раждане със секцио-2

• 75 107
  • 758
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Между другото все още при редки случаи се налага да се направи този вертикален разрез както едно време.

Така е  Peace Но това наистина, както казваш, са много редки случаи, а не редовна практика.

Разбира се, всеки сам решава. И най-вече според мен тежи лекарското мнение, ако трябва - и още едно. Никой анестезиолог няма да сложи упойка на толкова ниско кръвно, има си медикаменти за предварителна терапия, ако е нужно, дори няколко дни по-рано. Никой гинеколог няма да предприеме операция, ако вижда сериозни рискове за майката и за детето. Или поне така се надявам да е.

# 586
  • Sydney
Velvet_ индивидуално е  Peace аз раждах със спинална упойка - имах усещане от кръста надолу, но не ме е боляло като започна секциото... самото секцио не боли, усеща се дърпане, все едно някой ти тегли кожата... мен ме заболя стомах, казаха че било от притискане на перитинеума, но ми сложиха нещо в системата и спря да ме боли... кръв не се вижда, единствено когато бяха приключили видях оператора, който беше омазан - но е нормално  Peace аз станах още същия ден, боли си, не е лъжа, но колкото повече се движех, толкова по-малко ме болеше (е, аз си имах и стимул де - бебето ми беше в Интензивно в кувиоз и трябваше да ходя да я виждам)  Peace с една дума, ако мога да кажа - "Песен" си беше моето секцио (за разлика от бременността и преди това) Simple Smile

# 587
Момичета, лохиите след секцио пак ли продължават по 30-40дни или по-малко? Все пак изчистват в някаква степен при операцията newsm78

# 588
При мен бяха не повече от 15-20 дни.

# 589
  • Sydney
Момичета, лохиите след секцио пак ли продължават по 30-40дни или по-малко? Все пак изчистват в някаква степен при операцията newsm78
около 40 дни, с различен интензитет  Peace

# 590
Стига бе, хора, само мен ли не ме е страх от нищо.  Бебка е ин витро и ако трябва и на парчета да ме накълцат няма значение- важното е тя да е добре. В това отношение съм за секциото с 2 ръце. Не ме е страх нито от кръв, нито от игли, нито от упойки, нито от нищо. Даже и параван да не ми слагат ако искат. Предпочитам лекарят да държи под контрол ситуацията отколкото в един момент при едно евентуално естествено раждане да се случи нещо на бебка, защото моите сили не са ми стигнали и аз съм казала "ох, не мога повече" и лекарят се е хванал за главата е се е почудил какво да ме прави. За протокола- майка ми ме е родила преди 30 год по стария начин със секцио с интубация и вертикален разрез и няма нищо против и аз да родя със секцио. Тя естествено е информирана за новите упойки и методи, защото е медицинско лице.  Peace На всички пожелавам здрави бебоци и прекрасни бременности, радвайте се на това, което имате, не знаете какво значи да се бориш и да не се получава- не го пожелавам и на най- големия си враг.  Hug Hug Hug Hug

# 591
Когато влезнах да раждам,в болницата имаше 2 жени,чакащи всеки момент да родят.
Едната беше като теб,Delight31,беше казаха на лекаря си да мисли единствено за бебето.Не я интересуваше какво ще й правят,дори го беше предупредила,ако има момент,в който трябва да решава между нейния и живота на бебето,да избере бебето.
Изключително смело момиче.
Другата жена беше пълна противоположност-тя беше говорила с лекаря и мъжа си и ги беше предупредила да внимават какво ще правят,да не предприемат нищо,което би й навредило.Думите й бяха нещо от сорта-"Аз съм жива,родила съм се и искам да живея,бебето още не е живо,то съществува благодарение на мен.Така,че,аз имам повече право да живея."
Всички сме различни-някои се страхуват ,други са готови на всякакви жертви за неродените си деца.
Свят шарен!

# 592
  • On the sea
Velvet_ индивидуално е  Peace аз раждах със спинална упойка - имах усещане от кръста надолу, но не ме е боляло като започна секциото... самото секцио не боли, усеща се дърпане, все едно някой ти тегли кожата... мен ме заболя стомах, казаха че било от притискане на перитинеума, но ми сложиха нещо в системата и спря да ме боли... кръв не се вижда, единствено когато бяха приключили видях оператора, който беше омазан - но е нормално  Peace аз станах още същия ден, боли си, не е лъжа, но колкото повече се движех, толкова по-малко ме болеше (е, аз си имах и стимул де - бебето ми беше в Интензивно в кувиоз и трябваше да ходя да я виждам)  Peace с една дума, ако мога да кажа - "Песен" си беше моето секцио (за разлика от бременността и преди това) Simple Smile

Благодаря ти за информацията, кратка и ясна, това исках да знам. Аз решение още не  съм взела, но щом хората ти предлагат да избираш защо не. agnesana  Всеки има право на избор, има жени с много нисък праг на болка и не могат да понесат нормално раждане. Мен не ме е страх от болките, нито на нормалното раждане нито на секциото, страх ме е от игли, кръв, евентуални шевове при разкъсване и т.н.

