раждане със секцио-2

• 75 106
  • 758
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Моето секцио беше в Тина Киркова, беседа с анестезилог и тестове за упойки имах половин месец преди датата на секциото. Трябваше да ме оперират на 6.6.2011г, 7 дни преди датата трябваше да започна подготовка за упойката и раждането и трябваше директно сутринта в 6 часа да отида там,обаче на 3.6.2011г. станах сутринта с високо кръвно и ...тогава и се роди момчето ни Simple Smile

# 616
  • Sunshine state
Мен ме приеха 2 часа преди операцията.Имах обилно кървене 2-3 дни след секциото и 20 дни непостоянно слабо розово течение-един ден го има,на другия няма никой. Peace

# 617
здравейте мили момичета,

записвам се в тази тема, защото ноември 2009 и аз родих дъщеря си със секцио. бременна съм отново и по всяка вероятност (и ако бременността ми завърши успешно, за което искрено се надявам) отново ме чака същото. преди около 10 г. ми правиха операция, скъсиха ми шийката на матката и явно от там нещо се е прецакало, нервите не са се възстановили и нормално раждане не е възможно. с малката беше така, че отидох в болницата за акупуктура и случайно ме прегледаха, и случайно установиха че имам разкритие 2 см. не усещах болки. през следващите 24 часа не се промени абсолютно нищо, освен че се изтормозих от чакане, и накрая решиха да ме режат.
това е мойта история, дано не е станало много дълго. почнах да ви чета от 1-ва страница, след няколко спрях, защото почнаха да идват спомени. ще си дочета като ми мине малко  Whistling
разбира се че ме е шубе, но аз си исках второ дете и както Бог е решил за нас, така ще стане Hug
ще се радвам да ви чета а може и да се надявам страха си да надмогна  Rolling Eyes

# 618
  • Sunshine state
Момо,много позитивно звучиш,което трябва да е точно така.Все пак си минала оттам и знаеш какво те чака,не е като да си в неизвестност.Вярвам,че всичко ще мине наред и няма от какво да се тревожиш.Аз лично не вярвах,но сега наистина ми изплуват само приятните спомени.Изобщо не се сещам как и колко ме е боляло,няма и помен от такива неща. Simple Smile Кога ти е термина?

# 619
Секциото ми беше в четвъртък вечерта. Днес все още не съм пуснала газове, а на другите това им се случи доста по-рано. Някой от вас имал ли е такъв проблем? Много ли е лошо това и какво следва?

# 620
И моето секцио мина вече и да си кажа честно, бях доста наплашена, но се оказа, че не е толкова страшно. Бях с пълна упойка (нямаше избор в болницата, където раждах) и излезнах доста бързо от нея. Най-неприятен спомен ми остана от слагането на катетъра, защото го сложиха преди упойката. Естествено и първото ставане от леглото си болеше доста, но пък после малко по малко нещата се подобриха и на 2рия ден вечерта след операцията, си се движех насам-натам из стаята, а на 3тия даже и на по-дълги разстояния. Имаше майки, родили нормално, но с повечко шевове, на които им беше по-трудно ходенето newsm78

Секциото ми беше в четвъртък вечерта. Днес все още не съм пуснала газове, а на другите това им се случи доста по-рано. Някой от вас имал ли е такъв проблем? Много ли е лошо това и какво следва?
На мен ми казаха, че трябва до 48 часа след операцията да се пуснат или се прави клизма. Бяха ме посъветвали да се въртя в леглото на ляво и на дясно и наистина при мен помогна Peace

Последна редакция: нд, 15 юли 2012, 04:59 от AnMary

# 621
  • София
На мен ми казаха, че трябва до 48 часа след операцията да се пуснат или се прави клизма. Бяха ме посъветвали да се въртя в леглото на ляво и на дясно и наистина при мен помогна Peace
На мен пък ми дадоха рициново масло, а лекаря на съседката ми във ВИп стаята я беше посъветвал-за да избегне рициновото да хапне от онея разхлабващите шоколадчета.
celika действай Peace

# 622
  • Sunshine state
Да ти кажа и аз късно го направих.Жената до мен беше по-бърза,а на мен ми се случи след около 2 дни.

# 623
celika, казаха ли ти да си галиш корема на голо по посока на часовниковата стрелка - едва го докосваш с въртеливи движения. Това помагало на перисталтиката и отделянето на газове. При мен веднага след секциото започнах с това упражнение и имаше ефект. Дори упойката не ми беше излязла и започна да се чува едно зверско пръцкане в реанимацията, което по никакъв начин не можех да проконтролирам, дори в началото не можех да разбера, че е от мен, нали още бях скована от гърдите надолу. Малко неудобно се получи пред другите жени, ама пък докторите и акушерките бяха много доволни. Mr. Green

# 624
Ще пробвам това с галенето на коремчето... Другото, което ме притеснява, е че от време на време ме заболява корема отпред без да се движа.. може да е от газовете, които не искат да излизат. А пък иначе никакъв въздух не усещам в корема си.

# 625
  • Burgas, Bulgaria
имаш и контракции, нормално е да те боли ,да не кажа ,че е добре дори  Hug
Аз имах жестоки контракции  Tired и пръцмах най-късно от всички на 3-тия ден чак.

# 626
Ами аз първата нощ имах ужасни болки, които си мисля, че бяха контракции, защото болките ми бяка като при цикъл. Тези са малко по-различни май...

# 627
  • Sunshine state
имаш и контракции, нормално е да те боли ,да не кажа ,че е добре дори  Hug
Аз имах жестоки контракции  Tired и пръцмах най-късно от всички на 3-тия ден чак.
И аз имах ужасни контракции. Rolling Eyes Кърменето усложняваше нещата и направо звезди ми излизаха пред очите. smile3517 Болката мога да я сравня с много силна мускулна треска,при която се опитваш да правиш коремни преси.Разликата тук е,че си в покой. baby_neutral Ти газовете едва ли ще ги усетиш,просто ще си излязат по някое време.Ако ли не,ще ти направят клизма.Нищо страшно няма,спокойно. Hug

# 628
Благодаря, че ме успокоявате малко.. Simple Smile

# 629
  • Burgas, Bulgaria
на нас ни даваха да пием вода и това май улесняваше нещата  newsm78 ...

Общи условия

Активация на акаунт