Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Има ли някакви ограничения за прилагане на спинална анестезия при сколиоза?
Колко дълго продължава спиналната упойка и кога се връща чувствителността в краката след цезарово сечение?
Какви са усещанията по време на и след операция с различни видове анестезия?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Има ли някакви ограничения за прилагане на спинална анестезия при сколиоза?
-
Колко дълго продължава спиналната упойка и кога се връща чувствителността в краката след цезарово сечение?
-
Какви са усещанията по време на и след операция с различни видове анестезия?
Усещанията по време на операция със спинална упойка могат да варират, но обикновено пациентите изпитват натиск, дърпане, стъргане и контракции без болка. Усещанията след операция под спинална упойка включват поклащане, допир и манипулации без болка. Някои пациенти могат да усетят докосване без болка. Усещанията след цезарово сечение с епидурална упойка могат да варират, но майките обикновено съобщават, че се чувстват добре още същия ден. Някои от тях съобщават за леко треперене, но няма значими болки или неприятни усещания. Важно е да се консултирате с лекар в случай на притеснения.
-
Какви са причините за треперенето след операция?
-
Какво включва възстановяването след цезарово сечение?
Иначе температура колкото пъти премеря ми показва че нямам, въпреки че вътрешно все едно са ме подпалили. То и със сънят съм много зле (4-5 часа в денонощието, и в болницата 5 нощи по 1-2 часа) та може и от това да са ми по-обострени усещанията. И нервите ме тресат жестоко и е страшно... дано някой ден се освестя.
Безсънието е кофти работа, вярно, ама няма как.
Честно казано след секциото имах чувството,че няма да оцелея
Успокоявах се,че като се прибера вкъщи нещата ще се оправят и ще се вдигна на крака
Да,ама не!Може би поне месец се мъкнех като парцал,всичко ме болеше-цялото тяло,горях отвътре,отвън,отвсякъде-но Т нямах 
(до колкото знам тук в Плевен в държавната болница не слагат епидурална и при шиенето пак нищо). За секциото имам 3 познати, които са били с пълна упойка, не зная дали има вариант за спинална. Предпочитах пълна, но тук прочетох, че ти вкарват тръба в гърлото и това ми изглежда много страшно.