# 593
Преди да вляза да раждам, понеже още преди и да си мисля да забременявам бях на ясно, че при една евентуална бременност (която някои лекари ми забраниха) трябва да родя секцио. И мен не ме е страх от болка. Още повече : аз исках да знам точно какво ще ми правят (и ако може и да гледам). Намерих един клип в розали където бяха снимали секцио. Не показваха кървища и т.н., но беше от такъв ъгъл снимано, че се виждаше какво правят ръцете на доктора. Аз исках дете и се борех за него (два спонтанни абрта имам преди това). Не ме интересуваше мен колко ще ме боли, важното си беше детето. И да ви кажа честно след като родих и като ми се напълниха гърдите с кърма бях готова да изтрая още две такива операции, но не и болката в гърдите.
Живот и здаве искам да си имам поне още едно детенце като му дойде времето.

Секциото не кърви. Не е като при нормално раждане да кървиш по 45 дни. При самата операция се прави кюртаж и там си те изчистват. После първият ден изтича по - голямата част от кръвта и то ти помагат с лекарства (химичен масаж). Аз кървих 2-3 дни, после само леко ми прицапваше. На края на месеца си ми дойде редовен месечен цикъл, нищо че кърмех, а кърмачките уж нямат цикъл.

На мен идеята ми за секцио е да се прави когато има нужда, а не по желание от каприз. При секцио се реже и матката. Имам позната след две секциота са и забранили да забременява повече, защото матката и цитирам "Е станала на мрежа"

# 594
  • София
страх ме е от игли, кръв, евентуални шевове при разкъсване и т.н.
Е, иглите и кръвта не можеш да избегнеш нито при секцио, нито при нормално раждане. При второто с малко повече късмет можеш да избегнеш шевовете и разкъсванията  Peace
Да отговоря и аз на запитването ти. Усещането при мен беше... никакво  Grinning Кога ме боднаха в гърба - не усетих. Само ми казаха да се обръщам по гръб и по това разбрах, че са ми сложили вече спиналната упойка. Изтръпнаха ми краката, първо единия, после и другия - това ми беше усещането. За сравнение - същото усещане, както когато си "прележиш" единия крак и той ти изтръпне и за кратко време не можеш да го мръднеш - ето това усещах, само изтръпването беше малко по-силно. Самата операция - дърпане и побутване, без никаква болка или друго усещане, като допир или нещо такова. Стана ми малко лошо - призля ми, та ми сложиха атропин в системата и ми "светна". От поставянето на упойката докато ме пусна - около 2 чАса. След това мърдах краци на воля  Mr. Green Кръвното ми - не по-високо от 90/60. Абсолютно никакви проблеми с упойката не съм имала - нито втрисане след операцията, нито гадене, нито повръщане, нито световъртеж, нищо. Кръв изобщо не видях, даже и по ръцете на оператора - явно бързо се е привел в нестряскащ вид  Laughing Съвсем малко видях по една стерилна кърпа, като от порязан пръст.
Движение му е майката за преодоляване на болката след операцията, и туй-то  Peace

# 595
Движение му е майката за преодоляване на болката след операцията, и туй-то  Peace

Ей в това е истината  Peace

# 596
При мен лохиите си текоха месец, не мисля, че начинът на раждане има решаващо значение. Изчистване би трябвало да се прави и след вагинално раждане, все пак.

# 597
  • на последния етаж
При мен лохиите си текоха месец, не мисля, че начинът на раждане има решаващо значение. Изчистване би трябвало да се прави и след вагинално раждане, все пак.
И при мен продължиха дори малко повече от месец - около 35-40 дни.

Аз съм вече с две операции зад гърба си - след секцио по спешност преди близо 3 години, лекарката ми реши, че няма да рискува и ще предприеме планово ре-секцио този път. Точно на термин преди 5 дни се появи и нашият малък юнак Борис.  Laughing

# 598
  • София

Секциото не кърви. Не е като при нормално раждане да кървиш по 45 дни. При самата операция се прави кюртаж и там си те изчистват. После първият ден изтича по - голямата част от кръвта и то ти помагат с лекарства (химичен масаж). Аз кървих 2-3 дни, после само леко ми прицапваше. На края на месеца си ми дойде редовен месечен цикъл, нищо че кърмех, а кърмачките уж нямат цикъл.

Невярно. Над 40 дни имах лохии последния път Peace
С нормалното раждане- около 25-30.

# 599
Честито, Лита!   bouquet

Няма връзка между родоразрешението и кървенето - и при двете се отделя плацентата, а на нейно място остава рана, грубо казано. Другото са индивидуални особености.

Общи условия

Активация на акаунт