раждане със секцио-2

• 75 109
  • 758
  •   1
Отговори
# 555
Нормално раждане не съм преживявала - първото ми беше секцио заради повишено вътреочно налягане. Не съжалявам за операцията - много бързо се възстанових и никакви болки почти не съм имала. Наистина е до организъм. Аз не търпя на болка и не съм отказвала обезболяващи коктейли, а като минаха 24 часа от операцията по препоръка на анестезиолога пиех три пъти на ден Саридон - хем обезболява, хем ободрява, а и се избягва вероятността да получиш главоболие от спиналната упойка. Пиех го докато бях в болницата, после забравих за него. Е, операцията ме стягаше десетина дни като при силна мускулна треска, от кашляне, кихане, смях, но не беше нещо кой знае какво. Бързо се раздвижих и възстанових као цяло, качените през бременността килца ги оставих в родилния дом и още след изписването си облякох нормални дрехи.
Личното ми мнение, което споделих и по-горе, е , че спиналната упойка е далеч по-добъ вариант от пълната. Не толкова заради тръбата за интубация, а защото при пълната излизането от упойка поне при мен е много тежко и продължава с часове.
В крайна сметка може да има леко възстановяване от всякакъв вид раждане, както и трудно възстановяване и от нормално, и от секцио. Важното е да имаме положителна нагласа и да си слушаме лекарските препоръки.
Inssan, трудното ти възстановяване до голяма степен се дължи на безсънието, преумората, хормоните. Не се отчайвай. Вземи си успокоителни хомеопатични като Седатиф ПС например, пий чай от маточина и мента вечер за релаксация и използвай всяка минута за почивка. Поискай някой да ти помага за домакинството, дори ако трябва за известно време си наеми някой да ти чисти. Това мен адски ме изтощаваше след раждането, та някои дни направо плачех от преумора. А и бебето ми беше много ревливо първите два-три месеца, та ми се скъсваха нервите. Но това минава, ще видиш.

# 556
  • София
пий чай от маточина и мента вечер за релаксация и използвай всяка минута за почивка.

Искам само да вметна, че чаят от мента в големи количества и при продължителна употреба води до намаляване и спиране на кърмата. На мен лично ми се случи и видях зор след това да възстановя "производството" до нормалните му количества.

bouquet Peace

# 557
Момичето казва, че има доста кърма и чаша чай от мента вечер едва ли ще й я спре. Все пак не става въпрос за изпиване на литри ментов чай. Но ако продължава да е толкова изтощена, изморена и не може да се възстанови, това създава по-голяма опасност за успешното кърмене. Както и да е, това е извън темата за секциото и повече няма да спамя.

# 558
...Е вече съм добре, от време на време наболява доста,но все пак мускулите са срязани и иска времее да се заздравят.

Ако имаш предвид коремните мускули - не се режат.

...Предпочитах пълна, но тук прочетох, че ти вкарват тръба в гърлото и това ми изглежда много страшно...

Слагат я след като те приспят, нищо не усещаш. Аз дори не знаех, че са ми слагали, разбрах след това. Чела съм за дразнене на гърлото след това, като при настинка, но при мен нямаше абсолютно никакви усещания.

Леко раждане  bouquet

# 559
  • София
Момичето казва, че има доста кърма и чаша чай от мента вечер едва ли ще й я спре. Все пак не става въпрос за изпиване на литри ментов чай. Но ако продължава да е толкова изтощена, изморена и не може да се възстанови, това създава по-голяма опасност за успешното кърмене. Както и да е, това е извън темата за секциото и повече няма да спамя.

Чаша слаб чай - едва ли, затова написах "продължителна употреба на големи количества". Аз лично бях с хиперлактация и след 4-дневно пиене по 2 л чай от мента дневно почти "пресъхнах" и чак тогава разбрах от консултант по кърмене, че ментата има такива свойства. Но нека не спамим, темата не е за това, просто исках да споделя опит.   bouquet Hug

# 560
Много полезна тема Peace Предстои ми секцио заради проблем с очите и като изчетох споделеното, някак се чувствам по-подготвена за това, което ми предстои Peace

# 561
А да попитам кога е най-подходящо да се планира секцио. При мен от самото начало бебчето върви назад с 10-14дни, като в последния месец е дръпнало доста по размери и вече си отговаря на седмиците. Притеснявам се да не го изкарат твърде рано и да не е достатъчно развито(да е едричко, но с неразвити дробчета) Tired

# 562
  • София
При първо дете около седмица преди термина, но все пак последната дума има лекарят, който преценява дали бебето се развива добре и в този срок е ок да се роди., тъй като терминът не винаги е съвсем показателен.

# 563
  • Sydney
цветна палитра ако не се беше наложило спешно секцио, щеше да бъде в 38 г.с.  Peace обикновено го правят 10 дни- 1 седмица преди термин  Peace

# 564
  • София
Планово секцио обикновено е 14 дни преди термин,може и по-малко но лекаря казва дали става.
При мен искахме максималнио късно да е -седмица преди термин,обаче малчо/един вид/ причината се спешното беше Прееклампсия /друго избра и се роди по спешност.

# 565
  • Burgas, Bulgaria
момичета мина и моето секцио на 16.06
имам си дъщеричка .... роди се 3240гр и 52см., а се притеснявахме ,че ще е малка .............
Бях с пълна упойка и в интерес на истината този път болките са ми много ама много по-силни  Tired

# 566
  • София
мадам тиква, честита радост! Да ти е жива и здрава дъщеричката, а на теб - бързо възстановяване!

# 567
Честито, мадам тиква! Хубаво голямо бебе, да ти е живо и здраво. Бързо възстановяване.   bouquet

# 568
  • Sydney
мадам тиква Честито Simple Smile Важното е, че сте добре Simple Smile

# 569
  • София
Чудесна новина, мадам тиква   bouquet Прекрасно голямо бебе, а ти ще се чувстваш все по-добре с всеки изминал ден, знаеш това  Hug

Общи условия

Активация на акаунт