Истанбул 7

• 90 419
  • 726
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Да де, аз затова и написах, че има и маршрутки,
с които се стига много по-бързо от автобуса Simple Smile

# 286
  • Пловдив / София

fam, линка, който постнах на предната страница с автобуса на Кливия отваря ли ти се? От там можеш да гледаш картата и да избираш автобуси от падащото меню. Нищо, че е на турски, оправя се човек. Като искаш маршрута даваш Harita, като търсиш разписанието даваш Saat.

Да, така се отваря.

Аз вече си направих няколко файла с полезно инфо, които ще разпечатам и ще нося. И за транспорта също доста материал намерих, но тъй като само съм го копи/пействала и много много не съм се зачитала, малко ми е объркано все още.
Каква е разликата м/у тази карта и Акбил. И кви са тия жетони. Билети нали могат да се закупят или от райса, или от разни магазинчета за вестници, примерно. Или не съм разбрала.

Кливия, ако искаш, свиркай!

# 287
  • Казанлък of all places
Акбилът вече не е в обръщение. Замени го Истанбулкартата. Принципът е същия,четците в автобустие бяха различни за двете неща, сега е само четец за карти. Жетони се купуваха за трамваите , билети се продават в автобусите от кондуктори за такива като нас, дето не са съобразили да си купят  карти. Simple Smile

# 288
  • София
Не винаги обаче. Миналата година,
когато се качихме на автобуса за Миниатюрк,
настана голяма суматоха. Нямаше човек с билети,
шофьорът не искаше да вземе парите и започна
да крещи нещо на пътниците. Един от тях дойде,
чекира ни всички с неговият акбил и взе парите.
Чак тогава автобусът тръгна.
Този път ще си взема карта, за да не изпадам в
подобна ситуация.

# 289
  • Варна и...духом на Босфора
 Hug Миналия октомври нямаше кондуктори в автобусите.парво с любимия ми 25Е bowuu Crazy слязохме на Бебек,за кафе Неро, посещавано от Халит и Берг.Нямахме карта и платихме на един човек 4 лири,той мина картата си,даже искаше да ни връща 25 куруша. После до Саръйер отново така,но случих на любезни хора,не винаги всички са такива,затова и аз подкрепям вземането на карта.

# 290
Да, и моето впечатление от септември е, че вече ги няма кондукторите в автобусите. Жетони освен за трамвая и за метрото, ако ползвате, но са друг модел.
В павилиони за вестници може да се зареди картата с пари, но билети не могат да се купят, май... сега се замислих, че не съм пробвала.

# 291
  • София
Момичета, имам нужда от помощ за един адрес.
Много ми хареса едно кафе в сериала "Малки тайни".
Издирих го в интернет, но в Гугъл ми дава 3 различни
местонахождения в Истанбул.
Моля, който има представа, къде точно се намира
и как да стигна до там, нека удари едно рамо  Hug
http://www.barmekan.com/romeo-juliet-restoran-cafe/

# 292
Джулиана, защо не пуснеш това кафене и тук?
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=638028.0;topicseen

# 293
  • Казанлък of all places
Момичета, имам нужда от помощ за един адрес.
Много ми хареса едно кафе в сериала "Малки тайни".
Издирих го в интернет, но в Гугъл ми дава 3 различни
местонахождения в Истанбул.
Моля, който има представа, къде точно се намира
и как да стигна до там, нека удари едно рамо  Hug
http://www.barmekan.com/romeo-juliet-restoran-cafe/
Ромео и Жулиета ли се казва?

# 294
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Градски транспорт имах предвид - автобуси, маршрутките са частни доколкото зная.
С автобуса не губи време - минава по Кенеди джадесъ, втория мост на Златния рог, булеварда под ТРТ та на Таксим. Максимум 15 минути са, като знам какви скорости развиват тея автобуси (който се е возил на връщане от Чамлъджа вечер знае, като на рали се чувстваш)  Peace

Преди в някои автобуси имаше билетопродавач на първата седалка до вратата, ама за какво ви е като има карти - бързо, лесно и спестовно. Ние тогава се качихме, минахме картата на скенера и никой не ни е закачал.

# 295
Ние септември доста пътувахме с автобуси, но в нито един нямаше кондуктори. И понеже не знаехме, че вече явно са отпаднали, си се качихме на автобус рано сутринта и нямаше нито един пътник. Шофьорът взе да говори нещо неразбираемо за нас и в крайна сметка ни качи. Може би чакаше да се качат други пътници, за да им иска карта, но никой не се качи, и малко преди да дойде нашата спирка извади 2 електронни билета и ни взе по 3 лири. Разбира се, после веднага се снабдихме с Истанбулкарт и спестихме и пари и неудобство.

# 296
  • Казанлък of all places
Джулс, ресторантът е в Бейолу, съвсем на чалъм е. Сега ще ти дам карта на улицата:
google maps - излиза някъде на гърба на Тунела,между Чичек пасаджъ и Галата . Дано да успееш да видиш къде е, ако не ще направя скрийншот (ама след като направя мъфините:) )
Не, не може така, ето ти линк към картата :
Ромео Джулиет Ресторант- Кафе, адрес: ,Refik saydam cd. Evliya Çelebi Mah. No:15-a 17-a, Бейолу

Последна редакция: вт, 21 фев 2012, 18:54 от angelina.bgk

# 297
И ние много бързо сме стигали с автобуса от Аксарай до Таксим. Не са много спирките, но и хората бързичко действат там. Когато се е случвало да няма за слизане и качване и автобуса не спира и директно на Таксим ни е мятал. Ох, Истанбул!

# 298
  • София
Джулс, ресторантът е в Бейолу, съвсем на чалъм е...

Благодаря ти много   bouquet
Исках да е кафето, в което да направим почивка.
Много е симпатично с различните си мебели и
е на покрива на сграда  Hug

Ние тогава взехме маршрутката, защото нямахме
представа колко време се пътува до Таксим,
а и ми се стори приемливо като цена Simple Smile
За скоростите на автобусите не ми се говори.
До Миниатюрк, почти бях припаднала, а кокалчетата
на ръцете ми бяха побелели от стискане.

Последна редакция: вт, 21 фев 2012, 20:12 от jullianna

# 299
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
 Joy Joy Joy

Като на увеселително влакче си те представям!

Joy Joy Joy Joy

Ама пък така пестят време хората, прави са си  Peace

Общи условия

Активация на акаунт