раждане със секцио-2

• 75 108
  • 758
  •   1
Отговори
# 570
  • София
мадам тиква, честита ти щерка!   bouquet Да ти е жива и здрава, прекрасни мерки има!  Peace

# 571

момичета мина и моето секцио на 16.06
имам си дъщеричка .... роди се 3240гр и 52см., а се притеснявахме ,че ще е малка .............
Бях с пълна упойка и в интерес на истината този път болките са ми много ама много по-силни  Tired
Честито! Да ти е жива и здрава и бързо възстановяване ти пожелавам Hug

# 572
запис да ви следя - секциото е последното нещо, което искам, но важното е бебока да излезне.. и все пак гледам да чета и да се информирам и за него, за да не, ако ми се наложи, да съм още в по-голям шок от незнание  Crazy
Честита дъщеричка на мадам Тиква   bouquet

# 573
  • София
важното е бебока да излезне..

Е няма начин да не излезе  Laughing По един или друг начин - пожелавам ти най-лекия и безпроблемен!  Peace

# 574
мадам тиква, честита дъщеричка!   bouquet Да ти е жива и здрава!

запис да ви следя - секциото е последното нещо, което искам, но важното е бебока да излезне.. и все пак гледам да чета и да се информирам и за него, за да не, ако ми се наложи, да съм още в по-голям шок от незнание  Crazy
Всичко ще бъде наред!

# 575
благодаря ви, дано - вече нямам търпение  Embarassed

# 576
  • София
Устискай още два месеца, пък после съвсем заслужено изгуби търпение  Laughing Peace Сега - никакво излизане, дръж бебока на топло!

# 577
така е, както викаме с момичетата от отчетната - стискаме кълки и това е  Mr. Green

# 578
  • On the sea
Искам да попитам мамите раждали с спинална упойка, какво е усещането при операцията, вижда ли се много кръв и после бързо ли и отминава ефекта. И другото имам много ниско кръвно понякога 80 на 26 примерно, понеже свекърва ми работи в болница била говорила с анестезиолог и той и казал, че с такова кръвно не могат да ми направят спинална упойка, а като казах това на АГ-то ми той вика, че си имало специални дози според зависи от кръвното да не се притеснявам. Ама то как да не се притесняваш като мед. лица ти казват 2 коренно различни неща. Някоя мама имала ли е същия проблем като моя? По принцип ме е страх от секцио, но докторът ми обясни, че рамената на бебка са малко по широкии било опасно за нея, ако тръгнело нормално раждане. Не знам вече на кого да вярвам, всеки си държи на своето, аз му обясних, че искам да пробваме с нормално раждане, но той ми казва да съм готова и за секцио и да си избера вида упойка за всеки случай. Малко объркано се изказах май, ама и аз съм малко объркана в момента. Чудя се дали просто да не се съглася за секцио и да планираме кога и всичко да отмине и в същото време малко ме е страх от операцията и искам да родя нормално. Може би ми трябва малко кураж, изчетох цялата тема и общо взето си има доволни и недовлни, направо не знам какво да правя, а време почти нямам  newsm78

# 579
  • София
Velvet_, кураж, мила! Simple Smile

Усещане при операцията - никакво. Само леко дърпане, когато вадиха бебето. Кръв - не съм видяла, имаше импровизиран параван от чаршаф. Мен упойката ме пусна около 2 часа след секциото, тогава започнах да си усещам краката и да мога да ги мърдам.

Кръвно - моето е ниско. Не толкова, но е ниско. Не съм имала никакъв проблем нито с упойка, нито с нищо. Изобщо не сме го коментирали дори с гинеколога, но все пак моето рядко е под 90/60. Пожелавам ти успех и прекрасно бебе на финала.   bouquet Hug

