раждане със секцио-2

• 75 105
  • 758
  •   1
Отговори
# 630
Секциото ми беше в четвъртък вечерта. Днес все още не съм пуснала газове, а на другите това им се случи доста по-рано. Някой от вас имал ли е такъв проблем? Много ли е лошо това и какво следва?

Аз така и не пуснах нищо  newsm78 но за да не ме закачат, като питаха - пуснахте ли? усетих, че правилният отговор е - да - и така отговорих  Blush
Нищо не последва, не знам дали е задължително, възстанових се много бързо, не съм имала проблеми  Peace

# 631
Сетих се още нещо. Против газове може да се изпият едно-две хапченца Еспумизан. Тъй като активното вещество е Симетикон, който се съдържа в голяма част от капките против колики за бебета, очевидно не е противопоказен при кърмене.
А за ходене по голяма нужда, за да избегна рициновото масло и клизмата, си бях взела от къщи предварително Дулколакс пико - изпих си 15-20 капки и всичко мина леко и без напъване, причиняващо болки. Бях се притеснила после дали няма да повлияе на бебето, защото тайничко го пийнах. На бебето обаче нищо му нямаше. Те толкова малко кърма поемат първите дни, че и да се отделило известно количество слабително в нея, явно е било нищожно, за да повлияе на бебчо.

# 632
  • на последния етаж
На нас ни дадоха свещички за предизвикване отделянето на газове.

# 633
  • Sydney
нас ни "черпеха" с рициново масло  Sick казах, че не искам - няма не искам... после се чудеха защо повръщам...

# 634
  • Sunshine state
А аз си изпросих една свещичка Бизакодил,но не ми помогна.През целия си престой не ходих по голяма нужда и чак като се прибрах,отидох с една конска доза Бизалакс. Blush
Малко офф,но забелязвате ли как всичките тия разхлабителни завършват на "АК"  hahaha hahaha hahaha

# 635
Пупитка, терминът ми е чак началото на февруари, ама от сега ме "тресе" Shocked

това с газовете не си го спомням, помня само че ми предложиха да ми сложат няколко дни преди изписването клизма, но аз тактично отказах  Flutter

една приятелка ми беше казала, че срещу този вид запек помага млечната захар, тя си я беше купила на прах. няколко лъжички в кафето ...

# 636
Признак на възстановяване на перисталтиката след операции е пускането на газове, а след това и изхождането. Аз също бях секцио и имах проблеми с второто, но бързо ги решихме с помощта на едно разхлабително шоколадче "Комфорт" от аптеката.

Последна редакция: нд, 15 юли 2012, 14:10 от Greene

# 637
  • Sunshine state
На мен ми е ужасен на вкус въпросния "шоколад".Дори не знам защо му викат така,след като е такава гняс.Веднъж се насилих да го изям,при което за малко щях да  Sick,а ефект нямаше никакъв.
Аз не съм много критерий за ефекта де,понеже на мен само тежка артилерия ми помага. Laughing

# 638
Вкусът му е точно на шоколад,макар и не особено вкусен. И е много по-приятно средство за разхлабване, отколкото рициновото масло.

Последна редакция: нд, 15 юли 2012, 14:19 от Greene

# 639
  • Sunshine state
Вкусът му е точно на шоколад,макар и не особено вкусен. И е много по-приятно средство за разхлабване, отколкото рициновото масло.
Тук ще поспорим.. Whistling Не знам,аз рициново масло при запек не пия,а и не бих си го причинила.Такива гадости някак си не мога да поема,колкото и зор да имам.Предпочитам конвенционалните разхлабителни средства-сиропче,хапченце,свещичка и т.н. Щом става дума за веднъж,два пъти,няма проблем да се ползват.От природните знаете вече какво помага,дъвкано е много пъти,но тук става дума за бързо облекчение,а не за лекуване на запек.

# 640
Добре де, не е чааак толкова гадно рициновото масло. Пиеш наведнъж да не ти призлее и готово.  Laughing

# 641
  • Sunshine state
Добре де, не е чааак толкова гадно рициновото масло. Пиеш наведнъж да не ти призлее и готово.  Laughing
А онова 'шоколадче' бая време го ръфаш,щото то просто ти присяда на гърлото от гадост и зараза,както се казваше в един детски сериал от едно време. Laughing

# 642
Е, значи рициновото е по-добре.  Mr. Green

# 643
Така... газовете ги докарахме. Май чайчетата помогнаха. Сега проблема е, че ми се ака  (или поне така беше преди няколко часа), а немога да се напъна.... А и тези ужасно болезнени контракции...

# 644
  • Sunshine state
Така... газовете ги докарахме. Май чайчетата помогнаха. Сега проблема е, че ми се ака  (или поне така беше преди няколко часа), а немога да се напъна.... А и тези ужасно болезнени контракции...
Не се и опитвай да се напънеш.Помоли за някакво разхлабително,ако не можеш сама.Дори и да е по-драстично,е много по добре,отколкото да се зориш,рискувайки с излишни напъни.Сега това не ти трябва,така че помоли лекуващия лекар или този на визитацията да ти дадат нещо.Ако и след това не стане,не се притеснявай,в къщи ще се облекчиш със сигурност на спокойствие. Peace
Селика,още малко остана и ще те изпишат.Най-трудното мина. Hug

Общи условия

Активация на акаунт