раждане със секцио-2

• 75 111
  • 758
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Inssan, честито момченце и от мен!   bouquet Да сте живи и здрави и двамата! Ха, Коцето ни води с цееели 50 грама, моят син се роди с абсолютно същите мерки, ама с 50 грама по-лек.
Движи се колкото можеш повече, въпреки болката, защото колкото повече се движиш, толкова по-бързо ще се възстановиш. Покрай грижите за бебчо няма да усетиш кога ще се чувстваш пак добре! Много е хубаво, че така добре ти е тръгнала кърмата, браво!
Ако ти се споделя, можеш да разкажеш кое от операцията е било ужасно

# 496
Предварително да се извиня, ако срещнете много грешки в писането, но от недоспиване съм малко неадекватна. За операцията: Аз още преди нея си знаех, че ще се панирам, но не очаквах да е чак толкова. Още като ми сложиха упойката и усетих как ми изтръпва всичко от гърдите надолу започнах да се треса и да не ми стига въздуха. Не усещах дробовете си кога дишам и колко. Даже се чудеха дали да не ме приспат, но им отказах и някак се поосвестих. Когато вадеха бебчо, който беше много високо ми натъртиха много сериозно ребрата и 2 дена в болницата неможех да дишам без да ме прерязват всички органи от вътре. За капак са ми били някаква инжекция така, че са ми засегнали нерв на крака и сега ми изтръпва и стои студен почти постоянно. И най-малкия проблем, който по-скоро на психическо ниво ми подейства - Свалиха чаршафа пред мен докато доктора още беше целия омазан в кръв и като си помислих, че е моята вече тотално изперках (от малка се ужасявам от кръв) . Отделно в  тази първа АГ незнам защо им казват ВИП отделения. Пълен ужас. И кревата и обстановката (постоянно от някъде ти се тропа на главата, вместо да си починеш да се възстановиш.) Но имаше и няколко мили хорица на които съм адски благодарна като една от акушерките, които ми помогна за гърдите, защото бях на път да получа мастит. И така в общи линии. Надявам се като отмине времето, да отминат и лошите ми спомени и да останат по-добрите! Simple Smile Важното е, че бебко е добре и горе долу си определи вече режим, аз се зобя с витамини и чайове за кърмата и вече успявам да поспивам. И да не се стряскат тези на които им предстои секцио там. Просто моята нервна система е доста докачлива и сигурно за това ми се отрази така всичко.  ooooh!

И да добавя: Евала на д-р Константин Петров, че беше така добър, търпелив и отзивчив! Едва ли друг лекар щеше така да ме изтърпи! Simple Smile

Последна редакция: нд, 27 май 2012, 13:27 от Inssan

# 497
  • Sunshine state
Inssan,ти комбинация спинална + епидурална ли беше или само спинална?Наистина е възможно да са те болели ребрата,ако е имало повече дърпане при ваденето на бебето.Да ти кажа,и аз съм от тези,които се панират много бързо от медицински манипулации,но неочаквано за мен точно в деня се стегнах и все едно бях друг човек.И аз видях окървавените ръце на гинеколога,но не се впечатлих особено.Кофти е,че са махнали така чаршафа. Confused
Дано бързо отшуми проблема с крака ти.На майка ми една колежка също имаше засегнат нерв и влачеше единия крак цели 2 месеца.Слава богу се оправи и сега си е добре.При разговор с лекаря й обяснили,че се случвало много рядко и в случая е изтеглила късата клечка.
Важното е,че всичко е минало и имаш много време да се отърсиш от преживяното.  bouquet

# 498
Мда, за жалост и без да махнат чаршафа в някой момент може да се видят ръцете на оператора, като ги вдига за игла и конец, например. Ама да го видиш целия изцапан е брутално, наистина, ако си по-чувствителен.  Hug Ето затова е по-добре да е подготвен човек, най-малкото се елиминира момента на неприятната изненада - гадно е, ама си го очаквал.  Peace

Инссан, бързо възстановяване и не се психирай твърде покрай кърменето. Ако бебето суче, кърма ще има. Wink