# 580
  • София
Най-добре да отидеш при анестезиолога, при когото се очаква да раждаш, в случай, че вече имаш яснота с екипа. Нека той да прецени състоянието ти и да има предвид ниското кръвно, да ти направи тест за алергии и като цяло да сте наясно взаимно. Нямаш много време, ако решат да планират секцио, то ще бъде 7-10 дни преди термина. Без да съм лекар и без да познавам обективно състоянието ти, бих искала да те успокоя, че секциото е един доста по-спокоен и овладян начин за раждане в сравнение с неизвестността на вагиналното раждане. Аз имам две раждания секцио при сериозни индикации, при проблеми с кръвното, прееклампсия, съпътстващи хронични заболявания, много предсрочно изтичане на водите, наложило спешност и въпреки тези проблеми мога да твърдя, че всичко мина много контролирано и лекарите се справиха перфектно. Което пък значи, че аз и децата ми не сме имали никакви проблеми в следродилния период. Обратно - ако наистина детето е с прогнозен проблем при вагинално раждане, добре си помисли дали искаш да рискуваш здравето на двама ви. Имам близък човек с акушерска пареза на дясната ръка, това се получава при раждане на едро бебе - никой не би искал това за детето си.

И най-важното - да се настроиш позитивно и да вярваш, че всичко ще бъде наред съвсем скоро  Peace Hug Успех!

# 581
  • On the sea
По принцип аз още не съм взела решението, много ми е трудно, през един час съм на различно мнение. Майка ми е твърдо против операция и само ми мърмори на главата. Аз много много не се притеснявам, но все пак има известна доза страх. Доктора се опитва да му убеди, че секциото не е каквото е било преди, естествено той иска да вземе повече пари и си знае, че за 1 час и се оттърва. За мен също ще е по добре без контракции силни болки и т.н., а за упойката точно анестезиолога, който ще е там го е казал това за кръвното, а защо си противоречат двамата само Бог знае. По добре да не ви занимавам, продължавам да чета мнения и до понеделник имам време да си помисля, единственото което искам всичко с бебка да е наред, болките ще ги преживея някакси.  newsm78 newsm78

# 582
Аз раждах секцио по медицински причини. Проблем с мен, не с бебето. Единственото, което мога да кажа е че ми се иска да съм здрава и да мога да родя нормално. Незнам каква е тази мода сега да се ражда с операция. Това си е жива операция, а не раждане. Вярно е че при нормално раждане винаги могат да се получат усложнения и да се наложи секцио. Но е факт, че при едно нормално раждане без усложнения, възстановяването после е много по бързо и лесно от секциото. И който е казал, че секциото не боли - лъже. Първият ден си труп. После малко по малко идваш на себе си. Това си е мое мнение и не искам да го налагам на никого.

Другото, което никой не ми беше казал, е че след операцията част от чувствителността ми на корема драстично намаля. А си ми беше специално място там (да не навлизам в подробности). Док обясни, че при разреза се прекъсват нервни окончания или нещо подобно. Доста време чувствах кожата си като присадена. Вече свикнах с това чувство.

# 583
  • София
Майките на родилките обикновено се притесняват ужасно много, защото имат виждане за секциото от тяхното време - съвсем различен начин на процедиране, вертикален огромен разрез, съвсем друго ниво на медицинска практика. А сега нещата са различни, нормално е.
Казваш - докторът иска да прибере парите, да приключи за 1 час и да си ходи. А ти не искаш ли това също? Или държиш на неизвестен брой часове болка - това за преди раждането, за след него е ясно, че болка има и в двата случая. Дали ще е разрез и шевове, дали ще е разкъсване и шевове или с късмет ще е бързо и безболезнено.
При мен чувствителността на мястото около разреза се възстанови напълно въпреки двете интервенции. Но дори и да не беше, за мен това е пренебрежим проблем на фона на евентуално усложнение при детето ми.

Решението в крайна сметка е твое. Дано да вземеш правилното за себе си  Peace

# 584
Между другото все още при редки случаи се налага да се направи този вертикален разрез както едно време. Не мога да се сетя кой около мен имаше такъв скорошен. Но определено секциото сега не е както едно време. Те операциите като цяло се промениха. Аз имам операция от апандисит от преди 14г и тогава тя боля много повече от секциото ми.
Всеки сам си решава как ще ражда. Вече имаме право на избор. Просто аз ако имах избор не бих искала да ме режат. Усложнения винаги могат да се получат.

Общи условия

Активация на акаунт