Туба и Джансел, "Запленяваща сърцето" (Gönülçelen) и след това - Тема 148

• 37 168
  • 736
  •   1
Отговори
# 225
Цвети, обърка се момичето. Заседна между ДВАТА СВЯТА и изгуби вяра в себе си.
Така се опитвам да си обясня промяната и посланието, обаче пък в същото време Хасрет
все още имаше хъс да държи Сайме на разстояние и да проявява инатлив характер
единствено спрямо нея, което пък обърква мен. Rolling Eyes

# 226
           Не,Марги!Левент не я опозна.Ако я беше опознал така,както я познаваше Мурат,то той не би се държал така с нея,нито след фитнеса пред Мурат и Джерен,нито би я извлякъл по този начин от класа.Ако я беше опознал,той щеше да разбере,че за нея той е добрият приятел и то обича като приятел,който в трудните за нея моменти бе до нея и и помагаше.Но за много от трудните моменти,които изживяха и тримата,определено заслуга и то ,не малка,имаше точно Левент.

# 227
  • Русе
Фенче,  Peace права си, че момичето ни се обърка, а  ooooh! още повече и ние, ама с това запленяване, поне аз, колкото и на моменти да се сърдех, за промяната в образите - все пак я приех, и си чаках новата порция всяка седмица.  Heart Eyes

# 228
Цвети, обърка се момичето. Заседна между ДВАТА СВЯТА и изгуби вяра в себе си.
Така се опитвам да си обясня промяната и посланието, обаче пък в същото време Хасрет
все още имаше хъс да държи Сайме на разстояние и да проявява инатлив характер
единствено спрямо нея, което пък обърква мен. Rolling Eyes
Тя цял живот е изпитвала болезнено липсата на майка, изградила си е един въображаем контакт с нея и изведнъж узнава, че тя съществува - ами това са толкова ограбени години. А и тя няма в какво да си излее емоциите като Оджата. Единственият й начин да се пребори с тях е като прояви агресия и нападне, като им се противопостави - това е начинът, по който е оцелявала досега. Като добавим колко мразеше лъжата, ще я разберем. Ще разберем защо тръшна вратата и на Мурат. Довери се и на двамата- нещо нетипично за нея (тя сама го каза), почувства се уязвима и затова бе толкова силна защитната й реакция Аз поне я разбирам Peace

# 229
....:Аха, Царина е имала поща. LaughingГледай само този поднос да не се озове пред очите на Несрин,
че те е проучила до девето коляно. Joy

И Накие не е за пренебрегване, че тя най-много тичаше с подносите в конака Joy и най-много се изпускаше в приказките си пред хората hahaha

# 230
          Не,Марги!Левент не я опозна.Ако я беше опознал така,както я познаваше Мурат,то той не би се държал така с нея,нито след фитнеса пред Мурат и Джерен,нито би я извлякъл по този начин от класа.Ако я беше опознал,той щеше да разбере,че за нея той е добрият приятел и то обича като приятел,който в трудните за нея моменти бе до нея и и помагаше.Но за много от трудните моменти,които изживяха и тримата,определено заслуга и то ,не малка,имаше точно Левент.

Таня,  Hug

По тези въпроси, съм писала много пъти, моята гледна точка. Peace
За сега, няма промяна в нея...не защото е моята...наистина... Laughing
Не виждам как да я променя... newsm78
Питам се защо...
Просто, за мен не са важни констатации, на случки поведения, емоции...за мен е важно...
защо и какво следва от това...
Какво се случва, ако ги има онези- ако, може би, дали, навярно и ако ги няма... newsm78
Може би, наистина съм прекалено пристрастна спрямо Левент... Rolling Eyes
Заслугата на Левент е, че просто бе наоколо... Joy Joy Joy

# 231
Искам за ви попитам нещо, понеже сега нали са ми прясно изгледани сериите,
та ми се завъртя един въпрос в главата..