# 499
Тази първа АГ в София май скоро даваха в предаване на Гала за естественото раждане и едва ли не я боготвориха (без малко да се навия и аз  Mr. Green). А на мен ми направи впечатление, че имаше една жена току що родила- още на магарето- на някакви системи (е, не беше разкрачена, магарето беше опънато като легло и тя беше завита с одеяло), а бебето й беше през 2 то не са стаи, ами едно като преградени клетки и лежеше само. Жената беше изцяло в кондиция да дава интервю, че и 2ро раждане било, но все пак бебето не беше при нея. То това е друга тема, но ми се стори странно. Кака Лара беше там и Деси Добрева и пак приказките, че видиш ли като не са минали жените през 100 мъки и през 9те кръга на ада, не стават за майки. Добре, че Гала ги поспря малко, че както се бяха увлекли.....  ooooh!  Inssan, бързо възстановяване ти желая и да си гушкаш бебчето  Hug Hug.
Чувала съм, че ако си в съзнание при секциото, т.е. не с пълна упойка, трябват железни нерви, много се отразявало ако се притесниш  Peace
Свалиха чаршафа пред мен докато доктора още беше целия омазан в кръв и като си помислих, че е моята вече тотално изперках (от малка се ужасявам от кръв) .
ей това направо ме разби- нямам думи, как може  #2gunfire #2gunfire

# 500
  • София
Ето защо значи на мен чаршафа го свалиха буквално за 3 секунди, сигурно за да нямам време да обхвана с поглед цялата картинка  Wink Успях да зърна само едно дупенце и една пъпна връв и толкоз  Mr. Green Е, и потвърждението, че е момче бебето - също. Като ме изкарваха от операционната хвърлих един поглед, ама всичко бяха прибрали вече, с изключение на една стерилна кърпа със съвсем малко кръв. Ако бях видяла обаче нещо подобно като Inssan, със сигурност щях да се гътна  smile3551

# 501
Ми то си е стресиращо. Аз изобщо не видях Кица като я извадиха, само я чух, че врякна и видях вързопче, което отнесоха някъде край главата ми. След няколко минути ми я поднесоха да я целувам колкото си искам. После от една акушерка разбрах, че едва ѝ свалили краката, били вдигнати над главата. Чаршафа свалиха като приключи докторът с шевовете, ръцете му мернах над чаршафа, но мен кръв не ме плаши, а и не беше кой знае колко изцапан.

# 502
  • Burgas, Bulgaria
момичета благодаря ВИ  Hug
аз имам дата - далечна ми се струва ,но ,за да е този екип трябва да почакам до тогава ..... 15юни  Hugв 8 часа трябва да съм там ....има още 5 планувани секции ....говорих и с двамата доктора на място ще се реши аз ли ще съм първа или последна .....
та бойна задачка ми е да си държа Комарчето на топло  Heart Eyes

# 503
  • Sunshine state
Тикве,дръж си го и си свиркай. Whistling Не е далеч 15 Юни,на мен дори ми се вижда съвсем близо.То няма и 3 седмици. Simple Smile

# 504
успех с раждането. Simple Smile Simple Smile Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 505
  • Sydney
аз видях окървавения оператор, но не ми подейства стресиращо - може би защото така ме бяха упоили, за да ми свалят пулса понеже още преди секциото си беше 170 и не искаше да пада... но не от притеснение, бях супер спокойна и усмихната и си говорех с присъстващите...

# 506
  • sofia
Inssan, честито бебче!!!  bouquet

Ох, като чета и тръпки ме побиват. Аз понеже като видя кръв и то моята и се разтрепервам, винаги извръщам глава като ми бият инжекция, затварям очи като ми ремонтират зъбите и т.н. - знам се и не искам да гледам. Е, и за секциото постъпих така, въпреки чаршафа - гледах настрани през цялото време иннищо не видях, което да ме стъписа. Peace
Важното е, че всичко е минало успешно!!!  bouquet

За болката в ребрата - и моето момченце беше високо и много силно ме натискаха. В резултат на сутринта при раздвижването най-гадното беше, че въздух не можех да си поема, болката от раната беше по-малка. Crazy
И после си ме боляха ребрата и трудно дишах около 2 седмици, но спокойно - минава! Hug

Аз да ви питам - имам една гънка От ляво (сигурно от вътрешните шевове), която е малко над линията на разреза и е много грозна - всичко друго изгладено, а тази гънка разваля картинката Rolling Eyes
Дали не е някакъв вътрешен оток или просто е от вътрешния шев и маха ли се в крайна сметка? Thinking

# 507
Съмнявам се да е оток, вероятно особеност на шева.  Rolling Eyes

# 508
  • Sydney
Silence от вътрешните шевове е  Peace от 3 до 6 м. трябва да изчезне  Peace

# 509
  • sofia
Silence от вътрешните шевове е  Peace от 3 до 6 м. трябва да изчезне  Peace

Beni, мерси - дано да изчезне по-скоро! Hug

Общи условия

Активация на акаунт