъмних малко преди 2-3 месеца всички си мислеха, че съм естествено руса, а косата ми е тъмна Thinking

# 374
elinor1985  много са стъпките...Дачита постига доста светъл цвят от тъмна основа, пробвала ли си нейната боя(не помня коя е)? Или на друга суперизсветляваща 12 + 12%?

Алиена медна 8мица ми изглежда на мен. Този кехлибар какво е като число? Не виждам проблем да се постигне в домашни условия цвета.

Общи условия

Активация на акаунт