раждане със секцио-2

• 75 105
  • 758
  •   1
Отговори
# 30
Замайващото е било друго. Фентанила е противопоказен при раждане със секцио. По време на, т.е.
Сега обаче много ме заинтригува това с "няма да помниш бебето"... Thinking
Пуп, разбрахме се.  Simple Smile

# 31
  • Sunshine state
Гигито,ами най-вероятно е щял да ти пусне райски газ и да те упои изцяло,та за това. Peace
Попитах за упойката,защото жената до мен беше само със спинална и сподели,че тресенето е започнало още в операционната,както и една моя колежка.Та,чудя се аз,има ли някаква разлика в усещанията,ако си спинална+ епидурална и ако си само със спинална. Thinking Някой би ли споделил?
Моята колежка каза също,че усещала допир и изобщо манипулациите,които извършват,но без болка,а аз такова нещо не усетих.Това също ме озадачи.
Лив,да,беше след секциото. Peace

# 32
И аз усещах допира.  Shocked

# 33
  • Sunshine state
Ти със спинална ли беше или комбинирана?

# 34
  • Варна
Това е съвсем нормално. Ако не си с обща анестеия винаги се усеща работата/пипането/, но не и болка.

Пупитка, "тресенето" е вследствие на операцията. Получава се от загубата на кръв и лимфа.  Не зависи нито от вида на анестезията, нито от вида на операцията.

# 35
  • Sunshine state
Тони,не съм много съгласна с твърдението,че винаги се усеща пипането.Аз поклащане усещах,сякаш ми движеха корема насам натам,но докосване не съм усещала никакво. Peace
Тресенето,освен всичко друго,има общо и с контрахирането на матката,веднага след интервенцията.Много неприятно,наистина,но няма как да се избегне.Явно при някои продължава по-дълго,при други е по-кратко.

# 36
Аз не съм треперила и единствените ми усещания бяха за бутане и дърпане. Имах чувството, че направо отчовъркват бебето от корема ми.  Crazy Но същите ми бяха и усещанията при предишната операция със спинална упойка, там пък имах чувството, че ми дерат крака на ивици. Голяма забава.  hahaha

# 37
Но същите ми бяха и усещанията при предишната операция със спинална упойка, там пък имах чувството, че ми дерат крака на ивици. Голяма забава.  hahaha

Така си е. Голяма гадост, нищо, че болка липсва.  Crazy

# 38
  • Sunshine state
И при мен го имаше това с чувството,сякаш изтръгват бебето от корема ми.След това усетих голямо облекчение-все едно някой беше седнал на гърдите ми. Simple Smile

# 39
  • Варна
Pupitka, това поклащане се усеща в момента, в който отворят матката и вадят бебето. Все едно си на кораб по време на буря. А "изтъргването" е от изчистването на кръвта от операционното поле /особено когато става с марля/.
А за усещането - усеща се, че нещо се прави, пипат, дърпат, но не те боли. Когато ми беше за сефте, макар че бях добре подготвена теоретично, така и не разбрах кога започнаха да режат. Единствено се ориентирах по изминалото време, понеже съм била и от другата страна  Mr. Green.

# 40
Бутането ми се видя страшничко за бебето, щото асистент-операторката яко буташе, но си повтарях, че е в реда на нещата.

# 41
  • Sunshine state
То и аз докато се усетя какво става,вече я изкарваха. Laughing Анестезиологът ми каза,че лекарят щял да ме щипне,за да провери дали ме е хванала упойката и след ръчкане в продължение на 2-3мин. изкараха малката,а аз бях учудена колко бързо се случват нещата.  Grinning

# 42
  • UK
Вчера попаднах на темата и прочетох малко, говорите за това втрисането след операцията. Чак си търсих епикризата да видя с каква упойка са ме оперирали (спинална). Та тресене от студ не усетих аз. Според мен зависи от качеството а упойката, и на вливаните обезболяващи след това.
Самото усещане на операцията аз описвам като все едно някой ми обуваше панталони , чувставах само местене насам натам, даже не усетих кога са я извадили. Но аз по принцип имам пристъпи на паника, а от секциото ме беше много страх и имам няколко номера с които времето да ми минава много бързо и да не мисля за нищо докато не отмине дадена ситуация.
Най-страното(малко ужасяващо) беше когато след операцията сестрите ме местеха на носилката и си видях краката все едно не бяха моите.

# 43
Интересното е, че и на мен на няколко пъти ми обясниха - и непосредствено преди операцията, и в предварителния разговор с анестезиолога за това дърпане, пък аз абсолютно нищо не усетих. Само преди да почнат да ме режат все ме беше страх да не почнат преди да ме е хванала упойката и няколко пъти повтарях, че още не ме е хванала, да не ме режат и докато съм го повтаряла това, те вече ме били резнали.  Joy

# 44
  • Бургас
Пфф, така като ви чета,каквато съм пъзла се замислям дали за второто живот и здраве някой ден, да не си поискам пълна упойка .  Mr. Green
За първото се наложи секцио по спешност и нямах избор за упойка.

Мен също ме тресеше много при излизането от упокойна,но предполагам,че за пълна е нормално.

Общи условия

Активация на акаунт