Хронологията е такава долу-горе:

Хасрет си тръгва от дома на Мурат оджа след разсърдването за Сайме,
след което Мурат оджа отива в махалата и говори с нея в дъжда.
Нищо не се получава, той се връща и се затваря в себе си.
Следват случката с пианото и опитите на Хасрет да се извини на оджата,
но този път той я отблъсква. Не й вдига и телефона - 17 пропуснати обаждания от нея.
Междувременно Левент в 2 поредни разговора говори с Мурат и Мурат му казва,
че не се интересува от нея и дали няма проблеми с ушите си или нещо в този смисъл.
След тези разговори Левент започва да се занимава с кариерата на Хасрет и нататък знаем.

Въпросът ми е :

Каква щеше да бъде съдбата на Хасрет след този концерт и 6 месечната подготовка,
ако не се беше намесил Левент? Хасрет пак захвърлена в махалата ли? Как мислите?

# 232
Здравейте,

чнг с леко закъснение  Wink, не съм се появявала отдавна, беше ме налегнала много работа.
Да не сте започнали да гледате филмчето отново "групово"? Simple Smile. Надявам се да имам време и аз да се включа.

# 233
Mарги, Таня,  Peace понеже ми е добре да ви чета мислите, а пък и не ми е много до размисли, но  Thinking ми дойде един въпрос в главата.
Защо Мурат оджа се отнасяше по съвсем различен начин с другият си ученик Кадир, та те нали са с един и същи корен с Хасрет / произход, възпитание/?  newsm78

Цвети, Хасрет бе не само певица, която бе предизвикателство пред таланта му на музикант, преподавател,
но и жената, която го заплени, в която се влюби, която обикна... Heart Eyes
Мурат оджа, бе и човек, мъж...понякога и само мъж... Wink

Така е, Марги, това и аз го усетих, но защо беше  Thinking тази грубост от негова страна, не е ли по-нормално, когато изпитва чувства - да е и по-мил с момичето, а той - с Кадир, беше по-разбиращ, обясняваше му, насочваше го и дори и грешките му показваше. А, с Хасрет - сякаш загуби и ума, и дума. Това е, което по-трудно си обяснявам.  Peace
Цвети, загубваше ума и дума, защото това, което се случваше с него, това, което чувстваше, преживяваше,
нямаше аналог с нищо от живота му до този момент.
Затова и бе объркан, нямаше готова и удобна практика, която да приложи.
А, Мурат, не обичаше това състояние, което предизвикваше изненада и безпомощност у него...
И понякога, вместо да се пребори и потърси причините и решенията...той водеше борбата с източника на всичко това...Хасрет...
Марги, признавам те отново!  newsm10

Много точно! И аз така мисля!  Peace

И точно затова мисля, че той се опитваше да се променя. Бореше се по свой начин с прекалената си самоувереност, веднъж разклатена вече от случая със Селин. Той вярваше, че е винаги прав, винаги знае как да постъпи. И изведнъж - Селин. Тя пък какво си въобразява... Така да го изнудва - като се самоубива пред очити му! Той е бесен, гневен, сърдит... Хасрет го разбра, плени сърцето му и винаги се стремеше да изпълнява очакванията му, защото, когато не го правеше и го нараняваше, бумерангът се връщаше винаги с удвоена сила при нея!
Както видяхме, той се държеше ядосано, гневно, нараняваше себе си, нараняваше нея - беше безпощаден! Но веднъж минал през спиралата, ръбовете му бяха пообрани и той вече по-човешки приемаше, това което не му харесваше. Понаучи се той, все пак. Лошото е, че неговото обучение костваше на Хасрет толкова много, че накрая тя беше несигурна, нерешителна. Една обикновена женица - домакиня. Тъжно...  Twisted Evil

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 6 нови отговора.
Внимание, докато пишехте, в темата бе публикуван нов отговор.
Хайде спрете, моля!
 hahaha Joy hahaha

# 234
Искам за ви попитам нещо, понеже сега нали са ми прясно изгледани сериите,
та ми се завъртя един въпрос в главата..

Хронологията е такава долу-горе:

Хасрет си тръгва от дома на Мурат оджа след разсърдването за Сайме,
след което Мурат оджа отива в махалата и говори с нея в дъжда.
Нищо не се получава, той се връща и се затваря в себе си.
Следват случката с пианото и опитите на Хасрет да се извини на оджата,
но този път той я отблъсква. Не й вдига и телефона - 17 пропуснати обаждания от нея.
Междувременно Левент в 2 поредни разговора говори с Мурат и Мурат му казва,
че не се интересува от нея и дали няма проблеми с ушите си или нещо в този смисъл.
След тези разговори Левент започва да се занимава с кариерата на Хасрет и нататък знаем.
Въпросът ми е :
Каква щеше да бъде съдбата на Хасрет след този концерт и 6 месечната подготовка,
ако не се беше намесил Левент? Хасрет пак захвърлена в махалата ли? Как мислите?
Според мен Левент вече беше влюбен в Хасрет и тъй като знаеше колко много тя мечтае да се качи на тази сцена, започна да убеждава Мурат да продължи работата с нея.
Пак базирайки се на това, че е влюбен в нея, той от своя страна щеше да търси друг учител на Хасрет, само и само да не претърпи крах на мечтата си за въпросната сцена.
Ако го нямаше обаче Левент въобще като персонаж, може би Хасрет щеше пак да си отиде в махалата.
Поне докато оджата не разбере сам за себе си, че без нея не може да живее.
Ама като се вземе предвид какъв беше инат, бая време ще е нужно за това.

# 235

Таня, на пръсти се броят гневните изблици на Левент спрямо Х. Докато Оджата още от първи сезон, та почти докрая все й се гневеше, унижаваше, сърдеше...Ако я разбираше щеше да усети колко е различна от него, колко е ранима, че и на нея като на всеки друг е необходимо да се говори и обяснява...Щеше да разбере нейните нужди, нейните вълнения, а не тези които той мислеше, че тя трябва да изпитва....

Фенче, ами ти смяташ ли, че Х. имаше място в конака след концерта? В качеството си на каква?
Ако Л. не беше се намесил, М. нямаше да се разбере. Х. щеше да учи, да си ходи в махалата и да спи на пода кой знае колко години, без да се оплаква - влюбена в Оджта. А той също така влюбен и запленен щеше да си я учи. Но при него проблемът се криеше и в това, че той малко много си беше ако не запленен, то поне заслепен от собствената си значимост. Peace
Май сценаристите така бяха изградили образа му, че намесата на Л. си беше необходима  newsm78

# 236
  • Русе
Maги, привет!  Hug
Да, започнахме полекичка с преговор на сериите / е, някои са  Wink по-напред/ , ама аз и още някои стигнахме до 4 епизод. Така, че включвай се, когато можеш.  Peace

# 237
              Фенче,според мен,Мурат щеше да я остави Хасрет да живее в дома им.щеше да признае,че е влюбен в нея,че я обича и щеше да продължи да я обучава и готви да стане редовна студентка и да получи музикално образование.
               За себе си той беше решил,че след представлението ще и признае любовта си.
               След онзи красив и чувствен танц,а след него и още колко ли щеше да има,и след края на вечерта,щеше красиво и романтично да и признае,че е влюбен в нея,че я обича.

# 238
След концерта Хасрет вероятно  щеше да започне да посещава университета и уроците на Мурат.
Така или иначе тя искаше да се образова музикално и бе започнала да се променя като поведение, начин на обличане и изразяване.
Не е нужно да остава в конака, освен ако оджата изрично не реши, че това е необходимо за музикалното й развитие  Laughing

# 239
              ...
               За себе си той беше решил,че след представлението ще и признае любовта си.
               След онзи красив и чувствен танц,а след него и още колко ли щеше да има,и след края на вечерта,щеше красиво и романтично да и признае,че е влюбен в нея,че я обича.

Да, и това също Peace

Общи условия

Активация на акаунт